• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Diğer

Senai Demirciyi bilen?

YalnızPakize
YalnızPakize Takip Et
Xper 6 Yaş: 28
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Senai Demirciyi bilip dinleyen var mı?
Senai Demirciyi bilen?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• Xpurse
    Xpurse Takip Et
    Xper 3 Yaş: 28 , eic 47%
    +1 yıl

bir konferansına katılıp bir iki kitabını aldım okudum güzeldi. Sonra Mustafa İslamoğlu ile program yaptığını görünce uzak durdum. Arada kanallar arasında dolanırken Dost TV'de risale dersleri oluyo ona bakıyorum.

2
    19 Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

mustafa islamoğlu kim ki abi

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

yani neden onu duyunca uzaklaştın araştıracağım da merak ettim

Yorumla
    • Xpurse
      Xpurse
      +1 yıl

Hadise gerek yok sadece Kur'an'a inanırım deyip sapık sohbetler yapan bir çok kişiyi yoldan saptıran birisi. Mesela görüşlerinden örnek vereyim. Kadınlara cuma namazı farz der, anne babaya itaat etmeye gerek yoktur diyo, hz. ademim babası var diyor, kader yoktur diyor. hatta çok afedersiniz böyle adamların tescillenmesi için başkalarının da görüp uzak durması için söylemek zorundayım kadınlar belli zamanlarında namaz kılar oruç tutabilir diyor. Mustafa İslamoğlu böyle birisi. Senai demircininde bu adamla program yaptığını gördüm.

Yorumla
    • Xpurse
      Xpurse
      +1 yıl

https://youtu.be/nbWKtDOch7k

bak burada videodan bakabilirsiniz kim olduğuna. bir kısımda da senai demirciyi göreceksiniz

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

anladım abi bir bakayım merak ettim

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

kendi babası bile o adamın bir mektup yazmış benim oğlan sapıttı diye

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

anladım abi bu konu kafama yer etti daha ayrıntılı bakacağım

Yorumla
    • Xpurse
      Xpurse
      +1 yıl

Babası çok ehli sünnet güzel bir hocaydı. Allah rahmet eylesin. Aynen öyle demiş.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

evet abim bir bakacağım teşekkür ederim

Yorumla
    • Xpurse
      Xpurse
      +1 yıl

Tamam kardeşim. Ehli sünnet sağlam kaynaklardan sohbetler dinlemek isterseniz çok güzel hocalar tavsiye edebilirim

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

olur abi

Yorumla
    • Xpurse
      Xpurse
      +1 yıl

Kardeşim Nurettin Yıldız hocanın tüm sohbetlerini özellikle de gençlik, evlilik ile ilgili sohbetlerini mutlaka dinlemeni kitaplarını okumani tavsiye ederim. Ben konuştuğum kişiyi şahsen biraz araştırrm seninde profiline baktım evliliğe biraz meyilli görüşlerini gördüm inşallah hayırlısı olur bu arada bende aynı durumdayım onu da belirteyim. Nurettin hocanın evlilikle ilgili sohbetlerini muhakkak dinlemeni tavsiye ederim. Sonra İhsan Şenocak çok iyi bir din alimidir. Daha farklı kişiler dinlemek istersen Yasin Gündoğdu var YouTubeye yazarsan bir sürü videosu var çok güzel konuşuyo. Farklı kişilerden de öğrenmek istiyorum dersen Fatih Çıtlak, Nihat Hatipoğlu, Cübbeli Ahmet Hoca, Muhammed Emin Yıldırım gibi hocaları dinleyebilirsin. Sana son olarak şunu diyeyim şu adamlardan da uzak dur bunların hepsi Mustafa İslamoğlu ile aynı görüşte. Mehmet okuyan, Caner taslaman, İhsan Eliaçık, Abdülaziz bayındır.. Daha çok vardır ama şu an aklıma bunlar geliyor. Sağlıcakla kal kardeşim

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

teşekkür ederim abicim hepsine bakacağım kötü dediklerine de bakacağım inşAllahhh

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

sen 19 yaşında mısın?

Yorumla
    • Xpurse
      Xpurse
      +1 yıl

Bak tabii ki kardeşim ama dikkat et kardeşim aldanma onlara

Yorumla
    • Xpurse
      Xpurse
      +1 yıl

ben 20

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

tamam teşekkür ederim abj

Yorumla
    • Xpurse
      Xpurse
      +1 yıl

bende kardeşim

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

🙏🙏🙏

Yorumla

En İyi Cevaplar

• MütefekkirSeyyah_
    MütefekkirSeyyah_ Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 77%
    +1 yıl

Yakinen tanışıklığım var..
    Kendisi Nur Talebesi olduğundan, muhabbetimiz ordan gelir..

#Vesselam

1
    1 Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

ne kadar güzel abi

Yorumla
  • Hiss-iKablel-Vuku
    Hiss-iKablel-Vuku Takip Et
    Xper 5 Yaş: 43
    +1 yıl

Zamanında çok severdim. Okurdum da..

1
    3 Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

şimdi

Yorumla
    • Hiss-iKablel-Vuku
      Hiss-iKablel-Vuku
      +1 yıl

Denk gelmiyorum pek

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

anladım

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

0

Cevap

24

Cevap

• Duygusal-Prenss
    Duygusal-Prenss Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 36%
    +1 yıl

evet biliyorum severek dinlerim sesi çok güzel ve anlamlı herşeyi hersozu

1
    2 Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

aynen öyle abim

Yorumla
    • Duygusal-Prenss
      Duygusal-Prenss
      +1 yıl

EyvaAllah kardeşim 😊

Yorumla
  • Gıcık_Şirin
    Gıcık_Şirin Takip Et
    Xper 7 Yaş: 45 , eic 41%
    +1 yıl

yahu bilmiyorum, uygulamayı her açtığımda karşıma senai demirci çıkıyor, bir dinleyelim yazacağım

1
    1 Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

peki abi.

Yorumla
  • saçmahayattsaçma
    saçmahayattsaçma Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 43%
    +1 yıl
    Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı.

Hayır, ilgilenmem de ben kadına itaat pişmanlıktır diye hadis bilirim yeter.

