Not: soruda bi art niyet aramayin.. birazdan amacimi aciklayacagim
Kuran'ın Allah tarafından indirildiğinin net delili var mıdır?
Not: soruda bi art niyet aramayin.. birazdan amacimi aciklayacagim
Buhari ve Müslim Aişe´den rivayet ederler. O demiştir ki: Haris bin Hişâm Peygamber Efendimiz´e: "Sana vahiy nasıl geliyor?" diye sordu. Peygamberimiz de buyurdu ki: "Bâzan çıngırak sesi gibi gelir, bana en ağır geleni de budur. Sonra vahiy benden kesilir, ben de bana söyleneni aynen alıp ezberlemiş olurum... Bâzan da melek bana bir insan suretine temessül etmiş olarak gelir ve bana söyler, ben de onun söylediğini aynen öğrenmiş olurum."
Aişe validemiz, Peygamber Efendimiz´in kendisine gelen vahiy hakkındaki bu sözlerini böylece naklettikten sonra demiştir ki: "Ben, gerçekten Peygamberimize soğuğu şiddetli bir günde vahy geldiğine şahit olmuştum. Vahiy kesildiği zaman şakakları şapır şapır terliyordu..."
Müslim´in Ubâde bin Sâmit´ten nakli de şöyledir: "Peygamber (s.a.v.) Efendimiz´e vahiy geldiği zaman, bu kendisine çok ağır gelirdi, hattâ mübarek yüzünün rengi iyice solardı."
Yine Aişe validemizin bir rivayetinde de: "Peygamberimiz´e vahiy geldiği zaman, bu kendisine çok ağır gelirdi" denilmiştir. Nitekim âyet-i celîlede: "Ey Muhammed, doğrusu biz senin üzerine ağır bir söz bırakacağız" buyurulmuştur.
Taberânl´nin tesbitine göre de yine Zeyd bin Sabit şöyle demiştir: "Ben, Resûlüllah Efendimiz´in huzurunda vahiy yazıyordum, vahiy geldiği zaman Resûlüllah´ı şiddetli bir sarsıntı kaplar ve şakakları inci daneleri gibi ter dökerdi. Sonra vahiy kesilir, Resûlüllah da açılırdı. Resûlüllah söyler, ben de yazardım. Nazil olan ilâhi vahiy benim üzerimde dahî öylesine bir ağırlık yapardı ki, nazil olan Kur´ân âyetleri sebebiyle ben ayağımın kırıldığını ve bir daha yürüyemeyecek hâle geldiğini sanırdım..."
Ahmed, Taberanî ve Ebû Nuaym îbn-i Amr´den şöyle rivayet ederler. O demiştir ki: "Ben: Ey Allah´ın Resulü, vahyin gelişini siz hisseder misiniz?" diye sordum. Resûlüllah´ın bana cevabı da şöyle oldu:
"Evet, vahiy bana gelir, ben de onu çıngırak sesi gibi işitirim ve şiddetle sarsılırım. Sonra sarsıntı geçer ve ben sâbitleşir karar kılarım. (Bana söyleneni de aynen alır zaptederim). Bu şekilde (çıngırak sesi şeklinde) gelen vahiy bana o kadar ağır gelir ki, her defasında ben, "muhakkak bu sefer canım çıkacak" zannederim!"
Buhari, Müslim ve Ebû Nuaym, Yâlâ bin Ümeyye´den rivayet ediyorlar. O şöyle demiştir: "Peygamber Efendimîz´e vahiy geldiği sırada iyice kendisine baktım. O´nun şiddetli bir hırıltı çıkardığını, gözlerinin ve şakaklarının iyice kızarmış olduğunu gördüm."
