Otobüste, parkta, okulda falan açmış Komunist Manifestoyu okuyan bir kız hakkında ne düşünürsünüz?
Cevabın nedir?
ister açsın komünist kitabı okusun ister açsın kuran okusun ister açsın aşk romanı okusun ne farkeder ki. Ben Allaha şükür müslümanım ama okuduğum çok fazla tarikat tarzı kitaplarda oldu öğrenmek farklı birşeydir şu tepemizdeki beyin neyin ne olduğunu anlıyor. neden böyle kategorize ediliriz ki anlamıyorum. Rock da dinlenebilir ilahide insan o an ne istiyorsa o bunun ötesi berisi yok. Ayrıca tutup moda dergisi veya abidik gubidik bir sürü şey yerine böyle bir kitap okuması da tadire şayan bence
32 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılsanırım karşıdakinin ideolojik duruşuna göre değişir bu düşünce yani komünizm destekçisi birinin gururunu okşarken faşist yapıdaki birini rahatsız edebilir. neden böyle bir soru ayrıca mekanda çok önemli yobaz ve faşist bir memlekette okumamanı tavsiye ederim zira biz kısa şortla otobüse binen kızı linç etmiş bir milletin bireyleriyiz.
30 Yorumla
- Diğer konusunda 8,4b cevap paylaştı.
+1 yılAlışveriş,moda,magazin, trendler,dedikodular yerine bazı güncel şeylerin farkındalığının bilincinde olmasını görmek güzel. :)
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
18Cevap
+1 yılokusun okusun.akımlardan haberi olsun.yalnız tek yönlü bakmamasını başka görüşleride araştırmasını isterim.
30 YorumlaKomünist olduğunu ya da o düşünceye yakın olduğunu düşünürüm. Başka bir şey düşünmem :)
12 Yorumla
Soran+1 yılBasit kaçmadı mı biraz? Nedir bu komunizm ne yapar, ne ister diye merak edip de okuyabilir.
+1 yılaşırı solcu ve ataist olduğunu düşünürüm.zira kemal kılıçtaroğlu gibin
11 Yorumla
Soran+1 yılKomunist manifestoyu okumayan biri komunist olmadığına nasıl karar verebilir ki? Mesele komunismin dinle çelişen tek bir noktası bile yok ama nedense sana ateizmi çağrıştırmış. Bilmiyorsun çünkü ne olduğunu.
+1 yılDüşünceleri Özgürce Açıklayabilmek ne güzel diye düşünürüm ve mutlu olurum..
...açıklayan kişiye de SAYGI Duyarım...
.
Özgülük Güzeldir :)00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldiğer kızlar salakça işler yaparken,bir kızın kendini geliştirmek için çabalaması iyidir.desteklerim
20 YorumlaOkuyan insan iyidir candır kız erkek farketmez okusun öğrensin
10 Yorumla
+1 yılhelal olsun diyip destek veririm marksistlere ihtiyacımız var
00 YorumlaSaçma salak şeylerle ugraştıgını yıl olmuş 2013 halla kominizmi kaldı ?
042 Yorumla
Soran+1 yılBarok akımı da geride kaldı mesela. Yıkalım mı o binaları şimdi?
- +1 yıl
ikisi farklı şey teki geçersiz bir ideoloji diyeride bir mimari eser.. Ayrıca nasıl bir mantık lan bu şikisini aynı kefede tuttun ? o_O Hala barok akımıyla eserler verilmektedir bu arada.. Romantizim akımıda geride kaldı aşık olmuyak o mantıkla ? Mania bak.. İdeolojiyle sanat akımları arasındaki farkı bilmiyon okusan ne okumasan ne la..
Soran+1 yılO kadar çok yanlış var ki dediklerinde nereden başlasam. İdeolojiler de akım şeklinde yayılır. Aşık olmanın kaynağı romantizm akımı değildir. Öncesinde de aşk vardı yuh! Barok akımıyla eserler verildiği gibi komunizm akımından etkilenip yeni düşünceler üretilebilir, değiştirip geliştirilebilir.
Soran+1 yılBağlantı kurmak aynı kefeye koymak değildir. Dğer söylediğinin ise pek bir manası yok.
- +1 yıl
Ne alaka arkadaşım nasıl bir cehalettir bu ? Sanatsal bir akımla siyasi bir akım arasında bagantı kuramazsın imkanızdır bu bunlar birbirine benzetmek bile tutarsızlıktır bak her yerde ayrılı bunlar sanat her şeyi kapsar eleştire bilir siyaset sanatı degildir bu barok akımı tamamen mimari bir sanaysal akımdır.. Bunlar bir kefeye konmaz ayrıca türkiyede en başarılı romantizim eseri sırlar dünyasıdır araştır istersen ordada aşk yok mesela..
Soran+1 yılSanat akımlarının da siyasi ideolojilerin de kaynağı da düşüncedir ve evet çok bağlantılıdırlar öyle ki sanat akımları döneminde popüler olan siyasi görüşlerden etkilenebilir. Örneğin komunizmin revaçta olduğu sıralarda bu tip bir toplum biçimine daha iyi uyum sağlayabilecek mimari fikirler ortaya atıldı ortak alanları olan toplu konutlar gibi. Zaten biri yani siyaset toplumun yaşayıç biçimiyle diğeriyse bu biçimde yaşayacakları yerle ilgili yani aslına bakarsan birbirinden ayrılması imkansız
- +1 yıl
Sanat düşünce degildir.. Duygudur histir estetikdir.. Siyaset akımları düşüncedir.. Kimse dur lan şöyle bir sanat yarayım demez kendi hisleriyle hareket eder kendi tarzına estetik zevkine göre bir akım başlatır.. Barok mesela barok adında bir mimarın sanatsal akımı.. Siyaset çok farklı son 200 yılda iyice g.te gelmiş durumda herkes s.çarcasına uyduruyor bu konuda.. Krallıklar yıkıldıgından beri insanlıgın başı boş kaldı. İktidar güçten gelir bence güçlü olan alır tahtı..
- +1 yıl
Ayrıca sana zeki ve çekici bir kız olman için önerim hayvan çiftligini okuman ya da kısa kült hikayeler hep ürkütmüştür beni o tarz şeyler ayrı bir çekiciligi var.. Kominist kız arkadaşım bile oldu benim için dert degil nasıl yaşıycagınız neye inandıgınız ama saçma bil.. 2013 pragmatistlerin kazandıgı yıllar.. Kominzm falan belki eskisi gibi hava kan koksa biraz prim yapar barışalım ortaklaşalım birleşip kalkınalım tarzı şimdi ezerek yükselmek gerek.. İçimizdeki seste bunu der dogamız ez geç..
Soran+1 yılhayvan çiftliğini okudum elbette zaten herkesin okuması gereken bir kitap. Daha az göz önünde olan kitaplardan önerilerin varsa onlara açığım. Ancak iktidar ve güç hakkındaki düşüncelerini çok tutarsız buldum. Hayvan çiftliğini düşün istersen şöyle bir tekrar azınlık bir kısım bütün gücü kendi tekelinde toplayana dek her şey iyiye gidiyordu. Sanay konusunda da, eğer onun düşünce kısmını bir tarafa atarsan mimarları çok küçümsemiş olursun öyle değil mi?
- +1 yıl
Aslında herkesin okuması gereken 2 kitap var bence kuran ve nutuk ne yazık ki kimse okumuyor ve okudum diye yalan söylüyor ilavesinde başka kutsal kitaplarıda okumalı çünkü hoş görüyü ögretiyor insana ve nutuk degerini anlatıyor sahip olduklarının tarihini ögretiyor insana bunları okumayan biriyle tartışmaya bile girmem genelde.. Yalnış düşünüyorsun ordada dedigimi anlatıyor zaten.. İktidar güçtür.. Eninde sonunda o güc insanı ele alır iktidarı ondan güçlü olan almalı gücünü kullana bilen..
- +1 yıl
Yani orda ön planda kominizm saçma salak şeylerini anlatıyor tamam peki iktidar nasıl olmalı diye sordugunda kitaba sana bu cevabı verir.. Kominizm bence bir ütopya kısa süreli olan tüm ipleri bir insana vermek karakterime ters hiç kimsenin köpegi olmaya niyetli degilim =_= İslamdada herkes çalıştıgı kadarını hak eder tarzı bir ayet olcaktı hayırlamıyorum bak yani ters düşüyor karma ekonomi en iyisi ondan kominizmde olucak hayatın bazı yerlerinde bir sürü örnegi var olması gereken..
Soran+1 yılKitap aslında komunizmi övüyor yani eğer uygulanabilirse. Yani dediğin gibi bir ütopya olduğunu ve uygulanmasının mümkün olmadığını anlatıyor. Ancak büyük felaket gücün toplanması. O özendiğin krallıklar gibi mesela. En iyi seçenek gücü mümkün olduğunca bölmek ve mümkün olduğunca çok fikrin bir arada yaşamasını sağlamak. Bu arada islam yüzde yüz kapitalism karşıtıdır. Yani kapitalizmden ziyade komunizme daya yakındır. Kuranı doğru düzgün bir çeviriden okuduysan eğer bu sana da mantıklı gelir.
- +1 yıl
Hayır canım.. İslamdada karma anladıgım kadarıyla.. Herkesin hakkı başarısına göre değişecegini söylüyor tanrının usulü bu aslında.. Eşit olmaması eşitlik vermiyor tanrı düşününce kimseye mesela çok ykaışın çok zeki çok zengin ama hepsi farklı kişiler tanrı çeşitliligi seviyor ve bize denge kurmamızı söylüyor zenginsen paylaş yakışıklıysan mütevazü ol zeksiiylesen digerlerinede fikrini dagıt.. Yani kominizme yakın ama kuralları kapitalizm..
- +1 yıl
Ya zaten bir şeye körü körüne baglı olmak insanlıga hakarettir.. Yani bu ist ler insanalra giydirilmiş deli gömleklerinden farksız duygularımzı düşüncelerimiz her an farklı akımları kullanmamızı saglar insanız biz çünkü çok yönlüyüz çok eşye sahibiz bşaka bir insanın çzidigi kesin kalıplara sıgamaz fikirlerimiz düşüncelerimiz mutlak taşar mutlak farklı olur.. Ondan dolayı hepsine saygı duyup iç güdülerine göre yaşamak en temizi.. Bir günah işlemek için agladıgımı bilirim ben..
Soran+1 yılSenin bu dediğin kapitalizm değil. İslamda emeğin karşılığını kazanırsın mülkün o olur. Marksist düşüncede de böyle mülkiyetin temeli emektir. Kapitalismde ise başkasının malını arttırmak için çalışıp sadece yaşamanayetecek kadar kazanırsın çalışarak mülk edinmen çok zor. Kendi elinle yaptığın şeyi sahip olmayı bırak alacak paran olmaz. Ama eğer sermayen varsa hiçbir emek sarfetmeden malına mal katabilirsin. Paradan para kazanırsın bu islama tamamen aykırı
- +1 yıl
Bakış açısı bir işci gözünden bakıyorsun.. Tam tersi bence kapitalizmde herkes emegini alır marksist te ise herkes ne yaparsa yapsın yaşıycagı kadarını alır.. Bu bana aşırı b.ktan geliyor kim ne derse desin =_= Ben kalp cerrahıyım ve bir işsizle aynı parayı niye alıyım ? Marks desen zaten şansa inanan aptalın tekiydi sırf şansa inancından tanrıyı reddetti niçe gibileri daha tehlikelidir ama başı boş bırakılmış sananlar kendilerini vahşidirler..
- +1 yıl
Hiç acımadan vurabilirim üstün insan saçmalıklarından bahseden birini =_= Herkes hak ettigini alır tanrının sistemi budur.. Ne için çalışırsan onu alırsın yaşıycak şeyi bile vermiye bilir tanrı örnegin afrikaya bak.. Cennet ve cehennem içinde aynıları geçerli. Herkesin hakkı farklıdır herkes yaşıycagı kadarla gül gibi geçinse b.ktan farklılıgı seviyorum bende açlıktan ölen bir insanın düşüncelerini dinlemeyide sebiyorum evsizlerin hayata küfürlerini duymakta..
- +1 yıl
Bir avukatın birosunda çay içip saçma konunları konuşmayıda bir doktorlarla latince kelimeleri telafuz etmeyide.. Farklılık olmasa çok sıkılırdım tek kişik bu dünyamdan diger düşünceler yaşamlar zenginleştiriyor beni güçlendiriyor düşüncelerimi gerçege bir adım daha yaklaştırıyor.. Ondan dolayı aslında bir felakettir kominizm ve kıyamet sebebidir belkide.. Neysee sıralamayı dogru okursun umarım.. Boşa kürek çekiyormuş gibi his ettim bir an kendimi..
Soran+1 yılKomunizmin uygulanmasında ortaya çıkacak sorunların farkındayım o yüzden komunizmi etkilenilmesi gereken bir düşünce akımı olarak görüyorum. Aslına bakarsan Komunist manifestoda komunizmden pek de bahsedilmez daha çok kapitalizm eleştirisi şeklindedir. Ben de bu şekilde görüyorum. Kapitalizim emeği öldürür bir işçinin hahettiğini almasına izin vermez. Emeğin karşılığını alamazsın. Bunu savunan marksizm. Kendisi der mülkiyetin temeli emektir diye. Sırf paran var diye onunla insanları çalıştırıp
Soran+1 yılonlardan daha çok para kazanamazsın. Kapitalizm karşıtı insanlar herkes aynı kazansın aynı yaşasın istemez herkes ne kadar çalışıyorsa onu kazansın ister. Kapitalizm olmassa tekdüzelik olur dersen büyük yanlış yaparsın
- +1 yıl
Emekmi kaldı yaaa ? Her şey makina üretiminde artık ondan saçma geliyor bunlar bana onu dedim en başındada zaten yıl olmuş 2013 hala emek emek emek öff ne emekmiş al ösym emeginiz ekmegimiz gibi bir şeyler yazıyor kalemlere onlarla oynayın veriyimde 8-9 tane olcak heral bende.. =_= Valla daral geldi sıkıldım.. 21. yyılın olayı bunar degil savaş zamanlarının olayıydı bunlar o zaman düşünmek lazımdı artık tüketim çagındayız emege bakmadan..
- +1 yıl
Tek düzen olur kapitalizm olmazsa kapitalizmle tek düzen bozulur yine ama en iyisi karma olcak kominizmde uygulancak arada bazı yerlerde.. Günümüzde bunlar yersiz geçmişte kalmış ya da bir kaç ihtiyarın gözünü doldurursun bu tarz hareketlerle en fazla günümüzdeki sorunlar daha farklı pek siyasi degil artık ondan dolayı geçmişte kalıyor siyasile ugraşanlar.. Yeni sorunlarımız yalnızlık mesela senle konuşuyorum ama his etmiyorum falan zihnen var bedenen yok bunlar sorunlar artık..
- +1 yıl
Yani ondan dolayı yeni sorunlar bunlar zihinsel yaşam dokunmadna sevişme dokunmadna görüşme koklaşmadan selamlaşma falanlar hayvani içgüdülerimizin yerine zihinsel etkileşimlerimizin artışı.. Bedensel tatminsizlik üşümek sürekli yalnızlık minik kedilere sarılıp uymalar falan insanlar nereyegidiyor sosyolojik açıdan onlar sorun artık örnegin sanal fahişeler sanal kabadayılar ve sanal zenginler sanak zekiler sanallar sanallar hep zihinsel oldu her şey bunları oku o zmn daha severdim seni..
Soran+1 yılEmek? yok? Hiç inşaat işçisi görmedin mi sen? Gümüş atölyelerinde çalışan, hayatı asla daha iyiye gitmeyen adamları görmedin mi? Günümüzde de insanlar siyaset düşünmeyi bıraksın diye türlü türlü şey çıkardılar bunu geçmişe ait bir uğraş zannediyoruz baksana. Hele ki benim yaşımdaki insanlarda. Böylelikle kendi konumlarını garantilediler kimse daha iyi gitsin diye uğraşmayı gerekli görmüyor artık
- +1 yıl
Bu sıralar valla öyle bir kız istiyorum fransız olsun mümkünse çıtı pıtı minyon sarışın falan böyle partilerde falan etrafı kalabalık olmasına ragmen yalnız his eden kendini bir aşık olasım varki öyle birine anlatamam ondan.. Böyle gidip ona acını yalnız ben görebilirim yalnızlıgı falan diyesim var kısacası romantik bir oyun istiyorum o kadar.. Sıkıldım valla ya ne sıkıcı şeylerle ugraşıyorum ulen giden günlerim için dava edicem kadın seni =_=
- +1 yıl
Ulen emekmi o bee ? Sen emek görmemişsin.. O marks zamanı falanda emek düşmeye başlamıştı ondan zaten bu bagrışları falan asıl emekleri gör sen degersiz görürsün bir inşaat işcisini.. Ayrıca sen doktoru ne sanıyon zevk mi alıyo basitmi kalp ameliyatı ? Avukatın davaya girmesi kolaymı ? Ona kalırsa bir bitkiyi büyütmekte emek.. Benim sana bunların saçma oldugunu anlatmaya çalışmamda emek ? Eee bu mantıkmı dogru şimdi ? Emek var emek var.. Yapılan her şey emek degildir ondan..
Soran+1 yılUğraşmasın diyorsun hayattaki önemli mevzularla. Düşünmesin pek, küçük üzüntülerini tatmin edicek bir kahraman arasın. Düşünmesin demezsen de gerçekten düşünen biri için konu mutlaka bir ara siyasete de gelir.
- +1 yıl
Adamlar insan hayatlarıyla oynuyorlar suçluyu suçsuzu ayırt etmeye çalışıyorlar az araştırmıyorlar.. Doktorlardaki daha piskopatca ölümle yaşam çizgisini veriyorlar adama.. Bu emekle birmi sıcakta yatarak çimento karan işci ? Sen hiç adem olun gözlernde ışıgn sönüşünü gördünmü ? Yada gelecek hayalleri yıkılan bir insanın başını öne egişini ? Ki bunlarda emek degil emek aşktan gelen bir şey sevgiden gelen bir çocugun adını yazışı o dur emek asıl o dur degerli olan korunası olan..
- +1 yıl
Bebegim siyaset şu sıralar at ben tutarrım söz tarzı bir şey oldu aşk kadar bozdu kendini.. Bak onun hakkındada ne dersen dogru oluyor siyaset hakkındada.. Çok bozdu bu dünya savaşlarıyla yetinemeyen insanlarla.. Farklılıklar artı güçlenmeleer degişti tekelcilik bozuldu her alanın bir güçlüsü çıktı ve hepsi idare etme aşkıyla yanmaya başladı saçmaladıkca saçmaladılar siyaset bol geliyor artık ondan bana.. Ugraşması en gereksiz olan hatta senin lafınla bir b.k olmuyor çünkü önce büyü..
- +1 yıl
Ulen 500 karakterden dolayı saçma slak cümleler yazıyorum şuraya nasıl kısaltcam derken mal mal şeyler yazmışım =_= Kısacası 2013 de yaşıyosun kapitalizm kominzm yalan oldu artık kimse umursamıyor dogrusuda bu umursamamak siyaseti artık tarihten tartışmak daha zevkli moda dergileri okumak yemek tarifleri ögrenmek.. Çok acı çekti insanlar bize eglencesi kaldı dagıt eglen tüket ondan sende tekrar başlamadan acılar..
Soran+1 yılben işçiyi seninle kıyaslamadım. Aynı olması gerektiğini de düşünmüyorum. Konuşmanın başından beri kaç defa tekrarladığımı hatırlamıyorum ama emeğin karşılığı olmalı daha azı veya daha fazlası değil. Ben işçileri onların daha az iş yapan ve daha akıllı, eğitimli bile olmayan şans eseri parası olmuş patronlarıyla kıyasladım. Kullandığımız kelimelere şöyle bir bakıyorum da kendimi senden daha az olgun görmüyorum. Ayrıca benim için siyasetle ilgilenmek kim ne dedi ne oldu onu mu hapse attılar
Soran+1 yıltarzı kahvehane muhabbetleri değil. Teoriler üzerine düşünmek geliştirmek demek oluyor. Bu uğrad ta antik yunandan beri eskimedi, son yüz yıldır bazı adamlar bunun üzerine konuşmaktan sıkıldı diye de eskimez. ve eğer bana söyleyebileceğin benim fikirlerime üstün gelecek daha olgun fikirler sende varsa söyle, onun dışında yaşımla ilgili imalarda bulunarak konuşmada üzerimde baskınlık kurmaya çalışma
- +1 yıl
Karşılıgı olmak zorunda degil hç bir şeyin.. Sadece emeginde degil hiç bir şeyin olmak zorunda degil sen istedigin kadar zıpla bacakların kesik olduktan sonra ne anlamı varki ? Sıradan bir şeyi yaptın diye alkışmı tutalım yani ? Karşılıgı yok hiç bir şeyin aslında hepsi anlaşmalar sonucu elde edilenler doktorlarıda alkışlamıyorlar tanrıdan biliyorlar.. Ondan dolayı emek yalan hepte yalandı kişiden başkası için emekci dıışındakileri için.. Sevişmek daha baki karşılık hazlara dayalı..
Soran+1 yılDağıt eğlen tüket senin felsefen ha? Şansa bak komünizmin üst sınıf için desteklediği yaşayış biçimiyle aynı. Peki bu durumda kapitalizm öldü demek de neyin nesi. Sen üzerine düşünmüyorsun diye ölmüyor o, güçleniyor.
Soran+1 yılkapitalizmin*
- +1 yıl
O antik yunanda teoriyle ugraşanlar parası bol olan işsizlerdi günümüzde öyle degil hayat. Ugraşcak çok şey var ondan dolayı bu sonu gelmeyen şeylerle ugraşarak bir şeyler elde edemezsin az biraz saygıdan başka yükselemezsin daha fazla çünkü zirveye çoktan çıktıar çok boş insanlar oldu bizim dolu kafamız onlarla yarışamaz bu konuda düşünmekten başka işleri yoktu ondan günümüzde anları hala.. Yinede biz üstünüz çünkü dahasını bilioruz babamdan ilerii çocugumdan geriyim o kadar..
- +1 yıl
Öldüler hepsi güçlenen bir şey yok.. Biz insanlar karşılık sevgii saygı ya da kinleriyle yaşarıyor onları.. Paylaşmak isterken kominist istemezken kapitalist oluyoruz o kadar yoklar onlar artık.. Her yerde karma her şey garsonlar paylaşır gün sonu kalan paraları patronlarsa kasayı alır o kadar basir ikisi birlitke yaşar aynı yerde o denli kardeş aslında ayrıca benim felsefem daha karıık ben sadece görevimizi söyledim..
- +1 yıl
Şöyle düşün genç kadın tanrı büyük savaşlar acılar yaşattı art arda ve artık kan mutsuzlu kgörmek istemiyor bir oyun oynarken kıyımdan sonra duraklaşır hayat eglenceler başlar dimi buda böyle kıyımlar bitti bize sadece eglencesi kaldı neşesi her şeyi sıradanlaştırması.. Aslında çok güzel bir çag bu çag lale devri gini eglen iç sarhoş ol seviş müzik dinle ve saygı duyulmak için çalış basit net eglenceli tekrar savaşlar başlamadan ölsem keşke =_=
- +1 yıl
Bir kaç dünya savaşını anlatan şeyleri oku düşen bir bombanın evi yıkışı az önceki ip atlayan kızın bacagını karşıdaki camları patlamış evin çatısına atışını beyaz elbisesini kanlarla doldurması az öcneki yıkılan evin dışıdna kızına huzur ve sengiyle bakan annein yüzünün bomba tarafından sıyrılarak kafa derisinin saçlarıyla birlikte sökülüşü.. Kanın korkunun çıglıgın ve tuzlu göz yaşlarının günleri..Camdan bak birde şimdi güzel güneş her yerde şükür etmek gerek..
- +1 yıl
Dagıt eglenmek kaldı bize diyorum ben sadece savaşlara doydu tanrı düşüncelere doydu bizi gülerken eglenirken bitirirken tüketirken süslenip süslerken görmeye acıktı aç.. Bunu yaşıyoruz şimdide.. Ondan dolayı eglenmek görevimiz bana bakarsan özünde güzel buldum bir kızın gözlerine bakamıcak kadar çekingen kendini çirkin bulan ve sol elinden başka birşeyle sevişmeyen aynı zamanda ölmeyle alay eden yeteneksiz aptal sıradan altı bir şeyim benim gibileri tanrı tek eşli yaratıyor çogalmasınlar diye..
ne güzel derim kafasını kullanan bir kız olduğunu düşünürüm. senin kim olduğunu merak ettim :/
12 Yorumla- +1 yıl
Soranla bir olup özelden küfretmek he! seni gidi derin devlet seinfeldi seni :((( :D ahajahdlksa
+1 yılyav ne düşüncem kitabın iyisi kötüsü olmaz her bilgi gereklidir insanlara
10 YorumlaDiğer konusunda 455 cevap paylaştı. Böyle bir genç kızı görmekten mutlu olurum.
20 YorumlaAfferim devam et derdim.
30 Yorumla
+1 yılSenin gibi düşünüyorsa, gösterişe meraklı derim.
13 Yorumla
Soran+1 yılBugüne dek insanların önyargılı yaklaşmasından çekindiğim için bazı kitapları gizleyerek okudum. Bazı insanlar işte şu anki gibi gereğinden hızlı karar verebiliyor diğerleri hakkında çünkü.
- +1 yıl
Öyle karar verdim çünkü benim ne okuyacağımı düşünüyorsan başka sonuç çıkmaz buradan.
Soran+1 yılSenin ne okuyacağını düşünmedim ne düşüneceğini merak ettim ve önyargılı yaklaşacağını gördüm
ne halt yerse yesin umrumda değil
22 Yorumla- +1 yıl
Yapıştır ağzına bir tane :D De ki: Komünist manifesto Okuma ulan! Şlak!
Onun tercihi der geçerim :D
00 Yorumla
+1 yılKomünizmi severim.
30 YorumlaHic bir sey.
00 Yorumla
+1 yılne cekici kız:P
00 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi