+1 yılÖncelikle Gerçekliği ve Mükemmelliğini Asla Tartışılmaz. Fakat Olayı Tartışmaya Açtınız Ve Birileri İkna Olmak İstiyorsa...
İlk Olarak Varsayalım Gerçek Değil Peygamberimiz Uydurdu. Milyonlarca İnsanı Fikirleriyle Etkileyip Sonsuz Bir Döngü Oluşturabilen Bir Zekanın Olabilitesini Tartışmak Bile O Döngüye Girmek O Zekaya İtaat Etmektir. Peygamberimize ve Zekasına itaat Ettiniz Tartışarak.
Diğer Taraftan Yine Varsayalım Tartıştıgınız Konu Arkadaşın Dediği Gibi Kurgu. Dolayısı İle Bir Yaratıcı Sözü Yok Cennet Cehennem Yok. Niye Kafasını Yoruyor Keyfine Baksın.
Diğer Taraftan Ben Arkadaşa Soruyorum. Ben Allaha Varlığına Birliğine Ve Hz. Muhammedin Onun Kulu Ve Elçisi Olduğuna İnanıyorum Ve Elimden Geleni Yapıyorum. Sana Göre Herşey Kurguymuş Ya. Peki Hadi Kurgu Değilse?
İşte Tam O Sırada Sen S*CTINN...03 Yorumla- 1 yıl
Genelde. Islami. Olarak. Hz. Muhammed. Okuma. Yazma bilmiyordu? Nasil. Yazacak. diye size. Soru. Olarak cevap verilir Cunku. Yazmayi bilmeyen. Biri. " Nasil. Yazsin" dir. Temel aciklama. Bu. Dini. Butunler tarafindan. is Pat cevabi. Olarak devamli. Verilir
- 1 yıl
@MRDALKILIC. Yasadigim ulkede. inancini. Yitirip. Ataist. Olmus. Bir Hristiyan. Olunce. Toz. Olacaksin. dedi bana. Ona gore. Eger. Sadece. Olunce. Uzayda. Toz olma durumu. Olursa Senin cevap. Orayada. Uyuyor toz. Haline. Gelecek olana. " iste Tam O sirada. Sen S*CTINN... denir. Yani Senin cevabin. Hergoruse. Gore. Uyuyor
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılİstersen özelden konuşuruz diyeceğim ama gereksiZ bulursun. Hz. Muhammed okuma yazma bile bilmiyordu öksüz yetim büyüdü onu geç Hz. İsadan 571 yıl sonra dünyaya gelen biri Hz. İsa ile nasıl uyumlu şeyler söyleye bildi. ya da söylediklerinin hangisinde yanıldı Hz. Musa as dan nasıl haber verdi. Daha birçokşey söylenirde işte. Yıllar önceki şeylerden ponpein kavmi hakkında nasıl haber verdi. Grrçi şimdi onun için yanar dağ patlaması oldu diyorlar ama o tarihteki birisi böyle bir kavim oldupunu nasıl bildi.
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNeden eksi verrdin söylede bilelim. Gerçi ne olacak Hz. Muhammed insanlara gözle görülür bir örnekken kalpleri mühürlüdür inanmadı sen şimdi inanmıyorsun normal gerçeği arayan insan sorgular ama senin uslubun bile polemik oluşturmak için Muhammed miş senden beş yaş büyük birisi için bile abi abla gibi terim kullanıyorsun koskoca bir şahsiyete adıyla hitap ediyorsun kalpleriniz mühürlü
Cevap sahibi+1 yılO zaman pardon. Gerçeği sen arayıp bulabilirsin burda ben var desem olmaz başkası yok dese olmaz kuranı peygamberi ne biliyim hadisleri araştır oku sonra kalbinden gönlünden mantığından geçir anca öyle gerçeğe ulaşırsın kimse seni birşeye inandıramaz kimsenin söylediği de seni değiştiremez sen araştırıp kendi doğrularına kendin ulaşacaksın tabi istersen ya da basma kalıp ya inanacaksın ya da reddedeceksin. Neyse hadi hayırlı günler ben kaçar
+1 yılKur'an-ı Kerim'deki mucizeleri araştır. Hicbir ilim dersi almayan bir beşer kendisine bildirilmedigi takdirde öyle olağanüstü bilgilerle donatilmis bir kitap yazabilir mi?
Yanlis anlasilmasin. Hz. Muhammed (sav)'in hocası hususi olarak olmamıştır. Çünkü bir hocası olsaydı ona hürmet etmesi gerekecekti. Hz. Muhammed (sav)'in öğreticisi yalnızca Allah (cc)'dur.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNuh olayına bakman kuranın tutarsız olduğunu anlaman için yeterli bence tüm hayvanlar tekneye biner tüm dünya su altında kalır onlar çekilir sonra biyere inerler indikleri yerde ağaç vb. kalma ihtimali bile yok ne yedi bu hayvanlar sonra? ya da teknede ne yaptılar ceylanla aslan knk knk takıldılar mı?
423 Yorumla- +1 yıl
Kafes denen bişey var dimi.
Cevap sahibi+1 yıl@ocsemlaink Tamam o kadar suyun yükselip çekilmesi yıllar alıcaktır yıllarca yiyecek yiyecek bulundu bu sırada hiçbir hayvan açlıktan falan ölmedi mesela kelebeklerin ömrü tükenmedi nasıl sudamı takıldılar yoksa tırtıllar içindemi kafesi vardı ve onları bu süre içinde canlı tuttu
- +1 yıl
Her canlıdan bir çift alınmış ya hani. bunlar üremiş olamazlar mı?
Cevap sahibi+1 yıl@GDvip niye direk nuhlar hariç herkesi yok etmedide böyle karmaşık bir şeyler yaptı? gücümü yetmezdi
Cevap sahibi+1 yıl@ocsemlaink üreme her hayvanda belli koşullar içinde gerçekleşir mesela kedilerin çifleşme mevsimi marttır neden sıcaklık ve nem oranı idealdir hemi içinde bu ortamı nasıl yarattı?
- +1 yıl
Tek tek gelin arkadaşlar bu Ne ya
Cevap sahibi+1 yıl@ocsemlaink Bilginin yetmediği noktaya kadar gidicez neden biliyormusun bilgi dinleri açıklamaz inanç açıklar mantık aranmaz dinde ama mantığın olmadığı saçma bir yerde ben bulunmak istemiyorum
- +1 yıl
Senle bir ara tartışalım.
Cevap sahibi+1 yıl@GDvip Adam peygamber allahla konuşuyor ve göz önünde birinin yok olmasından mı etkilencek binlerce insanın boğulmasından etkilenmicek ama sular altınca can çekişmesinden bana yok olmak daha insaflı geldi
Cevap sahibi+1 yıl@ByRyan Mesela yunusun içinde yaratcağına Hz. muhammeti aldığı gibi uçan bir atla alıp karaya bıraksaymış yorulurmuymuş
Cevap sahibi+1 yıl@GDvip Herkes aynı anda yok olucak kötü etkilencek kimse kalmicak ki :D sadece o gemidekiler kalcak
- +1 yıl
Bu nasıl tartışma lan. nuh Yunus İbrahim daldan dala atlamayalım lütfen.
- +1 yıl
Hz. muhammed Yunus'un karnında mı yaratılmış?
- +1 yıl
@ocsemlaink tövbe haşa öyle bir şey Yok
- +1 yıl
Arkadaş ikidir öyle diyor da
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
+1 yılBunun gibi bir soru bu ortamda polemik yaratır ve ayrıştırır ayrıca saygıyı bozar. Herkesin verecek bir cevabı var mutlaka ama hangisi doğru? Bilgi kirlilikleri dolanıyor hep bundan dolayı insanlar kendi inancı dışındaki cevaba inanmak istemez ve bunun sonu yok. Böyle şeylerin dillendirilmesi, tartışılması taraftarı değilim herkes inandığı şekilde polemiksiz hayatını sürdürmeli bence.
10 Yorumla
+1 yılYoksa onu (Muhammed) uydurdu mu diyorlar? Hayır, o senden önce kendilerine bir uyarıcı gelmemiş olan bir kavmi korkutman için, Rabbin tarafından gelen bir haktır. Gerek ki, hidayeti kabul ederler. (SECDE/2-3)
O bir şair sözü değildir, siz çok az inanıyorsunuz.
Bir kâhin sözü de değildir, ne de az düşünüyorsunuz!
O, âlemlerin Rabbi tarafından indirilmedir. (HAKKA/41-43)
Bu Kur'ân, Allah'dan başkası tarafından uydurulamaz, lâkin kendinden önceki kitapları tasdik eder ve o kitabı (levh-i mahfuzu) ayrıntılı olarak açıklar. Onda şüphe edilecek hiç bir şey yoktur. Âlemlerin Rabbi tarafından indirilmiştir. (YUNUS/37)
"Onu o (peygamber) uydurdu" mu diyorlar? De ki; "Haydi siz de onun gibi bir sûre getirin ve Allah'dan başka, çağırabileceğiniz kim varsa onu da yardıma çağırın. Eğer sözünüzde sadık iseniz (bunu yapın). (YUNUS/38)23 Yorumla- +1 yıl
O dönemi araştırman lazım canım, Efendimizin hayatını özellikle 🙂
- +1 yıl
Bizden önceki kavimler çok fazla sorguladiklari için helak oldu Allah bize bilmemiz gereken herşeyi öğretti biz böyle şeyleri sorgulayarak imanımızı zedeliyoruz şeytanın vesvesesine kulak veriyoruz yani
- +1 yıl
Helal olsun
+1 yılMillet küfür ediyo ramazan diye galiba dini duyguları kabarıyo pezevenklerin tanrivarmi.blogspot.com.tr/.../...kleptokrasi.html
01 Yorumla
+1 yılSorana kadar alir bir kuran sonuna kadar okursun, kendi beyninle karar verirsin.
Yaratici sozu mu muhammedin uydurmasi mi diye.
Ben okudum, bilmem kac yil once muhammed diye bir adamin, bu kadar saglam ve 12 den vuran seyler uydurmasi, anlatilan hikayelerle tuyleri mi diken diken etmesi ya onun insan ustu oldugunu gosterir, ya da gercekten. peygamberdir.02 Yorumla- +1 yıl
Insanlarin kafalari cozumlenebilecek bisry olsaydi kuran gelmezdi.
+1 yılBakmanı istediğim ayetler var bu sorular çok sorulmuyor.
İsra Suresi - 88
Hud Suresi - 13
Bakara Suresi - 23
Nisa suresi - 82
En son Hicr - 99
Eğer bir yaratıcı yok ise bugün soracağın sorunun cevabını Kur'an-ı Kerim'in içine bu kadar net ve şüphe bırakmayacak şekilde bundan tam 1500 yıl önce kim saklamış olabilir?01 Yorumla- +1 yıl
Sorulmuyor değil soruluyor.
+1 yılAynı şeyi bizde tartıştık sonuç oruç tutuyoruz yapmayın öyle şeyler 😄
14 Yorumla- +1 yıl
Bence tartışmakta sorgulayıp araştırıp düşünmekte bir sorun yok bişeylere direk hülööğğ diye inanmak asıl yanlış olan. İş arkadaşım var mesela cocuk gelmiş diyoki restoranlar neden açık o nedemek lan diyorum oruç tutuyoruz kapatsınlar diyo bak bu hülöğğğ diye inananlardan sadece kendini düşünenlerden
- +1 yıl
Yok oruç tutmayanı dövmeler falan çok aptalca şeyler sen orucu tutuyosun eyvallah ama nerene tutuyosun o orucu sanane benden güzel kardeşim bana tutuyo sanki orucunu
Diğer konusunda 616 cevap paylaştı. müslümanlar allah gönderdi der müslüman olmayanlar muhammed yazdı der. bunun tartışmasını ks'de yapmak biraz zor. o olgunlukta değil site.
21 Yorumla
+1 yılHz Muhammed S. a. v.
40 yillik arkadasin gibi Muhammed diyemezsin113 Yorumla- +1 yıl
Adamsın kardeşim
- +1 yıl
Eleştirecek hiçbirşey bulamadigin için şu an saçmaliyorsun.
Sana bir soru sorucam. Bunca şeyi bir insan neden uydursun bunca kitabı. Buna cevap istiyorum niye? Sacmalik değilmi yani. Hadi diyelim kuran i peygamber yazdı niye yazsin kendi kendine delirmismi yani. Bunu yapmasindaki amaci çıkarı ne olabilir di
02 Yorumla- +1 yıl
Şöyle olabilir mi? Mesela Hz. Muhammed iyi bir insandı ve o dönemde ki çarpık düzeni düşünce sistemindeki tutarsızlığı tabiri caizse azmış topluluğu böyle dize getireceğini varsaydı. Toplumu değiştirmek ve belki de yeniden şekillendirebilmek adına yaptı bunu. Bilindiği gibi insanlarda onu güvenilir kişi diye biliyordu zaten olamaz mı?
- +1 yıl
Ortada daha bilim yok iken iki denizi birbirinden ayirdik diyor kuran bahsettigi tuzlu su ile tatli suyun karsilastigi nokta. Bunuda gectim 7 kat gökten bahsediyor. Hani su atmosfer litosfer falan var ya bilimin sonradan kesif ettigi bunuda gectim kuranda sevap kelimesi kadar gunah iyilik kelime sayisi jadar kotuluk gecmistir.6666 ayette bunu bir insan nasil kurgulayabilir 😊😊
+1 yıl1400 yıldan fazla süre de ne bir kelimesi çıkmıştır ne de bir kelime eklenmiştir. ayrıca hazreti muhammed in okuma ve yazması yoktu. kıyamete kadar da herhangi bir değişime uğramayacak.
02 Yorumla- +1 yıl
Mesela bunu nerden bilebilirsin ki? İncilden tevrattan veya zeburdan farkı ne? Öncekileri koruy (a) mayan yaratıcı kuranı neden korudu? Hatta koruduğunu düşündüğümüz ve inandığımız bilgilerde o kuranda mevcutken değiştirildiğinde, değiştirenler neden kuran değiştirilmemiştir cümlesini eklemesinler ki?
- +1 yıl
koruyamamak söz konusu olamaz. o zaman yaratıcı olamaz. hadi değiştirebilen varsa , gücü yetiyorsa değiştirsin. allahü teala açıkça inkarcılara diyor ki değiştirmeye gücünüz yetiyorsa değiştirin. ayet var.
+1 yılTartışmaya dewam edin cehenneme odun lazım. ... olum iblis ver gazı bu beyinsizlere😂😂
23 Yorumla- +1 yıl
Git Âlemlerin Rabbi Allahtan Kork! !! Biraz şimdi çini şeytanı. .
- +1 yıl
Bırak şeytanı cini
1 yılOgrenmeye. Calismak guzel bir sey. Sorunun cevabi.! Hz. Muhammed. Kurani gelmeden once. Okuma. Yazma bilmiyordu. Yani okuma. Yazma. Bilmeyen bir. Peygamber. Kesinlikle. Kurani. Yazmamistir. " Bu en buyuk. Delildir. Ama. Ona. ilk Vahiy geldiginde. Cebrail AS. Oku dedi. hz. Muhammed. ". Ben okuma bilmiyorum. Okuyamam". Dedi.. Cebrail A. S. ". Oku". Seni yaradan askina " Oku" dedi ve hz. Muhammed o an okumaya basladi.
00 Yorumla- Diğer konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılSoru baştan yanlış inanmıyorsan bile saygı duymak zorundasın. Müslüman ülkede yaşayıp bunca inanan insana peygamberimizden (asm) haşa babanın oğlu gibi bahsedemezsin! Kendine gel az saygı az edep !
00 Yorumla
+1 yılAllah tarafınfan gönderildi. Aciz bir kulsun ve Allahın peygamberine düzgün hitap et.
30 Yorumla- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılhttps://youtu.be/LFxHlyXkkTw
bir izle bence14 Yorumla- +1 yıl
Şu mübarek cuma günü hürmetine Rabbim sizden razı olsun bundan daha güzel cvp olamazdı heralde anlayana
- +1 yıl
@777733335555 saol kuzu cümlemizden.
- +1 yıl
Kuzu benim lafım ama yaaaa 😊
- +1 yıl
Aminnn 😊
Diğer konusunda 397 cevap paylaştı. Ölünce görücez fazla kasmaya gerek yok. Sonuçta bir kere geliyoruz bu dünyaya.
21 YorumlaO zekasız beyinlerinizi tartışarak boşuna yormuşsunuz.
13 YorumlaKur-an indiğinde Hz. Muhammed'in okuma yazması yoktu... ilk ayetin ismi zaten "ikra", yani "oku, Allahın adıyla oku"
10 Yorumla
+1 yılmuhammed ve kabilesi yazdı. çünkü o dönemde kureyş kabilesi medineye aınmıyordu aşağılanıyordu hor görülüyordu.
10 YorumlaGercek oldugunu adkm. gibi biliyorum 3 harfliler gercekmi
02 YorumlaArapçanin değil ama türkçenin oldğunu duşunuyorum Kuran-ı Kerim mealini açip okursan sorunun cevabını daha iyi bulacağini düşünüyorum.
Sadece soru sormak için sormayın lütfen.00 Yorumla- Diğer konusunda 7,7b cevap paylaştı.
+1 yılAllah tarafından gönderildi melekler yazdı müslümanlar cogaltti
10 Yorumla Mal ya sanki askerlik arkadasi muhammed diyor. Saygisiz.
40 Yorumla
+1 yılaslında bütün dinlere bakmak lazım fark orda ortaya çıkıyor :)
00 Yorumla
+1 yılKardesim yasamadigin seyi gece gece ne merrak ediyon merrakli beynine tokat atttigimini
00 Yorumlahttps://www.instagram.com/p/BM1RjPLBnvd/ örnek alıcağınız Gururumuz
00 Yorumla
+1 yılOku Yaradan Rabbinin adiyla oku O insani bir damla sudan yaratti
016 Yorumla- +1 yıl
Bunu ben demiyorum ilk ayet İkra. Ve peygamber efendimiz s. a. v ben okuma bilmem dedi cebrail a. s tekrarladi ve peygamberimiz s. a. v in kalbine indi ayet eve gitti kac kac yorganin altinda titriyordu.
Allah c. c diyor ki biz kurani bir dağa indirseydik o dağ paramparca olur dagilirdi. - +1 yıl
Sen milletin acisindan islama bakmicaksin direk islama bak milletten sanane kendini kurtar birak onu bunu
- +1 yıl
Su an Allah in sana vermis oldugu ozgur beyinle konusuyoursun. Sorguluyorsun. Onun. Sana bu dunyada kullaman icin verdigi bedenle sana versigi sinirsiz oksijenle bunun farkinda olan biri alnini secdede kaldiramaz
- +1 yıl
Sizin. İcin gercekten uzuluyorum aciyorum Allah dogru yola iletsin layik olamiyorsun ona kul olmayi demek islami haketmiyorsun demek yaraticiniz diye biliyorsun. Benim musluman ulkemde turk dilimi konusuyorsun ama inanmiyorsun yaziklar olsun
- +1 yıl
- +1 yıl
Kafir olmaktan iyidir cehennemlik oroa pu coxugu
- +1 yıl
- +1 yıl
Nekadar kafir varsa hepsinin g. tünü s. keyim😂😂😂kâfir g. tü seviyorum napim. En bastada bu soruyu soran zillinin
- +1 yıl
Ey kafirler o gun geldiginde yuzleri uzerinde surunerek cehennem atesine itilip atilacaksiniz o gunun azabindan sizi koruyacak bir kurtarici yoktur.
Suphesiz ki ahiret dunyadan daha hayirlidir. ALLAHU EKBER - +1 yıl
Yaw bırak hacı bu o. döllerine cehennem bile fazla. .. konussun dursun hamisini ziktiklerim.
He oturdu kendi yazdı tövbe tövbe
Sormayın böyle sorular arkadaşlar00 YorumlaDiğer konusunda 49,8b cevap paylaştı. bunları arkadaşın mı söyledi yoksa sen mi böyle düşünüyorsun onu belirtebilir misin
01 YorumlaOkuyup kendin anlamalısın.
Saygısız görüşler gelecektir.00 Yorumla
+1 yılbir insanın yazamayacağı kadar kusursuz...
10 Yorumlacarpilirsin kanka
14 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYat uyu beyin yoksunuz
21 Yorumla
+1 yılBence haklı olabilir.
00 YorumlaBurdaki yorumlara kaldıysan vay senin haline zaten
00 YorumlaAllah sana akıl vermiş niçin araştırmıyorsun
04 Yorumla- +1 yıl
Benim için deme ben Allah ın yarattığı bir kulum ona saygısızlık yapma yeter yani düzgün telafuz esersen daha iyi olur çünkü bu dünya onun yüzü suyu hürmetine yaratılmıştır onunla ilgili anlatılacak çok şey var ama buna benim ilmim bilgim yetmez onu en iyi kuran ı Kerim anlatır
- Diğer konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılarafta kalmiş gibisin
00 Yorumla muhammet senn okul arkadaşnmı
00 Yorumlatanrı bilir lol
01 Yorumla
+1 yılS gıt gece gece dengesiz
06 Yorumla- +1 yıl
Cevp yazmak benım elımdeydı yazdım işte gel özele aglasalım benım xperım yetmıyor yigidim
- +1 yıl
Cekilebılırsın bu soruyu sormak ıcın zekı olmana gerek yok mal olma yeter hAklısın zekas arası kasıntı olanbılır.
- +1 yıl
Cekilebilirsin
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne