Bayanlara neden kadın yazılmış ki?
Malum bir kız olma olayı var bir kadın olma olayı.
Kadın değil de herkese bayan yazılsa daha iyi değil mi?
Malum bir kız olma olayı var bir kadın olma olayı.
Kadın değil de herkese bayan yazılsa daha iyi değil mi?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sırf senin bu yazdığına cevap verebilmek için üyelik oluşturdum. Seninle aynı kafatasına sahip olmak benim için şu an çok zor! Sen seni bu zihniyete sığdıran insanlarla yaşamaya devam etmekle birlikte yanındaki insanları da bu iğrenç düşüncene bulaştırıyorsun, yapma. Kadın her zaman kadındır 5 yaşında bile!
Çünkü erkeğin karşılığı-zıttı kız değildir,kadındır.
"Kız" kelimesinin karşılığı "oğlan" dır.
Taktın taktın buna mı taktın yani? Bende neden turuncu olduğunu merak ediyorum pempe yapsalar ya kadınların nüfus cüzdanını di mi ama?
Cevap
5Cevap
kız ve oğlan 13-14 yaş altı için kulanılır. o yaşın üstü insanlar erkek ve kadındır. ülkemizde evlenmemiş kadını evlenmişten ayırt etme çabası bir etiketten öte değildir.yeri geldiğinde çok aşağılayıcı olur.
"kız mı kadın mı bilemem" zihniyetini kınıyorum. kızlık kavramı bayağı bir kavramdır. insanların aklına o kadar yer etmiştir ki bana kız diyenleri uyardığımda bir an fahişeymişim gözüyle bakarlar bana. kavramları karıştıran istedikleri şekilde kullanan onlarken beni şuçlu bulurlar.
iki cinsiyet var erkek ve kadın
kız diye bir cinsiyet yok birincisi
ikincisi bay ve bayan cinsiyetleri temsilen değil ancak isim öncesi hitap kelimesi olarak kullanılabilir.
bu gerici düşünce ne saçma bir kız olma durumu bir kadın olma durumu var denmiş. her kadın aynı zamanda kızdır ve her kız da aynı zamanda kadındır.
Şu an intihar etsem haksız değilim çünkü sizinle aynı havayı soluyoruz!
arkadaş bu kadar seksist ,ayrımcı ve düz kafalı olmayı nasıl beceriyorsunuz anlamıyorum
Erkek/Kadın Oğlan/Kız asıl karşılığı budur...
ilk seksini yapan kızlar nüfus müdürlüğüne mi koşsun amk.kafaya bak
nufus memuru kızın yanında bekleyıp kadın oldu dıye duzeltmesı gerekır haklısın)
nüfus cüzdanında cinsiyet mi yazıyor?
bayan kelimesi kadar beni bayan bişey yok.
sen de oğlan çocuğu mu yazıyo ?
tek derdin bu olsun.
işin mi yok .
hayattan soğudum
zoruna mı gitti :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar