Muşambalar ve patiska bezler hazır bezler çıkana kadar kakaları ayıklamak zorunda kalmışlardı o dönem anneler. Kumaşçılar en çok bebek bezi ve okul masa örtüleri için kumaş veriyorlardı. Maytaplar, patlayan şekerler, Cumhuriyet altını görünümlü (altın folyo) çikolatalar, 90 yılların pop şarkıları, dizileri, saç boncukları, atari, çim adam, çizgi fimler, sansürsüz medya, saygılı insanlar (günümüze oranla), mucize bilezik, yumiyum, tipitip, şıpsevdi, kasetler, wolkmen, pokemon pasoları, susam sokağı gibi çeşitli çocuk programları, Barış Manço (dünyanın tanıdığı türünün tek örneği sanatçı) ve dahası :)
Yaş önemli değil, ben de 6 yaşına kadar yapardım ara sıra. Bazen rüyamda wc görürdüm. Gerçek sanırdım. Bir kaç ay öncede öncede gördüm. Ama rüya olduğunu anlayınca hemen komut vermek zorunda kaldım, kas, sinir vs. ucuz atlattım diyebilirim. Genelde rüya olduğunu biliyorum ama vücut bazen bizden ayrı işliyor. Mesela dalıyoruz ama gideceğimiz yere varıyoruz... Uzun süredir var sanırım, bunun askerliği var evliliği var falan, psikolog, psikiyatriye görünmesi lazım. Kişiyle samimi misiniz? Konuşabilirsiniz, ya da anneniz annesi ile samimi ise doktora görünmesi için öneri verebilir. Ben ortaokuldayken bir çocuk altına yapmıştı. Tedavisi var hep uğraşmasın. Çoğu kişi bundan muzdarip kızya da erkek olsun. Bu yüzden evlenemeyen var. Kiminin de aklına doktora gitmek gelmiyor kimi utanıyor falan. Doktor ne için var demi :)
Annesi sence haklı mı pisikolojikmiş onun ki haftada 6 gece falan oluyormuş annesi muşambayla bezliyerek altını doğru mu yapıyor kendi açısından? oğlanı tanıyorum annem istesemde istemesemde zorlada olsa altımı bağlar her gece muşamba bezle diyor sabah bile annem çözer benim çözmem bile yasak diyor.
Altının bağlanması yerine çarşafın üstüne sermesi gerekir. Hastanede hastaların altına konulması gibi. Kişi engelli değilse ki değil diye umuyorum, annenin bağlaması beni şaşırttı ve oğluna karışması ve de yasak koyması. Neden yasak? Belli bir yaştan sonra annenin ısrar etmesi ne tür bir davranış bilemem. Anneyi bilsem komşu vs. sorardım. Bu tür bir davranışla da karşılaşmadım o yüzden kesin bir şey diyemem. Yasak koyması bana bekaret kemeri vb. şeyleri anımsattı. Yasak şaşırttı. Normalde annenin yaptığı yanlış. Biraz tavır almalı. Aşırı düşkünlük biraz istismar gibi özel hayata. Sağlıklı bir birey, kaza ve engelli değilse, engel olmuyorsa kendi bedeni ile ilgilenmesi, annesinin yaptığı hata ciddi anlamda. Sınırını çizmeli bence. Bilinçaltında bir anı varsa buna Psikiyatri iyi gelir. Kendi kendine düzelmez. Acilen...
Annesi iste baskın otoritet bide doğduğundan beri bağladiği için artik anne gorev gibi goruyor ama erkek icin zor hosuna bile gidebilir haz alabilir musambanin poposuna yapismasi sicak tutmasi ele yapismasi haz ve zevk bile verebilir
Anne otoriter olabilir ama çocuk izin vermemeli. Hem siz nereden biliyorsunuz zevk vermesini falan!!! Hem bu kadar ayrıntı? Gerçek ise durum sağlıklı değil.
Tahmin ettim kapici dairesinde kaliyorlar oğlan demisti bana bazen hosuma gidiyor muşambayla bezlenmek seviyorum cok alistim muşamva bezlerime dedi senelerdir bağlandiğim icin dedi
Ama oyle dedi muşambalar yumusak ya cinsel acidan olsun haz veriyormis bahlaninca popoyu isitmasi dokununca yapismasi elin vs cok hosuna gidiyormus iste. Musambalar sence oyle mi biraz cinsel yonden vs
atarii az oynamazdım ya çok özledim 😏 bide yummy vardı ay canım çekti. gece ikilere uclere kadar sokakta deli gibi oyun oynardık sulalece. tekrar dönmek istiyorum 😞
Babamızdan korkardık polis bastığında arka kapıdan kaçardık atari salonlarında. En sevdiğim oyun hagar ve nick free idi. Daha sonra internet cafeler geldi half life caunter strike bütün atarileri bitirdi.
Hım peki muşamba bezleri hatırlıyormusun mavi ve pembe renk olan yıkanabilen olanı hazır bezlerden önceki yıkanınca boy boy iplere asılırdı mavi ve pembe?
Anladım iyi eskidendi zaten gerçi hala kullanan var satılıyor orasıda ayrı bizim apartmanda kapıcı dairesinde kalıyorlar annesi 20 yaşındaki oğlunu geceleri bezliyor senelerdir muşamba bezle altını ıslattığı için geceleri kapıyada asıyor.
Evet ama var muşamba bezler hazır bezlerden önceki yıkanabilen olan. Annesi senelerdir bezliyor oğlanın altını gece yatıcağı vakit bilmiyorum annesi haklı mı bezlemekle?
Annesi bağlıyor çarşaf yıkayamam diyor birazda alışkanlık senelerdir sürdüğü için annesi doğru yaptığını düşünüyor birazda kızgınlıkta var annesinde. Oğlanla konuştum utanıyorum bağlanırken olsun ama annem kızıyor dedi seni sidikli işiyorsan böyle altını bağlarım hep muşamba bezlerle diyormuş annesi.
Anladım. Bizim apartmanda kapıcı dairesinde kalıyorlar 20 yaşında oğlan. Annesi senelerdir muşamba bezle resimdekinin benzerinden olanla bağlıyor oğlanın altını geceleri altını ıslattığı için. Annesi sence haklı mı doğru mu yapıyor?
Annesi bağlıycam tabi diyor her gece yataklar ıslanıyor diyor kapıya asıyor muşamba bezlerini. Oğlanda utanıyor bu durumdan dolayı sence annesi doğru mu yapıyor bağlamakla?
Oğlan annesine bağırıyordu geçen artık istemiyorum bağlama diye sesleri geliyordu anneside bağlıycam sus zorlada olsa bağlıycam diyordu anneside inatçı zaten bağlıyor baş edemez annesiyle.
hatırlamammı o bezleri içine çaput konuyordu bizim kadınlar ırmakta yıkıyodu hep. sonra bebeği kula sarıp kundaklıyorlardı sonra birleştirilmiş sınıfımız vardı bir öğretmen bütün ilkokul bir sınıfta aynı anda ders görüyodu daha saymamı istermisin
Anladım muşamba bezleri biliyormuşsun önden iki arkadan iki ucu vardı o uçlarla bağlanırdı düğümlenirdi. Bizim apartmanda kapıcı dairesinde kalıyorlar 20 yaşında oğlan. Annesi senelerdir muşamba bezle resimdekinin benzerinden olanla bağlıyor oğlanın altını geceleri altını ıslattığı için. Annesi sence haklı mı doğru mu yapıyor? çarşaf yıkayamam bağlıycam geçene kadar diyor annesi.
Muşamba bezleri hatırlayamazsın en son nerde gördün ki mavi ve pembe renk muşamba bezleri ipe asılırdı yıkanınca? üstüne beyaz kumaş bez serilir uçlarıyla muşambanın düğüm atılıp bağlanırdı
Peki muşamba büyük mü senin muşambada eline değince bile yapışır gibi oluyor mu yakından baktın mı? bir durum anlatıcam bunla ilgili sence annesi doğru mu yapıyor diye sorucam
Muşamba bezleri hatırlayamazsın en son nerde gördün ki mavi ve pembe renk muşamba bezleri ipe asılırdı yıkanınca? üstüne beyaz kumaş bez serilir uçlarıyla muşambanın düğüm atılıp bağlanırdı
Bizim apartmanda kapıcı dairesinde kalıyorlar 20 yaşında oğlan. Annesi senelerdir muşamba bezle resimdekinin benzerinden olanla bağlıyor oğlanın altını geceleri altını ıslattığı için. Annesi sence haklı mı doğru mu yapıyor?
hastalık olabilir durumları olmayabilir ön yargıyla yaklaşmamak lazım herkesin beze verecek parası olmayabilir çocukta hasta olabilir herkes o duruma düşebilir
Yok asla ben onyargı ile yaklasmıyorum annesi doğrumu yapıyor diye soruyorum annesi carsaf her gun yıkayamam diyor oğlanı tanıyorum annem istesemde istemesemde gece yatma vakti altımı muşambayla bezler diyor bana anne haklı m8 sencede?
En İyi Cevaplar