türkiye cumhuriyetinde kendisini türk hisseden her vatandaş türktür. İnsanları ayırt etmeye çalışmaktan vazgeçin. Karma bir millet olduğumuzdan her vatandaşın doğrudan ben şu millettenim demesi bile zaten bilime aykırı çünkü belki geçmişte birisi farklı ırktandır ve karma olmuştur. Bu söylemlerinize artık son verin.
51 Yorumla
Soran+1 yılSen Türk diyorsan Türktür kardeşim bundan sonra Allahın nasıl yarattığını falan takmıyorum o da kimmiş.
En İyi Cevaplar
+1 yılTürküm, Kürdüm, Lazım ya da Çerkezim den önce hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Önemli olan bu. Irkçılık yapmak saçma, hele de Türklük için. Çünkü dünyadaki en melez toplum biziz, bu tür ayrımcı sözleri çoktan gömmüş olmamaız lazımdı.
12 Yorumla
Soran+1 yılYahu, bu ayrımcılık değil kardeşim değil. Bugün Uygur Türkleri Çin'de yok yere tutuklanıyor, giden geri gelmiyor, yaşadıkları bölge 3 bin yıllık Türk coğrafyası ama oraya Doğu Türkistan diyemiyorlar neden mi? Çin devleti onları bölücülükle, radikal islamcılıla suçluyor. Halbuki onların tek suçu Çinlilerin kültürünü inancını dilini benimsememek, kendi kültürlerini korumak. Onlar da Türküm ama Çinliyim dese bir süre sonra ortada Uygurca diye bir dil kalmaz, bu Türk milleti için ne büyük kayıp haberin var mı? Kendi kültürümüz yok olmasın diyoruz, o halde başkalarına da saygı duyalım. Azınlıklar kendi kimlikleriyle barışsın, Türküm demek zorunda olmasın. Bunu demeyince silahlanmış mı oluyor? Sadece kültürünü koruyor.
- +1 yıl
Türküm demeyi zorunluluk olarak mı görmüşüm, bir daha oku yazdığımı.
Benim demeye çalıştığım, ırklarımızdan önce hepimizin bu coğrafyanın insanı olduğu. Neden kültürünü yaşayan insanlarla sorunum olsun?
Türk olmak her ne kadar Türk ana ve babadan doğmakla mümkünse de kafalarında hiç bir yabancı ırka ait düşünce beslemeden ve türk töresini bozmadan tüm hayatını yaşayabilmekle mümkündür. Nitekim İstiklal Şairimiz Akif buz gibi arnavut çoğu Padişah anadan melezdir. Hangimiz Akif'e Türk değilsin diyebiliriz.
22 Yorumla
Soran+1 yılGenç Atsız burada. :D Öncelikle Atsız'ın behsettiği kişiler Türk diliyle kültürüyle yetişmiştir ve Türk kökenleri vardır sadece safkan değillerdir. Tabi ki bunlara hem etnik tanım hem de kültürel yönden Türk diyebiliriz. Hatta yaptıklarına bakıp "Türk oğlu Türk" tabirini de kullanırız. Fakat Türk kökleri olmayan, dili Türkçe olmayan, kültürü biz Türklerden farklı olanlar neden Türküm desin? Bu mantıksızdır! Atsız'ın bir lafı daha var; "Bir Kürt kendini %100 Türk saysa dahi ona Kürt muamelesi yapılmalıdır." Bu da bir aşağılama değildir aslında, sadece Türk olmayan herkesi potansiyel düşman olarak görmüştür Atsız, güvenmemiştir.
Afrikada yaşadım Araplar İngilizler Kürtler hepsinden arkadaşım vardı ırk ayrımı yoktu bizim ülkemizde ki insanlara ne oluyo ki kendini diğer irktan üstün görüyorlar kocaman vatan neyinize yetmiyor bir tek bizim ülkemizde o oraya gitsin bu buraya gitsin kavgası çok fazla var
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
Gündem konusunda 5,5b cevap paylaştı. bence bilimsel olarak bir çoğu doğru
https://www.youtube.com/watch?v=OKHvuUz5EzE
ama burada asıl kasdedilen ırk genler mi vatandaşlık mı?
çünkü bizim ülkemizde bu ülkeye gönül bağı ile bağlı olan herkes ırk dil din ayırt etmeksizin türktür çünkü türk demek ırktan çok türkiye vatandaşı demektir32 Yorumla- +1 yıl
Almanya'daki türkler peki, alman mı onlar
- +1 yıl
@Kalp_Vizit alman vatandaşlığı kanununa bağlı olarak alman kabul ediliyor olabilirler o alman kanunlarıyla alakalı bizim anayasamız böyle diyor gen olarak bakacak olursan da videodaki örnekte belirtildiği gibi saf bir ırka ait olmak çok zor muhakkak başka ırkların geni de vardır
ben kürt etnik kökenli biriyim.. ama TÜRKÜM
ve bununla gurur duyuyorum..1013 Yorumla
Soran+1 yılTürklük bir etnik kimlik değil mi? :D
Soran+1 yılKürt etnik etnik kökenli kişi neden Kürt olamıyor Türküm demek zorunda? Neyi kanıtlamaya çalışıyorlar insanlar? Realistik bir şekilde cevaplar mısınız
- +1 yıl
bisey kanıtlamak zorunda değilim kimseye.. bu zamanda göğsümü gere gere kürt olduğumu söylüyorum zaten bence bu bile bir devrim. türküm çünkü.. soyumuz türk !!
sende kürtsün dimi?
peki niye bu soruyu neden gizliden sordun ?
neyden çekiniyorsun ?
ve ayrıca olay türk - kürt meselesi değil turkiyedeki.. siyasal başka şeyler var... bide dikkatini çekerim. ülkemizin adı TÜRKİYE ! 😊
Soran+1 yılKürt değilim, Türküm. Kuzey Irakta yaşasaydım yine Türküm derdim, neden çoğunluğa yaranmaya çalışayım?
Soran+1 yılBen sana realist ol diyorum sen konuşmaya Kürdüm diye başlayıp Türküm diyerek bitiriyorsun. :D
- +1 yıl
kökünde türk demek ne güzel... bu ülkede her çeşit insan var çerkez, boşnak, laz, yörük... bunlarda türk değil mı?
eee sorun ne o zaman.. isteyen istediğini desın.. bu renklerin bir arada bulunması ve beraber tek bayrak altında yaşaması niye bazı insanları bu kadar rahatsız ediyor.. bırakın insanları ayrıştırmayı..!
Soran+1 yıl1. Yörükler göçebe Türkmenlerdir. Laz, çerkez boşnak bunlar farklıdır. 2. Bunların farklılıklarını bilerek birlikte yaşaması sizi neden rahatsız ediyor, diğer etnik kimlikler Türküm demezse beraber yaşanılmaz mı? neden bir Kürt Türküm demezse tehdit olarak görülüyor? Aslında aynı şeyi Lazlarda da gözlemledim, onlar da Türküm diyor. :D
Soran+1 yılkarışık bir şey yok ki Türk olana Türk denir. Ailesi soyu dili genotipi bunu belirler, doğuştandır. Ama kültürel olarak Türkler baba soyuna önem verir onu soruyorsan.
Soran+1 yılMelez. :D
+1 yılTürk ırkı olmadığı için rumların arapların ortaasya göçmeni töröklerin arnavutlatın abazaların çerkezlerin boşnakların türkleşmesi gibi kürtlerin de Türk olması gayet normal
01 Yorumla
Soran+1 yılKürtler Türkse neden Türkçeyle Cumhuriyet rejiminin ilanından sonra tanıştılar?
Doğru bulabilirim kendini Türk kabul ediyosa türk tür bizim için sıkıntı değil, vatanı milleti sevsin de
32 Yorumla
Soran+1 yılİnsanların kabulüne kalmış bir şey değil bu doğuştan gelen bir şeydir soy. Sen Türksen sonradan kendini Kürt kabul edemezsin, ya da bir Kürt sonradan kendini Türk kabul edemez
Gündem konusunda 938 cevap paylaştı. kimse kürtleri türkleştirmeye çalışmıyor ne mutlu Türk üm diyene cümlesinde de Türk gibi yaşamayı kastediyor yani Türkiye cumhuriyetine yakışan bir vatandaş
12 Yorumla
Soran+1 yıldiğerlerini ezik kabul ettiğin için Türk gibi yaşıyorsa bu ülkeye yakışıyordur diyorsun. "Ne mutlu Türküm diyene" korkmadan Türk olduğunu söyleyebilen Türklere ne mutlu! 1923'e kadar Türkler Türklüğüyle övünmüyordu, sadece müslüman kimlikleriyle ön plandaydılar Türkiye Cumhuriyetinde ise korkmadan gurur duyarak Türküm denmesinin sebebi aşağıda bazıları belirtmiş Türk adıyla bir devlet kurulması ve her şeyin Türklere göre dizayn edilmiş olmasıdır. Dili Türkçedir Türklere hitap eder, diğerlerine değil. Adında Türk vardır yine Türk'e hitap eder.
- +1 yıl
farkındaysan Osmanlı dünyaya hükmetmiş ve sayısız millete egemenlik etmiştir o zamanda Anadolu da çoğunluk Türk halkı vardı ve şimdi de Türkiye devleti anadolu topraklarında kurulmuş bir devlettir. ben kimseyi eziklemiyorum Türk milleti deyince benim aklıma sadece Türk gelmiyor Türk milletine Türkiye cumhuriyetine hizmet eden her birey dahildir
Gündem konusunda 3,5b cevap paylaştı. Kürt kürttür zaten. Ben de zazayım ama türküm'de aynı zamanda. Ulus devletiyiz çünkü.
Madde 66: "Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür."40 YorumlaÖnemli degil o. Önemli olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ve bundan gurur duyuyorum demesi (bence)
50 Yorumla
+1 yılBir Kürt Türk olamaz aynı zamanda bir Türk de Kürt olmaz. Etnik köken değilde Türkiye vatandaşlıgi yönünden bakmak daha mantıklı geliyor
09 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle, olamaz. Sonradan değiştirebilme yeteneği olamaz ki insanın. Biz insanız yaratan değiliz
- +1 yıl
Evet ama şu var Turklesmis Kürtler. Yani zaten dili bilmiyorsan Turklesmis oluyorsun ondan ülkede tam bir ayrım yok. Misal ben Kürdüm ama Kürtçeye hakim değilim. Dilini bilmediğimden tam kendimi Kürt olarak hissetmiyorum köken olarak Türk de değilim ama Türkiye vatandaşıyım. Çok karşılk geliyor
Soran+1 yılTürkleşmiş Kürt güzel bir tanım oldu. Asimile olmuş değil, adapte olmuş. Aynen öyle.
- +1 yıl
Asimile olmak ya da adapte olmak bunlar derin konular bence bir kesim asimile bir kesim de adapte oldu. Ben batıda büyüdüğüm için adapte oldum ama birçok Kürt asimile olduklarını düşünür. Ondan Kürtlerin düşüncesi farklılaşiyor.
Soran+1 yılEvet batıya yerleşenler için diyelim bunu. Doğudaki halkı Türk kültürüyle tanıştırmanın yolu da asimilasyon değil eşit nüfus dağılımı olmalıydı, her bölgede eşit sayıda kürt olsa bu sorun daha insani şekilde çözülmüş olurdu. en azından eşit eğitim seviyesi sağlanırdı
- +1 yıl
Söylediğin çok zor. Çünkü bazı bölgeler Kürt bölgeleri diye geçiyor. Bunu çoğu Türk kabul etmez ama gidipte Van, Şırnak, Hakkari gibi şehirlerde de yaşamak istemezler. Hâlbuki İzmir, İstanbul, Konya... gibi şehirlerden bir farkı yok. Bence asıl vatan sevgisi tüm şehitleri bir bütün gibi görmek. Nufus ekonomiden dolayı batıya kaymış durumda. Bende bir an önce bu sorunu cozmeliler. Zaten bu sorun cozulse çoğu Kürt de kendi memleketlerine döner.
- +1 yıl
Şehirleri*
Soran+1 yılZor ama bunun sorun olacağını önceden görüp devlet bu kaynaştırma için ilk adımı cumhuriyetin ilanından sonra atmalıydı, hem nüfus azdı kolay olurdu. zorunlu göç olurdu evet belki ama doğuya ısrarla gitmemek biz Türklerin en büyük hatası. Gitmemek için elimizden geleni yaptık bu yüzden şimdi doğu diyince akla kürtler geliyor onlara ait kabul ediliyor. Şu da var, bunu bilip hala doğuya gitmemek için direniyor insanlar, orda iş kurmuyor vs sonra da kürtler orda devlet kuramaz orası TC diye yakınılıyor. Şuanki durum daha zor, hayırlısı olsun.
- +1 yıl
Amin hayırlısı olsun.
+1 yıl1 Öyle diyen var mı ki?
2 Atatürk kendine Türk diyebilen herkes Türktür demiş
3 Yurtdışına gittiğinde Türkiye'den geldiğin için Türküm diyorsun vs vs22 Yorumla
Soran+1 yılTürk olan kendine Türk der zaten. :D Türk olmayan biri başka bir milliyetin mensubu olduğu için Türküm demez, başka milletten yani doğuştan.
- +1 yıl
Ben ırk kavramını yanlış buluyorum. Bir insan kendini bir ırka mensup hissetmemelidir bence. Sadece insansın. Inancli veya inancsiz olsan da herkesin aynı atadan geldiğine inanırsın zaten. Bahsettigim biyolojik ırklar. Siyaset farkli bir şey. Siyasetle ırkçılık yapılmamalı.
+1 yılIrkçılık kanınızı kirletmiş kansız olmadığınıza sevinmeyin boşuna !
32 Yorumla- +1 yıl
bu eksileyenler gitsin gen testi yapsın % kaç türk çıkacak merak ediyorum !
Soran+1 yılTürklükle de uğraşma, Türkse Türktür. Kimse ırkçılık (şovenizm) yapmıyor.
hala kürt türk alevi sunni diye ayrım yapanların olduğu bir topluluktan ne bekliyoruz ya yazık
30 Yorumla
+1 yılNeysen O sun. Onemli olan yasadigin vatani ve icindekileri sevebilmek.
40 Yorumla
+1 yılKim kendini hangi irktan varsayarsa o irktandir bence bu ksiden kişiye değişir. Ve bana kalırsa pek bir sakınca yoktur.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürtleri türkleştirmeye çalışanları akla mantığa uygun bulmuyorum. Israr Türkiye vatandaşı olmayı türk olmakla eşdeğer gören, diğer etnik kimlikleri görmezden gelen insanlar var.
02 Yorumla
Soran+1 yılBen Türküm mesela. Ermenistanda yaşasam Ermeniyim mi diyecektim? Demezdim, Türküm. Kürtler de aynı şekilde Türk değil, Türküm demelerini mantıklı bulmuyorum, hem nasıl hissettirir.
Cevap sahibi+1 yılBen de mantıklı bulmuyorum. Atatürk'e katılmadığım nadir konulardan biri bu.
Kürt ama TÜRKİYEDE yaşıyorlar lan kürtse gitsinler dağda yaşasınlar hadeee.
13 Yorumla
Soran+1 yılDağ Türkiye sınırları içinde değil mi? Ve ya Kürt olsan doğduğun şehri bırakıp koşa koşa dağa mı gidecektin? Mantıklı ve bilimsel olan nedir
Soran+1 yılSenin gözün Türk yaratmayan yaratıcıyı yok sayıyorsa bir şey diyemem.
- Gündem konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılMilliyetçi olanlar şaşırmıştır şimdi, A mı dese B mi dese 😂😂
03 Yorumla
Soran+1 yılasıl milliyetçilik her milletin kendi kültürünü koruma çabası, güzel bir şey. Bizdeki milliyetçiler farklında olmadan şovenist takılıyor yani ezen ve ezilen yaratmaya çalışıyorlar :D
- +1 yıl
Aynen. Demek istediğim ırkçılık kelimesiydi zaten. Almanyada ki bir türk alman olmadığı gibi, burdaki bir kürt te türk olamaz. Ama ben türküm diyorsa da beni ilgilendirmez zaten, kim ne yapıyorsa yapsın
Soran+1 yılAynen öyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılVatanini milletini seviyor mu Turk bayragina canini veriyorsa bunun Turku Kurtu yoktur. Vatan haini degilse sorun yoktur. On yargili olup kucumsememek ve dislamamak lazim.
20 YorumlaGündem konusunda 8,5b cevap paylaştı. Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan herkes turktur. ikilik cikarmasin kimse
23 Yorumla
Soran+1 yılTürkiye senin yaşadığın mahalleden ibaret tek tip olsaydı keşke ama öyle değil.
Soran+1 yılAfrican German, African American tanımlarıyla bir tutamazsın bunu. Ayrıca Türk dili dışında bir dil konuşulduğu an bölüneceğini sanmak ya da Türk doğmayan herkese Türküm dedirtmeyi çare görmek mantıklı mı? Asıl bu şekilde daha rahat bölünür, ayak uyduramayan ait hissedemez ve birlik beraberlik olmaz dışlanır
+1 yılbilimsel bulmak ne demek kız. bilimsel olup olmadığını nasıl ölçeceğiz, fizik kuralı mı bu?
02 Yorumla
Soran+1 yılMantıklı olması, gerçekçi olması. Çocuk aklıyla düşünmemek
- +1 yıl
anladım ama 'bilimsel' teknik bir tabirdir ve burada kullanımı yanlış olmuş,
Gizli Üye(25-29)+1 yılben kürtüm ama T. C. vatandaşıyım demesi mantıklıdır.
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen, ikisi de bir seçim/karar değil, realite.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKim kendini nasıl görüyorsa öyledir.. Ülkede Türkler kendini niye bu kadar üstün görüyor anlamıyorum
21 Yorumla
Soran+1 yılYaradılışını beğenmeyip ben bu değilim şuyum demek Yaratıcıyı beğenmemektir.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE DERKEN IRKINIZI ÇÖPE ATMIYORSUNUZ BİRLİKTE BERABELİKTE BULUŞUYORSUNUZ
111 Yorumla
Soran+1 yılTürkler korkmadan cesur bir şekilde Türküm desin, Atanın kastettiği budur. O zamana kadar Türkler milliyetçi değildir müslüman kimlikleriyle yaşarlar fakat cumhuriyet rejiminin ilanıyla beraber Türklerde milli bir şuur uyanmıştır ve Atatürk demiştir ki "Ne mutlu Türküm diyene". Bu sözde bir sıkıntı yoktur, ama Ata bunu Türk olmayanlar toplansın bunu söylesin de adam olsun mantığı ile söylememiştir, anlattığım gibi o dönemde uyanan Türklük şuurunun özetidir bu.
Soran+1 yılBu sözün öneminden anlamından bahsediyorum. Bilmediğin için okumanı tavsiye ederim. Kürtler'in Türküm demesi için söylenmiş bir söz değildir sandığın gibi, birleştirici unsur arıyorsan bu kimlik, kimliği de herkes taşıyor.
Soran+1 yılErmenistanda yaşayan bir Türk oranın vatandaşı olduğu için Ne mutlu Ermeniyim dese ırkını çöpe atmış olmaz mı? OLUR.
Soran+1 yılErmenistan da Almanya da ulus devlet. onlarda da kanun var. ama ordaki hiçbir Türk ben Almanım Ermeniyim demek zorunda değil.
Soran+1 yılYapıcak açıklama bulamayınca ben kdlgjflgjdfşl
Soran+1 yıl:D:D
+1 yılÖyle bir saçmalık mı var.
00 YorumlaKendini Türk hissediyosan Türk sündür
00 YorumlaSoru bile ırk ayrımı m! k
11 Yorumla
Soran+1 yılAma ırklar ayrıdır, hepsi farklıdır. Üstün alçak demedim ayrıdır dedim
Gündem konusunda 1,6b cevap paylaştı. Herkes hissettiği ırktandır
06 Yorumla
Soran+1 yılAile, soy sop doğuştan gelmez yani
Soran+1 yılÖyle yetişiyorsun yani hissetmeme şansın mı var
Soran+1 yılEvde konuşulan bir dil, memleket kavramı, yöresel yemekler, kültüre ait değer yargılar yok mu? Türkiyede her il her ev aynı mı birebir?
- Gündem konusunda 951 cevap paylaştı.
+1 yılHayır çok saçma Kürtse Kürttür Türkse Türktür
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe mutlu KÜRDÜM DIYENE.. SONUNA KADAR KÜRDÜMMMM
00 Yorumla
+1 yılEvet.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı