Türkçe bilmeyecek kadar , doğuda yaşayan , birinin geleneği nasıldır? Mardinli
Mesela boşanmak diye bir şey olmazmış başka ne gelenekleri var?
Mesela boşanmak diye bir şey olmazmış başka ne gelenekleri var?
sen nerelisin bilmiyorum ama batıya yakın bir insan doğudaki insanlarla yapacağını düşünemiyorum. batıya doğru yakınlaşıcak olursak insanlar bilgili. doğuda da var ama cahileyet daha fazla. örf adetleri ağır. batıdaki bir insanın uyum göstermesi zordur. ama zayıf bir kadın giderse zaten hali belli ezilir. ama iyi bir aişede gidebilirsin. hep ihtimaller ihtimallerr.
Kürtler namus denen kavramı çok önemserler , açık giydirmezler/giyinmezler.
açıktan kastım mini etek, dekolte. Küfür ederler çok çevremde gördüğüm kadarıyla.
kendincen büyütüp abartılmış gelenekleri vardır mesela aile büyükleri yemek yerken kız çocuklarının genç nüfus yani ayakta onların kalkana kadar beklemesi gibi saçma bir saygı geleneği olduğu düşünülür kız çocukları köle olarak görülür kadınlara değer verilmez. bu saygı anlayışını kesinlikle kınıyorum iğreniyorum böyle bakış açıları olan insanlardan
Haklısın kendisinden başka kimseyi düşünmüyor benim gördüklerim.
ben diyarbakırda yaşıyorum.
Sorumu yanıtla mısınıx
Evet boşanmak yok tabiri caizse ölüsü çıkar. Gelenekleri hep şeriata dayalıdır. Erkekler ön plandadır. ama kadınlarınada değer verirler. Genel olarak sıcak kanlıdırlar. Siyaset bölümüne gelirsek. Propagandacılardan ve ermenilerden kaynaklı. Millet bununda farkında artık bilinçliler. diyarbakıra kaç defa bomba atıldı Bilmiyorm.
Peki başka ne gelenekleri var? :) düğünlerden filan bahsedelim
Annesi türkçe bilmiyor demişsin. Bundan zarar gelmez bilakis eski insandır. Erkek gibi kadındır. Öğüt vericidir her sözü altındır. 😊
Düğünleri çok güzel olur tüm aile düğünde bir araya gelirler. aile bağları çok kuvvetlidir. Pkk yı savunmuyorlarsa. Herkes seni içten sevicek değer vericek bundan emin olabilirsin geneli böyledir. ama yinede önce tanımak. Zaten şeriat ağırlıklıysa sağlamda altın gelir ki her zaman gelir 😊
Ya kıyamam o kadına ben :) aa geleneği nasıl işte ailem kabul eder mi bilmiyorum
köy düğünü olursa 3 gece gündüz sürer bu daha güzeldir. 😊
Yaa arayıp bulamadığım :)
Ya gelenek farklılığı zaten pek yok genelimize pkk gözüyle yargısız infaz yaptklarından. İnsan duyduklarıyla böyle sorular sorabilir. Büyük bir fark var her ne olursa olsun burada samimi bir sıcaklık var. 😊
o samimi sıcaklık herşeye bedel. Ve batıda malesef bu yok bence bir yaşamalısın. ya köy düğünlerinde kazan kazan yemekler pişer. O kadar çok insan gelir ki. Sonra çevre komşularda hepsi sizi izler. köyün kızları başında dört dönerler. 😊
Çok duygulandım :)
Cevap
10Cevap
boşanmak olmazmış. al işte sırf kadını ezmek için bir gelenek bence erkek istediği zaman boşuodur. sırf kadın bırakamasın die gelenek uydurmuşlar böyle geleneğin ya
sakın ama sakın mardinli kürtlere bulaşma evladım seni canından bezdirirler
Neden
Mardinli birini buldun sanırım
Evet :)
Ama şu an aramızda bir şey yok hoşlanıyorum.
bende doğuluyum ama bizim oraların kuralları katıdır.. çok romantik ve elit insan bulamazsın sonunda üzerler seni dikkatli ol
Neden işte biraz açın şunu soruyu sordım ama hiç bir şeyi net anlatan yok
bizim millet kıskançlık konusunda abartılıdır.. işi namus davasına dökerler gerekirse gidip kıskandıklari şahsı vururlar.. öyle eve çiçekle gelmeler güllerle karşılamalar falan pek çıkmaz bizden : ) bizde erkek ne derse o olur.. kadın yolda yürürken erkeğinin arkasından yürür.. erkeğin olduğu yerde kadın konuşmaz.. hatta toplu yerlerde erkekler bir yerde kadınlar bir yerde oturur.. haremlik selamliktir.. karısına ya da sevgilisine söz geçiremiyorlarsa kaba kuvvete başvururlar.. bunlar büyük bir çoğunlukta mevcut
Çok değişik :) bilmiyorum geleneklerini yaşamaları güzel ama dövecek mi beni evlenirsem
herkes için demiyorum genel olarak dayak var.. kendi ailemden bilirim.. babam annemi çok döverdi.. akrabalardada mevcut.. bu biraz kültür cahilliği.. okumuş ya da okumamış fark etmiyor.. aileden atadan dededen gelen bir şey bence iyice sorgula kültürünü öğren çevresini arastir öyle ilişki kurmayı dene : )
Yav bırakın artık şu Kürt Türk meselesini senin sorunda bile tuhaflık var. Biz ne zaman bir olduğumuzu düşündüğümüz zaman kazandığımız zamandır.
Herkesin bir geleneği vardır sen çok yanlış sulardasın.
Kadınların sözü nadir yani geçmez pek tuhaf olur malum birde çocuk 8 filan öyle çocuk çok isterler
Kekodur p kk lı olabilir
Evlenme ölünce ancak boşanırsın 😊
bırak onları bas s. ktiri öğrenmene gerek yok...
Neden işte hepsini aynı görmemek lazım
ulan türkçe bilmiyor ne gerek war bas s. ktiri bende hepsini aynı görmüyorum türkçe bilmiyorunu ayırıyorum.
Annesi bilmiyor
o yüzden öğretemeyen çocuğun ben taaa. unut kızım kekomusun sen ne işin var kırolarla.
Nerden biliyorsun kro olduğunu :) ben geleneğini sordum
kıronun geleneğide kırodur." boşanmak diye bir şey olmazmış " işte böyle acizler ve fikir ve yaşam özgürlüğüne saygısızlar...
Sen de saygısız ve ön yargılısın
üstüne alınır çünkü
En iyi Kürt ölü kürttür uzak dur
Polise askere molotof atıp, eşeklerle aşk yaşamak.
Söylediğin şey çok kötü.
molotof atanı kınıyorum ama senle da aşk yaşamazlar be
suriyeli gibiler
İşte gelenekleri ne hiçbir fikrim yok
ayni suriyeli gibiler iste
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar