Merhaba oncelikle ırkçı degilim. Basligi bu sekilde acmak zorunda oldugum icin ozur dilerim. Ben Türk kiziyim ve evlenmek istedigim asik oldugum Kürt birisi var. Benim problemim kesinlikle ırkı degil. Ama annesiyle beraber yasiycam. Batıda. Kendisi aslen karslı. Ayni binada 4 tane gelini de oturuyor ve hepsi doğulu. Bir tek ben batılıyım. Onlara ayak uyduramamaktan beni yadirgamalarindan cok korkuyorum. Gercekten boyle evlilikleri olan varsa yardimci olabilir mi? Sevgilimi cok seviyorum
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen 23 yaşımdayım tüm hayatım doğulu insanlar içinde geçti. Ayrıca 2 buçuk yılda bir doğuluyla beraber oldum inanılmaz seviyordum ölüyordum bitiyordum ne isterse yaparım yeterli sonu evlilik olsun bitmesin diyordum. Ailesi beni o kadar yadırgıyordu ki inanamazsın. Neden pantolonun dar neden dekolte neden kapanmıyosun soruları başlamıştı. Düşün evlendikten sonra ki halim ne olurdu Allah bilir. Artık olay ciddiye binince annesi dedi ki; bizimle yaşarsınız, kocanın akşam işten gelmesini beklersin, evin işlerini sen yaparsın dışarı ya da arkadaşlarla çıkma kesinlikle olamaz... Erkek arladaşım da baktım ailesini destekliyo ki hepsi aile düşkünüdür onlar ne derse odur doğulu erkekler için. Bana bunları söyleyen doğuluların görmüş insanlarından yani bide daha kötüleri var. Annen baban seni esir hayatı yaşa diye büyütmedi bu yaşa getirmedi kuzum atma kendini ateşe... Ben başkasını sevemem edemem diyodum ama daha fazla sevebileceğim insanlar tanıdım unuttum 2 buçuk yılı hiçte zor değil
126 Yorumla- +1 yıl
en mantıklı yorumu yapmışsın... doğulular batıda yaşasa bile o feodal kafa yapısından kadını sıkan ezen düşünce dünyasından kurtulamıyorlar... çünkü ailelerine akrabalarına düşkün ve iç içe yaşayan insanlar... işin zor hatta imkansız derim ben.. bu arkadaş bak bu yoldan geçmiş... onun yazısını iyi oku ve anla...
Soran+1 yılTesekkur ederim dusuncem
Cevap sahibi+1 yılBak arkadaş doğru bir cümle kıllanmış. İç içe. Benim bir diğer tanıdığımda 7 kardeşler her evlenen gelini eve getirmiş 6 gelin bir arada. Soruyorum sıkılmıyorlar mı diye, onların sıkılma gibi bir hakkı yok komşuya filan gidemezler kendi aralarında konuşsunlar çocuklarla uğraşsınlar herşeylerini alıyoruz daha ne diye basit bir kafa yapısına sahipler. Yani evin ihtiyaçlarını alınca o kadını nirvanaya ulaştırdıklarını zannederler. Kadın onlar için annelerine yardım eden, pazara birlikte giden, evi temizleyip işleri yapıp çocuk yapıp, çocuğu büyütüp akşamın geç saatine kadar bekleyen bir cisim. Bak canlı bile demiyorum sadece bir cisim. Sana daha farklı davranabilir evet ama işin özü tamamında budur. Bide eve geç gelmek en büyük alışkanlıklarıdır
- +1 yıl
Sakin göründükleri gibi degiller. bize benzemiyorlar. namus konusunda cok takintili görünüyorlar ama öyle degiller. kadinlarini paylasirlar yatak odalarina baska erkek baska kadin alip izletmek gibi tuaf adetleri var. ya da evli erkek kardesi bekarsa evine davet edip karisini paylasir. ya da arkadaslarinin yatak odasina girerler izlerler 31 cekerler. Cok sapkin bir kavim. bu yüzden bikac kadinla evleniyorlar. evlenmeseler bile dedigim gibi yatak odasinda baska izleyiler olur onlar tek bir kadini sevmezler. evlenmeden önce öyle görünürler sonradan beynin yanar ṣok olursun hayatin kayar mahvolursun. buradan türk bayanlara sesleniyorum. gidin türk erkekleriyle evlenin
En İyi Cevaplar
+1 yılya ben şöyle diyeyim bir Kürt olarak öyle bir apartmanda kaliniyorsa ve sen tek turksen el ustunde tutulabilirsin ama sonradan çok pişman olursun kaynanalar çekilmez o şekilde isterse sana melekmissin gibi davransin sonrası çok fena olur bence sizin iş olmaz
53 Yorumla
Soran+1 yılEl ustunde tutulursundan sonrasini anlayamadim isler neden tersine donuyor
- +1 yıl
ya bak gelinler arasında ilk başta dışlanırsın sonra eşin senin sözünü dinliyor olursa bak şuna oğlumu naslda parmağında oynatıyor der kaynanan ve eşinin eve ilk geldiğinde gideceği yer kaynanan olacak istediğin gibi evine misafir alamayqcaksn sürekli bir laf olacak sürekli hayatında olacak kaynanan
- +1 yıl
heleki kendi ailenle atan açılır sık sık görüşemezsin onu da laf ederler bu sefer eşinle atan açılır sevmek bir yere kadar aşk bitiyor zamanla geriye saygı kalıyor. işin içine kaynana girince oda kalmıyor.
+1 yılkesinlikle yabancilik cekmezsin :) Yabanciligin belki 1 ay surer o da aileye ve o eve alisma surecidir.
12 Yorumla
Soran+1 yılKultur farki olarak?
- +1 yıl
Ayni ulkenin insanlariyiz :) Cinli biriyle evlenmiyorsun ki. Kaldi ki onlar da batida yasiyormus. kulturden yana sknti olacak olsa onlar da orada yasayamazdi. Sen burda bos konusanlara flan aldirma ;)
Cekinme... sadece kadını biraz arka plana atıyolar o kadar... ama deger görürsün anlasırsın
45 Yorumla
Soran+1 yılDeger veriyorlar ama ben ayak uyduramamaktan korkuyorum adetleri cok farkli agzini kapatmak vs
Soran+1 yıl@Resmm deger veriuorlar yazdim
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
20Cevap
+1 yılKürt kızı olarak söylüyorum Kürt erkeklerinden uzak dur. birsürü sebebi var. Kürtlerde akraba evliliği çok yaygındır. bu yüzden Türksen kabul edemeyebilirler. birde çok gelenekçi gerici ve dar kafalılar. batıda yaşasalar bile bir şey değişmiyor. kadına değer verirler ama onların değer anlayışı kadın yemek temizlik çocuk yapsın kocaya hizmet etsin dışarı çıkmasın sosyalleşmesin özgür olmasın vs vs şu ana kadar bir tane bile açık görüşlü muhafazakar olmayan Kürt aile görmedim. keşke Kürt olmasaydım. Abdli falan olmak isterdim.
114 Yorumla- +1 yıl
Senin yetiştiğin ortamı bilmem ama genellem yapıp insanları yanlış düşünceye itme. Kürt halkı asil bir halktır, kadına değer verir. Senin bahsettiğin kültür daha çok küçük, minik köylerde oluyor. Ayrıca dar kafalı ne demek ya? Bir insan kendi halkından ancak bu kadar nefret edebilir. Tamam düşüncen o yönde olabilir, saygı duyuyorum ama sevmiyorsun diye gidip koskoca halkıda kötülemessin yani.
- 3 ay
@Yessmizzz doğruları söylüyor bir tanem o insanların içine girmeden bilmeden konuşma. Biz görmüş bilmiş insanlarız ki sana söylüyoruz. Kafamın dikine gidecem diyorsanda oda senin akılsızlığındır canım. Yukaridaki kız gayet açık doğru konuşmuş bende bir Kürdüm haberin olsun.
- 21 gü
@axzilanx inan ki bende kürdüm ama keşke olmasaydım Kürt olmanın ben şuana kadar bir tane bile artısını görmedim gerek siyasi olsun gerek kültürel olsun gerek yaşam tarzı olsun yani Kürt kadını olupta feminist olmamak elde değil o ataerkil zihniyetin farkında olup erkeklerden nefret etmemek elde değil çünkü bizden daha fazla hak ve özgürlüklere sahipler bende şahsen hiçbir yerde seküler bir Kürt aileye denk gelmedim Türklere bakıyorum rahatlar bizim gibi geri kafalı değiller Türk kızlarına bakıyorum hayatlarını yaşıyorlar özgürler üzerlerinde hiçbir baskı yok
- 18 gü
@Yessmizzz bak canım benim sen Kürt değilsin öncellikle turksün. Türk olduğun için bizim aramızda nelerin geçtiğini yaşantımızın nasıl olduğunu bilmiyorsun, uzaktan göründüğü gibi değil hiçbir şey. Kadına değer verir diyorsun ben bir Kürt kızı olarak söylüyorum her Kürt bir değil veren var vermeyen var canım. Bir insan kendi halkindan bu kadar nefret ediyor demişsin ben herhangi bir nefret söyleminde bulunmadım öncelikle bunu söyleyeyim. Kendi ırkımı kendi halkımı kötülemedim sadece bizim içimizde yaşamıyorsan bilemezsin yaşamayan bilemez bu bir gerçek. Kötülemedim nefret söylemi içermedim, sadece bilmeden kendini yakma dedim. Yaktıktan sonrada geri dönüşü yok bu işin kararını iyi ver pişman olma. İyiliğin için diyorum.
+1 yılcevremde bir kac arkadas var. ayak uyduramadilar. onlar serbest buyudu ama kurtler oyle degil. kultur farki var cok belli eder kendiniii. ama illa ben dayanirin sevuyorum diyosan kimse bisi diyemez sana ama cok iyi dusun oyun degil. ve yani onlardan isteyince bosanamassinda ailen ne diyor bu duruma.
80 YorumlaAynı durumdayım evlendik eşimin ailesi baştada istemedi şimdide aramızı açmak için elinden geleni yapıyor 8 aylık hamileyim eşim çok iyi biri çok severek evlendik ve benim için ailesiyle küstü konuşmuyor onlar kürt bir gelin istemişler ama türküm batiliyim diye kabul etmediler hiç kültür farkı yaşam tarzı çok fazla değişik ailesiyle kalacaksan daha zor olucak eminim iyi düşün iyi karar ver ailenin lafını dinle ben dinlemedim ama çok mutluyum eşimle
01 Yorumla
+1 yılbenden sana tavsiye ablam kürt biriyle evli ağrılı evin geleni gideni bitmiyo temizlik yemekdi çamaşırdı hiç bitmez heleki misafirler hep yatılı geliyo oturup kalkmayada değil tamam çok seviyosundur ama bana kalırsa bulaşma derim bu yönden
90 YorumlaAyak uyduramazsın benim çok yakın arkadaşlarım Kürt birde arkadaşım evlendi Kürt biriyle makyaj bile yapsan kendi kızları varsa özendiriyor felan böyle laflar çıkar dışlarlar
51 Yorumla
Soran+1 yılKorkumda o
Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı. kültür farkı olabilir ama insansınız neticede ve insan insanla konusur anlasabilir hangi ırkdan olursa olsun :)
30 Yorumla
+1 yılAslina bakarsan turk adetleride kurtlerle ayni sonradan sapitti insanlar aciksan fazla acmadanda giyinebilirsin bide anne babaya saygi gostermen yetiyo yani
40 Yorumla
+1 yılÖn yargılarınızdan vazgeçin lütfen Kürt geleneği değil bu söyledikleriniz tamamiyle aile ve karakter meselesi derim. Benim ailem çok anlayışlı 3 yengem var ne abilerim nede babam karışmıyor aile hayatlarına bazı akrabalarımız farklı düşüncede biz de oyle olucaz diye birşey yok ben birini çok sevdim canımdan bile çok ama ailesi istemedi türktü başta dedigìm gibi karakter meselesi herkesin aklı fikri var nerede olursaniz olun kadina deger veren empati kurabilen insanlarla olun derim
20 Yorumla
+1 yılBence uzak dur. Kürt olmakşa alakalı değil de gelinleriyle çok içli dışlı fazla yakın. Başına dert alma.
52 Yorumla
Soran+1 yılBabasi zaten yok bebekken ölmüş annesiyle beraber yasiyor ama ailecek bir apartmandalar. annesi de bana kendi kiziymisim gibi davraniyor ve daha simdiden beni diger gelinlerinden ayri tutuyor hepsinin yaninda en sevdigim gelinim gibi sozler ediyor
- +1 yıl
Şimdilik öyledir tabi. Ya ayrı yaşayın ya da hiç bulaşma.
+1 yılYaşam tarzı olarak çok farkınız var bence. Sonu hüsran olur diye düşünüyorum. Hakkında Hayırlısı olsun.
70 Yorumla
+1 yılSıkıntı olacağını sanmıyorum. Bende doğuluyum ama biraz evrensel düşünen biriyim. Benim için bu tür şeyler hem saçma hem komik
30 YorumlaKürtleri severim Karadenizlilerden nefret ederim. İki kısımdan da uzak dururum 😄
76 Yorumla- +1 yıl
@sahin2828 şey Karadenizliler cimri ve Kürtlerden hoşlanmıyormuş doğru mu böyle düşünmüyorum ama hep böyle duydum Karadenizliler hakkında. birgün gidip gezmeyi çok isterim
show tv de yeni gelin var onu izlemeni tavsiye ederim 😀
00 Yorumlakorkma bu kadarr kaynanann iyiiyseee senide istiyolarsaa sıkıntıı etmeee
00 YorumlaKürtlükle alakalı değil gelenekler, bölgeyle alakalı.
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. canim bizde kürduz bizim de abatili gelinimiz var yani amcamin esi ama sana burdan yazamam
24 Yorumla
Soran+1 yılOzelden ulasabilirsin
Soran+1 yılTskip ettim
+1 yılbir kez daha düşün derim duygularını bir ke ara koy mantıklı düşün
54 Yorumla
Soran+1 yılCok fazla dusunuyorum ama fikirde almak istedim
- +1 yıl
ben 3 yıllık ilişkiyi bu sebeple bitirdim o da vanliydi tavsiye etmem ama iyi düşün derim
Soran+1 yılYasadigin sorunlar yuzunden mi bitirdin yoksa bu sekilde dusunerek mi bitirme karari aldin
- +1 yıl
önceden herkes bana bu ilişkinin yürümeyecegini kültür farklılıklarını falan söylerdi ama ben görmek istemezdim çünkü çok sevmiştim bir şeyleri yaşadıkça olmayacağını anladım hem o kisiden dolayı hem örf adetleri ailesi falan hesap bir bütün yani
Kültür farkı problem getirebilir. iyi araştırıp ona elini taşın altına koy
60 Yorumla
+1 yılhiç türk kalmamış gibi sanki
işin çok zor deneyimli biri olarak benden bu kadar80 Yorumla
+1 yılKadinla anlasirsan gelenek melenek onemli degil o sana her seyi ogretir zaten sen kaynananla iyi anlasmaya bak
40 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. Başlarda sıkıntı çekersin ama zamanla ayak uydurursun
00 Yorumlakürt erkegine yatakta kadın dayanmaz derler gerçekten de öyle türk kiziysan bir kurt erkeği seni yatakta çok pişman eder evlendigine evlenecehine
42 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka yani
- +1 yıl
Kurt ne ya Kürt o. turk desem hoşuna gider mi ü harfi klavyende yoksa nasılTürk yazabildin
Kürt olması sorun olmaz ama o kadar gelin aynı binada zor
40 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,7b cevap paylaştı. Aynı binada olmasa sorun olmaz belki ama ayak uydurmakta zorlanabilirsin gelenek farkı yüzünden
30 Yorumlakesın pısmn olursun ask bı yerde sonra mntık akıllı ol
80 Yorumla
+1 yılYa bana ulsirmisin bu konu hakkinda soru sormam lazim sana
00 Yorumla
+1 yılHepsi de yani degil ama kurtlerde
32 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadim
- +1 yıl
Yani hepsinin davranislari ayni degil bazilaei iyi bazilari kotu
bana mesaj atsana bir bir sey diycem
05 Yorumla
Soran+1 yılAtamiyorum
Soran+1 yılYeterli kredi yok diyo
Soran+1 yılAttim zaten at
Zor bence. En iyisi farklı bir yere taşının?
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılAnne kac yasinda? Kayinbaba var mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılAnne baya yasli baba yok
- +1 yıl
Sorun olmaz.
Neden böyle düşünüyorsun ki?
12 Yorumla
Soran+1 yılCunku adetlerimiz cok farkli. Yani alisamamaktan zor gelmesinden korkuyorum. Bir de tek türk benim. Diger gelinlerde hep dogulu
Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı. aynı binada oturmak sıkıntı olur
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Bağımsız hayat kurmak varken.. ilginç
60 YorumlaKendi kuyunu kazmis içeri atmalarını bekliyorsun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 27,4b cevap paylaştı. Aynı evde yaşanmaz aileyle
30 Yorumlasen nerelisin
02 Yorumla
Soran+1 yılKarabük
Gizli Üye(30-35)+1 yılBüyük sıkıntı Allah yardımcın olsun
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlilik için ne kadar zamanınız var
02 Yorumla
Soran+1 yıl1 yil
Cevap sahibi+1 yıl1 yıl içinde kendini tart. Olmuyorsa konuş onunla.
korkma onlarda sonuçta insan lisan değişik
00 Yorumla
+1 yılseni ezerler bence
42 Yorumla
Soran+1 yılGwrcekten mi
- +1 yıl
öyle bir anlattın ki öyle hissettim
- Aile & Toplum konusunda 331 cevap paylaştı.
+1 yılinsan insandır 😉
12 Yorumla
Soran+1 yılProblemim kisilik sorgulamasi degil gelenekleri adetleri farkli ayak uydurabilir miyim yadirgarlar mi saygisizlik olarak gorulurmuyum
- +1 yıl
ayak uydurursun
ama zamanla
olur zamana bırak
bence 😉
Gizli Üye(36-45)+1 yılAhmak. .!
50 Yorumla
Devamını Gör(27)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi