Ve neden 4. De son bulmustur daha onceki 3 unde basarili olamamis mi tanri her seye gucu yeten degilmiydi neden gonderdigi kitabi koruyamadi
Ayrica neden butun peygamberler erkek
Ayrica neden butun peygamberler erkek
Bir kere önce şunda anlaşalım eğer kendimize müslüman diyorsak tanrı kelimesinin olmadığını ve Kur-an'ı Kerimde bulunan 99 ismi celilesinden birini kullanmanın doğru olduğunu bilmeliyiz.
ALLAH insanları en güzel şekilde yaratmış ve akıl vermiştir. Kur-an'ı kerimde "Siz hiç düşünmezmsiniz" "siz akıl etmezmisiniz" gibi bir çok ayet mevcuttur. Bu şu demek İnsanlar tüm tercihlerini kendi cüz-i iradesi ile yapıyorlar demektir. Eğer ALLAH'ın insanlar üstünde bir baskısı olsa idi 4 tane kitaba ve 124 bin Peygambere gerek kalmazdı. siz bu şekilde inaacaksınız der bitirirdi. Ama bir başka ayeti kerimede ise "siz günah işlemeyenlerden olsa idiniz sizi yok eder yerinize günah işleyen kavim yaratırdım" buyuruyor
Dünya hayatında bir çok sınava giriyoruz bu sınavlarla ilgili bir çok kaynak mevcut hangisinden çalışırsan çalış sana kalmış. sonuçta sınavda başarılı olmak/olmamak senin elinde.
Aynen yukarıdaki örnekde olduğu gibi ALLAH yarattığı kullarına gerek gönderdiği kutsal kitaplar / peygamberler vasıtasıyla doğru yolu göstermiş inanıp inanmamayı serbest bırakmışdır.
Neden Kadın peygamber olmadığı konusu ise İslam dininde bir çok veli kadın mevcuttur. Ama İnsanların yaratılış özellikleri itibari ile Bir kadın peygambere ne kadar inanıp inanmayacağına siz kendiniz karar verin.
Allah ile Tanrı aynı anlama gelir. Allah sadece kelimenin arapçasıdır.
124 bin tane peygamber gönderip bir işi beceremeyen tanrıya da inanmak içimden gelemiyor.
Ayrıca kadın peygamber meselesinde, Malik Bin Nüveyre'nin de dahil olduğu genişçe bir grup zamanında peygamber olduğunu iddia eden bir kadının peşine takıldıkları için Halid Bin Velid tarafından savaşla bertaraf edilip idam edilmişlerdir.
Hatta Halid bin Velid bu zatın karısını almış ve yatağa falan atmıştır, ganimet olarak.
Ve bu olayı zulüm olarak niteleyen Hz Ömer ile Halid Bin Velid'in arası falan feci şekilde açılmıştır.
Bunlar bak İslam kaynaklarında geçen olaylar, yanisi gayet o zamanlardaki müslümanlar bile kadınları peygamber olarak takip edebilip dinden çıkabilmişler.
Ki, ibrahimi dinler dışında, birçok kültürde kadınlar çok ön plandaydı ve saygındılar, her yeri ortadoğu gibi sanmayın, bunun asyası var, iskandinavyası falan var.
Sadece 4 tane kitap göndermemiştir. Arada sahifelerde göndermiştir. Neden böyle yaptığını şöyle açıklayayım. İnsanlığın ilk yaşamını ilk okul 1. Seviye kabul edersek ve şuanki yaşamınıda üniversite veye mezunluk düşünürsek 4 büyük kitap ve sahifeler böyle paylaştırılmıştır. Ve şuanki Kuran'ı Kerim herşeyin son ve eksiksiz yazıldığı kitaptır. Sen ilk okul seviyesindeki çocuğa üniversite kitabı verebilirmisin? Diceksin ki insanlar kendini geliştirirdi dimi? Peki en basit örnek ile sen babandan annenden Ne kadar ilim öğrendin? Bunu bir düşün ve kitapların ve peygamberlerin ne kadar gerekli olduğunu anlarsın.
Neden bütün peygamberler erkek diyorsun birde. Kadınlarda sende bilirirsin ki adet günleri vardır ve kadın yapı gereği biraz nazik ve ince yaratılmıştır. Peki bir kadın peygamber insanlara adet olduğunda dini eğitim nasıl anlatacak? Ve erkekler zorla ona şiddet uygulasa nasıl tepki verebilecek? Misaller çoğaltılabilir böyle.
Bak en guzel cevap buydu tesekkurler
Önemli değil. Eğer ki aklına bişey takılırsa böyle buraya yazmak yerine bana sorabilirsin bacım. Merak etme sarkma etme felan yapmam. Yaparsam burda ifşa edersin beni.
Kadının mizacı, peygamberlik vazifesine uygun değildir
Kadının biyolojik yapısı, peygamberlik vazifesini kaldıramaz
Allah (cc), kadınlardan “Resul” göndermemiş fakat “Nebi” göndermiştir
Kadınların cazibedar güzellikleri, elçilik vazifesinin mahiyet ve neticesine manidir
Bu arada dört tane değil. Bazı peygamberlerede sayfalar gönderilmiştir.
Allah katında hak din islam olduğu için diğerlerinin değişmesine izin vermiştir insanlar hz muhammed gelene kadar bir dine mensup olmalıydı ve o dinler geldi ve insanların okuyup doğruyu bulması için bir kaç din göndermiş olabilir kuran değiştirilmemiştir ama sence istese onlarıda korumazmydı korurdu hak din islam olduğu için onu koruyor
Eee peki boyle yaparak insanlari yaniltmis olmuyor mu oyalamak icin 3 tane kitap gonderip son kitapta ortak noktayi bulmak herkesi onda toplamak istiyor ama insanlar ailesinden ne gorduyse ona inaniyor yani bir insan hristiyansa ve museviyse bu onun sucu degil o da tanrinin gonderdigi bir dindi
Mesela sen anne olsan firina yemek koysan ve o gelene kadar cocuklarina da atistirmalik bir seyler versen cocuklarin onuna karnini doyursa ve getirdigin yemegi yemeseler suc senin mi cocuklarin mi
Seni hayvanlardan ayıran özellik nedir? Aklın demi sana akıl vermiş ilk ayete oku bişeyler arastırmanı istyor araştırarak doğruyu bulabilirsin ben araştırarak müslüman oldum sınavda sana 5 şık veriyor neden yanılıp yanılmıyacağını görmek için doğru şıkkı verse çalışanda aynı yapar çalışmayanda eee ne oldu şimdi ne için bir sınav olduk ki demezmisin bundan dolayı olabilir
Cevap
29Cevap
haha bunlar cok basit sorular cok daha iyilerini sorup cevabini alirsan dinlerin toplumlar tarafindan cikarildigini anlarsin allah guya incilde muhammedin adini vermis inanabiliyormusun daha nice sacmaliklar avrupanin su anki bilimi ilimi medeniyetini kurandan aldigini caldigini soyleyen aptallar bile varken sacma sapan dinlere inanmalari cok normal hindistanda 1 milyar kisi de af edersin inegin sidigini icip diskisini ibadet diye yuzine suruyor e o adama gorede o din dogru tipki bizim turkiyedeki sigirlar gibi yasken egilmisler
ummi ne demek ilk onu bir aciklarmisin
eger anlamak istersen seni bu bedbaht yoldan hak yoluna cevirebilirim
gardesim vazgectim sen inanmaya devam et tarih bilmeyen benim demek insaallah oyledir oyle olmasini cok isterdim de siz bence kendinizi kandiriyorsunuz
dayi oglu sana iyiligin icin diyorum biraz cikar kafani soylenecek cok sey var fakat burda soyleyemem inandigin hersey yalan kanitlarida var bunlari tek yapman gereken arastirmak
apcaoglu kuraninda tevratinda incilinde tevsirine baktim benim kalbim perdeli degil senin aklin kit yalniz sana dogru geliyor bunlar biliyorum fakat hindistanda dedigim gibi 1 milyar insan ibadet diye inek sidigi iciyor ona gorede kendi dini hak din ve bu hinduyla senin aranda benserlik var bulursan biseyler oldu demektir
ben varsalarla olsalarla hareket etmem dinin olmasini cok isterdim olunce cennete gitmeyi fakat din diye bir sey yok allahi bilemem onu hic bilmiyorum fakat dinlerin hepsi insanlar tarafindan cikarilmis icatlardir
yaraticin sana bisey bahsetmedi kurandanda bir bok anladigin yok laf olsun diye inaniyorsun annen baban inaniyor diye mantigini kayip etmissin
bey efendi insanin inanma ihtiyaci yok insanin kendini kandirmaya ihtiyaci var bunu en iyi sen bilirsin ve insanin yonetilmeye ihtiyaci var din denen sistemde bunlari karsilamak icin var mekkeyi dusun kabile sistemiyle yonetiliyordu ve her kabilenin putu vardi buda cok basliligi getiriyordu islamin gelmesiyle birlikte tek tanrinin otoriter bir krallik kuruldu ve birlik saglandi huzur geldi
her olayin bir sebebi var sen bunlari goremiyorsun
Sayın ateist size bir soru sormak isterim. Her seyi gectim, tanri diye bir seyin olmadigindan bahsediyorsunuz. İnanacak, tapacak bir seyiniz yok. Ozaman insanlarin yasayip ölmelerindeki amaç nedir. İnsanlar neden doğar. Doğacaksa neden ölür. Bizi öldüren şey nedir? Ölümde tesadüf müdür? Ölüm tesadüf ise beşinci kattan düşüp kurtarilan bebek nasil kurtarilmistir? Yaşaması tesadüf ise baska bir genc durduk yere neden ölür? Neden yaşlanırız? Anne karnında ki bebek nasil tesadüf olabilir? Dünyada bilmedigimiz okadar kücük canlılar nerden gelir. Allahi insanlar icat etmisse, insanlari kim icat etmistir?
Konuşmanızda küfür (dinden çıkma) kelimeleri görüyorum. Bir kere Allah Arapca olan 99 ismiyle anįlmayı sever. Allahın Tanrı diye bir ismi yoktur.
Allahı başarısızlįkla itham etmek kafir olmaya sebebtir. Ama kafirseniz o başka.
Allahın kime ne kitap gönderecegi ve kadınımı erkegimi peygamber yapacagını ona kimse soramaz, o alemlerin rabbi, herseyin sahibi ve patronların
patronudur.
Allah Kur'anı kerimi koruyacagını vadetti ve diger kitapların bozulmasınada müsade etti. Hiçbir kutsal kitabın orjinali kalmamışken, Türkiye dahil dünyanın çesitli ülkelerinde deri üzerine yazįlmış orjinal Kur'anlar mevcuttur.
Başarılı olamamış değil, dönemine uygun indirmiş kitapları. Korumamış, koruyamamış diye bir şey yok. Düzene uygun gelişmiş her şey.
Ayrıca bütün peygamberlerin erkek olmasının sebebi çok net değil mi sence?
Kadınların adet dönemleri, hamilelik dönemleri var. O günlerde görevini yerine getirebilecekler mi? Erkeklerde böyle bir durum yok.
Biraz mantığınız çalışsın sorgularken de.
Donemine uygun indirmis oyle mi o zaman bir tane daha indirmesi gerekmiyor mu kurandaki arapcayla simdiki arapca bile farklilasiyor ayrica kuran indireli 1400 sene gecicek o 1400 sene de neler degisti haberin var degilmi madem doneme gore indiriyor simdi de indirmesi gerekiyor.
Kuran'ın şuanki dönemle uyuşmayan hiçbir şeyi yok. Hem son kitap olduğunu belirtiyor, daha neyin kafasındasın?
Tabi canim her sey var zaten ornek veriyorum insanlarin psikolojik hastaliklarinsan bahsetmiyor kuran eskisine gore insanlarin psikolojisi su an cok daha kitu durumda sizofreni bipolar bozukluk vs vs
Hadi goster var mi
Sence evrendeki her şeyden bahsetse o kitap biter mi?
Tartışmaya gerek yok şu kurduğun cümleden sonra. Kahkaha atıyorum evde.
Ben de o ovdugun kitabi okurken kahkaha atiyorum 😂 her seyden bahsetmicekse evrensel degildir ve aradigimiz butun cevaplar onda degil bilimdedir.
@Boğa1993 Peygamberlik ile aciz insan işleri bir mi senin mantığına göre? Ulan iyi güldürdünüz bugün.
Kuran'da bile 4 tane kitap vardır demez, bunun ufak tefek sahifeleri falan var.
Onun dışında, asıl komik olan, İncil'in aslında İsa'ya inmiş bir kitap olmaması, bunun tamamen Kuran'ın iddiası olmasıdır.
Kur'an'ın iddiası olmaz kardeş Kur'an'da yazan herşey nettir kesindir iddia değildir Allah'ın hükmüdür
@Küçük-Prens Nerden biliyorsun? Kuran'da öyle yazdığı için mi?
Bana gayet uydurma gibi geliyor çünkü.
Ya Völuspa gerçek tanrıların hükmü ise?
EyvaAllah insan gibi konuştuğun için milletin zoruna giden hemen küfre başlar, Ben Kur'an'a inanıyorum Reis Sen inanmıyorsan sana da saygım var Allah a Kitaplarına Peygamberlerine İnanıyorum😊
@Küçük-Prens İnanıyor olman inancını doğru yapmaz.
Sen çıkıp diyorsun ki 'Kuran'da yazan herşey kesindir'
Ancak bunun böyle olması için senin inancın biraz yetersiz bir gerekçe.
Ragnar Senin İnancın Sana Benim İnancım Bana, Benim İnancım Doğru Benim İnancım Güzel Senin İnancın Beni Benim İnancım Seni Bağlamaz, Senin İnancına Laf Etmiyorum Benim İnancıma Laf Etme Kur'an'da Yazan Herşey Kesindir Allah'ın hükmüdür, sana göre gereksiz olması beni bağlamaz saygı duy duyma beni bağlamaz yeter
@Küçük-Prens İyi de, inanç ayrı, inançlar üzerinden konuşmak ayrı.
Siz diyorsunuz ki, sadece bizim inançlarımızın borusu ötsün, bir başkası kendi inancını savunmasın.
Saygıdan da anladığınız kimsenin 'Bu inandığınız doğru değil' dememesi.
Ne biliyor musun, bu sitede yüzlerce kişi ile tartıştım g0t olmaktan bikmadilar uykusuz kaldım yeri geldi laf cambazlığı dansözkuk yaptılar, coğu engeli bastı yeni hesab açtım ağzının payını verdim, küfür edene küfür ettim hesab engellendi, şimdi tartisirsak inanıyorum ki sonu kötü sözlerle bitecek, o yüzden uzatmıyorum, senin düşüncen sana benimki bana.
Haydi Başlayalım Çalışıyorum Ona Göre Bazen Gecikebilirim Güzel Konuştuğun Kadar Güzel Saygili Olduğun Kadar Saygılı Olurum, İnanç ayrı inançlar üzerinden konuşmak ayrı derken, ben sadece İslam'a saygı duyarım başka hiçbir inanca saygım yok vede olamaz, İslam son gönderilmis olan hak dindir daha önceki dinleri ve kitapları da Allahu Teâlâ gönderdi ama insanlar onların içeriklerini değiştirdi ve İslam ve Kur'an'ı Kerim gönderildi, kimsenin borusu beni ilgilendirmez boru ile alakası yok bunun, bir başkası kendi inancını savunsun karışmam ben o bana karismazsa eğer, inandığım yanlış olduğunu ispat et görelim, sen Kur'an'ın iddia olduğunu iddia ettiğini ispat et görelim öncelikle sen kimsin müslüman mı? hangi dine inanıyor ve kime iman ediyorsin ya da inandıgin şey nedir senin
@Küçük-Prens İnandığın şey palavra, nesini ispat edeyim?
Benim inandığım şeyin konuyla alakası yok, 'Bana laf cambazlığı yaptılar' dedikten hemen sonra uzun uzun demogoji yapman da manidar olmuş.
Senin inandıgin şeyi bilmem benim inandığım olmadığı kesin, palavra olan sensin benim inandigima parça diyemezsin ağzını topla, Kur'an Allah Tarafından gönderilmiştir Hz. Mubammed (S. a. v)'e ben sana senin inancına göre konuşacağım laf cambazlığı yapma hodri meydan, laf cambazlığı yapmaya çalıştılar yapamadılar izin vermem ben dansöz gibi kıvırmaya çalıştılar onu da beceremediler, demogoji !! ne alaka insan gibi yazdım zoruna giden ne hadi hodri meydan, manidar olan birşey yok seni kırmak istemedim geldim tutamadım kendimi hodri meydan görelim seni
Kur'an'da 4 kitap var demez peki ne der?
nerde o sahifeleri? İncil Kime gönderilmişti şöyle? İnsanlar yanlış biliyor yani ispat et? kime indi İncil
Komik olan şu an sensin bekliyorum konuştuğun gibi konsuurum kısasa kısas her türlü dini cinsi hayat bilgim vardır tecrübe görelim senide
@Küçük-Prens İncil kimseye inmedi. İncil İsa öldükten yıllar sonra havarileri ve müritlerinden toplananlarla yazıldı.
İncil'in orjinali, yani daha doğrusu Yunancası Biblia'dır. Yani 'yazmalar'.
Bu da tarihi açıdan sabittir. Tartışılacak bir durum yoktur.
İsa zamanında bir kitap indirmemiştir, kimseye 'Aha bana şöyle bir kitap geldi' diye birşeyler yaymamıştır.
İsa bir din bile kurmamıştır, yahudi doğup ölmüştür ve hıristiyanlık kendisinin ölümünden bayağı sonra peydah olmuş ve büyük oranda İznik'deki Roma konsüllerinde şekillenmiştir.
@Küçük-Prens Boş atar yapmak da gereksizdir. Kuran da en az İncil kadar palavradır.
Kur'an'da Yazan Herşey Kesindir Senin Benim Düşünce Fikirler İle Tartışılamaz, Hz. İsa Öldürmüş Sence Rabbim Onu Yanına Mı Aldı? Onun Suretinde Müşrikin mı Ölmesine İzin Verdi? Ne Zaman Yazıldığı Önemli Değil, İncilin, Boş Atar Yapmadım Atarda Yapmıyorum Buyur Tartışalım Hodri Meydan Diyorum Münazara Yapalım Ne Dersen Niye Hemen Atar Anladın Bizim Atarimiz Böyle Olmaz, Lafta Atarda Olmaz Yüzyuze Palavra Olan Sensin, İnançsız Birisin Gözünle Görsen İnanmazsın Yapacak Birşey Yok Hiçbir Delilin Yok Sadece Duyma Şeyler İle Konuşuyorsun Okuma Değil ya da Boş İnsanların Yazdığı Şeyler İnsanlar Sana Göre Nasil Oluştu İnsanlarin Da Maymunlardan Geldiğine İnanıyorsun dur Şimdi Ateist Misin Deist Mı Yoksa İnançsız Biri Mı Zaten İki Ucu Da "WC"
@Küçük-Prens Hiçbir delilin yok diyen adam sadece Kuran'da yazdığı için birşeyin doğru olduğuna inanıyor.
İstediğin tarihi belgeye bak, İncil'in kendisine bile bakabilirsin, İncil bir yazmalar bütünüdür, bizdeki hadis gibi birşeydir.
Neyse, kendi dilinde doğru düzgün yazı yazmayı bile bilmeyen biriyle fazla bile atıştım.
Evet Sadece Kur'an'da yazdığı için doğru olduğuna inanıyorum, sen göster belgeyi de görelim hadi yazsana, Kur'an var incile bakmam zaten orijinal İncil yoktur o günden bugüne gelen, Kur'an'ı Kerim bir anda inmedi bir anda yazılmadı, hadis Peygamberimizin yaşadığı olaylar sözler bütünüdür sen hadislere de inanmazsın çabalama, doğru düzgün yazı doğru düzgün insana yazılır önce sen doğru düzgün konuş sonra gel atisalim, cambaz ogrende gel atılır tutulur hiçbirşey söylemedin yazdıklarında hiçbirşey yok zaten benimkini okuyanlar bilir, inançsız olan birine ne anlatsan boş ha bu köpeğe anlatmizsin ha bir ağaca tepki olmaz o müşriklerden asla çünkü gözün ile görseniz inkar eder yalanlarsin sen ve senin gibileri güya iki kelam edicek fakanda filan hade yaa yazdıklarını okuyanlar nasil biri olduğunu benim nasıl biri olduğumu anlar
klavye kendisi tamamlıyor klavye bile anlıyor ne yazacağını benim doğru yazdıklarım sana yanlis geliyor yanlış insana doğru yapilmaz
@Küçük-Prens Ulan hakkaten ne acayip kafalar var.
Cidden haftalaca tartışabilirdim de, tek yaptığı uzun paragraflar halinde 'Ben şöyle haklıyım, böyle haklıyım, hadi kanıtla haksız olduğumu, kanıtlayamazsın işte, zaten herkes benim haklı olduğumu anlar, haklı olduğumu söylemiş miydim, öğren de gel' zırvalaması olan biriyle uğraşılmaz.
Nasıl derler, güvercinle satranç oynanmaz, masaya atlar, taşları devirir üstüne tahtaya sıçar, sonra da muzaffer bir edayla galip geldim diye gerinir.
Arap masallarını kovalamaktan beynin sulanmış, yürü git Dil Bilgisi falan oku da kendini ifade etmeyi öğren.
4 kitap 4 peygamber zamanında indirilmiştir, nerden biliyosun başarısız olunduğunu, hiç açıp okudun mu araştırdın mı? Evet yüce Allah'ın herseye gücü yeter bütün noksan sıfatlardan münezzehtir..
Evet o kadar vasarili olmus ki 100 tane incil cesidi ortaya cikmis
Yav bir git işine Allah zaman içinde zaman mekan içinde mekan yaratır, o inciler kaç bin yıllık? Sen Allah'ın kitaplarını elestircegine işine bak
Bugda kalindi galiba 😂
Göndermiş işe yaramamış göndermiş işe yaramamış göndermiş işe yaramamış göndermiş ve yine işe yaramadığını görünce bu insanlıktan bir b. k olmaz diyip daha da göndermemiştir başka açıklaması yoktur galiba bunun :)
4 kitap ındı evet ama ınsanları da yaratan allahtır bır ummet bır kabıle kendı dınıne kendı kıtabına sahıp cıkamıyorsa bu da bır ımtıhandır sen nasıl su an da kendı yasayısını kendıne gore cızıp secıyorsan onlar da kıtapları o hale getırdıler ve son kıtap KURAN efendımızden sonra butun sahabeler bunu toplamak ıcın canı pahasına korudular ve bugunumuze geldı
allah varmidir yokmudur bilemem fakat kuraninda incilinde tevratinda ortadogudan cikma din gelenekleri oldugunu biliyorum tipki asyadaki budizim hinduizm daizm gibi hepsi ayni dinler fakat kuruculari ve bazi rituelleri farkli
ben sana tek bır soru sorayım o zaman sen bır ınsansın aynanınkarsısına gec bır sekılsın agzından yıyorsun ıcıyorsun yedıklerın atık olup baska bır yerden cıkıyor ıctıklerın atık olup baska yerden cıkıyor bunu yapacak ınsan evladı var mı soyler mısın bunu ancak ve ancak ALLAH yapar fıravun da ben allahım dıyordu ne oldu kızıldenızde musanın asasıyla denıze gomuldu
Peygamber erkek olmalı tabiki, kadın olduğunu düşünsene..
"Ah Tanrım, ben bugün regl oldum. Tebliğ yapmasam olur mu? . s. s" sjsjs
Belki de amacı bizi düşünmeye sevk etmektir. Bilemiyoree 😑
Tanri değil Allah. Her dönemin şartları farklı olduğu için o şartlara uygun kitaplar indi. Ayrica buraya farklı olacaksın ya da ilgi çekeceksin diye böyle aptal sorular sorma. Soracaksanda yurekli ol gizliden çık.
4 büyük peygamber 4 büyük kitap ve 4büyük kavim vardı be her kavme bir kitap ve peygamber gönderildi Allah ın her şeye gücü yeter bunda hiç şüphe Yok ama istediki kullarım kendi yıllarını kendileri bulsun
bildiğim kadarıyla gonderılen 3 kitap ilahi dindi ama insanlar kitabın içeriğini değiştirdiğinden dolayı yeni din geldi. En son ise islamiyet geldi ve değişmeden kitaba geçirildi
haklısın kardeşim kesinlikle katılıyorum
Öyle değil, gönderdiği toplulukta bozulmalar olunca yenisini gönderdi. Kitapla ilgisi yok, düşünce bozuldu oralarda.
türkçede bütün meseleleri kökünden çözen bir cümle var. ne kurcalıyorsun canısı "allahın işine karışılmaz."
Allahın yaptığı şeyleri sorgulamak ne derece doğru o yüce Alah dilediğini yapar itaat edip kulluk edeceksin
Nereye kosayim camiyemi kiliseye mi sen soyle hadi o zaman
belki insanları sınamak içindir belkide demiştir ki bakın size bırakınca nasıl korunuyor ben nasıl koruyorum hala inanmazmısın böyle bir güce?
Duygularını tam ifade edememiş çocuk ne üstüne gidyosun kız
Hahaah
kutsal kitapların sahiden yaratıcı tarafından gönderildiği düşünüyorsun yani? bu da değişik bir kafa yapısı
asıl seninki nasil bir kafa yapısı kim gönderdi peki millet uydururak mı yazdı hanfendi?
saçma sapan işler gayet uydurma olduklarıda açık ve net.
Ragnar_Lodbrok Ne Oldun Ulan Bastın Engeli Hayırdır Çocuk
Allah sonsuz ilim sahibidir. Bu kadarı yeterli. Derine inersen hayattan koparsın
Kadinin bedeni ve ruhu peygamberlige elverisli degildir
son kitap hariç diğerlerini koruma sözü olmamıştır.
güzel fikir abi
@Küçük-Prens fikir yok olay böyle
başkaları bunu yazmadan anlatmış olayı onların ki de doğru seninkidd ikisi de aynı kapıya çıkar benim fikrim olay olur benim fikrim gerçek takılacak birşey yok destek oldum köstek değil 😊
allahin isi iste siktimim beyinsizleride inaniyor
@donkarlione veletii fikrini düşünceni kendine sakla kendi beynine şok inan diye seni zorlayan yok
abi Kur'an-ı Kerîm'de da adı geçen 25 peygamber vardır ve hepsinin hayatını mucizelerini bilirim ayrıca Kur'an-ı Kerîm'de Ztilkarneyn, Lokman ve Uzeyr isimleri de yer almakla beraber bunların peygamber olup olmadıkları ihtilaflıdır, dini bilgim iyidir şükür sana destek olmaya geldim ben bozmaya calismana gerek yok
@Küçük-Prens 25 peygamberin ismi geçer ama ismi verilmeyen 125,000 civarında uyarıcı ve nebi geldiği dini kaynaklarda vardır.
abi onları da biliyorum çocuklara ders verirken anlatırdım ayrıca bir rivayete göre 124 diğer rivayete göre 224 bindir
onları biliyorum ben şu an adı geçenler den bahsediyorum ilk Peygamber Hz Adem a. s son peygamber Hz Muhammed Mustafa (S. a. V) dir
4. Kitabın geleceğinden 1. 2. 3. Kitapta bahsedilmiştir. İnsanların algı meselesine göre.
Ne bu film serisi mi madem 4. Gelecek 1.2.3 neden var suprizi sona mu saklamis
Çok zor sorular soruyorsunuz? Sanki yanıtları biliyorsunuz!!
Bilmedigimiz icin soruyoruz soru sormak icin degil
Bu tip soruları soran okuyan kişidir. Okuyan kişide bilir.
Okuyorum ayni zamanda sorguluyorum cevabini bulamadiklarimi da soruyorum
Sizi kutlarım okuduğunuz için. Bazı soruların yanıtını birey kendisi vermek zorundadir. Tanrı var mı? Varsa nerde? İmtihandan bahsediliyor: neden devamlı ben imtihan ediliyorum? Dünyada açlık ve savaşdan dolayı bu kadar insan ölüyor onlar da mı imtihan ediliyorlar? Tanrı tekse bu kadar din ve mezhep niye? İnsanlar cehenneme gideceklerini bile bile neden çalar ve cinayet işlerler? Benimde yanıtlarını aradığım sorulardan bazıları böyle.
O zamanlar kadin yoktu abla. Erkekler eseysiz bolunerek cogaliyordu.
Nihat hocaya sormak lazım
Tanrının kitapları değişmiş nasıl oluyorsa son kitap degişmemiş
buraya yazacağına gidip araştır biraz soruya bak
Sacma bir sorumu sence?
Hemen ateist olmalıyım
Olma
Sadece sorgula
Ates olmayan yerden duman cikmaz ama sorgulamadan da koru korune inanilmaz
Körü körüne inandığımı nereden biliyorsun?
Kuran daha önceki dönemlerde gönderilse çok kapsamlı olduğundan anlatmak istediklerini anlamayacaklar idi. Bir çocuğun ilk okul ve liseyi okumadan üniversiteye gitmesei gibi..
Peki ateist kardeş seninle iddaya girelim? (Yanında istediğin kadar da ateist getir)
Ne idiiasi
Ama ama sorgulamak :(
Ne?
Ama ama sorgulamak. :(
Anlamiyorum
o zamanlar tanrinin kafasi karisikmis 😂😂😂
Anlatsam anlamayacaksın o yüzden salla moruk
Çok haklı soruların. Tutturamamış olsa gerek.
Bu soru daha önce soruldu oralara bakabilirsin
Bir ateist daha mı geliyor aramıza 😂
belli mı olur 😂
Öyle olmasını istediği içindir.
İlk üç baskı tutmamış dört numarada sıkı tutmuş
Karıdan lider olmaz
Mukemmel bir cevap yarildim ya😂😂
Çelişkili herşey haklısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar