Arkadaşlar herkes gibi benim de dişlerim bembeyaz olsun, güldüğümde insanların ne güzel bembeyaz dişlerin var demesini isterim. Dişlerimi beyazlatmak için evde yapabileceğim şeyler nedir, yardım eder misiniz? Evde diş beyazlatmak için neler yapılır?

Arkadaşlar herkes gibi benim de dişlerim bembeyaz olsun, güldüğümde insanların ne güzel bembeyaz dişlerin var demesini isterim. Dişlerimi beyazlatmak için evde yapabileceğim şeyler nedir, yardım eder misiniz? Evde diş beyazlatmak için neler yapılır?

Dişlerini bembeyaz görmek isteyenlere selamlar. 💕
Bugün sizlere dişlerinizi doğal yollarla beyazlatmanın birkaç yöntemini paylaşacağım. Kim istemez ki güzel ve parlak bir gülüşe sahip olmayı? :)

Bu yöntem için ihtiyacınız olan malzemeler çok basit: elma sirkesi ve tuz.
Elma sirkesi, doğal ağartıcı özelliğiyle dişlerinizin rengini açmaya yardımcı olurken, tuz da plakları temizlemek için etkilidir. Bir çay kaşığı tuzu biraz elma sirkesi ile karıştırıp dişlerinizi ovmanız yeterli. Diş beyazlatma evde doğal yöntem ancak dikkat edin, bu yöntemi sık sık kullanmamak önemlidir çünkü asidik özelliği diş minesine zarar verebilir.

Diş en kolay nasıl beyazlar diye soranlar için denenebilecek bir yöntem.
Portakalın iç kabuğunu kullanarak dişlerinizi ovalayın ve ardından adaçayı ile gargara yapın. Portakal kabuğundaki doğal asitler, lekelerin giderilmesine yardımcı olurken, adaçayı da ağız kokusunu önler ve dişlerinizi temizler.

Muz kabuğu da diş beyazlatmada kullanılan doğal bir malzemedir. Muz kabuğunun iç kısmını dişlerinize sürerek 2 dakika boyunca ovun. Muz kabuğundaki potasyum ve magnezyum mineralleri, dişlerinize parlaklık kazandırır. Ayrıca bu yöntemle gülümsemenize tatlı bir muz aroması da katabilirsiniz. :)

Evde 1 günde diş beyazlatmak istiyorsanız denenebilir. Bir çay kaşığı kabartma tozunu birkaç damla limon suyuyla karıştırarak macun kıvamına getirin. Daha sonra dişlerinizi bu karışımı kullanarak fırçalayın.
Kabartma tozu, lekeleri giderirken, limon suyu da doğal bir ağartıcı olarak etki gösterir. Ancak limonun asidik özelliği nedeniyle bu yöntemi sıklıkla kullanmaktan kaçınmalısınız.

Bir avuç defne yaprağını ezerek toz haline getirin ve bir miktar portakal suyuyla karıştırın. Bu karışımı dişlerinize sürerek birkaç dakika bekletin ve sonra iyice yıkayın.
Defne yaprağındaki doğal bileşikler dişlerinizi beyazlatmaya yardımcı olurken, portakal suyu da lekelerin giderilmesine katkı sağlar.
Son olarak, bu yöntemler tamamen doğal olsa da herkesin diş yapısı farklıdır. Eğer herhangi bir hassasiyet veya olumsuz bir tepkiyle karşılaşırsanız, hemen kullanmayı bırakmalı ve bir diş hekimine koşmalısınız.
Dişlerinizi beyazlatmanın yanı sıra, düzenli diş fırçalama, diş ipi kullanma ve düzenli diş hekimi kontrolleri gibi temel diş sağlığı alışkanlıklarını da unutmamalısınız. Sağlıklı bir gülümseme için düzenli bakım çok önemli.
Sevgiler. <3
Karbonat sanırım, al ağzına bir bardak suyla önce çalkala sonra fırçala. :) Biraz etkili oluyor ama sürekli yaparsan da diş minesi zedelenir. Bir de diş yapısıyla büyük alakası var. Kahve-çay-sigara vs. uzak dur bunlardan :)
Karbonatla limonu karıştırıp dişine sürebilirsin, tepkimeye girip beyazlatıyorlar ama sürekli yapma dişlerini inceltir. Sonuçta zarar vererek dişlerini beyazlatıyor.
Ne güzel bembeyaz dişlerin vardan ziyade, sağlıklı gülüşler için beyaz diş önemlidir. Beyaz diş sprey boyası olması lazım, onu bir dene. Bir de diş doktorlarında bir solüsyon var, dişinde çatlak yoksa eğer komple beyazlatıyor.
Cevap
21Cevap
Şifalı Bitkiler ve Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya diş beyazlatma için şu kürü öneriyor:
1 çay kaşığı karbonat,
yarım limonun suyu,
2 damla zeytinyağı
Bu malzemeler bir kap içerisinde karıştırılır. Daha sonra diş fırçası bu diş beyazlatıcı kür içine batırılıp dişler fırçalanır. Böylece sigara gibi sebepler yüzünden sararan dişlerin beyazlaması sağlanır.
Beyazlatıcı bantlar ve solüsyonlar
Beyazlatıcı bantlar ve dişlere sürülen solüsyonlarla da dişleri beyazlatmak mümkündür. Ayrıca diş fırçaları ve diş macunları dişlerinizdeki lekeleri temizleyerek onları doğal beyazlığına kavuşturur.
Beyazlatıcı diş macunları
Beyazlatıcı diş macunları, dişlerdeki lekeleri çıkarmak üzere hafif aşındırıcı bir madde içerirler. Bazı diş macunları ise daha fazla leke çıkaran parlatıcı maddelere sahiptir. Beyazlatıcı bir diş macunu kullanmadan önce, ürünün size uygun olup olmadığı konusunda diş hekiminize danışın.
Sensodyne Beyazlatıcı Diş Macunu
Sensodyne Beyazlatıcı, diş hassasiyetini giderir. Diş çürümelerini önler. Dişlerinizi, diş minesine zarar vermeden hassas bir şekilde beyazlatır.
Signal White Now Diş Macunu Anında Beyazlık
Sinyal Beyaz Beyazlatıcı sistem şimdi günlük kullanım için uygun bir florürlü diş macunu ile tam koruma sağlar. Ağzınızda yoğun bir ferahlık ve tazelik hissi bırakıyor.
Colgate Gelişmiş Beyazlık Diş Macunu
Doğal beyazlık kazandırır, yeni leke oluşumunu önlemeye yardımcı olur.
Plus White Ekstra Beyazlatıcı Diş Macunu
Plus White çift etkili leke çıkarıcı diş macunu; kahve, çay, tütün ve şarap ile diğer gıda ve yüzey lekelerini çıkartmak için sıradan diş macunlarından çok daha farklıdır. Dişleriniz daha beyaz ve daha parlak görünecektir. Plus White diş macunu aynı zamanda tartar plaklarını sökmeye yardımcı olur ve tartarı kontrol altına alır. Her fırçaladığınızda ağzınızda uzun süreli bir nane ferahlığı bırakır ve florid; dişlerinizi çürüklere karşı korumaya yardımcı olur.
Bu tarz ürünler diş minesine ve yapısına zarar verir tavsiye etmem, 6 ayda bir diş hekiminize periyodik muayene olup sadece temizleme yaptırabilirsiniz, bembeyaz ama sağlıksız kullanışsız ağrılı sızılı diş mi, doğal bakımlı ve son derece rahat bir diş mi karar sizin
evdeki hiçbir çözüm zararsız değil... limon karbonat vs asitli şeyler hepsi diş minesini aşındırır ve en başta beyaz gözükse de bir bardak çayda kahvede bile cok sararmaya başlar dişler. istanbuldaysanız ben diş hekimim gülsemin koçak'ı öneririm size. kendisi klinikte de beyazlatma yapıyor ev tipi beyazlatma işlemi de yapıyor. ilk muayenesi ücretsiz zaten gidip bir görüşüp fiyat almanızda fayda var diye düşünüyorum.
papatya çayı al marketten yap onu dış fırcasını batr ole fırçala ve ağzındada calkalayabılırsın gercekten cok etkılı
karbonat, limon suyu ve tarçın tozu dişlerini fırçaladıktan sonra diş fırçana sür ve tekrar bunlarla fırçala. ve bana dua et işe yaradığını görünce :)
ne yapacagını bilmiyorum ama kesinlikle karbonatı direkt dişlerine temas ettirme dişlerinin üzerinde ki tabakayi soyuyo. fazla kullanma en azından.
her sabah durdukda yimekden onca elma sirkesiyle karkara et yarim saat sonra bir seyler ye,o cok beyazlatir hemde agizdan gelen kokuyu kaldiri
Doğal olan birdiş hiçbir zaman bembeyaz olmaz bu yüzden günde 2,3 sefer fırçala fazla yorma kendini.:)
böyle yüz olsa bene pamukla sabaha kadar bembeyaz yaparım.
karbonat
Muz kabugunun iç kısmını disine de sürt cok iyi
dişinin yapısıyla ilgili bişey o, ancak sürekli aşındırarak beyaz olmasını sağlayabilirsin
Tuzu eline al lekelerin üzerine ovala ama bence dişçi yapar bu işi en iyisi
karbonat denebılırsın ama oda dıs mınelerıne zarar verıyor...
spor salonuna gitmen gerek kanka öyle evde olacak iş değil
Düzenli olarak dişlerini fırçalamakla beraber karbonat ile gargara yapabilirsin
elma sirkesiyle yapılan bir karışım var, onu araştır hz google dan
Ben Colgate Optic White kullanıyorum, beyazlatıyor gerçekten
O gözlerin altında kesinlikle bembeyaz pırıl pırıl dişler muhteşem duracaktır.Marketlerde bunlar için macunlar, diş tozu felan var ararsan bulursun ..
:) Gerçeklerdi ...
muz kabuğunun içi ile ovala
Diş pastası al faydasını görürsün
dişini fırçalayabilirsin :D fsaas fsajf
çamaşır suyuna bastır :D
- için teşekkür :D
atletsiz gezersen olur tabi öyle..
karbonat erolu getirin bana :D
Öncelikle sigara içmeyin
dişlerini fırçalamayı dene:D
Fırçalayabilirsin
karbonat sür
Fırçala
Çok biliyorsun sen. Isterse sabah akşam hatta günün 10 saati fırçalaasın dışın kendi renginden daha açık beyaz olmaz. Aklın yok fikrin var. degisik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?