1
    71 Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

iyi biliyorsun da neden söylendiğini bilmiyor gibi bir halin var kardeşim aç oku biraz.. neden söylendiğini iyice öğren mevzuyu sen yanlış anlamışsın sanki

Yorumla
    • saçmahayattsaçma
      saçmahayattsaçma
      +1 yıl

Gayet iyi biliyorum. Bir çok hadis , alim sözü, kuran tefsiri biliyorum. Mevlana derki kadın nefistir kadına​ muhalefet etmeyen helak oldu. Erkek akıl dır der. Kuran tefsirinde Adem'in şeytanı dinleme sebebi işve cilve ile Havvanın onu kandırmış olması yazar. Hatta Hz Adem derki Havva ya ölüm senin eserindir oğluna da sen sen ol sakın kadın sözü dinleme bak ben dinledim başıma ne geldi der. Mevlanada bunu onaylar Hz Adem'i Hz Havva kandırdı der. Zaten bir çok hadis var bu konuda. kadın ne derse tersini yap vs.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

erkek akıldır kadın nefistir... kadının bu denli görülmesi senin dediklerin içindir tabi erkek nefsine mukayet olamadığı için kadın bu konumdadır yalnız çünkü erkeğin zayıf noktası kadındır.. Bu söylediklerine katılırım ama bu kadınların akılsız olduğu anlamına gelmez Peygamber efendimizin eşleri ile istişarede bulunduğu da bir gerçek peki bunu nasıl yorumlayacaksın? biraz bak istişare de cinsiyet ayrımı olmaz fakat erkek akıl olmasına rağmen kadının olduğu yerde genelde aklını kaybettiği içindir tüm bunlar akilen kendinden emin olan eşine vesaire danışır fakat mantıklı ve en adil yol ne ise ondan ilerler gerçek akıl budur bana kalırsa

Yorumla
    • saçmahayattsaçma
      saçmahayattsaçma
      +1 yıl

Yanlış biliyorsun. Mevlana kadının nefisci bir varlık olduğunu belirtir zaten kadın hırs dır evin itibarını mal mülk düşünür der erkek akıldır sonunu görebilme yeteneği vardır der. Kafana göre yorumlama. Dinde bazı kadınla r istisna kabul edilir. Mesela sahabeden bir kadın peygamberin saçını saklamış sahabenin erkekleri ikiye ayrılmış bir taraf olur saklayalım demiş öbür taraf hayır, zaten ne yapıp ne yapmayacağımızı bir kadın dan mı öğrenicez demiş bunu yorumlayan cübbeli Ahmet hoca diyorki evet o bir kadındı ama peygamberin özel seçtiği bir kadındı diyor yani onlara göre çoğu kadın nefisci söylediğinin tersi yapılması gereken bir varlık zaten hadislerde kadınların çoğu cehennemde yazar sebebi ise kadınların altın gümüşe bakıp oyalanması ve yaratılışın daki nankörlüğü imiş. Ayrıca Râzî tefsirinde derki kadın çocuk akıllıdır​ normalde dinde sorumlu olmaması gerekirdi erkek için mükellef tutuldu yani ona kölelik etsin diye.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

sürekli hadisten örnek verip duruyorsun yanlış düşündüğümü hala daha düşünmüyorum Rabbim bizi neden yaratmış bir de Kurandan aç bak derim... Bilakis şöyle ki Dinle bu kadar ilgileniyorsan malum kadınlara olan düşmanlık nedir mevzuyu tek taraftan ele alana ben akılcı demem at gözlüğü ile dolaşan biri derim ki karşında Cübbeli Ahmet Hocayı mevlanayı seven biri var.. Her kadını bir tutamazsın kendin de söylüyorsun istisnalar olduğunu Rabbim umarım karşına hayirli bir eş çıkarır da kadına olan düşmanlığın biter Kadını istişare hususunda bu kadar aşağı çekmen hoş bir durum değil seninkisi araştırmacılıktan çok körleşmeye dönmüş ve söylenenlerin nedenini iyi algıladığını düşünmüyorum kusura bakma kadının dinde ne kadar güzel bir yeri olduğunu anlaman dileğiyle.

Yorumla
    • saçmahayattsaçma
      saçmahayattsaçma
      +1 yıl

Bak dediklerimi çürütmek yerine kaçmayı seçtin. Yok mıu bu cümleler dinde Mevlana'nın dediği açık ayrıca bunlar kadınların yaratılışından bahsediyor kadın çocuk akıllı diyor hadiste diyorki kadın eğri kaburgadan yaratıldı onu doğrultmaya kalkarsan kırarsın eğri bırakırsan eğri kalır alimler kadının eğriliği derken aklen zayıf oluşu nankörlüğü hırslı kavgacı olması kast edilmiş der mesela imam Gazali aynen şöyle söyler -Erkegin karısına güzel ahlaklı davranmasından murat ona eza cefa etmemek değil kadının ezasına tahammül göstermektir resulun yolundan giderek kadının gazabı ve taşkınlığına karşı halim selim davranmaktır- sonra peygamber nikahlı olduğu kadınlara benden sonra haliniz ne olacak diyede düşünüyorum vallahi benden başkası size tahammül edemez diyor imam Gazali bunu demek istiyor resulun yolundan giderek derken. Sonra annemin tarikat şeyhi var Mahmut efendi duymuş sundur belki o derki kadının idaresi padişahın halkı idaresinde n zordur. Bak nasılda birbirini tamamladılar.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

sana haklı olduğun noktaları zaten izah ettim kardeşim çürütmeyi değil kaçmayı tercih eden birisin demen için bana önce bana saygı duyup dediklerimi dinleyip anlaman gerekiyor ama sen sürekli karşı tarafa hayır lan o öyle değil modundasın anlatabildim mi? Ben sana diyorum ki tamam haklı olduğun yerler var ama anlatılanları tek bir taraftan göz önüne alıpta kadın şöyledir diyemezsin diyorum yalnızca kadının bu yerde bulunmasının sebebi belli sen her kadına ille de öyledir kadından kaç modundasın evlendin mi ne yapacaksın kadının böyle olduğunu iyi biliyorsun bende sana diyorum ki bunların nedenini algılayamamışsın kör kütük yorum yapıyorsun nedenlerini bir idrak et. Kadının dinde çok güzel yerlerde bulunduğu noktalarda var ama sen Bu söylediklerinle kadını sadece aşağılamayı tercih ediyorsun anlatabildim mi?

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

senin bu söylediklerin kadının daha değersiz olduğunu değil erkeğin daha mesuliyetli olduğunu gösterir yalnızca.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

(Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.) [İ. Asakir]

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

biz zayıf yaratılış olduğumuz için sizlere emanet edildik ama üzülüyorum böyle düşünmene gıyaben emanete nasıl sahip çıkacaksın yine de teşekkür ederim daha çok araştırmama sebep oldun

Yorumla
    • saçmahayattsaçma
      saçmahayattsaçma
      +1 yıl

Senin gibi cümleleri çok duydum ben Kale almıyor değil gerçek olan yorumunu yazıyorum yukarıda okursan tekrar görürsün ayrıca ben sana bir iki iyi şey söylesem sonra sana hakaret etsem sen ettiğim hakaretleri yok saymazsın ama dine gelince böyle yapıyorsunuz​. Dinde kadının kocasından izinsiz sokağa çıkması yasaktır konuşması ise mekruhtur kadını erkeğin terbiye etmesi gerekir fakat hadiste kadının eğriliği in düzelmeye ceği de belirtilir bunlar kaynaklarda yazıyor hadiste diyorki kadını erkeklerin eğitme si lazım kadın kendi kendine yetemediği için hatta bu yüzden erkeklerde cehenneme atılır diye tehdit var ama gel görki cennete giden kadın sayısı çok az erkek sayısı fazla hatta şeytan kadının önünde eğilip buyur üstadım diyecekmiş bir hadiste de derki kadınların içinde iyi kadın yüz kara karga içinde bir alaca karga gibidir. Her şeyi geç ayette tüm kelimeler erkeklik ekiyle belirtilir ama kötü kelimeler cehennem ateş dişil ekiyle belirtilir bak Kuran'da diyorum. Her şeyi ciddiye al

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

önyargı önyargı.. tamam kardeşim Rabbim seni bilgilerinle arşa ulaştırsın cennetine nail eylesin inşAllah sağol aydınlattığın için sana göre kaçıştır bu boşver kadınlığıma ve zayıflığıma ver insanları anlama noktan körelmiş ne diyeyim Allah'a emanet ol.

Yorumla
    • saçmahayattsaçma
      saçmahayattsaçma
      +1 yıl

Zaten bir akım kadınların aklı kıt olur , derin ilimden anlamazlar demişti.

Yorumla
    • saçmahayattsaçma
      saçmahayattsaçma
      +1 yıl

Pardon âlim telefon değişti riyor.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

senin kadar bilgili biri olmayabilirim ama cahil ve kıt anlayışlı biri de değilim ilim senin gibi vasfımı körleştirip sağır ve kör yapacaksa beni uzak olsun. Kardeşim bilmem farkında mısın ama saygını kaybetmişsin senin bu yaptığın derin ilim falan değil.. derin ilime zaten ulaşmış olsan onun nurunla yıkanmış olsan kendini bu kadar yükseklerde görmezsin sende bende Allahın yarattıklarıyız bunun cinsle alakası yok senin benden üstün olduğun noktalar var benimse senden kadın erkek bazında söylüyorum tekrar yineliyorum sen mevzulara dar bir bakış açısı ile bakarken ilimden bahsetmemen hallice olur. .. İlim öğrendikçe zatı mütevazılaştırır sende öyle bir durum göremiyorum ben hadi desem ki insanları aydınlatmaya çalışıyor bir şeyler için çabalıyor ama bu da değil senin ki kalp kırmakla ruh aydınlanmaz bir şeyler biliyor olabilirsin ne mutlu sana ki ama bunu çok yanlış bir şekilde karşı tarafa aktarıyorsun bilgin olsun

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

Allah'a emanet ol diyorum mevzu uzamasın diye hala laf çarpıtma çabasındasın kardeşim. Laf çarpıtınca Rabbim demiyor bu kulumu yüceltin.. Yerli yerinde konuşacak bilgiye sahip isen bile bilgi nasıl kullanılır bunu bilmiyorsun. Herkesin noksanlıkları vardır bunu unutma.

Yorumla
    • saçmahayattsaçma
      saçmahayattsaçma
      +1 yıl

Ben denedim eski bir alim var o söylüyor kadınların aklı kıt olur , derin ilimden anlamazlar o yüzden kadınlara ilmin yüzeysel kısımı öğretilir der. Ben değil o söyler.

Yorumla
    • saçmahayattsaçma
      saçmahayattsaçma
      +1 yıl

Herkesin noksanlığı var ama kadın doğuştan noksan dinde kadınlar Kemal'e eremezler hep eksik noksan kalırlar Mevlana kadın hayvan tabiatlı der mesela sonra Râzî tefsirinde noksanlık hali kadınlar içindir yazar vs vs

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

tamam o kendince yorum yapmış.. Bir şey görmüş hayatı boyunca söylemiş ama bunu genele vuramazsın senin de tasdiklediğin bir alim demek ki fikrine katılıyorsun kardeşim o öyle dedi diye öyle olmuyor ama O yalnızca bir yorum

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

tamam kardeşim duymak istediğin buysa eğer evet biz noksanız Rabbim bizi böyle yaratmış onun yarattığına her türlü elhamdülillah vardır bir bildiği.. Rabbimin güvendiği sizler var iken sende bunu boşa çıkaranlardan olma o zaman.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

tekrar teşekkür ederim ki araştırmama vesile oldun.

Yorumla
    • saçmahayattsaçma
      saçmahayattsaçma
      +1 yıl

Hayır aynısı hadistede yazar. Kadınlardan Kemal'e eren 4 dur onun dışında yoktur der ki zaten bu 4 ü torpilli biri Hz Meryem biri Hz Fatıma... onun dışında kadınlardan bırak tamam olmayı büyük evliya bile zor olur dinde. Mesela hadislerde kötü erkekler kadın gibidir diyerek kadına benzetilir çünkü erkekliğe yakışmaz kusur.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

peki kardeşim açılmak için beni beklediysen dinlerim.. dinliyorum da.. tamam kadın aşağılık bir yaratık. Seni doğuran da bir kadın hatırlatırım kendi annene bakınca bunları mı düşünüyorsun

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

Sual: Kadın mı üstün yoksa erkek mi?
      CEVAP
      Bu soru yanlış. Bu mühendis mi üstün, avukat mı demek gibi bir şeydir. Avukattan üstün mühendis, mühendisten üstün avukat olur. Erkekten üstün kadın çoktur. Cinsleri, vasıfları farklı olanlar arasında mukayese olmaz. Mesela elma armuttan veya armut elmadan iyidir denmez. Çünkü cinsleri farklıdır. Onun için elma ile armut toplanmaz denir.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

tekrar dediğim gibi sen çok aşağılayıcı bakıyorsun kardeşim din kadını aşağıla demiyor.

Yorumla
    • saçmahayattsaçma
      saçmahayattsaçma
      +1 yıl

Ben demiyorum bunları kendi fikrimi yazmadın alim ler diyor hadisler diyor.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

Kadınla erkek mukayese edilerek, Kadın doğum yapıyor, erkek yapmıyor, böyle eşitlik olmaz denemez. Allahü teâlâ, kadını, erkeği ayrı işler için yaratmıştır. Fiziki yapısı birbirine benzemez. Birbirine benzemeyen iki şey, birbiri ile kıyaslanamaz.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

kardeşim okuduğunu yorumla da yaz kendi fikrin yok ise burada ne işin var ki? Onlar bir şey biliyorlar ve yorumluyorlar onların yorumu bu ama onlar öyle dedi diye öyle değil anlatabildim mi

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

Bir erkek kalkıp da, Madem kadın-erkek eşitliği var, niye kadınlar da bizim gibi yer altında, kömür ve maden ocaklarında çalışmıyor dememeli. Çünkü kadının bünyesi buna müsait değildir. Bazı ülkelerde, kadın böyle zor işlerde çalıştırılıyorsa da, bu bir hak değil, zulümdür. Herkese, bünyesine uygun iş verilmelid

Yorumla
    • saçmahayattsaçma
      saçmahayattsaçma
      +1 yıl

Mesela bir erkek fakir bir kadına para vermiş sonra ona yanaşmaya kalkmış sonra kadın Allah korkusundan ağlamaya başlamış o erkekte demişki ey kadın göz yaşların bana ders oldu ben Allah'tan korkmaya senden daha layığım sonra tövbe etmiş merhamet edilenlerden olmuş bunu da peygamber sahabe ye anlatıyor.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

Cenab-ı Hak, kadını da, erkeği de her işe elverişli olarak yaratmamıştır. Kadının boksör, güreşçi olmaması onun değerini düşürmez. Limonun ekşi olması limon için bir eksiklik değildir. Çünkü limon ekşiliği için alınır. Allahü teâlâ da kadını ağır işlere elverişli olarak yaratmamıştır.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

bak anlattığın BİR kadına mahsus.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

Kadın ile erkek iki ayrı cinstir. Elma ile armut mukayese edilmediği gibi, bunların da birbirine üstünlüğü söz konusu olmaz. Ancak vasıfları eşit olan iki şey arasında kıyas yapılır. Vasıfları farklı olan şeyler arasında kıyas olmaz. Mesela vapur, uçak ve otobüs binek vasıtası olduğu halde, birinin diğerine üstünlüğü söylenemez. Uçak, denizde yüzemediği için vapurdan aşağı sayılmaz. Vapur, karada gitmediği için bisikletten aşağı olduğu söylenemez. Vapur başka bir vapurla, uçak başka bir uçakla mukayese edilebilir. İkisi de kara vasıtası olduğu halde, bir tankla bir taksi mukayese edilemez. Tank taksi kadar hızlı gitmediği için aşağı kabul edilemez. Her birinin görevi ayrıdır.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

Boksta iki kadın, ancak bir erkek kadar dövüşebilir dense, bu, kadına hakaret olmaz. Cenab-ı Hak, kadını akıl ve beden yönünden erkeğe göre farklı yaratmıştır. Akıllı kadın yarattığı gibi, deli erkek de yaratmıştır. Kadınların da, erkeklerin de akılları aynı değildir. Biri kalkıp da, Ya Rabbi insanların aklını niçin eşit yaratmadın diyemez. Yaratıcı sorguya çekilemez

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

daha atayım mı benim sana anlatmak istediğim bu.

Yorumla
    • saçmahayattsaçma
      saçmahayattsaçma
      +1 yıl

Sonra bir kadın varmış namaz kılar miş kocası kılmaziiçki içermiş bir gün demişki ya şu kadın bile namaz kılıyor ben kılmıyorum tövbe etmiş o da

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

Dinimizin, zenginlerin ve kadınların çoğunun Cehenneme gideceğini bildirmesi, zengine ve kadına hakaret değildir. Zenginlerin ekserisi, parasını faydalı işlerde kullanmadığı, zararlı işlerde kullandığı, israf ettiği için, onları ikâz etmek maksadı ile, (şunları yapmazsanız, Cehenneme gidersiniz) buyurulmuştur.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

e bunlar kadın sayesinde bak.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

bak senin dediğin mevzu

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

Keza kadınlar da, erkeklere nispetle daha fazla tesir altında kalarak daha fazla günah işlediği için, (günah işlemeyin, Cehenneme gidersiniz) diye ikâz ediliyor. İyi kadınları ve servetini iyi yolda harcayanları da Cenab-ı Hak övüyor. Malı hayırlı şey olarak bildiriyor, saliha kadınları da övüyor. Kâfir erkeklerin Cehenneme gideceğini bildirirken, Müslüman kadınların Cennete gideceğini haber veriyor.

Yorumla
    • saçmahayattsaçma
      saçmahayattsaçma
      +1 yıl

Sonra Râzî tefsirinde derki kadın erkeğin elindeki bir tutsağa benzer. Bir başka alim derki kadınların aklı kıt olur bu yüzden İslam onlara en uygun yeri ev seçmiştir.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

Şu halde, İslamiyet kadına fazla değer vermiyor demek, din düşmanlığından başka şey değildir.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

Dinimiz kadına çok değer vermiş, erkeğe de çok sorumluluk yüklemiştir. Kadın, evde ve dışarıda çalışmak zorunda değildir. Evli ise kocası, evli değilse babası, kadına gerekli şeyleri getirmeye mecburdur. (Hidâye, R. Nasıhin)

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

Niçin Kur’anda, hadiste ve İslam âlimlerinin yazılarında genelde hitap erkeğedir, kadına hitap yok. Kadın insan değil midir? Bir de âyet ve hadislerde erkeğe kadından önce hitap ediliyor. Mesela şu âyetlerde hitap hep erkeğedir:
      (Erkekler, kadınlar üzerine idareci ve hâkimdir

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

[evin reisidir.] Ey iman edenler, hicret ederek gelen mümin kadınları imtihan edin. Eğer imanlı iseler, kâfirlere geri göndermeyin. Çünkü mümin kadının kâfirle evlenmesi helâl değildir.) [Mümtehine 10]
      (İman etmedikçe, müşrik [ateist] kadınlarla evlenmeyin. Kadınlarınızı da, iman edinceye kadar müşrik erkeklerle evlendirmeyin!) [Bekara 221]
      (Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helal kılındı.) [Bekara187]
      (Kitap ehli [Yahudi ve Hristiyan] kadınlarla evlenmeniz helaldir.) [Maide 5]
      (Naşize kadınlara öğüt verin, yataklarına girmeyin.) [Nisa 34] Kadın naşize olur da erkek naşiz olmaz mı? Ne diye, Allah, erkeğin kadına öğüt verip onu terbiye etmesini emrediyor?
      [Naşiz: Eşine zulmeden erkek. Naşize: Kocasının yatağına gelmeyen ve ondan izinsiz evi terk edip giden kadın.]

Yorumla
    • saçmahayattsaçma
      saçmahayattsaçma
      +1 yıl

Sonra bir gün Hz Ömer'in karısı Hz Ömer'e akrabasının işleri ile ilgili karar vermesini beklediğini söyler çünkü akrabası Hz Ömer'in konuş der karısına. hz Ömer de öfkelenir derki sen evin köşesindeki bir oyuncak gibisin ihtiyacımız yokken bir köşede beklersin şimdide Müslümanlarla aramamı giriyorsun?

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

bak kardeşim hikmetlerini anlamadan yorum yapıyorsun

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

EVAP
      Âyet ve hadisten din öğrenilmez. Din öğreniyorum derken, yanlış anlayıp dinden çıkılabilir. İlk yazdığınız âyetin başında bildirildiği gibi, Allah, erkeği âmir olarak yaratmıştır. Köpek ve yılan olarak da yaratabilirdi. Allah’ın emrine razı olmak gerekir. Bir fabrikada, çeşitli kısımların müdürleri veya âmirleri olur. Patron, her işçiye teker teker şunu yapacaksınız demez. İdarecilere söyler. İşlerden idarecileri sorumlu tutar. İşte Allahü teâlâ da, evin reisine emrediyor, onu sorumlu tutuyor. Erkeklerin işledikleri günahlardan kadını sorumlu tutmuyor, fakat kadınların işledikleri günahlardan erkekleri sorumlu tutuyor. Her nimet bir külfet karşılığıdır. Sorumlunun, idarecilik görevini yapması da normaldir.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

Maide suresinin 38. âyetinde, (Hırsızlık eden erkek ve kadın) ifadesi geçiyor. Önce erkeğin bildirilmesi onun Allah katında yüksek olduğunu göstermez. Belki de hırsızlık daha çok erkekler tarafından yapıldığı için önce söylendi. Nur suresinin 2. âyetinde, (Zina eden kadın ve erkek) ifadesi geçiyor. Burada belki kadının rolü daha çok olduğu için, kadın erkekten önce bildirildi. Önce hitap edilmesi onun üstün veya aşağı olduğunu göstermez. Bir âyet meali de şöyle:
      (Erkek veya kadın, mümin olarak iyi işler yapan, cennete girer.) [Nisa 124]
      Bu âyet de, erkeğin kadından üstün olduğunu bildirmiyor. Üstünlük mümin olarak iyi iş yapmaktır.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

Erkek olsun, kadın olsun, kâfirin iyi iş yapmasının kıymeti yoktur. Allahü teâlâ kadını erkeğe emanet edip, emanete riayet etmesini de emretti. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
      (Eşinizi üzmeyin. O, Allahü teâlânın size emanetidir.) [Müslim]

(En üstün mümin, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranan güzel ahlaklı kimsedir.) [Tirmizi]

(Hanımının haklarını ifa etmeyenin; namazları, oruçları kabul olmaz.) [Mürşid-ün-nisa]

(Hanımını döven, Allah’a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum.) [R. Nasıhin

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

al kadının yeri demek ki doğru biliyor ve doğru konuşmuşum hamd olsun daha da şeyler öğrendim senin söylediklerin de geçiyor ve gayet güzel cevap veriyor.

Yorumla
    • saçmahayattsaçma
      saçmahayattsaçma
      +1 yıl

Sorularlaislamiyete güveniyorsun demek komik. Ben orada yazan karı zaten biliyorum herşeyi kadını n duygusallığı​na bağlarlar kadınların aklı ve hafıza sının eksik olduğunu kabul etmezler kadına itaat pişmanlıktır ı zayıf hadis kabul ederler ama zayıf hadis gayet sahih hadistir sonra derlerki kadına itaat pişmanlık olabilir çünkü kadınlar mantıksız davranabilirler bu bile hakaret zatende bunu söyleyenler Hz Havvanın ademi kandırdığını söyleyenler le aynı kafadalar.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

Sual: Kur'anda neden (Kadınlarınıza söyleyin!) diye erkeklere hitap ediliyor? Niye (Kocalarınıza söyleyin de, şöyle yapsın) denmiyor? Niye kadın erkek eşitliği yoktur?
      CEVAP
      Bütün dünyada âmir memur ilişkisi vardır. Patron, müdür ve işçi statüsü vardır.

Bir patron işçilere talimat vermez, müdüre söyler, müdür de onlara talimatı verir.

Millî Eğitim Bakanı, bir okulun öğrencilerine talimat vermez, hitap etmez, Millî Eğitim Müdürlüklerine talimat gönderir, o da okul müdürlerine gönderir. Okul müdürü de öğretmenlere ve öğrencilere hitap eden emirler verir.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

islamiyet nedir kardeşim bana bir açıkla bakayım anlamı nedir? teslim olmaktır ben diyeyim insan neye kime teslim olacağını tabi ki sorgulamalıdır az biraz diyordum çocuk bilgili en azından şu an cidden diyorum yazık sorgusuz sualsiz körlükle inanmak mıdır inanç sende? bunlar insanların anlamayıp öğrenmek için hocalara vesaire sordukları sorular ve Kurandan ayetlerle adam açıklamış daha ne yapsın.. Ayet hadisten de alimden de önce gelir bunu unutma islam dini teslimiyettir ve senin dediğin gibi de kadın yerlerde değildir pardon bunlar senin söylediklerin değildi yalnızca işin özünü bilmeden gereksiz kullanımlarındı

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

bir şeyin aslını esasını bilsen dahi sende idrak yok kardeşim Rabbim senin eşin olacak kişiye mutluluk versin. Başka bir şey demiyorum yolun açık olsun Allah'a emanet seninle tartışılmıyor

Yorumla
    • saçmahayattsaçma
      saçmahayattsaçma
      +1 yıl

Kadının kocasından izinsiz dışarı çıkamaz haramdır diyorum konuşması mekruh diyorum sen neden bahsediyorsun.. ayrıca sana dedimki kadına iyi davranmak şu oluyor imam Gazali aynen şöyle söyler -Erkegin karısına güzel ahlaklı davranmasından murat ona eza cefa etmemek değil kadının ezasına tahammül göstermektir resulun yolundan giderek kadının gazabı ve taşkınlığına karşı halim selim davranmaktır- sonra peygamber nikahlı olduğu kadınlara benden sonra haliniz ne olacak diyede düşünüyorum vallahi benden başkası size TAHAMMÜLL edemez diyor.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

ben seni gayet iyi anlayıp yorumluyorum ama sende o yok uzatmayalım güzel kardeşim yolun açık olsun hadi EyvAllah.

Yorumla
    • saçmahayattsaçma
      saçmahayattsaçma
      +1 yıl

Ya sen onu bunu geç hadiste diyorki sizin aklınız hafızanız eksiktir kabul ediyor musun? alimler kadınların aklı kıt olur diyor mevlana kadınlar zeki değildir diye eğitim vermek istemiyor onlara kabul mu?

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

kardeşim daha seninle münasebet kurmayacağım yorum yapmaz isen sevinirim karşımdaki insan tartışmayı bilmiyorsa bildiğini sandığı şeyler ile kalsın EyvAllah diyorum istersen yazma.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

anlaşıldı güzel kardeşim sen ateist imişsin bu algı nerden şimdi anlaşıldı.. ayrıca determinist hem determinist hem ateist nasıl olunuyor ise garip.

Yorumla
    • saçmahayattsaçma
      saçmahayattsaçma
      +1 yıl

Ben bunları öğrendiğim için ateist oldum üzerimde bir algı filan yok zaten fark ettiysen benim söylediklerimi cevaplamak yerine farklı konulardan aktarma yaptın. Hem determinist hem ateist olunur ben evren deki her şeyin kelebek etkisi gibi birbirine bağlı olduğunu düşünüyorum ama daha çok din içerisinde determinizm e inanıyoruk yaratıcı var ise bizi var ettiyse özgür olamayacağımızı fark ettiğim için. Konu bu değil konu ayet hadis.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

senin söylediklerinle sana gayet cevap verdiğimi düşünüyorum😊💪 peki bakalım kendine iyi bak.

Yorumla
    • saçmahayattsaçma
      saçmahayattsaçma
      +1 yıl

Peki söyle o zaman Hz Ömer' karısına sen evin köşesindeki bir oyuncak gibisin ihtiyacımız yokken bir köşede beklersin dedi mi demedi mı?

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

- İmam Gazali “dünyanın bir oyun ve eğlence” olduğuna dair delil getirmek için, yalnız “Sen evin köşesinde bir oyuncak gibisin” manasına gelen ifadeye yer vermiştir. Soruda yer alan ardındaki cümle yoktur. (bk. İhya, Beyrut, ts. , 2/287)

- Ancak Gazali, Hz. Ömer’in sözünü aktardıktan sonra şu tespiti de yapmıştır: “Zaten -çocuğun tohumunu ekilmesi dışında- kadınlarla yapılan bütün oyunlar/eylemler birer eğlencedir.” (İhya, a. y)

- Fakat, bu sözün şöyle bir hikâyesi de vardır:

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

z. Ömer, Iyad b. Ganem adında bir şahsı Şam’a vali tayin etmişti. Bir nedenden dolayı bir ara ona darılmıştı. Bu adam Hz. Ömer’in hanımının akrabası idi. Bir gün ona: “Sorar mısın, Emiru’l-Müminin bana niçin kızmıştır?” demiş. Hanımı da Hz. Ömer’e aynı soruyu sormuştu. Bunun üzerine Hz. Ömer sinirlenmiş ve şöyle demiştir:

“Ey Allah’ın düşmanı! Sen niye bu tür işlerle uğraşıyorsun.. Ne zamandan beridir benimle Müslümanlar arasına girmeye başladın..! Sen sadece kendisiyle oynanan sonra da yerine bırakılan bir oyuncaksın.” (bk. İbn Şubbe, Tarihu’l-Medine, 3/817)

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

Bu konuda bu rivayetin sahih olup olmadığına dair bir bilgiye rastlayamadık. Fakat senette yer alan kimselerin sağlam olduğunu gördük. Yalnız Musa b. İsmail adındaki ravinin durumunu öğrenemedik. Bununla beraber, bu rivayetin sağlam hadis kaynaklarında yer almaması, -sağlamlık bakımından- düşündürücüdür.

- Bununla beraber, şayet söylemişse, Hz. Ömer’in söylediği bu söz, kadını tahkir için değil, bir hakikati ifade etmek içindir.

Burada verilen önemli bir ders şudur ki:

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

- Devlet işlerinde yetkili olan kimselerin işine kadınların müdahil olmaları durumunda sağlam iş yapılmaz. Çünkü erkeler ister istemez duygusal olarak kadınların etkisinde kalabilir ve doğru olmayan bazı işleri yapabilirler.

- Kadın erkeğin işine müdahale ettiği zaman iki başlı bir yönetim oluşur. Saltanat tarihi içinde kadınların rol oynadığı dönemlerde hukuk dışı işlerin cereyan ettiği gerçeğini tarih bize göstermektedir. Hz. Ömer’in titizliği bu yönden ileri gelir.

“Kadının evde bir oyuncak” olarak nitelenmesi, erkeğin de bir oyuncak olmadığı anlamına gelmez. Bu ifadenin algılanması, zamanla çirkin bir hal almış olabilir. Ancak şu bir gerçektir ki, erkek kadın için, kadın da erkek için bir eğlence unsurudur. Ailenin huzuru ve barışı da bu çocuğumsu temayüllerden kaynaklanır.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

“Bir ulü-l emr, makamında olursa ciddiyeti, vakardır; mahviyeti, zillettir. Hanesinde bulunsa mahviyeti tevazu', ciddiyeti kibirdir.” (Nursi, Sözler, 724 ) şeklindeki nurlu düstur penceresinden konuya bakılabilir.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

al cevabın artık konu kapandı. yorumlaşmayalım tek kaynaktan araştırıp ötesine berisine bakmadan gelip kullanıyorsun mevzu kapandı daha yazma.

Yorumla
    • saçmahayattsaçma
      saçmahayattsaçma
      +1 yıl

Sende şimdi buna inandın öyle mı ya sana açık açık oyuncaksın ihtiyaç yokken köşede beklersin başka işlerden anlamaz sadece duygusallığı​n kafanı çalıştırmaz diyorlar sende bunun hakaret olmadığına inanıyorsun yapma lütfen bu düşün evlenince eşine bir şey söylesem işle ilgili sana dese sus sen evin köşesindeki bir oyuncak gibisin ihtiyacımız yokken bir köşede beklersin normal mı gelicek yani tüm erkekler akıllı kadınlar sadece duygusal öyle mı hiç mı okula gitmedin erkeklerin zekasının da sizden farklı olmadığını görmedin üstelik bunları söyleyenler kadının kocasından izinsiz konuşmasını bile mekruh sayıyor sende normal diyorsun yapma ya.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

kardeşim okuma anlama özürlü müsün kusura bakma ama.. ihtiyacımız yokken bir köşede beklersin gibi bir laf yok bunlar zayıf ve kesinliği olmayan şeyler bana bu kesin var diyemezsin..

Yorumla
  • XColdfireX
    XColdfireX Takip Et
    Xper 3 Yaş: 30 , eic 41%
    +1 yıl

Evet. Hatta Tvnet'de sahur programı var Hilali Beklerken diye.

1
    6 Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

anladım 😊 ne usule

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

Güzel

Yorumla
    • XColdfireX
      XColdfireX
      +1 yıl

Şehit ailelerini ağırlıyorlar.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

hm güzelmiş denk gelmedim hiç ben abi

Yorumla
    • XColdfireX
      XColdfireX
      +1 yıl

Tam saatini bilmiyorum ama sahur vakti işte 😆

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

teşekkür ederim😊😊

Yorumla
  • BankerB
    BankerB Takip Et
    Master Yaş: 34
    +1 yıl
    Diğer konusunda 5,1b cevap paylaştı.

Evet biliyorum eskiden Ramazan programlarını falan izlerdim mütavazi biri

1
    4 Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

evet abi.. ne mutlu sana

Yorumla
    • BankerB
      BankerB
      +1 yıl

Teşekkür ederim

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

🙏🙏🙏

Yorumla
    • BankerB
      BankerB
      +1 yıl

😏👍

Yorumla
  • oghnnn
    oghnnn Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 34%
    +1 yıl
    Diğer konusunda 623 cevap paylaştı.

Fetö olayları başlamadan doğru yolu bulan adam

1
    4 Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

hm ilk defa duydum bunu abi

Yorumla
    • oghnnn
      oghnnn
      +1 yıl

Bu normalde fetullah picinin tayfasındandıda 17-25 aralık falan olunca ondan sonra bıraktı oraları kopardı bağını

Yorumla
    • oghnnn
      oghnnn
      +1 yıl

Yani inşallah öyledir belkide ajandır kim bilir

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

neler duyuyorum yav bunu da bakacağım

Yorumla
  • CyclistMan
    CyclistMan Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 53%
    +1 yıl

Güzel şiir okuyor severim kendisini.

1
    7 Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

bende seviyorum abi aynen

Yorumla
    • CyclistMan
      CyclistMan
      +1 yıl

Abi ne gözünü seveyim. Bizim buralara gelir arada ama gitmek nasip olmadı inşallah dinlerim canlı canlı.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

yaşa dikkat etmedim pardon. İnşAllah dinlersin ne diyeyim

Yorumla
    • CyclistMan
      CyclistMan
      +1 yıl

Yok önemli değil yaşı görüp yazdın sandım asıl sen kusura bakma. :)

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

yok yok sonradan gördüm😊

Yorumla
    • CyclistMan
      CyclistMan
      +1 yıl

Önemli değil. :) :)

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

😊😊😊

Yorumla
  • free_gaza
    free_gaza Takip Et
    Yoda Yaş: 32
    +1 yıl

Tut beni ey oruç kitabı var

1
    3 Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

evet abicim.. o kitabı alacağım inşAllah çok seviyorum

Yorumla
    • free_gaza
      free_gaza
      +1 yıl

İnşallah abim

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

😊😊

Yorumla
  • üzülmeyinbenvarım
    üzülmeyinbenvarım Takip Et
    Yoda Yaş: 31
    +1 yıl

sanayiyi biliyorum araba bozulunca gidiyoruz başka sanayi görmedim 😅😅

0
    1 Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

komik değil bence

Yorumla
  • PesimOptimist
    PesimOptimist Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 32%
    +1 yıl

Yok hiç duymadım

1
    3 Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

dini anlatan bir şair diyeyim abi

Yorumla
    • PesimOptimist
      PesimOptimist
      +1 yıl

Tasavvuf desene ons😀

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

yani 😊

Yorumla
  • Duygusalgenc22
    Duygusalgenc22 Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 38%
    +1 yıl

O KİM?

1
    2 Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

bir şair

Yorumla
    • Duygusalgenc22
      Duygusalgenc22
      +1 yıl

peki

Yorumla
  • alıngankişi
    alıngankişi Takip Et
    Guru Yaş: 28
    +1 yıl

ben tanıyorum.

1
    3 Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

Güzel sevindim

Yorumla
    • alıngankişi
      alıngankişi
      +1 yıl

ben de sevinmenize sevindim.

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

🙏🙏🙏

Yorumla
  • İhtiyaçsahibi
    İhtiyaçsahibi Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31
    +1 yıl

ilk kez duydum

1
    1 Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

tavsiye ederim abi

Yorumla
  • Mmehmetorman
    Mmehmetorman Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31
    +1 yıl

ilkez duydum

1
    5 Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

güzel dini anlatan bir şair diyebilirim

Yorumla
    • Mmehmetorman
      Mmehmetorman
      +1 yıl

sen nereden tanıyorsun

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

youtube da denk gelmiştim abi.. öyle dinleye dinleye onu bilen biri oldum

Yorumla
    • Mmehmetorman
      Mmehmetorman
      +1 yıl

anladm teşekkür ederm

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

öyle

Yorumla
  • Ay_isigiiii
    Ay_isigiiii Takip Et
    Master Yaş: 28
    +1 yıl

Bilmiyorum.

1
    1 Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

dini anlatan bir şair diyelum

Yorumla
  • Nuri_Baba
    Nuri_Baba Takip Et
    Xper 6 Yaş: 103
    +1 yıl

Bilmiyorum.

1
    3 Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

tavsiye ederim abj

Yorumla
    • Nuri_Baba
      Nuri_Baba
      +1 yıl

Neden?

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

Güzel islamiyeti sevdiren bir şair. Huzur veriyor

Yorumla
  • isminame5454
    isminame5454 Takip Et
    Guru Yaş: 31
    +1 yıl

ilahi falan soliyo

1
    7 Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

şiir yani islamiyet için

Yorumla
    • isminame5454
      isminame5454
      +1 yıl

biliorum

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

ne mutlu sana o zaman

Yorumla
    • isminame5454
      isminame5454
      +1 yıl

sanada

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

teşekkür ederim bir

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

abi

Yorumla
    • isminame5454
      isminame5454
      +1 yıl

rica

Yorumla
  • samet5516
    samet5516 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 30
    +1 yıl

hangi sarkisii

1
    62 Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

şair bu abim..

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

korkuyorumu dinlee

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

dinledim abimm

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

iyi krdsm

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

sen kıl beni ey namaz serisini dinle la tahzen kimselere diyemem falan dinle abim

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

krdsm oyle seyler dinleyemiyom canım aciyoo

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

yine de dinle abi acıyorsa ne mutlu sana.. kalbin kararmamış

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

ne oldu senin yok mu sevdiyin ve sevenin

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

var abi... ama ben yine de şiiri vesaire severim.. türkü falan.. zaten bu senai denen adam islamiyet için okuyor

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

tamam krdsm

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

😊😊

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

🐼🐼🐼🐼

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

😹😹😹 heh

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

💮🌸💐🌼🌷⚘🌹🌻🌺🍁 krdsm

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

efendim abi

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

guller senin temiz kalbine krdsm

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

sağol abim

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

eee npyn krdsm

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

hmm oruc tutuyon dimi krdsm

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

evet abi müzik falan dinliyorum ne olsun

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

krdsm bu fotodaki gercekden senmisin

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

evet abi benim neden

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

masllah krdsm cok guzel vee tatli birisin vee cok guzel bakislarinda var eniste cok sansli krdsm seni uzerse ilk beni bulcak karsisinda soylersinn

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

sağol abi

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

napiyon gec yazdin krdsm

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

görmedim abi ondan müzik dinliyorum

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

tamam krdsm iyi dinlee bende ise gitcem hazirlaniyom krdsmm

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

iyi abi Allah kolaylık versin

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

saol krdsmm

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

krdsm orda duzgun ve temiz kalpli kiz var mı bana gore

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

abi ben öyle şeylerle ilgilenmiyorum

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

banadami bir seferlik ilgilenmiyonn

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

maalesef abi.

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

niye krdsm

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

abi öyle şeylere bulaşmak yani aracı vesaire hata gibi geliyor ki seni daha tanımıyorum bile. tanısam da benim çevremdeki kızlar öyle şeylere meilli değiller hele ki sosyal medya. yani olmaz zaten her türlü. benim yok yani çevremde ilişki isteyen birileri

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

krdsm burdamisinnn

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

evet abi

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

nasilsin nasil gidiyo gunun

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

iyi abi

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

eeee krdsm aslen nerelisin nerde yasiyonn

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

Karışık babam Yalova annem Rize.. Rizede yaşıyorum

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

sen yalovadami yasiyon krdm

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

Rize de yaşıyorum

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

eee baban yalovali dedin amaa

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

e tamam orda yaşamam gerekmiyor babam oralı ama Rizede yaşıyoruz

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

tamam krdsm kizma yaa bise demedimm

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

kızmadım ki abi

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

tamam krdsm sorun yokkk

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

peki

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

eee napiyon

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

hiç duruyorum otel

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

öyle

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

iyiu oturrr

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

tamam abi

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

.. hayirli iftarlar krdsm

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

kardesim nasil yeni resmim

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

iyi abii

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

eee nasil gecdi gunun krdsm neler yaptin bakalim

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

iyi iyi

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

eee napiyon krdsm

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

sonra konuşuruz abi işim var

Yorumla
    • samet5516
      samet5516
      +1 yıl

tamam krdam kolay gelsin sanaa

Yorumla
  • Emreniz_16
    Emreniz_16 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29
    +1 yıl
    Diğer konusunda 383 cevap paylaştı.

Yok ne oldu ki

1
    11 Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

sordum.. öğrendin dinlemelisin bence huzur veriyor

Yorumla
    • Emreniz_16
      Emreniz_16
      +1 yıl

Ne üzerine

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

islamiyet.

Yorumla
    • Emreniz_16
      Emreniz_16
      +1 yıl

Bu ara dinlerim

Yorumla
    • Emreniz_16
      Emreniz_16
      +1 yıl

İnşallah birşey olmazsa

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

inşAllah

Yorumla
    • Emreniz_16
      Emreniz_16
      +1 yıl

Amin ecmain

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

🙏🙏

Yorumla
    • Emreniz_16
      Emreniz_16
      +1 yıl

İnşallah unutmam yarın dinlicem Allah'ım sana rahatlık versin Allah seni ve bütün Müslüman alemini yoldan ayırmasın

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

amin abi inşAllahh...

Yorumla
    • Emreniz_16
      Emreniz_16
      +1 yıl

🙏..

Yorumla
  • _-Öcüü-_
    _-Öcüü-_ Takip Et
    Master Yaş: 39
    +1 yıl

Ilk defa duyuyorum

1
    1 Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

hm bir şair abi islamiyet için şiirler yazıp okuyor vesaire.

Yorumla
  • mehmt1907
    mehmt1907 Takip Et
    Bilge Yaş: 32
    +1 yıl

bilmiyorum

1
    1 Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

tavsiye ederim abi

Yorumla
  • Kamyonvitesi
    Kamyonvitesi Takip Et
    Guru Yaş: 36
    +1 yıl
    Diğer konusunda 3,6b cevap paylaştı.

Dinlerim arada

1
    1 Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

ne güzel abi

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

ayy yok bilmiorum

1
    7 Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

öğrendin artık abim dinleyebilirsin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

nasi yani

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

yani öğrendin artık senai demirci bir şair tavsiye ederim dinle.. islamiyeti anlatan biri insanın iç dünyasını kelimelerle harika telafuz eden biri

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

ayy teşekkür ederim

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

rica ederim abi

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

ayy özür dilerim abicim

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

neden abi

Yorumla
  • kasilk
    kasilk Takip Et
    Xper 2 Yaş: 37
    +1 yıl

Amcanın kızımı :)

0
    6 Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

komik değil.

Yorumla
    • kasilk
      kasilk
      +1 yıl

Gülmen için demedim zaten

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

anladım boş yere abi. neyse Allah'a emanet👍✋

Yorumla
    • kasilk
      kasilk
      +1 yıl

Eyw Allaha emanet

Yorumla
    • YalnızPakize
      YalnızPakize
      +1 yıl

✋👍

Yorumla
    • kasilk
      kasilk
      +1 yıl

👍👍👍👍✋️👋

Yorumla
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Diğer > Sorular > Senai Demirciyi bilen?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Tefeci tanıdığı olan var mı? 12 cevap verildi
Medyum yasin'i bilen var mı? 16 cevap verildi
Kizilayi iyi bilen var mi? 12 cevap verildi
İyi fal bakan falci biliyor musunuz? 12 cevap verildi
Tuğçe tekin i tanıyan var mı? 1 cevap verildi
Seyf'i tanıyor musunuz? Peki tanımak ister misiniz? 6 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • El örgüsü eldivenler kullanır mısınız?
  • Japonya'da kadınlara özel üniversite açıldı. Türkiye'de de olmasını ister miydiniz?
  • Yenilen taraf aşık mı olur?
  • Sitede hangi üyeye kalpli kurabiye yaparsın?
  • Böyle bir düğün davetiyesi görseniz ne düşünürsünüz, herald gibi grup mu sanırsınız?
  • Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü: Vincenzo İtaliano! Sizce İtalyan teknik direktör Beşiktaş'ta başarılı olabilir mi?
  • Gune anlamli ve agilli bir soz birakarak mi baslayalim?
  • Eşinize/Sevgilinize sık sık hediye alır mısınız?
  • Uzun boy kadınlara yakışıyor mu?
  • Sence insanlar en çok sağlığını mı ihmal ediyor, psikolojisini mi?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