15 dantelleı havlum
20 tane tülbentım
20 tanede lifim var :D
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer ya benim koca 2 sandık var halada bir şeyler oyalatıyor annem kullanmayacağımı biliyor ama heves midir nedir anlamadım ki :D hele ki o dantellere verilen emekler yokmu beğenmesemde sırf verilen emek için kullanırım oda ayda yılda bir annem görsün diye :D
:D ahh annelerrr annamde dıyor hepsını 40 ka çıkarmak lazımm:D
liflerim var ama nasıl olduklarını hatırlamıyorum sonra bir kaç elişi parçam vardı galiba. annem yapmıyor ama yaptırtmak istese de ben engel oluyorum. hoş güzel bir gelenek ama israfa gerek yok çünkü bu devirde kimse kullanmıyor, öylece sandıkta duruyor
çeyizim bohçam hazir balkohda oturuyom gel kaçir beni :P
:D.D tencere setlerımı de alıyım beklee
Ceyizi olan kızlar kaldımıki? olsa basarım nika yeminle
var tabı ve her kızın olmalıda kuru kuru evlılık mı olur çok saçma bır yuva kuruluyorsa hep erkek tarafınamı yıkılıcak halı yok.
burdakileri bir görsen bırak seyizi meredeyse ucak isticekler , tiplerinide bir görsen , ne ceyizi ben zir zaman kız arkadaşıma ceviz sandık yaptırmıştım , aradım sana bir süprüzüm vardedim tabi meraklandı fafalan ısrar etti bende söyledim , birincisi begenmedi ikincisi ne ceyizi dedi üçüncüsü bana bunumu layık gördün dedi ama gercek anlamda aile kızı olsaydı ne anlama geldigini iyi anlardı işte zamane kızları bende anneme hediye ettim hemde ikitane.
vayy bee süpermiş salla gıtsın en ıyısını yapmışsın anne hedıye etmekle :)
öncelikle o agaçları bula bilmek için cok ugraştım, sonra arkadaşımın babasına yalvar yakar rıca minnet yaptıttırmaya kandırdım ama bir sorun cıktı ,adam dediki agaçlar biçilecek ve 6 ay kurumaya bırakılacak hayda dedim neyse bekleyelim dedim 6 ay geçti yapımı başladı neyse bir ayda onları bekledim sonra en sonunda bitti , ama ben iki tane yaptırdım teyzesinin kızı vardı annesi babası küçükken ölmüş içimden dedim onada yaptırıyımda nede olsa yetim ama o salagın yüzünden sandıklar anneme hediye
hella olsun valla sanaa
Degerini bilmediler ama, sandıklardan biri tamamen boş annem onu benim eşime hediye etmek için bekliyormuş , bana dahi elletmiyor hatta odadan dışarı attı beni yeminle, kendi sandıma bakamıyorum:(
ne zman oldu pekı bu olay unutamdın mı kı o kızı sen ?
7 yıl oldu, tabi unuttum zaten o lafıdan sonra hiç hevesim kalmamıştı ( ayyy one bee bende farklı bişey sanmıştım) işte o an dedimki bunlar kız değil birdahada aramadım onu , çokta umrumda deger bilemeyen alay eden kendini kapıda bulur. Ben zaten deliler gibi seven biri değilim , isterse dünya güzeli olsun bekar kalıcamı bileyim asla birdaha geri dönmem
aşağıdaki yorumlara bak san sankı kzılar avrupada beyaz sarayda buyumuşler de çeyızı kınıyorlar sen muhteşem bır incelik göstrmışsınn kıymet bılmeyene yazık !
Anlamyan cokta umrumda zaten, hani sonradan görme derler ya işte onlardan
boşver sen doğru bıldığınden şaşma umarım senı hakedıcek brııs karşına çıkar..
İllaki birileri cıkar , ama eliye eliye cevrede kız kalmadı birde geçmişte bir iki tanesini aldatmıştım ordanda kalan bir imaj var yani ,ama tencere kapak olayıydı onlar , şu acık sözlülük yine yaptı yapacanı anlatmasam olmazdı zaten:/
Cevap
29Cevap
ooo baya iyiymiş benim de annem hep iğne oyalı yazma yapıp duruyo ama ben seviyorum güzel oluyo :)
iğne oyaları çok güzel oluyor ya hafıf kıbar gözukuyorr senın kaçrtane var saydın mı hiç :D
VAYY be annaen baya yeteneklıymışş şanslısın :D
ben hiç anlamıyorum ya çok becersızımdır:D benım annmede patık fılan örüyor ama boşuan uğraşma dıyorum 5,6 lira bır patık o günlerce uğraşıyor:D ama iğne oyaları pahalı oluyor baya bılıyorum sormuştum fıyatlarını 45 lira demıştı bızım burda:D
anaa normal oyalı tulbentı o fıyata bızım burdaa şrfsızler ne kadar kazıklıyorlar ınsanı ya lüks semt dıye nerdeyse 100 lıra yapıcaklar tülbenlerı :P
ben istbuldayım orası neresi kız :D ?
tamam janımm teşekkürler :)
Çeyiz filan hilkaye iş ciddiye binince öyle şeyler gerekiyorki biz nişanlımla herşeyi kendimiz yaptık onun babası yok ev diziyoruz taksitli aldık tüm mobilyalar 13 bin tuttu beraber ödüyoruz buzdolabı çamaşır makinasını babam bulaşık makinasını ablam aldı fırınıda annesi aldı da bir sürü masraf oluyo Allah yuva kuranın yardımcısı olsun zor işler 20 gün sonrada düğünümüz var
Janımm benım çok sevındımm allah bır ömür mutlu eder szilerı inşlhh..
Çaydanlık altlığı bile var düşün. Bir tane erkek çorabı koymuş annem, güzel alay konusu oldu evde. Ama sürekli bardak, tencere vs. şeyler alıyor bana sorarak aldığı için onlar çok işime yarayacak. O alsın ben birşeyler almak yerine para biriktirmeyi tercih ediyorum sonuçta herşey gün geçtikçe yenileniyor...
kıskandm kanka :D benm ne kadr hiç bilmiyorum annem alıyo tanıdııklar falan getiriyo çeyzine aldm falan diye sürekli vala bilmyrm :D lif,havlu,tülbent var en çok
benim yok.ama farketmeden annem tarafından oluşturulmuşsa bilemem .S
anneler yapar ya azda olsa kesın vardır:D
:D
canım çok bile sandıkta bekleyip ne olacak sanki modası geçecek sen damattan haber ver o varsa boşver çeyizi :))))))
benimkileri toplasan bir ev donatır :) kızlar önce evlenene benden takviye yapılır bilginize :D modaları geçmeden kullanılsınlar
eğer evlendikten sonra birinci dereceden akrabalara el öpmeye giderken onlarada hediye olarak çeyizden parçalar vereceksen bu rakamlar az.Bizde öyle adetler sizde nasıl bilemem. :)
bır ton ıc camasırım olcak olmalı ceyızınde :))onun harıcınde tulbent patık havlu bunları sayma ceyızden bence :)onlar zaten olması gereken klasık seyler sonradan da olsa olur bence en ıyı ceyız altın ;)
diğer şeylerım zaten var ama sandık içindekı kasteddım bır suru gecelik şeyım var yazsam erkkelerın ne yazıcağını az çok tahmın edersın heralde:D
gecen yıl babannem kendi kendine gaza gelip tencere tava takımı falan filan aldı evlenmezsen evinde kullanırsın diye de iddia ediyor baska bir şeyim yok istemem de
geçen sen bende aldım onlardan karacanın kampanyasından yemek takımı kahvaltı takımı çatal bıçak fılan yer kaplıyrlar boşuna odam kolı dolu:( :D
benim hiç çeyizim yok, çeyiz olarak diplomamı götürücem
ah ebbeğim nerdesın sen karşılaşamdık bugunnn:D bende de bır klosor sertıfıka var onlarıda koyım sandığıma:D
bak şimdi karşılaştık, hem benle evleniyor hem bide üstüne çeyiiz mi yapıcam, sende yapma bence :)
annemlerın yaprıkları işte bana kalsa bu sandık içindekıler gereksız gerçi oda bana dıyor yapma çeyız uğraşma fılan ama rezıl olmayalım yınede karının elıne sertıkalarımı versem gıder onlarla sobayı tutuşlar heralde :/ :D
:D, sen yap o zaman, ben rezil olucağımı düşünmüyorum, o kadar uğraşmaya ne zamanım var ne sabrım :)
sen oku bebeğimm yenı nesıller yetıştırıceksınn sen daha :D
o yüzden bu boşvermişliğim zaten :)
afferın benım kara kedime :D kız kıçını nıye dondun bıze :D
ayy iyi güldüm hee :D ben dönmedim resim öyle :)
şekil foto ama haaa:D
hadi yaa güzel mi?
evet sıradan değilll
iyi kalsın o zaman bir müddet :)
:-*
:-*
ocağım söndü nasıl beladır bırakıp gitti bu ne devrandır dünya gözümde kerbeladır ALLAH dan bulasın :)
SAKİN ! :D
Bende de var bişiler :)) Ama sandık dolusu değil öyle, eser miktarda :)
kusura bakmayın ama bu çeyiz olayı ne oluyor hiç bilmiyorum :) niye kızlar oalrak hep biz mi yapıyoruz :)
HİÇ sorma ya ama çevremden görudğum kadarıyla sandığın içi bunlarla doldruruluyor ve daha sonrasında işlemelı bohçalara bırer tane hepsınde konulup damadın akrabalarına hedıye edılıyor bencede boşuna uğraş ama adetler işte yapmazsan kaynan kınar :P bana kalsa ev eşyası al kulancağın gereklı şeyler daha mantıklı çeyız için ama.
canım çeyiz derken neyi kast ediyoruz :) kız tarafının aldığı şeyler mi çeyiz oluyor
evet kızın bekarken yaptığı el işi şeyler veya evleneceği iççn aldığı şeylere çeyız denılıyor... gerçi ben becersıksız olduum için hazır almayı tercıh ettım:D
ablam diyorum o zaman :) o ev işleri pikelr örtüler danteller kime veriliyor hem eve hem kaynanaya mı kalıyor yani :) el işi olmayanlar çeyiz değil mi ? çeyiz payalaşılır mı
20 YAŞINDAYIM BENDE fazla bılgım yok olmazdı da ama çevremden annmden ve yengemden öğrenıyorum :D evet onlar kaynanya verılıyor ve bır takımda sana kalır fazla yaparsan onların hepsı genel olarak çeyız evet aynen öyle çeyız paylaşırı ve elden ele dolaşılır bazen akrablar evlenince annemde bohçe verıyorlardı annemde dıyrodu benım çok başaortum fılan sen koy bunu sandığına :D
ay ay ben 22 :)) canım hiç inan ders çalışmaktan ne çeyiz evlilik zerre ilgim yok hiç kafa yormadım aktim bile olmadı :) şimdi bu çeyiz denilenler elle ya da hazır yapılan danteller vs . el işleri , dışarıdan alınan el işi olmayan mutfak malzemesi vs çeyize girmiyor mu ? diyelim kaynana çeyizi ibeğenmedi ne olcak :)
bende okudum ama annemle yengem sağolsun hazırlıyorlardı öğrendim:D beğenmesze oturusn kendı yapsın.. onun zevkıen hazırlanmıyorkı sen kendı zevkine göre alıyorsun herşeyını tenceranı tavanı örtünü halını vs
okulum btimesine 4 sene daha var , uğraşamayacağım :)) olayı anladım ee dışarıdan almak parayla daha iyi sanki , ona o kadar zaman harcanmaz :)
aynen ama el emeği daha değerlı bence ben kıyamamda onları kimseye vermeye:D neyse zmanı gelınce alınrı yapılır hakkımzda hayırlısı janımm..
o el işlerine ayırcağım zamanı başka işimde harcasam , bir araba çeyiz alırım :) evlilik ne zaman enişte ne işle meşgül :)
seneye düşünüyoruz bakalım bır kavga çıkıp ayrılmazsak polis memuru. :)
inş.canım allah mesut etsin :)
amin teşekkürler janımm darısı başına ;)
canımm j ne ya amin cümlemizin :)
ben öyle dmeyı sevdığım için öyle derımm pinkwomen üsülü janım o ;D
görüşürüz çanumm laz usulü buda bizim ordan :)
ahahha peki şekerim grrşz ;)
tamam evlendin mi artık görüşürüz :))
kimse soruna yaıldız vermemiş 5 yıldızı bastım :D
Çeyizim yok kesin evde kaldım ben .. ''Anne neden bana çeyiz yapmıyosun'' dediğim de ''Yavrum seni alan olmaz'' diyo asdfsfs ..Psikolojimi bozdu bu kadın .. : /
kanka şimdi relaxladım sen evlen çeyizini bn dizcem nan senin sdfgthyjkl
aynen kanka sevaptır nan sdfgtyhujk
40 tane dantelli havlum
25 tane tülbentim
15-20 ye yakın lif
10 adet etamin işleme seccadem var kendim işlemiştim
wauww süpermişşş:D
tabi ya ucuz ucuz şeyleri siz toplayın , beyaz eşya ? oğlan tarafı oğlan ... oğlan neyse zaten -_- erkek o -_-
Annem bana bir sandık hazırlamış bea :) evlenmiycem diyorum karı israr ediyor :D
hiç bir şeyim yok bu anlamda...sadece geçen ay çok severek bir makarna tenceresi aldım annem kullanmaya kıyamadığından çeyizime geçen ilk eşya oldu:)))
sanki kendin yaptın annen uğraşıp yapıyor onu geçtim sen kızına nasıl yapacan ..birde 20 tane lif nedir yahu ömürlük mü :):)
yo annemde yaptırmadım patık fılan örüyor ama elıne gözüne yazık dıyorum hazır alıyorum veya sağdon soldan toplanıyor işte evlenince damat tarafına hedıye edilmek üsre şuan sandıkda beklıyorlarr:)
Lif patik seccade fincan takımı vs işte annem şimdiden başladı :D
bence saçma bir kültür, 15-20 yaşında çeyiz hazırlıyorsun 30 yaşında evleniyorsun ee modası geçiyor hepsinin yenisini al, boşverin kullanın gitsin
bunların modası geçmiyor... dedğim gıbı damat tarfına hedıye edılıyor herksede alıp kulanıyro zaten ondan sonra patıklrı gııtyorlar tulbetnlerı örutuyorlar havluyla ellerını kuruluyorlar eskiyor gııdyor...
ayıp olmasın diye kullanıyorlardır, ama evleneceğim kızın çeyizi olmasını istemezdim
valla ınankı bende meraklı değilim ama mecbur annene sor bak o nasıl isterr:D
biliyorum bizim evde de yapıldı o işler
:D yaaaaa sonra skıntıısı bız zavllaı kzılara düşüyor kaynanalrı memnun etcez dıye :P
Eşim olacak kişi çantasını alıp gelmeli bana. Çeyize çok meraklıysa, bana destek olsun da evi dizelim.
Bohçanı al da gel kurbanın olam! Asfgshd
Annem alip koyuyo bişiler de :) tam bilmiyorum sen nerelisin ya böyle maşallah hrrseyden bol bol :))
Sen hala çeyizmi yapıyordun başqan bırak bu işleri..
reis mecburen damat tarfına rezıl olamama kıza bır çöp bıle yapmmaışlar dertmem ne aileme ne kendıme:D
çok kalabalık bir çeyizim var hepsini de kendim aldım koca karı tarzı şeyler yok hiç öyle dantelli havlu falan ..Hepsi modaya uygun :D :D
dantellılerı zaten bende kulanmam ama mılete hedıye ederkende pazardan aldım demek bıraz yuz kızartıcı olur tabı herkesın kendı tercıhıdr ;)
gelenleri gelelere hedıye ederım hepsınınkını karıstırıp verırım kendı aldıklarımı vermem kımselere :)
bunların hiçbirini kullanmayacaksın emin olabilrisn
bılıyorum zaten dağıtmak için alındı bunlar kulnmak için değil..
çeyizlerin dağıtıldığını ilk senden duydum
bebeğimin yelekleri patikleri :)) ve saydıkların.. :)
vayy be sen işi ilerletmışsınnn :D bende yokk onlardannn
Koca adayi bile yokken ne ceyizi? :)
şekerım şimdiden başlasan zaten evlenen kadar anca eksıkelrını tammalrsın:D ben bır kere bırnın çeyıznı görmuştum bır oda ağzına kadar kolıydı ve bohçaydı içimden dedım nerdeyse evıde söküp götürcek bu:D
Hahaha. :) Zamani gelince yapariz her seyi acelesi yok. Bu gidisle evde kalirim zaten. Sararip solmasin, eskimesinler. adshsjd
qıyamma sana bakk sende kardenızlısın çeyınzı sağlam yap rezıl etme bızı ele güne ;D
Ele gune karsi yapayalniz boyle de olmaz ki... :D
:D :D
Senin gibi laf atıp engelleyen embesiller olunca daha bir komik oluyor böyle daha güzel :D 1 yıldız da verip 3 yıldıza düştü rezil sorun :D
ayy aman çokda tınımdaydı yıldz hiç dıkat bıle tmemıtım ayrıca nesı rezıllık ? ülkemıızn örf ve adetlerıne rezıllık dıyerekden sen nasıl bır mal olduğunu bellı edıyorsun..
sen mal seviyorsun heralde :D
ya bayılıyorum sana anlatamıyorum.
sen malı yanlış anladın :D
yok yok doğru anladın fazla gıyorsa Kıvır munasıp bır yerıne janım ;))
ay ne kadar yanlış anlayan ve fesat bir karı amaaannn kaç kaç
Valla annem koyuyo bişeyler ama. Kullanmam ben onları ya :D
yok ya bir ara vardı ben kullanmam dedim annemde tamam o zmn dedi.. artık noldu bilmiyorum. gider hazır alırız artık.
Tamam yeter, hazırsın sen :)
annem dıyor 40 çıkarman lazım onları :P
boncuk00 a çeyiz diziyoruz mudo hediye çekleriyle asdfgthjk
Ben ve Evlenmek demek abi assdfsfa komiksin sabah sabah .. :D
İkimiz bir olalım Boncuk'uma çeyiz hazırlayalım düğüne az kaldı ..<3
Çeyiz olsa ne olacak Koca olmadıktan Sonra ..
Not : 20 tane lif ile napacan Ablacım ya .. NAsıl bir Fantazi Anlayşı ki Bu
Canım bende cok guldum cok guzel seyler yazmıslar hem herkesın bır gorusu var nıe kızıyorsun ceyız kalmadıkı sımdı dogru soyluyorlar yapan yapıyorda artık bırcok ınsan yapmıyor canım sen yap kımse bıısey demıyor :)
yetiştırılme tarzı dıyelım o zman ;) evlendığım zman ne kendıme ne de aileme laf getırtemem bır çöpü bıle olmadan geldı dıye bızde bol bol yapılır alınır herşey ;)
ben ve ailemde okumuş batılı insanlarız ama örf ve adetlerımzıde bılıyoruz amin teşekkür edıyorum ;)
çeyizlerden hedıye oluyor yanı oyazdıklarımdan hazırdan değil yanı asıl sen neyın kafasını yaşıyorsun ikile hadı Kezban ;)
20 patık 20 çocuk demek
sevdim bu kızı hedefı yukseklrde :))
Kullanmayacağımı bildiğim halde annemin ısrarı ile bir ton ceyizim var maalesef :D
nerden baksam 200 tane lif var :DDD:D:D:DD:DD:D
Hafiften ben bile hazırladım palet tesbih falan :/
ceyiz ne ki eskilerde kaldi o ...ceyizim yok olmadi olmaz :))bilgisayarim kendi bir kac kisisel ozel esyam alir im yetwr
damat tarafında yuhlnmazsın inşlh janımm ailesı bır çöp bıle hazırlalamış dıye:D
olmadı olmaz dıye yazmışsın şimdıde dukkanlar kapanmıyor ya alırız dıyorsun bır tuhafsın ahahh:D
çeyiz yapan kızı ticari mal olarak görüyorum.
Adama ne diyeceksin bende 20 patik var 20de lif ben boş durmadım sende de ev ve araba varsa yazlık olmalı
ne alaka ? bunlar mecburudüğünden sonra damat tarafına dağıtılıyor..
20 lifi ne yapacaksın cidden merak ettim :)
canım onlar dağıtılıyor damat tarafına bohçalara konulup dağıtmak için ekndım için değil yanı:D
yok kız bunlar hiç bıle etrafta görüyorum mılltte 60 patık 50 havlu 60 tülbent mıllet uçmuşşşş hele bırnın çeyııznı görmutum bır oda dolsuu kolııı nerdeyse evıde sökup göturucek çeyız dıyee:D
bece de lüzumsuza kaçmıyorum memur sureklı taşinma halinde olucağımız için az ve öz yeterlı bencede.
kız bunlar ınankı sandığı bıle doldurmadı:D yarısı boşş :D
Bu çeyiz nedir ? Ne işe yarar la ?
bu yazdıklarım sandık içi gereksız şeyler bence ama kaynanalr istiyor olmazsa kınıyorlar... çeyız yenı ev kurulucağı için kız bekarken dmadın akrabalarına dağıtılmak üzre bu yazdıklarımı vs vs hazırlar işte ne bılım yemek takımlarıı yatak örtulerı ıvır zıvır işte kız alır erkkede mobılya beyaz eiya alınca ev kurulur anladın amaç bu yanıı :D ulan daha bekarımm evlılık doktoru gıbı açıklama yaptımm:D:D
ne çeyizi ya :D
kaynanalar istiyor yoksa valla bende uğraşmazdımm gıder bol bol geceleık tuylu terlık alrııdm çeyız hazır ahah:D:D
tüylü terlik mi... kusucam şimdi:(
ewet çok şık bence ınce topuk ve onunde tuy oluyor sen erkek fılan mısın yoksa ? :D
erkek değilimde zevksizde değilim hanii :D
zevsılıkle ne alası var bence çok şık öelıkle saten gecelıklerın altında çok şık duruyor ama sen yatak odasında converse gıyıceksın anlaşılan daha liselı olduğun için bıraz daha buyu anlarsın şimdı ıkıle Kezban senı ;)
20 patik mi :D Futbol takımı mı kurcan ne yapıcan :D
siz anlamzsınız dahda fazla olmaıs gerekiyor evlenince damadın akrabalarına bohça yapılıp verıyor yoksa yuhlıyorlar gelnıı yanı kenımzı için değil onlar erkek tarafı için :P
ya ne için bıraz araştır daha osnra knşalım şimdı ikile liseli !
Çeyizi olanı götürücem
oyalı yemeniler de olsun:)
atadım ama ps 3 üm var
.d Gereksiz buluyorum..
.d
erkeklerinde çeyizi oluyo ki hıh benim yok :(
Yok maalesef :d
ahh bebeğim her soruma bır yorum brakmışsın :D<3
HE kaldırıdm :D kaldırmadan öncede bılıyormuydun cıdden :D:D
Devam sen anca bir butik dükkanı açarsın :D
uff millet ne çeyızler yapıyor bır gösen benımkıler hiçç :D
Bilgisayarı götürcem bende yav :D
çeyiz biriktireceğinize para biriktirin.
benim çeyizim yok, ezik miyim ben :(
pinkwomen çok az evde kalırsın bak
yaptım tabı ama kullanıslı gösterıslı seyler ..sacma seyler değil.. Onlarda mecburıyetten :)
yeter abartıya gere yok mecburıyyet ten zaten:D
benim yok malesef ama 2 ay sora evleniyorum
dmat tarafına bohça vermıyromusunuz siz ?
benımkılerde guncelemdekı gıbı daha almayı düşünmüyorum zaten mecburiyetten erkek tarafına gııdyor :P
hımm ne güzell.. çeyız serme fılan yapıcakmısın pekı ?
Yok ne işe yarar onu bile bilmiyorum :D
Bos boş güncelleme yapmasan :/
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar