TÜRKlerin hani 24 boyu vardir ya. Ben Mesela Ahiska TÜRKüyüm kipcak yani. Ama bu 24 boylardan hangisine ait oldugumu bilmiyorum cok arastiriyorum ama birtürlü cikaramiyorum, kendim almanyada yasadigim icin bilemiyorum bunu.. Bilgisi olan var mı bu konuda?
Kıpçaklar, oğuzlarda ayrı bir boydur. Mesela; kazaklar, tatarlar, saka yakut Türkleri, kırgızlar, ahıskalar (bir bölümü) karadenizde yaşayan çoğu Türk boyları, Tuvalar (bir bölümü), hakaslar ve daha bir çok Türk boyu "kıpçak" kökenlidir. Azeriler, Türkmenler, Türkiye Türkleri, gagauzlar, uzlar gibi boylar ise "oğuz" kökenlidir. Yani sen kıpçak kökenli olduğun için oğuz boylarından olamazsın.
Bak görselde gördüğün 24 oğuz boyuyla senin bir alakan yok. Onlar oğuz kökenli Türklerin boyudur. Sen kıpçak kökenlisin, ve ahıska Türküsün. Kıpçaklar oğuzlardan ayrı bir Türk boyudur.
Hayır oğuz kağan bir mitolojidir, gerçeklik payı yoktur. Bazı Türk boyları, soylarının mitoloji, efsanevi olan oğuz kağana dayandırdılar ve bu şekilde oğuz Türkleri oluştu. Oğuz kağan Tüm Türklerin atası değildir.
Aynen öyle. Kıpçaklar daha saf kalıp, özlerini korudukları için ilk Türkler gibi çekik gözlü, buğday tenli, elmacık kemikleri çıkık, seyrek sakallı, kılsız Asyalı tipli insanlar olurlar. Oğuzlar diğer milletlerle karıştığı için bu özelliklerin çoğunu kaybetmiştir. Ama istisna olarak kuzeyli kıpçaklar sarışın, mavi gözlüde olabiliyor.
valla Türkmeniz Türkmenistandan göç edilmiş ama kimse ne olduğunu bilmiyor asimile olmuşuz iyice ama Türkmen olarak geçiyoruz genede Türkmen köylükleri felan
En İyi Cevaplar