Resmini görmüştüm ama sesini hiç duymamıştım geçen rüyamda telefonda konuşuyorduk sesini duydum bu mümkün mü? Yani o ses onun sesi midir?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılBöyle saçma bir düşünceye nasıl ayak uydurabiliyorsun?
Rüyanda gördüğün kişiler senin zihninin rüya için öylesine oluşturduğu kişiler değil, günlük hayatında gördüğün yüzlerdir.
Beynin görüntüyü çekip atar bilinçaltına. Daha sonra gerektiğinde o görüntüler tekrar rüya için göz önüne getirilir.
Bu söylediklerimi baz alıp ses için yorumlarsak; Duymadığın bir sesi zihin daha önceden duymuş gibi nasıl illüzyon yapabilir?
Eğer bunu yapabiliyor olsaydın, dünyanın öbür ucundaki bir adamın da aklına zihin yoluyla girebilirdin.
Olmayan veya duyulmayan birşeyi sen nasıl duymuşsun gibi kendi aklında canlandırabilirsin?
Ve bu ne kadar gerçek olur?
Birebir kendi sesiyle örtüşebilir mi?
Bu neye benziyor?
Babanın sana küçükken doğum günü hediyesi için top alması sonucu, sen doğum gününden önce o topu rüyanda görmeye benziyor.
Ne kadar uyuşabilir sence bu görüntü?
Dünyada o kadar çok top varken o toplardan birini, senin zihnin kapalıyken anlayabilmesi ne kadar mümkün peki?
Açıkken de değil, üstelik. Kapalıyken.
Hayaller içinde yatarken o hayal nasıl ileriye dönük olabilir?
Şu dejavu şeyini söyleyeceksen bana, hiç söyleme.
Onun da bir bilimsel açıklaması var.15 Yorumla
Akrep+1 yılüşenmedin mi o kadar yazmaya ben okumaya üşendim
Cevap sahibi+1 yılBunları yazabildiğine şükretmeli miyim?
Cevap sahibi+1 yılDüşünce gücüne inanmıyorum.
En İyi Cevaplar
- Astroloji & Burçlar konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılİmkansız.
Rüyamızda bir çok ses duyar ve yüz görürüz.Bunların hepsini tanımasak da gerçek hayatta dışarıda bir yerlerde mutlaka gördüğümüz/duyduğumuz şeylerdir.Bilinçaltımız kendi kendine üretmez.
Rüyalarda da sesler/yüzler çok kolay karışabilir.Mesela gerçek hayatta sevgilinin adı İrem diyelim.Rüyanda İrem'i başka bir vücutta/yüzde görebilirsin.Ama onun senin sevgilin olduğunun farkındasındır rüyanda.
Yani rüyamızda tanımadığımız yüzleri görür, sesleri duyarız ; sesler ve yüzler birbirine kolayca karışabilir.
Rüya görmenin amacı seni yatakta tutmaktır.Rem uykusunda rüya görürüz.Bu sürede hafıza yenilenir ve büyüme hormonu, leptin hormonu gibi vücuda gerekli hormonlar salgılanır.Bunların sağlıklı salgılanması için kapkaranlık ve sessiz bir yerde rahat bir yatak ve yastıkla uyumalısın.10 Yorumla
Rüyalarımızda gördüğümüz Her Yüzü Duyduğumuz Her Sesi Normal Yaşantımızda %100 duymuşuz ya da görmüşüzdür insanlar sadece yoğunlaştıkları sesleri dinlerler diğer geri planda kalan sesleri duysalar bile anlayamazlar ama yinede beyin bunları kayıt altına alır .
Rüya görmekte zaten böyle arka plan duygularından oluşur artık ses ve görüntülerden sahte bir anı yaratıp sahnelenir ;)
Bilim Bunu Böyle Açıklar .
Tabi birde dini boyutu var nekadar açıklayamasakta Her Rüyanın Bir Mesaj Niteliği taşıdığı söylenir .10 Yorumla
- Astroloji & Burçlar konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılbilinç altımız çok gizemli bir oluşumdur, bazen insan duyduğunu bile algılamazken bazen duymadan bilir, bu sebeple rüyalar gizli dünyaya açılan kapı olarak nitelendirilir. anlaşılması daha çok zaman alacak bir yer. ama bu konuda hipnoz testinden faydalanabilirsin.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
39
Cevap
33Cevap
yok yok o değildir. çünkü bende yüzünü hiç görmediğim insanların yüzünü görüyorum rüyamda sonra bir bakıyorum şoookk... hiç alakası bile yok. bu insan beynnin bütünleme olgusu ile alakalı. bilmiş değilim ama derslerim arasında var davranış bilimlerinde. yani mesela yarım daireye bakıp gözlerini kapattığında tam daire görürsün vb. sen o resime uygun bir ses aramışsın beynnde ve bulmuşsun. o sese benzeme ihtimali var ama % 10 dur maksimum.
sabah sabahta bu kadar yazdım sana ya :)24 Yorumlaonun sesi de olablr olmayada bilir. rüyalar 2 çeşittir. anlamlı ve anlamsız. anlamsız olanlar tamamen bilinçaltı tarafnda üretilir. anlamlı olanlarsa ruhların çakışmasıyla gerçekleşir. daha doğrusu buna inanılır. yani snn rüyanın hangi kategoride oldğnu anlamak istersen, gerçekten sesini duymayı dene
10 YorumlaRüyalarda yasananlar inanilmayacak kadar hızli gelişir. Bir kaç dakikalik rüya esnasında bile çok uzun sürdüğünü sandığımız garip şaşırtıcı ve çok değişik olaylar birbirlerini izlerler.
Yanlış anlama kardeşim özür dilerim kişilige baglı durumlardan'da kaynaklanılabilir mesela hayata biraz kapalı insanlar gibi.10 Yorumlabende rüyamda hiç görmediğim birini gördüm diyordum.böyle bir şey mümkün olabilir mi?hayır tabi ki.Meğer üniversitenin servisinin şoförüymüş gördüğüm.sonradan hatırladım.ne alaka anlamadım.
21 Yorumlaazraililn sesi olma ihtimali çok yüksek. çünkü her insanın sesini bir şekilde duymuş olabilirsn. ama o nu asla. ...seni çağırıyooooooooooooooo
13 Yorumlakim? nerde tanıştınız? yoksa hoşlanıyomusun? merak ettim tek tek cevapla :D
11 Yorumlarüyada zihin cisimlere farklı kılıflar büründürür. anneni görsen mesela reeldeki halinin tıpatıp aynısını görmezsin. bazen daha genç bazen daha yaşlı daha neşeli ya da daha solgun... sesler de öyle. gerçeğin aynısı olamaz sadece bir yansımasıdır.
10 Yorumlarüyalar beynimizin bilinç altından çektiği bilgilerden oluşur yan imkansız:... illaki biryerden duymuşsun ama hatırlamıyorsundur...
11 YorumlaAstroloji & Burçlar konusunda 452 cevap paylaştı. Psikolojiye göre Hayır, Levh-i Mahfûza göre Evet.Hangisine inanıcağını sen seç.
https://www.youtube.com/watch?v=aBscFcSDJB4videonun sonlarına doğruda böyle bir şeyden bahsediyorlar.
10 Yorumla
+1 yılBir arkadaş bi' kızdan bahsediyordu bana.Kızı hiç görmüşlüğüm yok. Rüyamda o kızı gördüm, ertesi gün yolda yürürken rüyamda gördüğüm kızı gördüm, arkadaşın bahsettiği kız oydu.
Aynı şekilde ses de olabilir.10 Yorumlayani olabilir ben tam 3 kere aynı rüyayı gördüm hiç tanımadığım bir adam mezarlıkta beni çağırıyordu korkunçtu gerçekten en az 10 yıl oldu ama hala ne anlama geldiğini bazen düşünmekteyim
13 Yorumla
Kova+1 yılhiç tanımadıgın bırısını ruyanda gormen ımkansız çunku ruyanda sadece tanıdıgın kışılerı görebılırsın ya da bır yerde rastlamışsındır hatırlamıyorsundur tv falanda olabılır :)
Akrep+1 yılBöyle mezarlık tarzı şeylerden korktuğun bir dönem olduysa beynin böyle yaratmış olabilir.Adamı da görmüşsündür fakat görürken bilincinde değilsindir.Günlük hayatta da yolda bir sürü insan görüyoruz.Ama dikkatimizi çeken bir şeyi olmadıkça farketmiyoruz.
Bildiğimi söyleyeyim; rüyanda gördüğün yüzler,sesler,insanlar daha önce gördüklerindir.Onlar rüyana girer.En basitinden o sesi daha önce duymuşsundur.Rüyana girmiştir.Hatırlamazsın nerde duyduğunu.
10 YorumlaAstroloji & Burçlar konusunda 866 cevap paylaştı. büyük ihtimal onun sesi değildir.ancak onun sesi değidir de diyemem.bir ses duyduguna göre muhakkak 3.5 milyar insanda birine aittir.ama onun sesi oldugunu garanti edemem.
10 Yorumla
+1 yılDeğildir tabii ki. Beynin öyle bir ses yaratmıştır daha önce hiç duymadıysan.Benim de rüyamda daha önce sesini duymadığım insanlarla konuştuğum oluyor ama ben uyanınca sesleri hiç hatırlayamam.
10 YorumlaRüya da sesler duyulmaz diye okumuştum ben bir yerde.
11 Yorumlabilinc altına yerlesmiştir o yzüden duymussundur sanmıyorum aynı olucagını ama Allahın tatdiri bu olabilirde
10 YorumlaOnu çok düşünüyorsan olabilir.Bazen Allah gerçekten etkin seven ve düşünen insana sevdiğini ayan edebilir.
10 Yorumlao ses gerçek sesi degildir o ses hayal ettigin sestir yani onun sesini beynin nasıl canlandrıyorsa öyle rüyana girmiştir.
10 Yorumla
+1 yılDEJAVU TARZI BİŞEY SENDEKİ Bu benimde başıma geliyor ve beynim bunu çok zorlıyınca kafam ağrımaya başlıyor
10 Yorumla
+1 yılSen resmini gördüğünü rüyanda görmeyi büyültüyorsun ya biz En sevgiliyi görmeden duymadan rüyamızda görüp duyup işitiyorsak ne diyeceksin?
11 Yorumlainsan özledi i kişiyi görür rüyasında belkide onun sesidir bilemiyegecmmm ...
20 Yorumla
+1 yıldeli misin ? :D:D:D öyle şey olur mu :D hey allahım :D
11 Yorumlarüyada ses dalgaları olmaz arkadşım :D birinin sesine benzetiyorsundur
10 YorumlaAstroloji & Burçlar konusunda 1,2b cevap paylaştı. olabilirsin insanlar rüyada genellikle konuşuyorlar :D
10 Yorumla
+1 yılHayal ettiğin sestir... duyduğun sesin onun sesi olduğunu sanmıyorum
10 Yorumlahayır bu bilimsel olarak imkansız..Beynin arşivinde yoksa bu olamaz.O kadar derin düşünme yanından geçerken telefonla konuşan biri bile olabilir
10 Yorumlaprofil resmine ve cevaplarına baktım da bence bu işi başarabilirsin inanıyorum yani ben buna :DD
10 YorumlaAstroloji & Burçlar konusunda 6,2b cevap paylaştı. Olabilir benim rüyalarıma akıl sır ermiyorsa seninkilere de ermiyor olabilir.
10 YorumlaBilinç altı bazen insana oyun oynar bazen gerçeği yansıtır. Rüyayı pek fazla takma.
10 YorumlaHayırdır insallah...yorgunluktandır birisini cok düşünmüşsündür olabilir. :)
10 Yorumla
+1 yılHayir,degildir
Muhtemelen hayal gucunun ona yakistirdigi sesi duymussundur10 Yorumla- Astroloji & Burçlar konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılbunu ben de yaşadım ama uyanınca hatırlamadım sesini
10 Yorumla bilmem ki o ses midir bir konuş bakalım alakasız da olabilir (:
10 Yorumla
+1 yılolamaz rüyalar bilinç altının ürünüdür kesin bir yerlerde duymuşssundur
10 Yorumla
+1 yılsanmam sağlamasını yapman için araman lazım o kişiyi :)
10 Yorumlaben de daha önce hiç görmediğim birini rüyamda görüyorum?
13 Yorumla
Koç+1 yılrüyada hiç görmedigin birini göremessin yoldada olsa haberin olmasada görmüşündür biryerde
Başak+1 yılyolda yürürken de olsa bakmışsındır dikkat etmemişsindir.bakmakla görmek ayrı şeyler.
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlabilir, benzer olaylar var bildiğim ve gerçekliğini gördüğüm.
10 Yorumlaolmaz öyle şey rüyalar 1 2 saniyelik olydır gerçekle hiçbir ilgisi yoktur
10 Yorumlasen harikaymışsın yaaa...emin misin...
21 YorumlaAstroloji & Burçlar konusunda 864 cevap paylaştı. hayır senin hayal ettiğin sesdir
22 Yorumla
+1 yıldublaj yapmış olabilir...
20 YorumlaGelecekteki sevgiliye not
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadın sesi mi erkek sesi miydi?
11 Yorumlaben olsam arardım :) birde öyle sesini duyardım.
10 YorumlaOoof of ne alakası var bilader ya
10 Yorumla- Astroloji & Burçlar konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılolabiliyor.. dejavuuuu.. :)
10 Yorumla - Astroloji & Burçlar konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yıldikkat et kenedene şizo olabilirsin <3
10 Yorumla hayalgücünün sesi o :)
10 Yorumla
+1 yılHayal ettiğin sestir.
10 YorumlaOlabilir tabiki ayan olmuştur
10 YorumlaAstroloji & Burçlar konusunda 2,2b cevap paylaştı. sesini çok kafaya takmışsın demek ki
10 Yorumla
+1 yılsorumlusu amerikan dizileri
10 YorumlaRüyada ses duyulur mu?
Git yaaa...11 Yorumla
Yengeç+1 yılRüyada ses duyulmaz aslında rüya görülmezde . Herşey simgeseldir bu simgeler bütünleştiklerinde beynin sanrısı bu simgeleri ses ve görüntü olarak algılayıp işleme sokar
Tıpkı Dvd nin üstüne bakınca içindeki film karelerini göremediğin gbi ;) Dvd den sesler gelmez ama optik okuyucularla içindeki verileri işleyip ses ve görüntüye çevirebilirsin
Uzun lafın Kısası Rüyada ses duymak mümkün
hayır olmaz öyle bişey
10 Yorumla
+1 yılistediğin ses tonudur rüyandaki
11 Yorumla
+1 yılolabilir duyabilirsin
10 YorumlaBence gerçek sesi değildir
10 YorumlaDegildir. Duyduyun herhangiş birinin sesidir.
10 Yorumla
+1 yılbazen düşünmek gercekten güzel olabliyor...
10 Yorumla
+1 yıl:) sanmıyorum
10 Yorumla- Devamını Gör (12)
Devamını Gör(57)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Astroloji & Burçlar > Sorular > Daha önce hiç sesini duymadığım birisinin sesini rüyamda duymuş olabilir miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne