bir konferansına katılıp bir iki kitabını aldım okudum güzeldi. Sonra Mustafa İslamoğlu ile program yaptığını görünce uzak durdum. Arada kanallar arasında dolanırken Dost TV'de risale dersleri oluyo ona bakıyorum.
219 Yorumla- +1 yıl
mustafa islamoğlu kim ki abi
- +1 yıl
yani neden onu duyunca uzaklaştın araştıracağım da merak ettim
- +1 yıl
Hadise gerek yok sadece Kur'an'a inanırım deyip sapık sohbetler yapan bir çok kişiyi yoldan saptıran birisi. Mesela görüşlerinden örnek vereyim. Kadınlara cuma namazı farz der, anne babaya itaat etmeye gerek yoktur diyo, hz. ademim babası var diyor, kader yoktur diyor. hatta çok afedersiniz böyle adamların tescillenmesi için başkalarının da görüp uzak durması için söylemek zorundayım kadınlar belli zamanlarında namaz kılar oruç tutabilir diyor. Mustafa İslamoğlu böyle birisi. Senai demircininde bu adamla program yaptığını gördüm.
- +1 yıl
https://youtu.be/nbWKtDOch7k
bak burada videodan bakabilirsiniz kim olduğuna. bir kısımda da senai demirciyi göreceksiniz - +1 yıl
anladım abi bir bakayım merak ettim
- +1 yıl
kendi babası bile o adamın bir mektup yazmış benim oğlan sapıttı diye
- +1 yıl
anladım abi bu konu kafama yer etti daha ayrıntılı bakacağım
- +1 yıl
evet abim bir bakacağım teşekkür ederim
- +1 yıl
olur abi
- +1 yıl
Kardeşim Nurettin Yıldız hocanın tüm sohbetlerini özellikle de gençlik, evlilik ile ilgili sohbetlerini mutlaka dinlemeni kitaplarını okumani tavsiye ederim. Ben konuştuğum kişiyi şahsen biraz araştırrm seninde profiline baktım evliliğe biraz meyilli görüşlerini gördüm inşallah hayırlısı olur bu arada bende aynı durumdayım onu da belirteyim. Nurettin hocanın evlilikle ilgili sohbetlerini muhakkak dinlemeni tavsiye ederim. Sonra İhsan Şenocak çok iyi bir din alimidir. Daha farklı kişiler dinlemek istersen Yasin Gündoğdu var YouTubeye yazarsan bir sürü videosu var çok güzel konuşuyo. Farklı kişilerden de öğrenmek istiyorum dersen Fatih Çıtlak, Nihat Hatipoğlu, Cübbeli Ahmet Hoca, Muhammed Emin Yıldırım gibi hocaları dinleyebilirsin. Sana son olarak şunu diyeyim şu adamlardan da uzak dur bunların hepsi Mustafa İslamoğlu ile aynı görüşte. Mehmet okuyan, Caner taslaman, İhsan Eliaçık, Abdülaziz bayındır.. Daha çok vardır ama şu an aklıma bunlar geliyor. Sağlıcakla kal kardeşim
- +1 yıl
teşekkür ederim abicim hepsine bakacağım kötü dediklerine de bakacağım inşAllahhh
- +1 yıl
sen 19 yaşında mısın?
- +1 yıl
tamam teşekkür ederim abj
- +1 yıl
🙏🙏🙏
En İyi Cevaplar
+1 yılYakinen tanışıklığım var..
Kendisi Nur Talebesi olduğundan, muhabbetimiz ordan gelir..
#Vesselam11 Yorumla- +1 yıl
ne kadar güzel abi
+1 yılZamanında çok severdim. Okurdum da..
13 Yorumla- +1 yıl
şimdi
- +1 yıl
Denk gelmiyorum pek
- +1 yıl
anladım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
+1 yılevet biliyorum severek dinlerim sesi çok güzel ve anlamlı herşeyi hersozu
12 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle abim
- +1 yıl
EyvaAllah kardeşim 😊
+1 yılyahu bilmiyorum, uygulamayı her açtığımda karşıma senai demirci çıkıyor, bir dinleyelim yazacağım
11 Yorumla- +1 yıl
peki abi.
- Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılHayır, ilgilenmem de ben kadına itaat pişmanlıktır diye hadis bilirim yeter.
171 Yorumla- +1 yıl
iyi biliyorsun da neden söylendiğini bilmiyor gibi bir halin var kardeşim aç oku biraz.. neden söylendiğini iyice öğren mevzuyu sen yanlış anlamışsın sanki
- +1 yıl
Gayet iyi biliyorum. Bir çok hadis , alim sözü, kuran tefsiri biliyorum. Mevlana derki kadın nefistir kadına muhalefet etmeyen helak oldu. Erkek akıl dır der. Kuran tefsirinde Adem'in şeytanı dinleme sebebi işve cilve ile Havvanın onu kandırmış olması yazar. Hatta Hz Adem derki Havva ya ölüm senin eserindir oğluna da sen sen ol sakın kadın sözü dinleme bak ben dinledim başıma ne geldi der. Mevlanada bunu onaylar Hz Adem'i Hz Havva kandırdı der. Zaten bir çok hadis var bu konuda. kadın ne derse tersini yap vs.
