Bilginin doğruluğu evrensel midir? Ve doğru bilgi herkes için aynı mıdır?

Bilginin doğruluğu evrensel midir? Bilginin doğru olup olmaması herkes icin aynı mıdır? Bence hem göreceli hem de kesin doğrular vardır. Edindiğimiz bir bilginin doğruluğu kişiden kişiye değişebildiği gibi yapılan bilimsel çalışmalarla netleştirilmiş doğrular da vardır. Bazı bilgiler, duyu organlarımızla algılayabildiğimiz, duyumlayabildiğimiz şeylerden gelir. Duyumlar insandan insana değiştiğine göre bazı bilgilerinde de evrenselliğinden bahsetmek mümkün değildir. Ünlü Sofistlerden Protagoras, . "Her bir şey bana nasıl görünürse benim için böyledir, sana nasıl görünürse yine senin için de öyle.. İnsan her şeyin ölçüdür." diyerek insanı tüm şeylerin ölçüsü yapar. Örneğin; rüzgar size soğuk, bana sıcak geliyorsa bu, rüzgarın aynı anda hem soğuk hem sıcak olduğu anlamına gelmez, çünkü o kendinden bir sıcaklığa sahip değildir, bu özellik sadece onu hissedenlerle ilişkide ortaya çıkar. Bir şeyin belirli bir kişi tarafından algılanma biçimi sadece nesne ile onun algılayacısı arasındaki bir meseledir. Gerçekten de rüzgarı başka bir insanın soğuk bulması, onun bana soğuk geldiği anlamına gelmez. Protagoras'a doğrunun kişiden kişiye değişmesi yönüyle katılıyorum fakat onun atladığı en önemli nokta bazı kesin doğrular olduğudur. Örneğin en bilindik olarak saf suyun 100 derecede kaynadığını hepimiz biliriz. Bu bilimsel -kanıtlanmış- bir doğrudur. Aksi iddia edilemez edilse bile kanıtlanamaz. Ama rüzgarın soğuk ya da sıcak olduğu nasıl katlanabilir? Derecesi ölçülse ya da bilinse bile herkese soğuk ya da herkese sıcak geleceği anlamına gelmez.
Bilginin doğruluğu evrensel midir? Ve doğru bilgi herkes için aynı mıdır?