#sabırsızaşık

Tabiki yaşamasını bilene. bizde bir laf var :"Allah yedireceği malı versin "diye , yani dünya malın olmuş ama yaşamayı bilmiyorsun, kimseye faydan olmuyor mesela. kimseyi dardayken kurtarmıyorsun neye yarar o mal mülk. kimseye muhtaç etmesin Rabbim yeter. insanlar bunda yanılıyor. rızkı ne ana baba, ne eş, kimse değil Allah veriyor :-)
Allah bize faydasını görmeyeceğimiz mal vermesin çok malda gözüm hiç olmadı insanca yaşayalım kafi... :)
Inşallah :-) inan bende istemiyorum hatta dua bile ederim bunun için, çünkü malın sualini vermekok zor. çok hassas bir konu, hırka meselesini bilirsin ,1 hırkanın suali ona zorken düşün bizim halimiz nolacak :-)
Evet hırka meselesini okumuştum çok güzel bir kıssa... Bizim nice hırkalarımız var umarım hesabını verebiliriz :)
Aminnnn :-)
Yaşamak isteyene yol çok:)
-Gecen bol olsun.-
Kesinlikle katılıyorum... :)
Zengin yaşamasını bilmiyor mu? Denebilecek tek şey zügürt tesellisi.
Biz fakirlerin yaşamayı bırak hayal bile edemeyeceği ortamlar var. Öğrenince yok artık bu da mı oluyor demeden edemiyor insan.
İnsan yaşamasını bilmedikten sonra parayla ne kadar mutlu olabilirki..
Cevap
5Cevap
Kardeşimi kaybettikten sonra herşey o kadar boş geliyor ki birçok seyin fazlasına sahibim ama huzurum yok anladın?
Öncelikle başınız sağolsun, insan bazı değerleri kaybedince daha iyi anlıyor bazı şeyleri malesef...
Sağol
Yaşamasını bilen insan eğlenmek icin fırsatları kendi yaratır. Çünkü giriskendir, kafadır, farklıdır, enerjiktir.
Kesinlikle katılıyorum...
Keşke böyle insan olsaydım. Hayat cesur ve macera ruhlu insanlara güzel. Her şey para değil.
Sırf onun için ıssız adalar tercihim...
Issız adayı nerde bulacan😂
Dalgalar bakarsın sürükler denizin orta yerinden :)
Umut güzel şeydir
Her daim...
Umutların kaybolmaması dileğiyle...
Umudunu kaybeden bir insan hayata tutunamaz zaten...
O yüzden zaten diyorum ya en kötü şeydir umudunu kaybetmek
Hayallerimiz ve umutlarımız yeter bize...
Yeter de bekle bekle olmayınca bir yerden sonra kabullenmeye başlıyor insan
Allah geciktiriyorsa güzelleştiriyordur belkide bazı şeyleri...
Evet çok umut verici bir söz keşke gerçek olsa
Bazı şeylerin gerçek olması bizim irademiz dahilindedir onun içinde gayret lazım...
Doğru. İstediğimiz şeyler için cesur olmalı ve çabalamalıyız. Ama işte bazen yapamıyorsun yoruluyorsun.
Siz mantıklı düşünüp mantıklı kararlar veren birine benziyorsunuz bu güzel bişey onun için daha fazla bedenimizi yormamak adına bizi yoran insanlara değilde bize kendimizi hatırlatan insanlara adım atmalıyız...
Sıkıntı burda zaten. Böyle insanlar yok etrafımda. Ben aramalıyım belki. Ama fazla üşengecim sanırım.
Bazen çevresel değişikliğe ihtiyaç duyarız hepimiz çevremizdeki insanlardan sıkılır farklı bir çevre ararız bedenimizde... ve bazende akışına bırakırız olmayan şeyleri olmuyorsa vardır bir hayır deriz kendimizce hayat böyle çetrefilli bir yoldur işte...
Çevre değiştirmemin vakti geldi sanırım. Ama her şey insanın kendinde bitiyor.
Öyle bir imkan varsa hayatın renklenmesi için çok daha güzel olabilir lakin çevre seçimide önemli gidip bulunduğun ortamdan daha kötü bir çevreyle karşılaşma ihtimalinde var onun için araştırmak öğrenmenin yarısıdır...
Evet haklısın sanırım gercekten arastırıp imkanlarım dahilinde çevre degisikliği yapmaliyim.
Allah seni hayırlı insanlarla karşılaştırsın ve karşınada hayırlı insanları çıkarsın her daim :)
Tesekkurler size de
tonla parasi olup yasamayi bilmeyen okadar cok insan var ki..
Onlar artık robotlaşmış herşeye para olarak bakıyorlar...
Yaşamasını bildikten sonra zengin fakir hiç farketmiyor...
para önemli ama yaşamasınıda bilmek lazım yoksa bir işe yaramaz
Zengine güzel ne zamana kadar mutlu kalabilir insan yokluk ile sınanıyor kolay değil.
Yaşamasını bilene. Bazi Zenginler bile fabrikaydi şu arkamdan vuracak bu vuracak derdine d üşmekten hayatını yasayamiyor
Yaşamanın hakkını veremiyorsan isterse milyarları olsun insanın şöyle içten kahkaha atamayan var..
Yaşamasını bilene güzeldir sen ne kadar zengin olursan ol paylaşmadıktan sonra bir anlamı olmaz. Sana sunulan hayattan zevk almak önemli.
Yaşamasını bilene daha güzel. Bir kere kafası daha rahat olur.
Yaşamasına izin verilene..
Yaşamamıza izin vermiyorlar bazen çok haklısın...
😇😇
Yasamasini bilene guzel
Yaşamayi bilene güzel bu hayat😊
bana güzel
Hep güzel olsun...
Yaşamasını bilene tabi k i
zengin olmuş yaşamasını bilmiyorsa neye yarar
Anı yaşayana güzel "Carpe diem "
Züğürt tesellisi.
Yaşamasını biline..
Yaşanmasını bilene.
Zengine