Mikro uyku kısaca, derin uykuya daldığın anda uyandırılmak demek. Beyin dalgaları hala uyku frekansında oluyor ancak bilinç de yerine gelmiş oluyor. Bu da, beynin özgürce, yepyeni şeyler kurgulamasına fırsat sunuyor. Pratiği şu şekilde. Elinize ağır bir anahtar alıp, sandalyede uyumaya çalışıyorsunuz. Uykuya daldığınızda elinizdeki anahtar, daha önceden yere koyduğunuz bir tabağın içine düşüp ses çıkartıyor ve uyanıyorsunuz.
Bir Einstein bir Salvador Dali olmak ister misiniz? Mikro uyku yöntemini kullandığınız oldu mu?
einstein ın hayatını izliyorum bu aralar national geographic te veriyor dizi gibi adam hep değişik farklı düşünmüş onun gibi olup yaşamak zor çünkü herkes sana deli gözüyle bakıor falan leonardo da vinci beni çok etkilemiştir onun gibi olmak isterdim bak düşünceeri o zamana göre farklı ve çok ilerde uyku olayınıda bir tek tv karşısında sızarken yapabiliyorum kumanda elimde düşünce kalkıp yatağıma yatıyorum :))
öyle uyumanın deha getirmesi gibi bir olay olduğunu sanmıyorum ayrıca biz millet olarak afyonu patlamadan selam bile alıp veremeyen varlıklarız pek bize uygun değil o sistem ;) ama böyle 3 er saatlik uyku periyotları bize daha çok uyuyor sanki
ben de bunu yaşadım. tv izliyordum uykuya dalmistim elimdeki kumanda elimden kayıp yere düştü. birden uyandım 4-5 dakka sonra tekrar uyudum bu sefer sola doğru kendim düştüm. kapattım tv yi gittim uyudum.
Ben bunu hep yapıyorum. Elimde telefon uyuyakalıyorum telefon düşüyor uyanıyorum. Ama o beyin sadece telefona birşey oldumu diye incelemekten başka birşey yapmıyor bende.
Geçen gün kabus gördüm ve tahminim REM uykusu sürecinde uyandım. Bu yüzden başım ağırdı ve ciddi derecede etkilendim. Bu neredeyse şimdiye dek hiç olmadı diyebilirim.
mikro uyku yöntemini hiç kullanmadım, hep normal uykuyu tercih ediyorum. alanın da başarılı bir insan, herkes olmak ister ama bir başkası olarak değil kendisi olarak.
Uykuyla uyaniklik arasi cok enteresan gelir zaten bana beyin o kadar hizli islem yapar ki sasirmamak elde degil ama ne yazik ki bilincli yapamadim daha
Gerçekten harika bir şey. Bu şekilde matematik, geometri teorileri ürettiğim oldu. Algoritmasını çıkaramadığım yazılımı vs bile bu yarı uyku halinde çözdüm.
En İyi Cevaplar