- +1 yıl
erkek akıldır kadın nefistir... kadının bu denli görülmesi senin dediklerin içindir tabi erkek nefsine mukayet olamadığı için kadın bu konumdadır yalnız çünkü erkeğin zayıf noktası kadındır.. Bu söylediklerine katılırım ama bu kadınların akılsız olduğu anlamına gelmez Peygamber efendimizin eşleri ile istişarede bulunduğu da bir gerçek peki bunu nasıl yorumlayacaksın? biraz bak istişare de cinsiyet ayrımı olmaz fakat erkek akıl olmasına rağmen kadının olduğu yerde genelde aklını kaybettiği içindir tüm bunlar akilen kendinden emin olan eşine vesaire danışır fakat mantıklı ve en adil yol ne ise ondan ilerler gerçek akıl budur bana kalırsa
- +1 yıl
Yanlış biliyorsun. Mevlana kadının nefisci bir varlık olduğunu belirtir zaten kadın hırs dır evin itibarını mal mülk düşünür der erkek akıldır sonunu görebilme yeteneği vardır der. Kafana göre yorumlama. Dinde bazı kadınla r istisna kabul edilir. Mesela sahabeden bir kadın peygamberin saçını saklamış sahabenin erkekleri ikiye ayrılmış bir taraf olur saklayalım demiş öbür taraf hayır, zaten ne yapıp ne yapmayacağımızı bir kadın dan mı öğrenicez demiş bunu yorumlayan cübbeli Ahmet hoca diyorki evet o bir kadındı ama peygamberin özel seçtiği bir kadındı diyor yani onlara göre çoğu kadın nefisci söylediğinin tersi yapılması gereken bir varlık zaten hadislerde kadınların çoğu cehennemde yazar sebebi ise kadınların altın gümüşe bakıp oyalanması ve yaratılışın daki nankörlüğü imiş. Ayrıca Râzî tefsirinde derki kadın çocuk akıllıdır normalde dinde sorumlu olmaması gerekirdi erkek için mükellef tutuldu yani ona kölelik etsin diye.
- +1 yıl
sürekli hadisten örnek verip duruyorsun yanlış düşündüğümü hala daha düşünmüyorum Rabbim bizi neden yaratmış bir de Kurandan aç bak derim... Bilakis şöyle ki Dinle bu kadar ilgileniyorsan malum kadınlara olan düşmanlık nedir mevzuyu tek taraftan ele alana ben akılcı demem at gözlüğü ile dolaşan biri derim ki karşında Cübbeli Ahmet Hocayı mevlanayı seven biri var.. Her kadını bir tutamazsın kendin de söylüyorsun istisnalar olduğunu Rabbim umarım karşına hayirli bir eş çıkarır da kadına olan düşmanlığın biter Kadını istişare hususunda bu kadar aşağı çekmen hoş bir durum değil seninkisi araştırmacılıktan çok körleşmeye dönmüş ve söylenenlerin nedenini iyi algıladığını düşünmüyorum kusura bakma kadının dinde ne kadar güzel bir yeri olduğunu anlaman dileğiyle.
- +1 yıl
Bak dediklerimi çürütmek yerine kaçmayı seçtin. Yok mıu bu cümleler dinde Mevlana'nın dediği açık ayrıca bunlar kadınların yaratılışından bahsediyor kadın çocuk akıllı diyor hadiste diyorki kadın eğri kaburgadan yaratıldı onu doğrultmaya kalkarsan kırarsın eğri bırakırsan eğri kalır alimler kadının eğriliği derken aklen zayıf oluşu nankörlüğü hırslı kavgacı olması kast edilmiş der mesela imam Gazali aynen şöyle söyler -Erkegin karısına güzel ahlaklı davranmasından murat ona eza cefa etmemek değil kadının ezasına tahammül göstermektir resulun yolundan giderek kadının gazabı ve taşkınlığına karşı halim selim davranmaktır- sonra peygamber nikahlı olduğu kadınlara benden sonra haliniz ne olacak diyede düşünüyorum vallahi benden başkası size tahammül edemez diyor imam Gazali bunu demek istiyor resulun yolundan giderek derken. Sonra annemin tarikat şeyhi var Mahmut efendi duymuş sundur belki o derki kadının idaresi padişahın halkı idaresinde n zordur. Bak nasılda birbirini tamamladılar.
- +1 yıl
sana haklı olduğun noktaları zaten izah ettim kardeşim çürütmeyi değil kaçmayı tercih eden birisin demen için bana önce bana saygı duyup dediklerimi dinleyip anlaman gerekiyor ama sen sürekli karşı tarafa hayır lan o öyle değil modundasın anlatabildim mi? Ben sana diyorum ki tamam haklı olduğun yerler var ama anlatılanları tek bir taraftan göz önüne alıpta kadın şöyledir diyemezsin diyorum yalnızca kadının bu yerde bulunmasının sebebi belli sen her kadına ille de öyledir kadından kaç modundasın evlendin mi ne yapacaksın kadının böyle olduğunu iyi biliyorsun bende sana diyorum ki bunların nedenini algılayamamışsın kör kütük yorum yapıyorsun nedenlerini bir idrak et. Kadının dinde çok güzel yerlerde bulunduğu noktalarda var ama sen Bu söylediklerinle kadını sadece aşağılamayı tercih ediyorsun anlatabildim mi?
- +1 yıl
senin bu söylediklerin kadının daha değersiz olduğunu değil erkeğin daha mesuliyetli olduğunu gösterir yalnızca.
- +1 yıl
(Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.) [İ. Asakir]
- +1 yıl
biz zayıf yaratılış olduğumuz için sizlere emanet edildik ama üzülüyorum böyle düşünmene gıyaben emanete nasıl sahip çıkacaksın yine de teşekkür ederim daha çok araştırmama sebep oldun
- +1 yıl
Senin gibi cümleleri çok duydum ben Kale almıyor değil gerçek olan yorumunu yazıyorum yukarıda okursan tekrar görürsün ayrıca ben sana bir iki iyi şey söylesem sonra sana hakaret etsem sen ettiğim hakaretleri yok saymazsın ama dine gelince böyle yapıyorsunuz. Dinde kadının kocasından izinsiz sokağa çıkması yasaktır konuşması ise mekruhtur kadını erkeğin terbiye etmesi gerekir fakat hadiste kadının eğriliği in düzelmeye ceği de belirtilir bunlar kaynaklarda yazıyor hadiste diyorki kadını erkeklerin eğitme si lazım kadın kendi kendine yetemediği için hatta bu yüzden erkeklerde cehenneme atılır diye tehdit var ama gel görki cennete giden kadın sayısı çok az erkek sayısı fazla hatta şeytan kadının önünde eğilip buyur üstadım diyecekmiş bir hadiste de derki kadınların içinde iyi kadın yüz kara karga içinde bir alaca karga gibidir. Her şeyi geç ayette tüm kelimeler erkeklik ekiyle belirtilir ama kötü kelimeler cehennem ateş dişil ekiyle belirtilir bak Kuran'da diyorum. Her şeyi ciddiye al
- +1 yıl
önyargı önyargı.. tamam kardeşim Rabbim seni bilgilerinle arşa ulaştırsın cennetine nail eylesin inşAllah sağol aydınlattığın için sana göre kaçıştır bu boşver kadınlığıma ve zayıflığıma ver insanları anlama noktan körelmiş ne diyeyim Allah'a emanet ol.
- +1 yıl
Zaten bir akım kadınların aklı kıt olur , derin ilimden anlamazlar demişti.
- +1 yıl
Pardon âlim telefon değişti riyor.
- +1 yıl
senin kadar bilgili biri olmayabilirim ama cahil ve kıt anlayışlı biri de değilim ilim senin gibi vasfımı körleştirip sağır ve kör yapacaksa beni uzak olsun. Kardeşim bilmem farkında mısın ama saygını kaybetmişsin senin bu yaptığın derin ilim falan değil.. derin ilime zaten ulaşmış olsan onun nurunla yıkanmış olsan kendini bu kadar yükseklerde görmezsin sende bende Allahın yarattıklarıyız bunun cinsle alakası yok senin benden üstün olduğun noktalar var benimse senden kadın erkek bazında söylüyorum tekrar yineliyorum sen mevzulara dar bir bakış açısı ile bakarken ilimden bahsetmemen hallice olur. .. İlim öğrendikçe zatı mütevazılaştırır sende öyle bir durum göremiyorum ben hadi desem ki insanları aydınlatmaya çalışıyor bir şeyler için çabalıyor ama bu da değil senin ki kalp kırmakla ruh aydınlanmaz bir şeyler biliyor olabilirsin ne mutlu sana ki ama bunu çok yanlış bir şekilde karşı tarafa aktarıyorsun bilgin olsun
- +1 yıl
Allah'a emanet ol diyorum mevzu uzamasın diye hala laf çarpıtma çabasındasın kardeşim. Laf çarpıtınca Rabbim demiyor bu kulumu yüceltin.. Yerli yerinde konuşacak bilgiye sahip isen bile bilgi nasıl kullanılır bunu bilmiyorsun. Herkesin noksanlıkları vardır bunu unutma.
- +1 yıl
Ben denedim eski bir alim var o söylüyor kadınların aklı kıt olur , derin ilimden anlamazlar o yüzden kadınlara ilmin yüzeysel kısımı öğretilir der. Ben değil o söyler.
- +1 yıl
Herkesin noksanlığı var ama kadın doğuştan noksan dinde kadınlar Kemal'e eremezler hep eksik noksan kalırlar Mevlana kadın hayvan tabiatlı der mesela sonra Râzî tefsirinde noksanlık hali kadınlar içindir yazar vs vs
- +1 yıl
tamam o kendince yorum yapmış.. Bir şey görmüş hayatı boyunca söylemiş ama bunu genele vuramazsın senin de tasdiklediğin bir alim demek ki fikrine katılıyorsun kardeşim o öyle dedi diye öyle olmuyor ama O yalnızca bir yorum
- +1 yıl
tamam kardeşim duymak istediğin buysa eğer evet biz noksanız Rabbim bizi böyle yaratmış onun yarattığına her türlü elhamdülillah vardır bir bildiği.. Rabbimin güvendiği sizler var iken sende bunu boşa çıkaranlardan olma o zaman.
- +1 yıl
tekrar teşekkür ederim ki araştırmama vesile oldun.
- +1 yıl
Hayır aynısı hadistede yazar. Kadınlardan Kemal'e eren 4 dur onun dışında yoktur der ki zaten bu 4 ü torpilli biri Hz Meryem biri Hz Fatıma... onun dışında kadınlardan bırak tamam olmayı büyük evliya bile zor olur dinde. Mesela hadislerde kötü erkekler kadın gibidir diyerek kadına benzetilir çünkü erkekliğe yakışmaz kusur.
- +1 yıl
peki kardeşim açılmak için beni beklediysen dinlerim.. dinliyorum da.. tamam kadın aşağılık bir yaratık. Seni doğuran da bir kadın hatırlatırım kendi annene bakınca bunları mı düşünüyorsun
- +1 yıl
Sual: Kadın mı üstün yoksa erkek mi?
