Ben evlatlığım bir anne baba var lakin beni sevmiyolar tamamen çıkar ilişkisi devlet evlatlık çocuklara para veriyor her ay hatta üniversiteye gittiğinde bin tl den fazla. Ben şimdi 19 yaşındayım ne yapıcağımı bilmiyorum. Annesiz babasız insanlar nasıl hayata tutunuyor. Mutlu olabiliyorlar mı? Ben şu an düşünüyorum ve napıcağımı bilmiyorum sanki sonum çok kötü sokaklarda kalıcam ya da üzüntüden ölücem. Kimsem yok. Lütfen bana yardım edin ne yapabilirim. Yalnız başıma ne kadar hayatımı ileriye götürebilirim benim okadar hayalim var.
Cevabın nedir?
+1 yılSana şöyle anlatayım uzun zamandır yalnız yaşıyorum lâkin ailem dostlarım hep var oldular.
sen hayata farklı açıdan 1–0 yenik başlamış görünsende öyle değil ben tüm herşeyi arkamda bırakarak başka şehre giderken çok şeyler söylendi bana yalnız ben umut yolculuğuna çıkarken tek bir şeye güvendim ve sokaklarda da yattım ölümlerden döndüm her zaman son noktada bir el olaya müdahale etti o Alimlerin Rabbi sonsuz kudret sahibi Allah evet ben sadece kalbimi ona yönelttim en zorda yine umudu buldum bugün kandil abdest al namaz kıl dua et ve dedi Allahım beni senden başkasının önünde diz çöktürme emin ol duan semalar ulaşır sonra kendine güven oku sıkıntılar içinde olsada oku meslek verecek birşeyler oku bu süreçte insanları süz ele seç dost dediğin bir elin beş parmağını geçmez zaten okul bitene kadar sabret kendi işine başlayınca yeni hayata atılırsın ve bil ki Allah öksüz ve yetimin hep yanındadır korur kollar zamanla düzelir hayatına yön verirsin hatırla kuyunun dibinden çıkıp mısıra sultan olanı66 Yorumla
Soran+1 yılOkadar güzel konuşmuşsunuzki Allah sizden razı olsun. Teşekkür ediyorum.
- +1 yıl
rica ederim umudunuzu hiçbir zaman yitirmeyin bir söz vardır
kaybedince değil pes edince yenilirsin
o yüzden asla pes etme Allah daima seninle olsun melekleri hep korusun :)
Soran+1 yılYa siz çok iyi bir insansınız gerçekten asla pes etmicem inşallah güçlü kalıcam. Allah gönlünüze göre versin inşallah hep mutlu olursunuz.
- +1 yıl
Rica ederim o sizin iyiliğiniz güzel kalbiniz ve Amin cümlemize dilerim Allah seni korur kollar mutlu eder bir ömür gönlüne göre verir inşallah bu mübarek gece de tüm duaların kabul olsun inşallah.
gönül dergahında yareler var olsada
kalbi Allah korur özünde saf temiz oldukça
hayat yolu zorlu çetindir ama
gittiğin yolda hiçbir engel yoksa o yol varmaz mutlu sona
engelleri aşıp dimdik kalmalısın daima ayakta
Soran+1 yılAmin inşallah. Bugün siz ve sizin gibi güzel kalpli insanlar içinde dua ettim. Allah dualarımızı kabul etsin inşallah. Ve hayata karşı dimdik olmayı başarırız umarım. Hayırlı Ramazanlar
- +1 yıl
Güzel dileklerin için teşekkür ederim Amin cümlemize umarım herşey gönlünce olur hayırlı ramazanlar vede bayramlar kadir gecenizde mübarek olsun Allaha emanet olun
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 598 cevap paylaştı. Üniversite hayallerin var ve üvey annen baban sana bakmak zorundalar. Devletin sana bakmak için verdiği bir parayı senin için harcamak zorundalar. Eğer bir üniversite hayali kuruyorsan ve yeterli eğitimi almak istiyorsan bir dershaneye gidebilirsin. Parasını da senin koruyucu ailen vermek zorunda. Vermezlerse reddederlerse, Yok bana bakmıyorlar beni hor görüyorlar diyorsan Aile ve sosyal politikalar bakanlığına başvur hiç korkma devlet sana Allahın izniyle sahip çıkar. Elinde sağlam bir de kanıtda varsa sıkıntı yok. Hiçkimse ama hickimse başkasının hakkını yiyemez. Özellikle yetim ve oksuz çocukların.
17 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ediyorum öyle yapıcam üniversiteyi okuyacağım parasını da vermek zorundalar yoksa şikayet ederim dediğiniz gibi.
Soran+1 yılAllah razı olsun sizlerden. Umutlarımı kaybetmiyorum ve devam ediyorum inşallah Allah herkesin yardımcısı olsun.
Soran+1 yılAa evet doğru çok sağolun bunu yapıcam sizede dua edicem. Allah kötü durumda olan insanlara bir nebze de olsa destek çıkan ve onlara umut veren insanların yardımcısı olsun ve hep mutlu olsunlar inşallah.
Soran+1 yılHayırlı Ramazanlar. İnşallah sanada yardım eder her konuda. Hoşçakal
+1 yılÜniversite kazan yaşadığın şehirden farklı bir şehirde yurtta kalıp üni. bitir. Mesleği yaptıktan sonra kendi evine çıkarsın. Sonrası kendiliğinden gelir zaten. Iş yerinde arkadaş bulursun, sevgilin okur evlenirsin kendi aileni kurarsın. Bundan başka çıkış yoluda yok zaten :)
11 Yorumla
Soran+1 yılPeki teşekkür ediyorum
kendi ayaklarının üstünde durmayı öğren hayat cok zor gerçekten insan bitmiş kendinden başkasina güvenme bir gun yalnız kalirsan ailen nasıl cikarciysa disardakiler bin katı cikarci emin ol Allah yardimcin olsun
11 Yorumla
Soran+1 yılSağol, Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
8Cevap
neden yapıyorsun bunu olcem ya da sokakta kalacağım diye kolay mı sanıyorsun ben evden ayrıldım da ne oldu zor sakin öyle şeyler yapma herşeyin çözümü var müsait olduğunda yaz ben elimden geldiğince fikir veririm beğenirsen uygularsin beğenmezsen uygulamazsin Allah şimdiden yardımcın olsun
113 Yorumla
Soran+1 yılKendi canıma kıymayı düşünmem sadece hastalıktan ölebilirim üzüntüden bir şey olabilir ya da beş parasız kalırım sokaklarda mı kalırım diye düşündüm. Ben bu evde yemek bile yiyemiyorum
Soran+1 yılPeki ne yapıyorsun nerde kalıyorsun
Soran+1 yılBenim öz annem öldürüldü 4 yaşındayken hemde gördüm onu yerde. Daha sonra yuvaya verildim kısa sürede bir aile aldı beni. Aslında baba dediğim insanla sadece aram çok kötüydü. Ama anne dediğim insanın gerçek yüzünü çok değil iki senedir farkettim. Aslında para çıkarlarının olduğunu, baba dediğim zaten hep bana kötü davranıyordu ama annenin de öyle olması üzdü beni. Ben onu öz annem saymıştım bugün sordum ona neden kocanı benden daha çok seviyorsun ben senin evladın değil miyim diye senin bana ne faydan var kocamın parası var dedi o öldüğünde ne yapıcaksın peki dedim onun parası kalıcak diyor. Yani aslında kocasını da maddiyat için seviyor. Benim de ona katkım yok diye sevmiyor. Bu olaydan önce beni üzerinize alın dediğimde olmaz alamayız devlet parayı keser diyor.
- +1 yıl
öncelikle Allah yardımcın olsun şu mübarek günlerde bol bol dua et annene uzuldum basın sagolsun keşke elimden birşey gelse de yardım etsem anca dua ederim senin için sende dua et üzme kendini gerçekten düzelir herşey bitti dediğin anda bir umut doğar senin gibi birine ne kadar yardimim dokunur bilemiyorum ama en azından seninle dertleşmek isterim üzme kendini herkes kötü şeyler yaşıyor inan bir yolu bulunur belki de vardır bile bir yolu lütfen yanlış anlama da seninle tanışmak derdini dinlemek isterim elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım en azından öğüt bile versem o bile yeterli olur diye düşünüyorum izin verirmisin?
Soran+1 yılBurdan da yazabilirsin zaten sosyal medyam yok wp de yok kontür de almıyorum konuşcak kimsem yok nasılsa diye. Teşekkür ederim Allah razı olsun bu arada
- +1 yıl
estağfurullah ya senden de razı olsun bende zaten o yüzden istedim seninle konuşmayı insan yeri geliyor konuşup fikir alacağı derdini anlatacağı birini arıyor hep yaşadık bunları ben bana güven demiyorum ama ne bilim işte yardım etmek istiyorum tek yardım ettiğim kişi sen değilsin zaten merak etme ama şu var görüşüne saygı duyarım konuşmak zorunda değilsin ama gönül isterki yardım edeyim etmesem de dinleyim fikir vereyim öyle işte evet desen de hayır desen de saygı duyarım
Soran+1 yılDediğim gibi konuşcak yer yok burası var
+1 yıltam olarak yalniz değilim ama babam hayatta değil bence ayaklarinin üstünde durmaya başladığın an uzaklaş onlardan ayri eve çık sevmiyolar diyosun kötude davraniyolarsa ilişkimi bile kesebilirsin hayatini başka insanlara göre şekillendirme kaç defa geliyoruz ki dünyaya hayatını yaşa takma kafaya
110 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama 19 yaşındayım üniversiteye gidicem daha işim yok ozamana kadar dişimi sıkmalı mıyım
- +1 yıl
başka çaren yok universteyi sehir dışında kazanmaya calis devletin yurtlari var hem yurtta kalirsin hemde uzaklasirsin onlardan
Soran+1 yılÖzel yurtta da kalabilirim devletin verdiği parayı bana da harcamak zorundalar yoksa şikayet ederim
- +1 yıl
öylede yapabilirsin dediğim gibi şehir dışı bir universite kazanmaya çalış
Soran+1 yılİnşallah hayat planladığım gibi gider
- +1 yıl
gider gider istedikten sonra herşey olur. cidden ayaklarinin ustunde durabildigini görunce dahada güçleniceksin inan
Soran+1 yılÇok teşekkür ediyorum bana umut oldunuz.
- +1 yıl
rica ederim hayatta başarılar :)
Soran+1 yılSağol sanada hayatta başarılar
- +1 yıl
teşekkürler :)
Kimsenin desteğine muhtaç değilsin. Ama kimsenin köstek olmasına izin verme. Denemediğin için gözünü korkutuyor sadece düşüncelere boğuluyorsun mücadele edebilecek kadar güçlüysen hayatta istediklerine ulaşabilirsin.
115 Yorumla
Soran+1 yılBu zamana kadar güçlü kaldım bundan sonra da artık ne kadar ilerletebilirsem. Yıkılmadım yıkılmayacağım diye diye yıkılcam herhalde.
Soran+1 yılPeki çok teşekkür ediyorum. Bir kitap yazmayı düşünüyorum inşallah başarırım.
Soran+1 yılUmarım başarırız bende okurum kitaplarını. Eğer kitap çıkartırsam söz buraya gelip kitabın adını yazacağım ozaman sende söylersin eğer çıkmış olursa.
Soran+1 yılBelki de benimde öyle kalır. Ama biz elimizden geleni yapalım olmazsa artık napalım alışkınım bir şey olmamasına derim.
Soran+1 yılAhahah gidicem söz veriyorum. Ve sana haber vericem ilk sen okursun herhalde
Soran+1 yılYazdıysan burdan gönderebilir misin
Soran+1 yılMutlaka yayımlamak için çabala emeklerin boşa gitmesin. Eminimki çok güzeldir. Kendini sosyal medyada da tanıtabilrisin daha sonradan yayımlatırsın
Soran+1 yılTamamdır ☺️
+1 yılCok calis hayatini kurtar parani koruyabilirsen biriktir gerekirse bir sene calis hayatini kazan emin ol hayat bir yerden sana mutlulugunu verecek.
11 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah bakalım teşekkür ediyorum.
Gizli Üye(25-29)+1 yılkardeş üzülme bizimkilerde ayrı ikisiylede alakasızım bende. bir sevgilim var bide arkadaşım başkada bişey yok onlarda gitse yalnız kalıcam yani hayallerinin peşinden git
19 Yorumla
Soran+1 yılBenim sevgilim de yok güvenebilceğim bir arkadaşım da yok. Hayat sanki beni istemiyor ben mücadele ettikçe uçuruma düşüyorum
Cevap sahibi+1 yılkardeş sen liseyi bitirmişsin üni ye hazırlanıyomuşsun kendine güzel bir hayat kur. benim mücadelem başlamadı daha lakin bende ayrı eve çıkmayı düşünüyorum herkez yapamazsın diyor ama kimse senin ne çektiğini ne halde olduğunu bilmiyor. anca konuşmasını biliyor
Soran+1 yılEvet kimse neler çektiğimizi bilmiyor anlamıyolar ve anlamakta istemiyolar.
Cevap sahibi+1 yılben artık anlamalarını beklemeyide bıraktım bedelini benim ödediğim hayata kimsenin karışmaya hakkı yok. sende böyle düşün bence
Soran+1 yılDoğru söylüyorsun. Bu arada ben mesleğimi elime alınca evlenmeyi çok istiyordum. Özellikle çocuklarım olmasını yani şu dünyada beni en mutlu edicek şey evladımın olması. Ama düşünüyorum okadar mutluluk yaşamam imkansız hayatım hep kötü istediğim hiçbi şey olmuyor. Mutlu bir evlilik, çocuklarımın olması felan çok uzak geliyor. Bazı insanların sıradan hayatları başkaları için imkansız ve insanlar hayatlarının kıymetini bilmiyolar ne yazıkki.
Cevap sahibi+1 yılo düşünceye bende kapılıyorum anne olucak yaşa geldiğimde canımdan kanımdan birinin olmasını çok istiyorum ona tüm sevgimi şevkatimi vermek istiyorum benim yaşayamadığım çocukluğu onda görmek istiyorum. bir yandan da hiç evlenip çocuk sahibi olamıycakmışım gibi geliyor bende evlendikten sonra terkedilicekmiş gibi hissediyorum.
Soran+1 yılBak aynı hislere sahipmişiz. Okadar mutluluk bize verilmez gibi sanki. Belki de yaşadıklarımızdan dolayı hep öyle gidicez zannediyoruz belki de ilerde çok mutlu olcaz ve bugünlerdeki gibi hiç üzülmeyeceğiz. Ya da hep mutsuz olucaz vs. İnşallah mutlu bir evlilik yapar ve çocuklarımız olur okadar iyi anne oluruz ki emin ol inşallah olur Allahım nasip ederse
Cevap sahibi+1 yılİnşallah hayırlısı diyelim hiçbişeyin olduğu yok ama yinede Allahtan ümit kesilmez
Soran+1 yılAynen öyle, inşallah bakalım
- Diğer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılEgitiminize devam ediniz ve bu konulari fazla dusunup kendinizi bitirmeyiniz.
13 Yorumla
Soran+1 yılPeki iş bulmak, ev tutmak bunlar kolay işler değil
- +1 yıl
Fark yaratin , herkesden degisik birseyleri daha iyi yapmaya calisin. Gerisini dusunmeyin.
Soran+1 yılTeşekkürler inşallah yaparım
+1 yılGelisine Yasama Hayati Meslegin Varsa Calis Ayri Eve Cik
24 Yorumla
Soran+1 yılDaha 19 yaşındayım üniversiteye yeni başlıcam
- +1 yıl
Derslerine İyi Calis Universiteyi Bitir Meslegi Aldinmi Kendi Hayatina Bak
Soran+1 yılTeşekkür ediyorum
- +1 yıl
Rica Ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılgüçlü olmaya çalış başkasına muhtaç olma insan kendini kurtarır ancak
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle mecbur bir şeyler yapcaz teşekkürler
Seninle benzer şeyleri yaşıyorum başka bir şehre git bence orda oku
03 Yorumla
Soran+1 yılGaliba öyle olcak başka çözüm yok
Soran+1 yılÇok sağolun inşallah
+1 yılBenim babam 9 yasındayken öldü devam ediyoruz kolay olmuyor dost edin çünkü ailen yoksa gerçek dostlar önemlidir
04 Yorumla
Soran+1 yılAnnen var mı
- +1 yıl
Var ama oda hasta Şu an 16 yım
Soran+1 yılAllah sabır versin başından eksik etmesin inşallah.
- +1 yıl
Aminn
+1 yılÜniversiteye hazırlanıyorsan şehirdışı tercih et
11 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yaparım artık
- Diğer konusunda 306 cevap paylaştı.
+1 yılBana özelden yaz ya da beni takip et uzunca sana bilgi vereyim
00 Yorumla
+1 yıldevamlı hayatla mücadale ederek
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende anlamıyorum nasıl evlatlık alıyorlar
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen bazenleri keşke ailem olmasaydı diyorum
05 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Cevap sahibi+1 yılEn ufak bir şeyime karışıyorlar örnek mesela evin içindeyim kapri giyidiğim için babam karıştı uzun eşofman giyin dedi, geçen sene giyidiğim kot şortla dışarı çıktım ablam gelip bu şort kısa diyor. İftar açacağım bardağı ağzıma götürdüm ezan bittikten sonra orucunu aç diyor annem. Ben napayım şimdi
Soran+1 yılYani sende haklısın sinek küçüktür ama mide bulandırır diye bir söz vardı herhalde. Önemsiz gibi görünüyor ama sürekli yaşandığında insanı bezdiriyor haklısın. Sende inşallah üniversiteye felan gidersin uzaklaşırsın
Cevap sahibi+1 yılÜni okuyorum ama iki yıllık bu sene bitti seneye son bir sene kafam çok rahattı
Soran+1 yılMesleğini eline al onun için çalış sende bana denilenler böyle. Sonra evlenirsin mutlu bir yuva kurarsın lüks olmasa bile mutlu olmak çok önemli
Allah yardimcin olsun nerde yasiyosun sen?
00 Yorumla
+1 yılAllah'ın yardımı ile
20 Yorumla
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri