Osman Gazi demis bunu zamaninda. O zamanki dusunce yapisi vs. farkli olabilir.
Dinsiz adama verilir bence ama onu kullanana verilmez.
Dinsiz adama verilir bence ama onu kullanana verilmez.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer osmanlı zamanında halifelik ile yönetiliyordu, yani ozamanlar islam liderliği bizdeydi bu yüzden bu söz söylenmiş olabilir, hilafet kaldırılınca bu sözün geçerliliği tartışılır. Ama tabiki müsliman biri olarak müslüman birinin yönetmesini isterim
hilafeti sen islam birliğini tartış diye kaldırdılar zaten evladım tartışılmaz olanı tartış diye ve bunu başardılar gördüğüm kadarı ile yazık,
@Huzur_var_isteyen1 aynen öyle reis
hayırlısı kardeşim, nasip
@Huzur_var_isteyen1 nasip olucak zaten :) kaçarı yok :)
at izi it izine karıştı neyin ne oldugunu anlamak güç
dinsiz olup her türlü sapıklıgı yapanda var
dindar olup devleti soyan da dinli dinsiz diye yaftalamak zor yapılan işe bakılması lazım
Dini kullanarak, iş yapmaya çalışanlara verilmez asıl. 😏
Asıl olanı Osman Gazi söylemiş zaten ;)
Bende bir diğer olayı, dile getirdim. 😏
O şekilde yöneten de var evet. Diğer olan dediğini mi daha fazla yapan var yoksa din ile yönetenler mi daha fazla? Ben faydaya bakarim , biz fazlayiz , doğruyuz ve galibiz :)
Okan tartışmayalım istersen yine. Ona bakılırsa, önceki düzende de fayda vardı. Müslümanlığı ele alıpta din üzerinden siyaset yapılmasının neresi doğru? Bu düzende mi doğru ve galibiyetiniz mevcut?
Çok fazla olmanız, doğru ya da galip olduğunuz anlamına gelmiyor.
Fazlaydidan kasıt liderler ve yönetim sekilleriydi. 10 bin yillik Türk ,1400 yıllık İslam tarihinde bu böyleydi =) Dini kullanlarina ben de karşıyım dünya tarihinde geçmişte dini kullanan bor Müslüman ya da Türk lider olmadı. İngiltere krallığındaki monarşiler , faşist diktatör liderler ve ortodoks hristiyan liderlerden çıktı hep. Bir de bize terörist derler bu soykırımcı batililar :)
Dini kullananlara karşı olduğun için mi savunma gereği duyuyorsun. 😏 :D Yabancılarla alıp vermediğin ne? Ona bakılırsa müslümanların da yaptığı katliamlar söz konusu. Bu zamana kadar olmamıştı dini kullanan, din üzerinden siyaset yapan Atatürk'ün kurduğu cumhuriyette. Çünkü ne kadar kötü halt varsa, hep bizim müslümanlarda açıkçası Okan. Müslümanız ama her haltı yiyoruz. Nerede müslümanlık? Ondan olabilir mi? :)
Ben ne diyorum sen ne diyorsun :)
@greyfurtgibi teşekkür ettim..
Cevap
13Cevap
Dini bilmeyen adalet bilmez hak hukuk bilmez..
Tabiki dini bilmeyene yönetim verilmez, liderlik verilmez..
Sebep? Insanin vicdanen o sekilde davranan iyi bir insan degilse ve bu hak hukuku din sayesinde yapiyorsa asil o kisiye verilmez
Insan*
Haltı sen etmişsin de farkında değilsin. Sakın dinden kulturden halktan uzaklaşan tipler yüzünden yıkılmış olmasın? Kaldı ki din bilmeyen tanımayan hicbirsey tanımaz.
Gayri muslimle ticaret yapabilirsin ama özelini devletini milletini teslim etmezsin etmemelisin. Sen kafana göre takıl ama..
Halt etmiş o. İnsanları dinine göre ayırdığı için yıkılmış zaten kurduğu devlet.
Lafını bil de konuş hadsiz.
Tarih de yönetilmiş asıl şaka mısınız? Ne gibi yönetilememis neyin kafasıyla açıklayacaksan bekliyorum.
Ulan denyo kaynak , belge göster diyorum artistlik yapma diyorsun nasıl bir fındık beyin ki bu hala kabuklu bir şekilde duruyor.
Sizin gibi sözde özgürlük özde namussuzluk isteyen ittihatçılar olursa dindar olan liderler napsin onlar da etten kemikten. Dinsiz olupta ülke yöneten tek lider kim acaba , ben bilyorun.
Sizin dinsiz liderler yönetti de noldu soysuz. Yıkıldı dediğin devletlerin devamisin hain nankör !
@SeniSeviyorumSalaKız yıkılmış olması niye hainlik olsun. Düşün biraz merak etme kafan acımaz :D ne diyoruz tanzimat fermanı ile adamlığını yitirmiş bir devleti 1923de tekrar adamlığını kazandık :) Tekrar yazayuım İkra :D senden çok daha fazla vatan sever olmamın yanında tarihimizi de biliyorum :) Oku ya üşenme İkraa :D
Şu kemalist cahillerin ikra demesi de ayrı bir ironi. Tanzimati falan birak şimdi sanki fransiz ve Abd kanunu laiklikle uzaya çıktık , her türlü ezikliği yaşadık bu sistemde. 90 yılda ne kazandik 90 yıldır maşa devletiz. Yıkılmış devletlere hain demedim senin nankörlüğünu yazdım iyi İKRA !
En azından din yani hilâfet sayesinde namusumuzla 2000 yıldır tek adamla yönetildik ama tek adam derken tek yetki değil tek lider olarak yani. Peki ya dinsiz yönetimler ne işe yarar?
Millet = devlettir , devleti devlet yapan millettir. Mullet bozulursa tabi ki devlet yıkılmaya mahkumdur. Bu arada sana ettiğim hakaretler için özür dilerim ama beni sinirlendirdin.
dinsizden kasıt muhtemelen edepsiz, ahlaksız anlamında
edepsiz ahlaksız olan zaten dinsizdir
👏👏👏👏👏👏
@AsKaRr34- fetva vermiyorum, fetva nedir öğrenmelisin bence,
@AsKaRr34- müslüman edepsiz ahlaksız ise tövbe ederse temizlenir, müslüman olmayanın ahlaklısı ona fayda vermezki başkasına fayda versin,
@AsKaRr34- haklısın :D
dünyanın en büyük ülkelerini dindarlar yönetiyor demi 😁
verilmez, dinsiz adam ahlaksız adamdır, verilirse devleti sattı dediğiniz tayyipten daha fazlasını satar seni beni bile satar,
dinsiz adama veriliyor ama dindar adama verilmiyor, dindar olmayanın bu düşüncesi çok da önemli değil bence,
Ahlaki saglayan sey din mi? 😂
osman gazinin değilde mustafa kemalin torunu olduğun içindir, evladım bu düşüncen, osman gazinin torunu olsaydın böyl düşünmezdin zaten
nedir sence peki vicdan dır dindir, başka ne olabilir,
Bir insan sadece dini bir sebepten oturu ahlakliysa ahlaksizin onde gidenirdir
Herşey özgür olacaksa neden yönetilmesin
Başörtümüze karışmasınlar da
atatürk, laiklikle lafa başla, sonunda Allah de bitir. sonra tayyip dini ne güzel İstanbul be
Verilir devletin dinle ilgisi yoktur
@AsKaRr34- devletin dini olmaz devlet halkın huzurunu düşünmek tüm inançlara saygı göstermek zorunda.
Adam dinle alakasi yok diyor sen hala bir dinin sartindan vs. dem vuruyorsun
@AsKaRr34- şeriatla yönetilen bir ülke olsak demen doğru ama değiliz. Müslümanlığın kendine başkasına değil. Devlet dediğin tüm ülkeyi kapsar bunu ayırmak lazım
Size göre dinle alakası yok çünkü sizin de dininiz ile alakanız yok ki ;) bize göre dunyadan bile degerli tek şey İslam.
@SeniSeviyorumSalaKız çok şükür müslümanım Müslümanlığım Allah ile benim aramda sizin değil. Şimdi bu konulara girecek olursak çıkamayız. Fazla laf uzasın istemem kıza yazık durmadan bildirim almasın
Şu bildirim almasın lafindan da acayip nefret ediyorum , eskiden bildirim gelsin isterlerdi şimdi yeni bir tür doğdu istemiyorlar, o zaman soru sormasinlar almasinlar ! Müslüman olmana sevindim ama keşke Müslümanliğin en önemlilerinden Halifeliğin de ne olduğunu ve önemini bilseydin...
O zamanla bu zaman cok farkli
yakın zamanda bunu gördük
gördüğünü sandığın şey gördüğün değildir,
Yorumuna katılıyorum
Kimseye verilmesin
çok haklı...
Hayir sacma
Ateistsen saçmadır.
Irkciysan sacma degildir o zaman
Ben sana hakaret etmedim demek ki sen ateizmi kötü ve pis birşey olarak görüyorsun. Ah lanet olsun. Ayrıca ne ırkçılığımi gördün?
Tabiki ateistligi kotu bir sey olarak gormuyorum yazdigin seylerin farkindamisin?
Verilir
Doğru demiş
verilmezse iyi olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?