Îbn Sa´d´ın Devs´li Ebû Erva´dan rivayeti de şöyledir: "Peygamber Efendimiz´e vahiy geldiği zaman gördüm, kendisi devesi üzerinde idi. Vahyin ağırlığı sebebiyle devesi sağa sola yalpa yapıyor ve Ön ayaklarını atamaz hâle geliyordu. Bazen dayanamayıp yere çöktüğü, bazen da ön ayaklarını dikerek ayakta durakladığı oluyordu. Peygamberimiz´in de şakakları şapır şapır ter döküyordu."
Yine bu noktaya temas eden Ahmed ve Beyhaki´nin Aişe´den rivayeti şöyledir: "Resûlullah Efendimiz´e vahiy geldiği zaman, üzerine bindikleri devesi vahyin ağırlığı sebebiyle yere çökerdi.
Bu konuyla ilgili cevabı yine Kur'an da bulabilirsin.Kur'anı bir insanın yazması mümkün değildir. Çünkü o kadar basit değildir.
En’am sûresinde, inkarcı birisinin hâli, göğe doğru yükselirken kalbi sıkışıp daralan bir insanın durumuna benzetilir.(En’am, 6/125) Bugün, bilimsel gelişmeler, gerekli cihaz kullanılmadan dağların tepesine doğru yükseldikçe, oksijen azalmasından insanın nefessiz kaldığını; göğsünün daralıp sıkıştığını ortaya koymuş bulunmaktadır. Bu gerçek, ancak balon gibi vasıtalarla yukarılara çıkıldığında veya çok yüksek dağlara tırmanılarak anlaşılabilmektedir. Allah Rasulü’nün döneminde balonla yolculuk bir hayal bile olmadığı gibi, Arabistan coğrafyası da yüksek rakımlı yerlerden mahrumdu. Öyleyse böyle bir benzetme ve ifade ancak her şeyi bilen Allah’a (celle celâluhû) ait olabilir.
Bu sadece bir örnek. . .
İste tam aradigim cevaplardan biri gercekten mukemmel tek kelimeyle. Tesekkur ederim
Boyle cevabi olan arkadadlarimiz varsa lutfen paylassin. Koru korune inanmayin baglanin.
Hûd suresi 13. ayeti inanmayanların suratına indirilecek en iyi şamarlardan biridir bence..."Yoksa “onu (Kur’an’ı) uydurdu” mu diyorlar? De ki: “Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi Allah’tan başka gücünüzün yettiklerini de (yardıma) çağırıp, siz de onun gibi uydurma on sûre getirin.” Ama bazılarının yaptıkları yüzünden ne yazık kalbi mühürlenmiştir artık..kendi kibirleri içinde boğulmak üzeredirler..kendilerinin çok zeki olduğunu düşünen bu insancağızlar,Kur'an da da denildiği gibi akıllarını kullanamadıklarının farkında da değildirler ki..gene de Allah kime izin verir,kime izin vermez,kiminki mühürlü kiminki değil bilmediğimizden anlatmaya çalışıyoruz sevdiklerimize..Allah bilir..
birincisi Kur'an-ı Kerimde her şey yazmaz..atıyorum namaz kılın diye emir vardır ama namazın nasıl kılındığının açıklaması yoktur...bunun gibi düşünmelisin en başında...
bilimin açıklamayadığı olarak bilmiyorum ama 1500 yıl önceden Kur'anı Kerimde göğün genişlediğini ve dünyanın etrafının katmanlarca kaplı olduğu yazmaktadır..bunu bilim adamları daha 60 70 yıl önce ortaya çıkardı..bunun gibi şifreler vardır ve şu da bilinmelidir ki Kur'an-ı Kerim'in tam tefsiri yapılamaz , çok farklı bir dili vardır bir harf hatası farklı anlamlara çekilebilir...o yüzden biz inananlar olarak imanımızla hissediyoruz ve Kur'an-ı Kerimi baz alarak Allaha kulluk ediyoruz.
Evet biliyordum katman olayini. Tesekkurker fakat acaba gormek istedigimizimi goruyoruz?
ispatlar bile belirli kabullerle başlar...kağıt ağaçtan yapılır , ağaçta tohumdan , tohum topraktan...vs diye uzar gider ve bunun başlangıcını hiç bir zaman bilemezsin...ya kabul edersin ya da etmezsin...
ortada çelişkili bir ifade de bulmadığına göre Allah kur'an-ı kerimi indirmemiştir diyemezsin.
zaten her şey belirli olsaydı herkes belli bir yola doğru ilerleseydi , hayata gelme amacımız ne olabilirdi ?
Cevap
16Cevap
Kuran’ı Kerimde “Allah’dan başka dost edinenlerin yuvası örümceğin yuvasına benzer” diye bir ayet vardır.
arapçada kelimelerde erkek ve dişilik vardır ve buradaki örümcek kelimesi dişilik kalıbıyla kullanılmışdır
ve yuvayı dişi örümcek kurar 600 lü yıllarda örümceğin dişimi erkekmi olduğu nereden bilinebilir? başka bir ayette “biz arıya vahy ettik yani bildirdik
ağaçlardan evlerden kendine yuva edin” buradaki arı kelimeside yine dişilik kalıbıyla kullanılmışdır ve günümüzde anlaşıldığı üzere arıların reisi kraliçe
arıdır.
yine başka bir ayette karıncayla alakalı bir durumdan bahs edilir karıncaların reisinden bahs edilirken yine dişilik kalıbıyla bahs edilmişdir ve günümüzde
anlaşıldığı üzere karıncaların reisi kraliçe karıncadır. yine kuran ı kerimde zerre yani atomdan daha küçük bir şeyin bile gizli kalmayacağından bahs edilir.
günümüz biliminde proton ve elektron gibi atomdan daha küçük maddeler yeni bulunmuşken 600 lü yıllarda bunlar nasıl bilinebilir? şimdi o zaman ya diyeceğiz
hz. Muhammed s. a. v e günümüzün biliminde yeni bulunan şeyleri 1400 sene önce zaten biliyordu. ya da bunları ona bildiren arıyı karıncayı örümceği
ve atomu yaratandır!
Gökyüzünü de korunmuş bir tavan yaptık. Onlar ise oradaki, (Allah’ın varlığını gösteren) delillerden yüz çevirmektedirler.)
burada 1400 yıl önce atmosfere
Sen dağları görürsün de, onları yerinde durur sanırsın. Oysa onlar bulutların yürümesi gibi yürümektedirler. (Bu,) her şeyi sapasağlam yapan Allah’ın
sanatıdır.
Şüphesiz ki O, yaptıklarınızdan tamamıyla haberdardır. Burada kıtaların haraket ettiğine
Pek sert olan ve insanlara bir çok faydası olan demiri de Biz indirdik.
Burada demirin uzaydan geldiğine işaret edilmişdir ve bunların hepsi 1400 sene önce yazılan bir kitapda yazıyor ya diyeceğiz ki Hz. Muhammed günümüz
biliminde
yeni bulunan şeyleri zaten biliyordu ya da bunları ona bildiren herşeyi yaratandır.
TESADÜFEN VEYA PATLAMA ( BİNG BANG) NETİCESİNDE OLUŞAN BİR YAPI KAOS GETİRİR AYRICA HER PATLAMA SONUCUNDA TAHRİP ETMESİ GEREKİRKEN TERSİNE SİSTEMLİ VE
HARİKULADE
İŞLEYEN BİR DÜZEN OLUŞTURMASI İLGİNÇ DEĞİL Mİ. BIZİ DÜŞÜNEN BİRİ OLMASIN?
Aklı, şuuru olmayan bir et parçası olan organların mükemmel görevler ifa etmeleri ne hikmettir. Bir diyaliz makinasına bak birde böbreğe bak yan yana
koysan
diyaliz
makinası çok daha havalı, dünya devleri ileri teknoloji ile üretti çokta havalı gözüküyor ama ne yazık ki bu diyaliz makinası böbreğin yaptığının 40 ta
birini
bile yapamıyor. 100 gr bir et parçası olan böbrek 24 saat boyun ca senin için hiç durmadan çalışıyor. Biri kul diğeri Allah yapımı olan bu varlıklardan
hangisi
daha mükemmel. Kalp karaciğer göz... ayrı ayrı mükemmel. Bu organlar tesadüfen bu işi yapıyor ama basit bir oyuncak bebeğe gelince orada dur kardeşim onu
bir
yapan olmak zorunda kendiliğinden olması imkansız diyorsak Allahın varlığı orada başlar.
Bizi Düşünen Biri Var Derken Allah ı yaratılana Benzetmek Degil haşa Orada Konuyu Açamadım hata Yaptım geri Düzeltemiyorum da Allah iyi düşünür vs vs Allahı Yaratılana Benzetmek Olur Kİ Küfür olur Haşa Allah Yarattıgı Hiçbir şeye benzemez Benzeten Küfre Girer Yazım Hatası Yaptım Özür Dilerim Sonradan Fark Ettim Allah Her şeyi En İyi Bilendir
Şimdi bu yazımı sonuna kadar okuyun. Kur'an edebi-sanatsal yönü açısından müslüman olsun olmasın Arap edebiyatını bilen herkes tarafından (Avrapalı Doğubilimciler de dahil) ittifakla Arap Edebiyatı'nın şaheseri sayılır. Kendisine ulaşılması imkansız bir sanat eseridir. Üslubu ve edebi yönü Peygambirimizin hadislerinden oldukça farklıdır ve onlardan çok üstündür. KUR'AN BU YÖNÜNÜ vurgularayarak tüm insanlığa ve tüm zamanlara MEYDAN OKUR ! Şöyle ki; Hud Suresinde kendisini Allah olarak isimlendiren YARATICI GÜÇ biz ölümlü insanlara mealen şöyle sesleniyor: Madem bunu Muhammed'in (sizin gibi bir insanın) yazdığını uydurduğunu iddia ederseniz, o zaman (içinizde nice büyük edebiyatçılar var) siz de onun kısa 10 suresi kadar bir edebi şaheser meydana getirin. bir kitap kadar olması şart değil, sadece 10 ayet yani Kur'anın yaklaşık 10 satırı kadar ama sanatsal açıdan Kurana denk ( Kurandan daha iyi olması şart değil, denk olsun yeter ) bir edebi eser meyadana getirin. bunu başarabilirseniz Kur'an davasından vazgeçecek. Bunu yapmak için süre kıyamete kadar, ayrıca insan ve cinlerden güvendiklerinizi yardıma çağırabilirsiniz diyiyor. Ha konu önemli değil, istedikleri konuda yazsınlar yeter ki sanatsal açıdan Kur'ana denk olsun ! Bu meydan okuma halen geçerlidir... ama kimseden çıt yok. Aslında deneyen çok oldu ama başaran olmadı. :D öyle bir sanat eseridir ki ondan bir kelime çıkarıp başka bir kelime eklemeye kalksanız olduğu gibi sırıtır, ben buraya ait değilim der. Zaten Hz. Peygamber okuma yazma bilmezdi. Ama YARATICI GÜÇ ona Hikmet ilmini vermişti yani herşeyin arkasındaki gerçek sebepleri bilme ilmini. Peygamberimizin sözleri taklit edilebilir ama Kur'an asla taklit edilemiyor. edilemedi... Bu durum onun sanatsal yönünün güçlü olmasından kelimelerle ve edbiyatla kedinin fareyle oynar gibi oynamasından kaynaklanıyor. En ünlü putperest şairler bile KURAN ayetlerindeki sanatsal erişilmezliği görünce kendi şiirlerini yırtıp atmışlardır. Yazılacak daha çok şey var ama epey uzun oldu zaten.
Peygamberimiz, her kim benim adıma hadis uydurursa cehennemdeki yerine hazırlansın buyurmuşlardır. müslümanlar asla böyle bir şey yapmaz. ama iki yüzlü şeytan münafıklar az sayıda da olsa hadis uydurmuşlardır. bu uydurma hadisler de daha sonra hadis bilimciler tarafndan çeşitli yöntemler kullanılarak ayıklanmıştır.
Taber�ni�nin Esma binti Amis�ten rivayeti ise şöyledir: "Res�lullah (s.a.v.)�in üzerine vahiy indiği zaman, neredeyse bayılacak gibi olurdu."
Ahmed, Taber�ni, Beyhaki ve Eb� Nuaym Esma binti Yezid�den rivayet ederler. O demiştir ki: "M�ide S�resi Res�lullah�a nazil olduğu zaman, kendileri devesi üzerinde bulunuyorlardı ve devenin yularından ben tutuyordum. Nazil olan s�renin ağırlığından neredeyse devenin ön ayaklan kırılacak idi."
En büyük delil Kur'an-ı Kerim'in kendisidir.O devirde insanların bilmesini bırak hayal bile etmesi mümkün olmayan,bilimin bile halen çözemediği durumları Kur'an açıklar.İncil'deki gibi sonradan eklenmiş bölümler, çıkarlara göre oluşturulmuş yasaklar yoktur.Kur'an koyduğu yasakları bile her dönemde anlaşılacak şekilde açıklar.Böyle bir ileri görüş hiçbir insanoğlunda bulunmaz.Yaradan bilebilir ancak.
Yorumunuz icin tesekkurler. İste tam bu nokta yillardir ailemin cevremdeki herkedin kurdugu cumle ..insanların bilmesini bırak hayal bile etmesi mümkün olmayan,bilimin bile halen çözemediği durumları Kur'an açıklar.. nedir bunlar? Hep merak etmisimdir
Beni Anladiginiz icin tesekkur ederim. Suvari arkadasin dedigini okurmusun? Tipki boyle seylerden bahsediyorum
Bigbang (21;30) Evrenin genişlemesi (51;47), Cinsiyeti meninin belirlediği (53;45,46), Fotosentez (81;18), Gezegenlerin gazdan oluştuğu (44;10,11) v. s bir çok Bilimsel Gerçekliğin Kuran'da geçtiğine girmeyeceğim bile.
Sadece Senden ''19 Mucizesi'' ni araştırmanı isteyeceğim.
19 Mucizesinden Kuran'ın 74. ayetinde bahsedilir ve Kuran'ın inişinden tam 1406 (19×74) sene sonra 1974 Yılında Reşad ismli Bir İnsan tarafından Keşfedilmiştir ve 19 Mucizesini keşfeden Reşad'ın (RŞD) ismi Kuran'da tam 19 kere geçmektedir.
Kuran'ın her suresinin başlarında bulunan Bismillahirrahmanirrahim Arapça 19 harftir ve İçinde geçen Kelimelerin hepsi İSM, ALLAH, RAHMAN, RAHİM Kuran'da 19un katı kadar tekrarlanır.
ve Burada açıklanmayacak kadar fazla mucize Sence tesadüf olabilir mi?
sorgulamak iyidir sorgula ama cevabı kendin bul araştır ..sorgulayanlara inançsız gözüyle bakılmasınada aldanma sürü psikolojisine kapılma arada ayrıl dışarıdan bak...
tesekkur ederim bu damgayı yemekten sıkıldım gerçekten.
Allah'ın varlığının delillerini paylaştım. İslamın 100 adet delilini paylaştım. İnancında şüpheler olanlar bakabilir. Sayfa ismi islamındelilleri. com
kurandakı 19 şifresini arastırırsan bır ınsanın yazmıs olamayacagını anlayabılırsın...
somut bır ornek dıyorsan; mesela denız sularının bırbırıne karısmadıgı...hatta kaptan coustou 1500 yıl once bu bılgıyı veren kuran a bu gercegı kesfettıkten sonra ınanmıs ve musluman olmustur
Bende ole saniyordum fakat yalanmis dostum ya. Tubitak arastirmasini okudum . Ve kustonun roportajida var ben musluman degilim diye
kıtaba ınanmıstır belkı canım..normalde ben de kıtaba ınanıyorum ama muslumanım demek ıcımden gelmıyor...
"Biz onu, Kur'an olarak, insanlara dura dura okuyasın diye (âyet-âyet, sûre-sûre) ayırdık ve onu peyderpey indirdik." (İsrâ: 17/106)
"(Kur'an) yeri ve yüce gökleri yaratan Allah tarafından peyderpey indirilmiştir." (Tâhâ: 20/4)
"İnkâr edenler: 'Kur'an ona bir defada topluca indirilmeli değil miydi?' dediler. Biz onu senin kalbine iyice yerleştirmek için böyle yaptık (parça parça indirdik) ve onu tane tane (ayırarak) okuduk." (Furkan: 25/32)
yeterlimi?
Tesekkurler. Fakat bole carpici bi kanit yokmudur? Yani ne biliyim bi insanin yazamis olamiyacgini aciklayan? Bi insanin ozamanin sartiyla bilemeyecegi birsey?
İşte bu nokta da işin içine inanç giriyor, bırakın isteyen istediğine inansın, ben inanıyorum, inanmak işime geliyor belki de farkeder mi? ben buna inanıyorum.
Keyfin bilir hacı inanıyorsan inanırsın zorlama yok ;) felsefe yapmaya kalkmanında bi lüzumu yok ÇÜNKÜ DİN SOYUT BİR KAVRAMDIR SOMUTLAŞTIRAN İSE İNSANLARDIR
içeriği biraz insan yapımı olmıcagının kanıtı insan yapmazsa kim boyle bir seyi yapabilir mantıken ? ama din alimlerinin buna daha iyi cevabı olabilir ya da ilgili arkadasların ben kanıt aramadım kalbımi mantıgımı dilerim
Kurani kerim ve 4 kitap gökten inmiştir biz bunu okuduk ve buna inanıyoruz
saygılar yazmışsın da saygısızlık yapmışsın farkın da değilsin..
Gayet anlayanlar var soruyu bi art niyet yok
Metafiziğe girer bunun açıklaması.Malesef yorum yapamıyorum bu sefer. :/
Hayır yoktur Evet var mesela bir ayette dağlar depremler olmasın diye var ama yeraltında bir sürü fay hattı geçiyor depremler oluyor
sen bı kıza asık oldugunda inandıgında asık olduguna dair delil kanıt arıyor musun ya da neden asık olduguna neresine kalple ypılan seylere kanıt olmaz kalp en iyi kanıttır
Dogru soyluyorsun da bikac kanit bircok seyi degistiri
kanıttan kastın somut seyler mi soyut mu
Somut. Suvari arkadasin yorumu gibj
bu gibi sorulara burda temiz bir cevap alamazsın.araştırmalısın. Yalnız insan birşeyleri sorguladıkça gerçekleri buluyor devam et.
Bak bi usteki arkadas ne guzel bi mucizeyi sciklamis umit kaynagi oldu bana
yahu bi de marifet gibi gelip buraya sorguluyorsunuz ya maşallah ...
her şeyi sorgulama hakkına sahip değiliz. önce neleri sorgulayabilecek hadde sahip olduğunuzu sorgulayınız
Kur'an ı birinin yazması mümkün diğer dinlerde aynı şekilde ortaya çıktı, kendini özel hissetmek isteyen toplum tarafından dışlanmış ve geniş çaplı bir hayal gücüne sahip bir insan tarafından yazılması muhtemel
bazı şahıslar tarafından kur'an ın Hz.Muhammed tarafından kötü şartlardaki toplumu düzeltmek icin kendisinin yazdıgını duydum (haşa )
Allah'ın varlığının delillerini paylaştım. İslamın 100 adet delilini paylaştım. İnancında şüpheleri olanlar bakabilir. Sayfa ismi islamındelilleri. com
vardırr kurandaki mucizeler bir hayal ürünü değildir olacak şeyler yazıyor kimse tahmin bile edemez
ayet var bütün insanlık toplanın kuranın bir harfini oluşturun tamam diyor
Kuran gökten pat diye düşmedi yalnız benim bildiğim.
zannetmiyorum.sana somut bir delil göstermek mümkün değil.sadece inanabiliriz ama kanıtlayamayız
Bir ayetinin benzerini 1400 küsur yıldır kimse yazamadı.
Canlı şahidim. Valla bak.
yoktur.
kusura bakma ben sana normal bir şekilde yazdım bağnazlık bir hakaret değildir ve türkçe sözlükte de geçer..benim her yorumum kaldırılıyorsa senin cevabının altında ya sen söylüyorsundur ya da seni koruyan vardır başka bir açıklaması yok...
boşa sallıyorum evet doğru diyorsun , balonlu bulamadım bir tane doğru dersin.burda anca onlarla bir iş yapabiliyorsun :/
matesis ben senin yorumun altina atlayip da sen kitabini okudunmu yorum yapmaya hakkin yok diye yazip küstahlik yapmadim. git kime saldiracaksan saldir bana uzak allahina yakin. yikil.
ayrica benim yorumlarimda kaldirilmissa demekki sende kendi arkadaslarina yaptiriyorsun bunu ve seni koruyanlar var (senin mantikla)
küstahlık değil o , senin zamanında yaptığın küstahlık kadar değildi en azından " islamic girl "
ben normal bir şekilde sordum eğer ki okuyup bunu deseydin ben bir şey demicektim ama okumadan etmeden bağnazca bir yorum yaparsan yok bunu kabul etmem..saçmalık olarak gördüğünüz bir konuda da herhangi bir şey göstermeden çamur atmakta bağnazlıktır...netten açıp okuyabilirsin...
ayrıca " yıkıl " diyerek küstahlığın alasını yapıyorsun..
okumadigimi nerden biliyorsun matesis benimle beraber dogup benimle beraber mi büyüdün? 24 saatini yanimda mi geciriyorsun?
o sahsa da aynen islamicgirl derim baska düsünceye saygisi olmayana saygi gösterecek degilim.
yikil git. kitabindan allahindan okadar eminsen saldirma saga sola. benim düsüncem budur, hic bir delili yoktur.
ayrica siz iman edenler gelir böyle saldirirsiniz ama kitabinizinda gecen cok eslilige gelince inkar edersiniz neymis o o dönem icinmis
he ? diye cevap veren sensin ben değilim demogoji yapmaya gerek yok bu bir...
ikincisi hala yıkıl git diyemezsin saygını takın , ben sana çamur atmadım insan gibi sordum sen ise laubalice " he ? " diye cevap veriyorsun.kafanda birtakım önyargılar oluşmuş gelmişin bana yok saygı göstermeyene saygı göstermem diyorsun saçmalık...
evet öyle sen o dönemde yaşadın mı da " kalıplaşmış " düşüncelerle gelirsiniz..ne olduğunu bilmeden hangi mantıklı acaba :/
laubalice sorduğumu nerden çıkarıyorsun ? içimde de öyle bir şey yoktu bunu ispatlayamam zaten al burdan da bir önyargı...
ben kitabımdan eminim evet emin olduğum için müslümanım..ayrıca o dediğin türden ayet yoktur o yüzden gösteremem...niyetin iyi olsun yeter ki önemli olan bu..ibadetimi de yapıyorum allah kabul etsin..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar