Neden ben fakirim o zengin?

Evet arkadaşlar soru bu. Bizler neden bir sabancı kızı-oğlu, koç veliahtı falan değiliz de onlar bu hayatı yaşıyorlar? Ömür boyu zevkle zengin bir hayat çok rahat geçer ama fakir ve orta halli sürünen insanlar sırf bu şekilde doğdukları için bu kaderi yaşıyorlar. Zengini de fakiri de gençken hovardalık yapar Allah'ı yaşlanınca hatırlar. Buna sözümüz yok ama yaşlandıktan sonra zengin günahlarından tövbe edecek ve yine rahat hayatına belki insanlara yardım ederek de devam edecek, sevap kazanacak. Ya bizler? Yaşadığımız fakir hayat bir yana dursun, elimizde emekli maaşımızla kıt kanaat geçinecek ve ömür boyu yardım etmek bir yana dursun; yardım edilecek zavallı yaşlı insanlar pozisyonunda olacağız. Bize acıyacaklar, belki hiçbir zaman kendimize ait bir evimiz bile olmayacak ve kirada sürüneceğiz. Zengin o lüks hayatı yaşayıp iyi bir insan olduğu için cennete gidecek. Fakir ise bir kere geldiği dünyada ezilecek, hor görülecek belki yüzüne dahi bakılmayacak ve o da cennete gidecek. Peki yaşanılan hayatlar konusunda bir adaletsizlik var mı yoksa dengeli mi varın siz bu soruyu cevaplayın. Lütfen klişe cevaplarla gelmeyin, Allah büyük evet ama bu konuda mantıklı bir cevabı olan varsa bilmek isterim. Saçmalamak ve xper kasmak için gelenleri direk engelliyorum, şikayet ediyorum. Bilginize.
Neden ben fakirim o zengin?