Dinimizde kadın erkeğe hesap sorabilir mi ?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer erkek kadına sorabiliyorsa kadında erkeğe sorabilir elbette, dinimizde erkeğin kadından bir üstün tarafı yok.
Var. Cahil cahil konuşma. Bilmiyorsan da cevap verme. Dinde kadın erkek eşitliğinden bahsedilemez
sen kendini kadından üstün mü görüyorsun ?
İslama göre kadının değeri yoktur çok yanlış biliyorsun. Sen onlara göre değersizmişsin yani.
Kardeşim git oku . Bilmemek ayıp değil . Öğren de ayıp etme. Erkek daha üstündür tabu bunu ben söylemiyorum. Git oku. Cahil cahil feministlik yapma
çok biliyordun madem, sormaya ne gerek duydun ? benim doğrum bu işine gelirse?beğenmediysen,doğru bulmadıysan geçersin..cahillikle suçlamak niye? sen değil misin az mantık yürüterek cevabını bulabileceğin ama işine gelmeyen kolay bir soruyu bile bilmeyen? ben cahilim sana göre ama sen yobazsın!
Dini bilgim zayıf. Öğrenmek istedim sordum. Bu fikir sorusu değil senin doğru ln benim doğrum yok.
Gördünüz mü anonim. Zahmet oldu sana da uzun bişey attık ama kusura bakma artık
yüzlerce kişi tarafından farklı çevrilmiş yani meali olan bir meali yolladın..işte bir çok kişi böyle yanlış anlıyor, orda üstnlük denmiş başka bir mealde koruyup kollaması için kas kuvvetinden bahsedilmiş doğru kadın daha narindir..ama asla kadın çenesini kapatacak erkek höt höt konuşacak diye bir meal okumadım, kimseden de duymadım.. yok öyle bir dünya, ben inanmıyorum..
biz de öyle demedik zaten.
hesap sormaktan kastın ne
Sorgulamak işte. Ama böyle hesap sorar gibi. Nerdeydin nereye gidiyorsun gibi. Günlük hayatini kısıtlamak ister gibi
Evet sorar eşinin ne yaptığını bilmek hakkı zaten o sana sormadan senin söylemek görevin var
işime gelmedi değil yahu. aksini belirten bir yorum yapmadım ki
oraya bir yere ayet mealini yapıştırdım. erkek üstündür derken kadın aşağılıktır diye kastetmiyorum ben. erkek daha güçlüdür fiziksel olarak olsun ruhani olarak da aynı şekilde. bunun dışında kadının üzerinde hükmü vardır. kocanın rızasını almadan cennete gidemezsin.
bır selamın bıle hakkı varken, eslerınde bırbırı uzerınde hakları vardır. Dolayısıyla erkegınden hanımından hanımında esınden alması gerekır zaten. Bunun yanı sıra fızıkı ruhsal veya toplumdakı aıledıkı yerının farklı oldugunu soylemıstım.ayrıca sunu da belırteyım, dırı dırı gomulen kızların oldugu donemde cennetı annelerın ayakları altına sermıs bır dınımız var.sızınse cumlenız; erkek daha ustundur tabıı seklınde oldu.
haklısın.
aynen ya bir susun birbirinizi ekleyin yapın bişeyler nolur :D
tabi ki hakkı bulunuyor her kadının hesap sorabilir...
Cevap
5Cevap
ne gıbı konularda ama?
Dınımız geregınce gorevlerını yapmıyorsa elbette sorar
Neredeydin naptin gibi yani nerden geliyorsun gibi. Erkek de cevaplamak zorunda midir
Kapak?
Yok yok cehalete kapak canım...
Hesabı soracak olan yalnızca Allah'tır başka hesap soran Müslüman değildir. Allah2tan başkasına hesap veren de Müslüman değildir. Tek gerçek Allah'tır
İslamda kadın hep 2. sınıf insan muamelesi görür. Hatta insan muamelesi görmez de diyebiliriz. Müslüman arkadaşları biraz bilinçlendirelim dimi ama.
bu yalan
Ben müsüman olmadığım için objektif bakıyorum arkadaşım
Kurtaran derken ? Diri diri gömenler kendileri zaten.
Sübyancı adamdan kadınlara saygı dersi alıcaz yani dediğin bu ?
17 ? Tmm başka birşey demiyorum ben sana
din min anlamam ben hesap sorarm.eğer cevap vermezse kapnn önüne koyarm.
doğru cevabı burda arama .
sorar tabi neden sormasın
Ona da mi karismislar hayirdir
sorabilir gayet evet
niye sormasın ki
ağzına bile eder
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar