Rize şehir merkezine çok kar yağar mı?
Yani demek istediğim, kar yağdığı zaman kar kalınlığı çok yüksek olur mu? Rizede yağış çok fazla ondan diyorum.
1926 yılından bu yana, Rizede ölçülen en yüksek kar kalınlığı 187 santim olmuş.
Bu oran;
Erzurum'da 110 santim
Kars'da 120 santim
Ardahan'da 113 santim
Muş'da 163 santim.
Ankara'da 33 santim.
Rize 187 santim'i görmüş. Hepsini sollamış.
Yani demek istediğim, kar yağdığı zaman kar kalınlığı çok yüksek olur mu? Rizede yağış çok fazla ondan diyorum.
1926 yılından bu yana, Rizede ölçülen en yüksek kar kalınlığı 187 santim olmuş.
Bu oran;
Erzurum'da 110 santim
Kars'da 120 santim
Ardahan'da 113 santim
Muş'da 163 santim.
Ankara'da 33 santim.
Rize 187 santim'i görmüş. Hepsini sollamış.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Rize nin iklimide Değişti İnsanı da Değişti..
;) yes 53 ...
Rize hâlâ soğuk sen düşün 🙈🙉🙊
Ama onun sebebi soğukluk olması değil de, yağış miktarının fazla olması. Kar yağması için havanın sıfır dereceye düşmesi yeterli. Gerisine iklimin ne kadar yağışlı olduğu karar verecek.
Erzurum, Kars, Ardahan çok soğuk olmasına rağmen yağış miktarı az. Bu yüzden Rize onları yenmiş :D
Ağrı'da kışları yağış daha fazla mesela. Ağrı'da 225 santim ölçülmüş. Erzurum- Kars-Ardahan yöresinde kışın yağış az oluyor. Ağrı'nın iklimi farklı. Ağrı yeteri kadar yağış alıyor kışın.
Meteoroloji ile oldukça ilgiliyim :D
Türkiye'nin en çok kar yağan şehri Bitlis mesela. Bitlis'de 343 santim kar kalınlığı ölçülmüş. Bitlis'de kışları yağış çok fazla. Hem soğuk olması, hem de kışları yağın çok fazla olması sebebi ile Bitlis'de dehşet kar yağar. Türkiye'nin başka hiçbir şehrinde Bitlis gibi kar yağmaz. Bitlis tektir.
Hem soğuk olması, hem de kışları yağışın çok fazla olması sebebi, Bitlis Türkiye'nin kar rekortmeni şehridir. Erzurum, Kars, Ardahan'da kışları yağış az olur. O yüzden kaybediyor onlar.
Yağar tabi