CEVAP
Bu soru yanlış. Bu mühendis mi üstün, avukat mı demek gibi bir şeydir. Avukattan üstün mühendis, mühendisten üstün avukat olur. Erkekten üstün kadın çoktur. Cinsleri, vasıfları farklı olanlar arasında mukayese olmaz. Mesela elma armuttan veya armut elmadan iyidir denmez. Çünkü cinsleri farklıdır. Onun için elma ile armut toplanmaz denir. - +1 yıl
tekrar dediğim gibi sen çok aşağılayıcı bakıyorsun kardeşim din kadını aşağıla demiyor.
- +1 yıl
Ben demiyorum bunları kendi fikrimi yazmadın alim ler diyor hadisler diyor.
- +1 yıl
Kadınla erkek mukayese edilerek, Kadın doğum yapıyor, erkek yapmıyor, böyle eşitlik olmaz denemez. Allahü teâlâ, kadını, erkeği ayrı işler için yaratmıştır. Fiziki yapısı birbirine benzemez. Birbirine benzemeyen iki şey, birbiri ile kıyaslanamaz.
- +1 yıl
kardeşim okuduğunu yorumla da yaz kendi fikrin yok ise burada ne işin var ki? Onlar bir şey biliyorlar ve yorumluyorlar onların yorumu bu ama onlar öyle dedi diye öyle değil anlatabildim mi
- +1 yıl
Bir erkek kalkıp da, Madem kadın-erkek eşitliği var, niye kadınlar da bizim gibi yer altında, kömür ve maden ocaklarında çalışmıyor dememeli. Çünkü kadının bünyesi buna müsait değildir. Bazı ülkelerde, kadın böyle zor işlerde çalıştırılıyorsa da, bu bir hak değil, zulümdür. Herkese, bünyesine uygun iş verilmelid - +1 yıl
Mesela bir erkek fakir bir kadına para vermiş sonra ona yanaşmaya kalkmış sonra kadın Allah korkusundan ağlamaya başlamış o erkekte demişki ey kadın göz yaşların bana ders oldu ben Allah'tan korkmaya senden daha layığım sonra tövbe etmiş merhamet edilenlerden olmuş bunu da peygamber sahabe ye anlatıyor.
- +1 yıl
Cenab-ı Hak, kadını da, erkeği de her işe elverişli olarak yaratmamıştır. Kadının boksör, güreşçi olmaması onun değerini düşürmez. Limonun ekşi olması limon için bir eksiklik değildir. Çünkü limon ekşiliği için alınır. Allahü teâlâ da kadını ağır işlere elverişli olarak yaratmamıştır.
- +1 yıl
bak anlattığın BİR kadına mahsus.
- +1 yıl
Kadın ile erkek iki ayrı cinstir. Elma ile armut mukayese edilmediği gibi, bunların da birbirine üstünlüğü söz konusu olmaz. Ancak vasıfları eşit olan iki şey arasında kıyas yapılır. Vasıfları farklı olan şeyler arasında kıyas olmaz. Mesela vapur, uçak ve otobüs binek vasıtası olduğu halde, birinin diğerine üstünlüğü söylenemez. Uçak, denizde yüzemediği için vapurdan aşağı sayılmaz. Vapur, karada gitmediği için bisikletten aşağı olduğu söylenemez. Vapur başka bir vapurla, uçak başka bir uçakla mukayese edilebilir. İkisi de kara vasıtası olduğu halde, bir tankla bir taksi mukayese edilemez. Tank taksi kadar hızlı gitmediği için aşağı kabul edilemez. Her birinin görevi ayrıdır. - +1 yıl
Boksta iki kadın, ancak bir erkek kadar dövüşebilir dense, bu, kadına hakaret olmaz. Cenab-ı Hak, kadını akıl ve beden yönünden erkeğe göre farklı yaratmıştır. Akıllı kadın yarattığı gibi, deli erkek de yaratmıştır. Kadınların da, erkeklerin de akılları aynı değildir. Biri kalkıp da, Ya Rabbi insanların aklını niçin eşit yaratmadın diyemez. Yaratıcı sorguya çekilemez
- +1 yıl
daha atayım mı benim sana anlatmak istediğim bu.
- +1 yıl
Sonra bir kadın varmış namaz kılar miş kocası kılmaziiçki içermiş bir gün demişki ya şu kadın bile namaz kılıyor ben kılmıyorum tövbe etmiş o da
- +1 yıl
Dinimizin, zenginlerin ve kadınların çoğunun Cehenneme gideceğini bildirmesi, zengine ve kadına hakaret değildir. Zenginlerin ekserisi, parasını faydalı işlerde kullanmadığı, zararlı işlerde kullandığı, israf ettiği için, onları ikâz etmek maksadı ile, (şunları yapmazsanız, Cehenneme gidersiniz) buyurulmuştur.
- +1 yıl
e bunlar kadın sayesinde bak.
- +1 yıl
bak senin dediğin mevzu
- +1 yıl
Keza kadınlar da, erkeklere nispetle daha fazla tesir altında kalarak daha fazla günah işlediği için, (günah işlemeyin, Cehenneme gidersiniz) diye ikâz ediliyor. İyi kadınları ve servetini iyi yolda harcayanları da Cenab-ı Hak övüyor. Malı hayırlı şey olarak bildiriyor, saliha kadınları da övüyor. Kâfir erkeklerin Cehenneme gideceğini bildirirken, Müslüman kadınların Cennete gideceğini haber veriyor.
- +1 yıl
Sonra Râzî tefsirinde derki kadın erkeğin elindeki bir tutsağa benzer. Bir başka alim derki kadınların aklı kıt olur bu yüzden İslam onlara en uygun yeri ev seçmiştir.
- +1 yıl
Şu halde, İslamiyet kadına fazla değer vermiyor demek, din düşmanlığından başka şey değildir.
- +1 yıl
Dinimiz kadına çok değer vermiş, erkeğe de çok sorumluluk yüklemiştir. Kadın, evde ve dışarıda çalışmak zorunda değildir. Evli ise kocası, evli değilse babası, kadına gerekli şeyleri getirmeye mecburdur. (Hidâye, R. Nasıhin)
- +1 yıl
Niçin Kur’anda, hadiste ve İslam âlimlerinin yazılarında genelde hitap erkeğedir, kadına hitap yok. Kadın insan değil midir? Bir de âyet ve hadislerde erkeğe kadından önce hitap ediliyor. Mesela şu âyetlerde hitap hep erkeğedir:
(Erkekler, kadınlar üzerine idareci ve hâkimdir - +1 yıl
[evin reisidir.] Ey iman edenler, hicret ederek gelen mümin kadınları imtihan edin. Eğer imanlı iseler, kâfirlere geri göndermeyin. Çünkü mümin kadının kâfirle evlenmesi helâl değildir.) [Mümtehine 10]
(İman etmedikçe, müşrik [ateist] kadınlarla evlenmeyin. Kadınlarınızı da, iman edinceye kadar müşrik erkeklerle evlendirmeyin!) [Bekara 221]
(Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helal kılındı.) [Bekara187]
(Kitap ehli [Yahudi ve Hristiyan] kadınlarla evlenmeniz helaldir.) [Maide 5]
(Naşize kadınlara öğüt verin, yataklarına girmeyin.) [Nisa 34] Kadın naşize olur da erkek naşiz olmaz mı? Ne diye, Allah, erkeğin kadına öğüt verip onu terbiye etmesini emrediyor?
[Naşiz: Eşine zulmeden erkek. Naşize: Kocasının yatağına gelmeyen ve ondan izinsiz evi terk edip giden kadın.] - +1 yıl
Sonra bir gün Hz Ömer'in karısı Hz Ömer'e akrabasının işleri ile ilgili karar vermesini beklediğini söyler çünkü akrabası Hz Ömer'in konuş der karısına. hz Ömer de öfkelenir derki sen evin köşesindeki bir oyuncak gibisin ihtiyacımız yokken bir köşede beklersin şimdide Müslümanlarla aramamı giriyorsun?
- +1 yıl
bak kardeşim hikmetlerini anlamadan yorum yapıyorsun
- +1 yıl
EVAP
Âyet ve hadisten din öğrenilmez. Din öğreniyorum derken, yanlış anlayıp dinden çıkılabilir. İlk yazdığınız âyetin başında bildirildiği gibi, Allah, erkeği âmir olarak yaratmıştır. Köpek ve yılan olarak da yaratabilirdi. Allah’ın emrine razı olmak gerekir. Bir fabrikada, çeşitli kısımların müdürleri veya âmirleri olur. Patron, her işçiye teker teker şunu yapacaksınız demez. İdarecilere söyler. İşlerden idarecileri sorumlu tutar. İşte Allahü teâlâ da, evin reisine emrediyor, onu sorumlu tutuyor. Erkeklerin işledikleri günahlardan kadını sorumlu tutmuyor, fakat kadınların işledikleri günahlardan erkekleri sorumlu tutuyor. Her nimet bir külfet karşılığıdır. Sorumlunun, idarecilik görevini yapması da normaldir. - +1 yıl
Maide suresinin 38. âyetinde, (Hırsızlık eden erkek ve kadın) ifadesi geçiyor. Önce erkeğin bildirilmesi onun Allah katında yüksek olduğunu göstermez. Belki de hırsızlık daha çok erkekler tarafından yapıldığı için önce söylendi. Nur suresinin 2. âyetinde, (Zina eden kadın ve erkek) ifadesi geçiyor. Burada belki kadının rolü daha çok olduğu için, kadın erkekten önce bildirildi. Önce hitap edilmesi onun üstün veya aşağı olduğunu göstermez. Bir âyet meali de şöyle:
(Erkek veya kadın, mümin olarak iyi işler yapan, cennete girer.) [Nisa 124]
Bu âyet de, erkeğin kadından üstün olduğunu bildirmiyor. Üstünlük mümin olarak iyi iş yapmaktır. - +1 yıl
Erkek olsun, kadın olsun, kâfirin iyi iş yapmasının kıymeti yoktur. Allahü teâlâ kadını erkeğe emanet edip, emanete riayet etmesini de emretti. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Eşinizi üzmeyin. O, Allahü teâlânın size emanetidir.) [Müslim]
(En üstün mümin, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranan güzel ahlaklı kimsedir.) [Tirmizi]
(Hanımının haklarını ifa etmeyenin; namazları, oruçları kabul olmaz.) [Mürşid-ün-nisa]
(Hanımını döven, Allah’a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum.) [R. Nasıhin - +1 yıl
al kadının yeri demek ki doğru biliyor ve doğru konuşmuşum hamd olsun daha da şeyler öğrendim senin söylediklerin de geçiyor ve gayet güzel cevap veriyor.
- +1 yıl
Sorularlaislamiyete güveniyorsun demek komik. Ben orada yazan karı zaten biliyorum herşeyi kadını n duygusallığına bağlarlar kadınların aklı ve hafıza sının eksik olduğunu kabul etmezler kadına itaat pişmanlıktır ı zayıf hadis kabul ederler ama zayıf hadis gayet sahih hadistir sonra derlerki kadına itaat pişmanlık olabilir çünkü kadınlar mantıksız davranabilirler bu bile hakaret zatende bunu söyleyenler Hz Havvanın ademi kandırdığını söyleyenler le aynı kafadalar.
- +1 yıl
Sual: Kur'anda neden (Kadınlarınıza söyleyin!) diye erkeklere hitap ediliyor? Niye (Kocalarınıza söyleyin de, şöyle yapsın) denmiyor? Niye kadın erkek eşitliği yoktur?
CEVAP
Bütün dünyada âmir memur ilişkisi vardır. Patron, müdür ve işçi statüsü vardır.
Bir patron işçilere talimat vermez, müdüre söyler, müdür de onlara talimatı verir.
Millî Eğitim Bakanı, bir okulun öğrencilerine talimat vermez, hitap etmez, Millî Eğitim Müdürlüklerine talimat gönderir, o da okul müdürlerine gönderir. Okul müdürü de öğretmenlere ve öğrencilere hitap eden emirler verir.
- +1 yıl
islamiyet nedir kardeşim bana bir açıkla bakayım anlamı nedir? teslim olmaktır ben diyeyim insan neye kime teslim olacağını tabi ki sorgulamalıdır az biraz diyordum çocuk bilgili en azından şu an cidden diyorum yazık sorgusuz sualsiz körlükle inanmak mıdır inanç sende? bunlar insanların anlamayıp öğrenmek için hocalara vesaire sordukları sorular ve Kurandan ayetlerle adam açıklamış daha ne yapsın.. Ayet hadisten de alimden de önce gelir bunu unutma islam dini teslimiyettir ve senin dediğin gibi de kadın yerlerde değildir pardon bunlar senin söylediklerin değildi yalnızca işin özünü bilmeden gereksiz kullanımlarındı
- +1 yıl
bir şeyin aslını esasını bilsen dahi sende idrak yok kardeşim Rabbim senin eşin olacak kişiye mutluluk versin. Başka bir şey demiyorum yolun açık olsun Allah'a emanet seninle tartışılmıyor
- +1 yıl
Kadının kocasından izinsiz dışarı çıkamaz haramdır diyorum konuşması mekruh diyorum sen neden bahsediyorsun.. ayrıca sana dedimki kadına iyi davranmak şu oluyor imam Gazali aynen şöyle söyler -Erkegin karısına güzel ahlaklı davranmasından murat ona eza cefa etmemek değil kadının ezasına tahammül göstermektir resulun yolundan giderek kadının gazabı ve taşkınlığına karşı halim selim davranmaktır- sonra peygamber nikahlı olduğu kadınlara benden sonra haliniz ne olacak diyede düşünüyorum vallahi benden başkası size TAHAMMÜLL edemez diyor.
- +1 yıl
ben seni gayet iyi anlayıp yorumluyorum ama sende o yok uzatmayalım güzel kardeşim yolun açık olsun hadi EyvAllah.
- +1 yıl
Ya sen onu bunu geç hadiste diyorki sizin aklınız hafızanız eksiktir kabul ediyor musun? alimler kadınların aklı kıt olur diyor mevlana kadınlar zeki değildir diye eğitim vermek istemiyor onlara kabul mu?
- +1 yıl
kardeşim daha seninle münasebet kurmayacağım yorum yapmaz isen sevinirim karşımdaki insan tartışmayı bilmiyorsa bildiğini sandığı şeyler ile kalsın EyvAllah diyorum istersen yazma.
- +1 yıl
anlaşıldı güzel kardeşim sen ateist imişsin bu algı nerden şimdi anlaşıldı.. ayrıca determinist hem determinist hem ateist nasıl olunuyor ise garip.
- +1 yıl
Ben bunları öğrendiğim için ateist oldum üzerimde bir algı filan yok zaten fark ettiysen benim söylediklerimi cevaplamak yerine farklı konulardan aktarma yaptın. Hem determinist hem ateist olunur ben evren deki her şeyin kelebek etkisi gibi birbirine bağlı olduğunu düşünüyorum ama daha çok din içerisinde determinizm e inanıyoruk yaratıcı var ise bizi var ettiyse özgür olamayacağımızı fark ettiğim için. Konu bu değil konu ayet hadis.
- +1 yıl
senin söylediklerinle sana gayet cevap verdiğimi düşünüyorum😊💪 peki bakalım kendine iyi bak.
- +1 yıl
Peki söyle o zaman Hz Ömer' karısına sen evin köşesindeki bir oyuncak gibisin ihtiyacımız yokken bir köşede beklersin dedi mi demedi mı?
- +1 yıl
- İmam Gazali “dünyanın bir oyun ve eğlence” olduğuna dair delil getirmek için, yalnız “Sen evin köşesinde bir oyuncak gibisin” manasına gelen ifadeye yer vermiştir. Soruda yer alan ardındaki cümle yoktur. (bk. İhya, Beyrut, ts. , 2/287)
- Ancak Gazali, Hz. Ömer’in sözünü aktardıktan sonra şu tespiti de yapmıştır: “Zaten -çocuğun tohumunu ekilmesi dışında- kadınlarla yapılan bütün oyunlar/eylemler birer eğlencedir.” (İhya, a. y)
- Fakat, bu sözün şöyle bir hikâyesi de vardır:
- +1 yıl
z. Ömer, Iyad b. Ganem adında bir şahsı Şam’a vali tayin etmişti. Bir nedenden dolayı bir ara ona darılmıştı. Bu adam Hz. Ömer’in hanımının akrabası idi. Bir gün ona: “Sorar mısın, Emiru’l-Müminin bana niçin kızmıştır?” demiş. Hanımı da Hz. Ömer’e aynı soruyu sormuştu. Bunun üzerine Hz. Ömer sinirlenmiş ve şöyle demiştir:
“Ey Allah’ın düşmanı! Sen niye bu tür işlerle uğraşıyorsun.. Ne zamandan beridir benimle Müslümanlar arasına girmeye başladın..! Sen sadece kendisiyle oynanan sonra da yerine bırakılan bir oyuncaksın.” (bk. İbn Şubbe, Tarihu’l-Medine, 3/817)
- +1 yıl
Bu konuda bu rivayetin sahih olup olmadığına dair bir bilgiye rastlayamadık. Fakat senette yer alan kimselerin sağlam olduğunu gördük. Yalnız Musa b. İsmail adındaki ravinin durumunu öğrenemedik. Bununla beraber, bu rivayetin sağlam hadis kaynaklarında yer almaması, -sağlamlık bakımından- düşündürücüdür.
- Bununla beraber, şayet söylemişse, Hz. Ömer’in söylediği bu söz, kadını tahkir için değil, bir hakikati ifade etmek içindir.
Burada verilen önemli bir ders şudur ki:
- +1 yıl
- Devlet işlerinde yetkili olan kimselerin işine kadınların müdahil olmaları durumunda sağlam iş yapılmaz. Çünkü erkeler ister istemez duygusal olarak kadınların etkisinde kalabilir ve doğru olmayan bazı işleri yapabilirler.
- Kadın erkeğin işine müdahale ettiği zaman iki başlı bir yönetim oluşur. Saltanat tarihi içinde kadınların rol oynadığı dönemlerde hukuk dışı işlerin cereyan ettiği gerçeğini tarih bize göstermektedir. Hz. Ömer’in titizliği bu yönden ileri gelir.
“Kadının evde bir oyuncak” olarak nitelenmesi, erkeğin de bir oyuncak olmadığı anlamına gelmez. Bu ifadenin algılanması, zamanla çirkin bir hal almış olabilir. Ancak şu bir gerçektir ki, erkek kadın için, kadın da erkek için bir eğlence unsurudur. Ailenin huzuru ve barışı da bu çocuğumsu temayüllerden kaynaklanır.
- +1 yıl
“Bir ulü-l emr, makamında olursa ciddiyeti, vakardır; mahviyeti, zillettir. Hanesinde bulunsa mahviyeti tevazu', ciddiyeti kibirdir.” (Nursi, Sözler, 724 ) şeklindeki nurlu düstur penceresinden konuya bakılabilir.
- +1 yıl
al cevabın artık konu kapandı. yorumlaşmayalım tek kaynaktan araştırıp ötesine berisine bakmadan gelip kullanıyorsun mevzu kapandı daha yazma.
- +1 yıl
Sende şimdi buna inandın öyle mı ya sana açık açık oyuncaksın ihtiyaç yokken köşede beklersin başka işlerden anlamaz sadece duygusallığın kafanı çalıştırmaz diyorlar sende bunun hakaret olmadığına inanıyorsun yapma lütfen bu düşün evlenince eşine bir şey söylesem işle ilgili sana dese sus sen evin köşesindeki bir oyuncak gibisin ihtiyacımız yokken bir köşede beklersin normal mı gelicek yani tüm erkekler akıllı kadınlar sadece duygusal öyle mı hiç mı okula gitmedin erkeklerin zekasının da sizden farklı olmadığını görmedin üstelik bunları söyleyenler kadının kocasından izinsiz konuşmasını bile mekruh sayıyor sende normal diyorsun yapma ya.
- +1 yıl
kardeşim okuma anlama özürlü müsün kusura bakma ama.. ihtiyacımız yokken bir köşede beklersin gibi bir laf yok bunlar zayıf ve kesinliği olmayan şeyler bana bu kesin var diyemezsin..
+1 yılEvet. Hatta Tvnet'de sahur programı var Hilali Beklerken diye.
16 Yorumla- +1 yıl
anladım 😊 ne usule
- +1 yıl
Güzel
- +1 yıl
Şehit ailelerini ağırlıyorlar.
- +1 yıl
hm güzelmiş denk gelmedim hiç ben abi
- +1 yıl
Tam saatini bilmiyorum ama sahur vakti işte 😆
- +1 yıl
teşekkür ederim😊😊
Diğer konusunda 5,1b cevap paylaştı. Evet biliyorum eskiden Ramazan programlarını falan izlerdim mütavazi biri
14 Yorumla- +1 yıl
evet abi.. ne mutlu sana
- +1 yıl
🙏🙏🙏
Diğer konusunda 623 cevap paylaştı. Fetö olayları başlamadan doğru yolu bulan adam
14 Yorumla- +1 yıl
hm ilk defa duydum bunu abi
- +1 yıl
neler duyuyorum yav bunu da bakacağım
+1 yılGüzel şiir okuyor severim kendisini.
17 Yorumla- +1 yıl
bende seviyorum abi aynen
- +1 yıl
Abi ne gözünü seveyim. Bizim buralara gelir arada ama gitmek nasip olmadı inşallah dinlerim canlı canlı.
- +1 yıl
yaşa dikkat etmedim pardon. İnşAllah dinlersin ne diyeyim
- +1 yıl
Yok önemli değil yaşı görüp yazdın sandım asıl sen kusura bakma. :)
- +1 yıl
yok yok sonradan gördüm😊
- +1 yıl
Önemli değil. :) :)
- +1 yıl
😊😊😊
Tut beni ey oruç kitabı var
13 Yorumla- +1 yıl
evet abicim.. o kitabı alacağım inşAllah çok seviyorum
- +1 yıl
😊😊
+1 yılsanayiyi biliyorum araba bozulunca gidiyoruz başka sanayi görmedim 😅😅
01 Yorumla- +1 yıl
komik değil bence
+1 yılYok hiç duymadım
13 Yorumla- +1 yıl
dini anlatan bir şair diyeyim abi
- +1 yıl
Tasavvuf desene ons😀
- +1 yıl
yani 😊
+1 yılO KİM?
12 Yorumla- +1 yıl
bir şair
- +1 yıl
peki
+1 yılben tanıyorum.
13 Yorumla- +1 yıl
Güzel sevindim
- +1 yıl
ben de sevinmenize sevindim.
- +1 yıl
🙏🙏🙏
+1 yılilk kez duydum
11 Yorumla- +1 yıl
tavsiye ederim abi
+1 yılilkez duydum
15 Yorumla- +1 yıl
güzel dini anlatan bir şair diyebilirim
- +1 yıl
sen nereden tanıyorsun
- +1 yıl
youtube da denk gelmiştim abi.. öyle dinleye dinleye onu bilen biri oldum
- +1 yıl
anladm teşekkür ederm
- +1 yıl
öyle
+1 yılBilmiyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
dini anlatan bir şair diyelum
Bilmiyorum.
13 Yorumla- +1 yıl
tavsiye ederim abj
- +1 yıl
Güzel islamiyeti sevdiren bir şair. Huzur veriyor
+1 yılilahi falan soliyo
17 Yorumla- +1 yıl
şiir yani islamiyet için
- +1 yıl
biliorum
- +1 yıl
ne mutlu sana o zaman
- +1 yıl
sanada
- +1 yıl
teşekkür ederim bir
- +1 yıl
abi
- +1 yıl
rica
hangi sarkisii
162 Yorumla- +1 yıl
şair bu abim..
- +1 yıl
dinledim abimm
- +1 yıl
sen kıl beni ey namaz serisini dinle la tahzen kimselere diyemem falan dinle abim
- +1 yıl
yine de dinle abi acıyorsa ne mutlu sana.. kalbin kararmamış
- +1 yıl
var abi... ama ben yine de şiiri vesaire severim.. türkü falan.. zaten bu senai denen adam islamiyet için okuyor
- +1 yıl
😊😊
- +1 yıl
😹😹😹 heh
- +1 yıl
efendim abi
- +1 yıl
sağol abim
- +1 yıl
evet abi müzik falan dinliyorum ne olsun
- +1 yıl
evet abi benim neden
- +1 yıl
sağol abi
- +1 yıl
görmedim abi ondan müzik dinliyorum
- +1 yıl
iyi abi Allah kolaylık versin
- +1 yıl
abi ben öyle şeylerle ilgilenmiyorum
- +1 yıl
maalesef abi. - +1 yıl
abi öyle şeylere bulaşmak yani aracı vesaire hata gibi geliyor ki seni daha tanımıyorum bile. tanısam da benim çevremdeki kızlar öyle şeylere meilli değiller hele ki sosyal medya. yani olmaz zaten her türlü. benim yok yani çevremde ilişki isteyen birileri
- +1 yıl
evet abi
- +1 yıl
iyi abi
- +1 yıl
Karışık babam Yalova annem Rize.. Rizede yaşıyorum
- +1 yıl
Rize de yaşıyorum
- +1 yıl
e tamam orda yaşamam gerekmiyor babam oralı ama Rizede yaşıyoruz
- +1 yıl
kızmadım ki abi
- +1 yıl
peki
- +1 yıl
hiç duruyorum otel
- +1 yıl
öyle
- +1 yıl
tamam abi
- +1 yıl
iyi abii
- +1 yıl
iyi iyi
- +1 yıl
sonra konuşuruz abi işim var
- Diğer konusunda 383 cevap paylaştı.
+1 yılYok ne oldu ki
111 Yorumla- +1 yıl
sordum.. öğrendin dinlemelisin bence huzur veriyor
- +1 yıl
Ne üzerine
- +1 yıl
islamiyet.
- +1 yıl
Bu ara dinlerim
- +1 yıl
İnşallah birşey olmazsa
- +1 yıl
inşAllah
- +1 yıl
Amin ecmain
- +1 yıl
🙏🙏
- +1 yıl
İnşallah unutmam yarın dinlicem Allah'ım sana rahatlık versin Allah seni ve bütün Müslüman alemini yoldan ayırmasın
- +1 yıl
amin abi inşAllahh...
- +1 yıl
🙏..
Ilk defa duyuyorum
11 Yorumla- +1 yıl
hm bir şair abi islamiyet için şiirler yazıp okuyor vesaire.
bilmiyorum
11 Yorumla- +1 yıl
tavsiye ederim abi
- Diğer konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılDinlerim arada
11 Yorumla- +1 yıl
ne güzel abi
Gizli Üye(30-35)+1 yılayy yok bilmiorum
17 Yorumla- +1 yıl
öğrendin artık abim dinleyebilirsin
Cevap sahibi+1 yılnasi yani
- +1 yıl
yani öğrendin artık senai demirci bir şair tavsiye ederim dinle.. islamiyeti anlatan biri insanın iç dünyasını kelimelerle harika telafuz eden biri
Cevap sahibi+1 yılayy teşekkür ederim
- +1 yıl
rica ederim abi
Cevap sahibi+1 yılayy özür dilerim abicim
- +1 yıl
neden abi
Amcanın kızımı :)
06 Yorumla- +1 yıl
komik değil.
- +1 yıl
anladım boş yere abi. neyse Allah'a emanet👍✋
- +1 yıl