+1 yılMerhaba
Senin yaşadığın boşluğu ben de yaşadım bu sebeble seni gayet iyi anlıyorum. İnsan bir şeylerin son bulacağına inanmak istemiyor. Sana şunu söyleyeyim ki ölümsüz olmak da iyi bir şey değil. 17 yaşımdayken (aslında daha geçmişte de sorgulardım ama tam anlamıyla bu yaşta başladım) Müslümandım ve inandığım dine kale ararken 17 yaşımın son çeyreğinde deist oldum ve neredeyse 2 senedir (şu an 19 yaşımın ortasındayım) deistim. Deist olmamı sağlayan birkaç tane nedenden bahsedeyim.
●Altay mitolojilerinde Adem ve Havvanın yasakli elma yemesine çok benzer bir hikaye anlatılması (ben alıntı olarak yorumluyorum)
●4 Büyük meleğin MÖ 50000 ylında hüküm sürmüş MU adlı kıta medeniyetinden gelmesi (kaynak: Kayıp kıta MU kitabı)
●Dünya merkezli Evren
● Evrim Teorisi
●Cennetin geçmişi çok eskiye dayanırken cehennemin ise MÖ 5000 lere dayanması
●Evrenin 6 günde yaratılması
●Kuranın Tarih ve Hukuk kitabı olması üstelik aynı tarihi sık sık anlatması
Bunlar işin %40 lik kısmı benim için. %60 ı ise öznel olarak mantıklı bulmadığım konular.
01 Yorumla- +1 yıl
Ilk maddede yasaklı elmayı "yasaklı meyve" olarak düzeltiyorum
En İyi Cevaplar
+1 yılevet islam en iyi dindir hak dinidir adalet dinidir hoşgörü dinidir islam dini her varlığa yol gösteren dindir bunu kabul etsin o dinsiz kitapsızlar. diyorlar ya ateistlerden bazıları beni evren yarattı lan canım herif evreni baban mı yarattı? evreni allah yarattı hadi geldin çıkmaza salak.
00 Yorumla
+1 yılhttps://youtu.be/EhQXwOseNyY
Bu videoyu izlemeni tavsiye ederim.11 Yorumla
Soran+1 yılİzlemiştim ve gercekten etkileyici
İnanıyorum.
22 Yorumla
Soran+1 yılİnanmaya devam et
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
+1 yılnedir bu islam dinine karşı inanmak bir ölçü koymak islamiyet kuranı kerim kainatın efendisi peygamberimiz şükür alllaha islam dinin bir ferdiyim bunu sorgulamak bile inanan bir kişiysen dinden çıkmaya meylli bir yoldasın bazı şu bu var diyecektir alim değilim fakat dinimden şükür allaha memnunum
00 Yorumla
+1 yılbütün dinler kutsaldır, fakat ben din ile pek iç içe olmayan birisiyim. yani din hakkında bir fikir sahibi değilim. o yüzden dini sohbetlerdende pek haz etmem, din insanın kendi içinde yaşadığı birşeydir. inanan, inanmayan herkese saygı duyarım.
10 Yorumla
+1 yılKafana takılan husus nedir? İnanmak istiyorsun ama aklını kurcalayan şeyler var ve bu soruların cevabını bulamıyor musun yoksa Allah'ın varlığına inanmak, onun hükümlerine, iradesine boyun eğmek nefsine zor geldiği için bahaneler mi arıyorsun?
01 Yorumla
Soran+1 yılHayir hic bir bahane aramiyorum
Hatta tam tersi namaz kilmayi ve kuran okumayi cok özledim
inanıyoum elhamdülillah ve anne babamdan duyduğumla değil uzun yıllar araştırmalarımla
14 Yorumla
Soran+1 yılNe anladiniz peki?
Kölelik kaldırılmış bile değil
Soran+1 yılBiliyorum
+1 yılYarı agnostik yarı panteist olan biri olarak; hayır, inanmıyorum.
20 Yorumla- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılinanıyorum ve Allah kısmet ederse ölüncede son nefesimde kelime şahadetle ölmek ıstıyorum
10 Yorumla
+1 yılHer gün yeni bir inanış öğreniyom arkadaş agonostırotizim ne gardaşım la
19 Yorumla- +1 yıl
Bunlar zaten hep vardı. Dünya genelinde herkes bir yaratıcı olduğuna inandığı için pek bilinmiyordu. Sandığından çok daha fazla inanış türleri var.
- +1 yıl
Ateizmi düşün. Şimdi ateizmin dile geldiğini düşün; "Ulan ya varsa? Garantiye almamız lazım!" diyip yeni bir şeye evrildiğini düşün. Agnostisizm budur.
- +1 yıl
Ben yeni çıkmış gibi bir cümle kurduğumu hatırlamıyorum :)
- +1 yıl
Eyvallah açıklama için :D
- +1 yıl
Rica ederim. :D
- +1 yıl
Ben yanlış anlamışım o zaman, pardon. Size hep islam öğretildiği için şimdi onları yeni yeni öğreniyorsunuz.
- +1 yıl
@knowsnothing ben GÖK TENGRİ ye inanırım paşacan :)
- +1 yıl
O da iyi :D
- +1 yıl
seninkide iyi insanlara sağlam sıkıyorsun hemen yapıştırıyorsun kanıyı kafan güzelmiş güle güle kullan :)
+1 yılHerkesin inancı kendine. Bazen inançlı olmak gerekir. Sırf insanlığını hatırlamak için. Bu tür sorunlar yüzünden kendi evladını yok eden adam tanıyorum.
10 Yorumla
+1 yılBilinmeyenden gelip bilinmeye gidiyoruz diyorsun he?
10 YorumlaElbette inanıyorum. Müslümanım ve Türküm. Agnostizm son yılların modası; sen de modaya kapılmışsın. Daha önce ateizm modaydı. Bilgisi olmayan tipler bu tür akıntılara kapılır...
16 Yorumla
Soran+1 yılHe ya öyle
Bilmedigin icin inaniyorsun galiba.
Ki ben cevremdede inanmadigimi söylemiyorum
Soran+1 yılDünde okudum. Hatta bugün biraz daha soğudum diyebilirim.
Ateist kominist sayfalarindan okumuyorum ayrıca. Baya baya islami sitelerden okuyoum
Soran+1 yılSeninle uğraşamam 🤗
- Diğer konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılAgnostisizmin temel argümanlarından biri evrenin ezeli olduğudur. Ama bilime göre evren 14 milyar yaşında. Bunları iyice bir araştır bence.
01 Yorumla
Soran+1 yılBilim degi l benim derdim
inanmıyorum bende agnostiğim fakat bir din seçecek olsam islamı seçmem
00 YorumlaTanrıya inanıyor musunuz sorusu daha uygun olurdu. İnanıyorum
00 Yorumla- Diğer konusunda 982 cevap paylaştı.
+1 yılgece gece kafa bulmak istiyorsan. bizim torbacılara yol göstereyim sarılı
00 Yorumla İnanıyorum elhamdüllah müslimanım hiçbirşey de bu gerçeği değiştiremez ölümüne
01 Yorumla
Soran+1 yılİnan
+1 yılYine çıktınız neyden korkuyonuz bu İslamafobi nedir sizdeki
02 Yorumla
Soran+1 yılIslama inanmak icin elimden geleni yapiyorum
Ana her gun biraz daha beni kendinden sogutuyor- +1 yıl
Neden soğutuyor niye soğuyorsun
+1 yılElhamdülillah Müslümanım
11 Yorumla
Soran+1 yılNe iyi
Gizli Üye(30-35)+1 yılister inan ister inanma ama ya öbür dünya varsa bunu düşündünmü varsa ne olucak yoksa hepimiz gideriz sorun yok
02 Yorumla
Soran+1 yılDüşünüyorum
Cevap sahibi+1 yıliyi bakalım ☺
Bu hayatta herseyin yalan olduğunun gerçek anlamda farkında olan biri olarak inanıyorum
00 Yorumla
+1 yılDeistim. Dinlerle isim olmaz.
30 YorumlaHayır
12 Yorumla
Soran+1 yılIyice arastir ve asıl bu ise pesini birakma
Sonunda satanist bile olsan birakma
İnneddine indallahil İSLAM
10 Yorumlaelhamdulillah inaniyozz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKısmen ama çok çelişki var
14 Yorumla
Soran+1 yılArapcasini okumsdan anlayamazsin yani tefsirini
Zira Turlce cevirisi yetersiz kalıyor
Cevap sahibi+1 yılArapçasını nasıl okuyayım kaldı ki madem evrensel bir din araplar dışında anlayan olmaz
Soran+1 yılYok kyle ya. Oyle dusunme gozunu seveyim. Sonucta bir insan getiriyor bu dini ve bir milletten bir kavimden olmasi gerekiyor.
Ve ayrıca cok sevdigim icin demiyorum ama Arapcanin zenginligine ve derinligine laf söyleyemiyorum
Cevap sahibi+1 yılTabi öyle ama net dil değil ki daha kendi aralarında çözüme ulaştıramıyorlar kaç sene geçtigi halde
Ben deistim :)
33 Yorumla- +1 yıl
Hastayim ben sana 😯😯😯
Soran+1 yılAman din olmayincada yaraticiya pek inanilamiyor. I anilsa bile sevilemiyor
elhamdülillah
12 Yorumla
Soran+1 yılArada olsamda inananlari gorunce seviniyorum. Sunu soyleyebilirim ;
Dinle ilgili biseyi asla ama asla internette arama
Diğer konusunda 666 cevap paylaştı. İnanmayacak birşey söyle bana
08 Yorumla
Soran+1 yılKadinlarin dini ve akli eksiktir hasisi serifi sahihmis
Ha ben feminist degilim ve burada mesele kadin hakki degil. Burada meele bir yaratıcının bir kulunu bu denli hice sayması
Soran+1 yılJayir ben hissediyorum degil, bu bir gadisi serif ve gercek olduğu söyleniyor
- +1 yıl
Bak dostum kendi ağzınla söylüyorsun söyleniyor diyorsun sen bu şüpheye düştün diyelim hiç mi merak etmedin böyle birşey var mı Yok mu diye merak etmedin diyelim ki etmedin eğer öyle birşey yazıyor olsa milyonlarca müslüman olur mu onlar milyonlarca müslüman kadın dinini aklının eksik olduğunu kabul ettiği halde müslüyor oluyor öyle mi bu sana mantıklı geliyor mu 🤔
Soran+1 yılAskinda bu hadisi serifin makul bir aciklamasi var. Ama benim takildigim bir tei bu degil.
Her konuda bu böyle ve hepsi "ama su yüzden, ama bu yuzden" gibi seylerle gecistiriliyor.
Kaynimin annesini öldürdüm şu yüzden. Jkhkjbmkll
Ama bakin iyi niyetle yani 😏- +1 yıl
biliyorum benim seni ikna etmem mümkün değil ne dersem diim seni tatmin edemem ama şunu bil kulaktan duyma şeylerle hangi din olursa olsun ön yargılı olma sana birşey söylim hadisi şerif dediğin şey in açıklaması peygamber efendimizin sözü anlamına gelir ve her hadisi Şerif'e inanılmaz çünkü hadisi kesin bilgi istiyorsan kuranı Kerim okumak lazım hadisi Şerif'le öyleymiş böyleymiş diyemeyiz ;)
Soran+1 yılTamam saolun
- Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılmüslümanım tabiki imanlıyız
10 Yorumla Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. Elhamdurillah Müslümanım.
10 Yorumla
+1 yılPanteistim. İslam'a inanmıyorum.
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılevet noldu
14 Yorumla
Soran+1 yılNeyine oeki?
Ben niye bu djnin Allah kelami olduguna inanamiyorum?- +1 yıl
elbetki nedenlerin vardır.. konuşmak lazım sence?
Soran+1 yılNiye mi?
- +1 yıl
evet niye?
+1 yılhayır hiç bir dine inanmıyorum
00 Yorumla
+1 yılInaniyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılUmarim hep inanmaya devam edersin. Bende inaniyor gibiyim ve bunu istiyorum
Cok asama kaydettim. Sakin olaki internetten dini arama yoksa kafan allak bullak olur
- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılElhamdürillah...
12 Yorumla
Soran+1 yılElhamdurillah?
Elhamdulillah olmasin o 😀- +1 yıl
Ben böyle diyom aksan meselesi :)
Deistim bende
30 Yorumlaınanıom kanks
13 Yorumla
Soran+1 yılNeyine peki? Ben niye o iyiliği goremiyorum?
Soran+1 yılOf onh biliyorum
Bende islama inanmak icin elimden geleni yapıyorum
Ama olmuyor! Nerde bir ayrimcilik bir cehalet varsa o islamda
+1 yılEvet
10 Yorumla
+1 yılİnanıyorum
10 YorumlaAgnostik ateizm görüşüm
00 YorumlaHayır sadece bir tanrının varlığına inanıyorum
00 YorumlaAngostik ne la
15 Yorumla- +1 yıl
@Holywoodd nekadar sacma olduğunun farkındasın dimi
- +1 yıl
@Holywoodd tamam knks elhamdülillah
ewet
10 YorumlaDiğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Evet en mantıklısı
10 Yorumlaİnanıyorum.
10 Yorumla
+1 yılEvet
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnanıyorum
111 Yorumla
Soran+1 yılNeyine peki?
Neyine inaniyorsun?
Cevap sahibi+1 yılOkudum, araştırdım bir tutarsızlık Yok diğerlerinde olduğu gibi.
Peki sen neyine inanmıyorsun?
Soran+1 yılbir çok seyine inanamiyorum ve hayret ediyorum
Cevap sahibi+1 yılMesela?
Soran+1 yılKolelik ve cariyelik kaldirilmis degil
bir cok sahibinin islam geldikten sonra bile cariyeleriyle iliskiye girdiğini biliyor musun?
Ve bunun gunah olmadığını?
Cevap sahibi+1 yılKaynağın ne bu konuda?
Soran+1 yılBiseyi 40 kişi soyluyorsa bu dogrudur. Doğru değilse bile bunu muslumanlar boyle var sayip inanıyor..
Git youtubedan ac bak bir çok ilahiyatci kaldirdigina dair bir ayet yok diyor
Cevap sahibi+1 yılBir şeyi kırk söylüyorsa doğrudur nasıl mantıktır ya,
Biz gidip kırk kişi organize olsak ve sana sen aslında erkeksin desek doğrumu olacak böyle bir mantık olabilir mi?
Soran+1 yılOf ne halta inanirsan inan. Kuranin içinde bile koleligi yasaklayan tek bir ayet yok. bir cok ilahiyatci bu konu acilibca "ama su yuzden ama bu yüzden" diye zirvalamaktan baska bisey yapmiyor.
Inanmak icin elimden geleni yapan ben, keyfimden mi zirvaliyorum zannediyorsun?
Cevap sahibi+1 yılHemen saldırıya geçiyorsun, benim söylediğim bana bir kaynak göstermen sadece, seni yargılamıyorum kınamıyorum, saldırmana gerek Yok, ciddi bir tartışma yapıyoruz ve uslubumu bozmuyorum. Sadece söylediğin şey mantıksız geldi hepsi bu.
Soran+1 yılBen saldirmiyorum
+1 yılevet
10 YorumlaEvet
10 Yorumlahayir
10 Yorumla- Diğer konusunda 560 cevap paylaştı.
+1 yılİnanmıyorum.
00 Yorumla - Diğer konusunda 937 cevap paylaştı.
+1 yılelhamdurillah
10 Yorumla
+1 yılEvet
10 Yorumla- Diğer konusunda 779 cevap paylaştı.
+1 yılevet inanıyorum
10 Yorumla İnanıyorum
10 Yorumla
+1 yılTabiki inanıyorum
10 Yorumla
+1 yılEvett
00 YorumlaZatanizim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnanıyorum
00 Yorumladinler le aram yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnanmiyorum