Arkadaşlar kartı internet kullanımına açmak için siteye gireyim dedim ama sms şifresi gelmediğinden bir turlu giremedim. Ziraat Bankası sms gelmiyor. Sizce neden? 1 ay önce atmden para yatırmıştım şifre gelmişti telefona. Yanı numara ile ilgili bir sorun olsa o gün de gelmezdi. Sorun nerde sizce?ziraat doğrulama kodu gelmiyor
Ziraat Bankası SMS şifresi, doğrulama kodu gelmiyor?
Selam :) İnternet bankacılığı ve mobil bankacılık kullanırken en büyük güvencemiz telefonlarımıza gelen onay kodları. Bu onay kodu sayesinde sanal ortamda banka işlerimizi daha güvenli bir şekilde yapıyoruz. Telefonumuza gelen onay kodunu kullanmadan hiçbir işlem gerçekleşmiyor. Ancak kimi insana bu onay kodunun gelmediğini duymuştum. Ziraat mobil sms gelmiyor diyenler için birkaç açıklama sunmak istiyorum.
Ziraat Bankası SMS Gelmiyor, Ne Yapmalıyım?
Ziraat onay kodu gelmiyor sorunu oldukça yaygın bir sorun. İlk kez sanal bankacılık kullananların en büyük dertlerinden biri.
Ziraat Bankası 3D Secure Şifresi Gelmiyor, Ne Yapmalıyım?
ziraat bankası 3d secure şifresi gelmiyor
İnternetten yaptığımız alışverişin güvenli bir şekilde gerçekleştirmesi için 3D Secure sistemini kullanmak çok önemli. İnternetten yaptığınız alışverişi telefonunuza gelen şifre ile onaylamadan alışverişiniz gerçekleşmez. Sistem sizin gerçek kart sahibi olduğunuzdan emin olmak için böyle bir önlem almıştır. 3D Secure sistemi tüm bankaların sanal kartlarında otomatik olarak bulunur. Açtırmak için ekstra bir işlem uygulamanıza gerek yoktur.
Eğer size bu onay kodu SMS ile gelmiyorsa kartınız bu özelliği taşımıyor olabilir. MasterCard SecureCode ve Verified by Visa ifadesini gördüğünüz kartlar sadece 3D Secure sistemi ile çalışır. Eğer kartınız bu özelliğe sahip değilse bankanızı arayın ve bu özelliğe sahip bir kart rica edin.
Ayıca kartınız bu özelliği sağlasa bile bazen sistemde yaşanan anlık hatalar yüzünden onay kodu gelmeyebilir. Böyle bir durumda bankanız ile iletişime geçip durumu bildirin.
Telefon numarası değişikliği yaptığınızda da onay kodu gelmez. Bankanızı arayıp yeni telefon numaranızı sisteme kayıt ettirmelisiniz.
Ziraat Bankası Doğrulama Kodu Gelmiyor, Ne Yapmalıyım?
Ziraat doğrulama kodu gelmiyor
Ziraat doğrulama kodu gelmiyor sorunu da oldukça yaygın. İnternet bankacılığı ve mobil bankacılığa ilk girişinizde ve bu sistemlerde yaptığınız her işlem için telefonunuza bir onay kodu gelmeli. Bu kodu girmeden internet bankacılığı ve mobil bankacılığı üzerinden yaptığınız işlemler gerçekleşmez. Bu doğrulama kodu da yine güvenliğimiz için oldukça önemli.
Eğer bu onay kodu size gelmiyor ise bankanızı arayıp doğrulama kodu için telefon numaranızı doğrulatmalısınız. Eğer yakın zamanda numara veya operatör değişikliği yaptıysanız bu kodu alamazsınız. Bu yüzden bankanızı arayarak durumu bildirmelisiniz.
Normalde doğrulama kodu geldiği halde artık gelmemeye başladıysa bu sizden kaynaklı bir sorun değildir. Büyük ihtimalle genel ve anlık bir sorundur. Böyle bir durumda banka ile iletişime geçip durumu bildirin. Kısa süre içinde sorunu çözeceklerdir.
Ziraat Bankası Onay Kodu Gelmiyor, Ne Yapmalıyım?
Onay kodu ile doğrulama kodu aslında aynı şeydir. Bazı bankalarda ismi onay kodu bazı bankalarda ise doğrulama kodu olarak geçer. Eğer telefonunuza onay kodu gelmiyor ise yukarıda anlattığım şekilde bankanız ile iletişime geçmelisiniz.
Yukarıda anlattıklarım hepsi sadece Ziraat Bankası için değil tüm bankalar için geçerlidir.
Internet bankacilik icin bamkadan islemleri yapip internet bankaciligini aktif edip telefonunu tanimlattinmi? O para yatirma cekme. Durumlarinda gelen mesajla ilgisi yok. Ozellikle net bankacilik icin tanimlatman lazim
0
23 Yorumla
Soran
+1 yıl
Nasıl yappıcaz onu. Ben bu yıl aldım kartı bana ınternet subesı sıfresı verılmıstı alırken o kadar.
sıtede soyle yazıyor T.C. Ziraat Bankası Bireysel İnternet Şubesine giriş için neler gerekli?
Başvuru yaptığınız şubemizden alacağınız parola zarfı üzerine yazılan Müşteri Numaranız, parola zarfı içindeki Parolanız ve 444 00 00 numaralı Müşteri Hizmetlerimizden alacağınız Şifreniz ile girişiniz mümkün olacaktır.
musterı numarası var, içinde yazılı olan parolayı degıstırdım tabı atm gırısınde kullandığım parola oluyor dımı? burda bana gelmeyen mus.hızmetlerınden gelmeyen sıfremı oluyor ?
Senin atam de kullandigin sifre 4 haneli. Internet bankaciligi ise 6 hanellidir. Senin almis oldugun o makbuzdaki parolan. Senin internet bankaciligini actiktan sonra bankayi arayip ordan sifre alman lazimdi aldinmi?
Tamam o internet sifreni girip degistircektin. Sen islemleri yeniden yap yada. Telefonla ara gerekkli bilgiyi al. Ama sunu soyleyim ziraatin net bankaciligi coooook gicik. Ben 4 tane web banka kullaniyorum en uyuzu ziraat
bak ınternet sıfremı gırıyorum musterı numaramı gırıyorum ıkıncı bı sayfa gelıyo parolanızı gırınız ve sms sıfrenızı gırınız dıyor. o parola yerıne ne gırcem bılmıyorum ama o an bana sms sıfresı gelmiyor. süre bıtıyor tekrar gönder dıyorum yıne gelmiyor
Parola yi ilk etapta tanimliyosun... Taaa bastan belirlersen eger onu giriyosun ama ilk etapta parola istemein tikini isaretlersen parolada ismetezdi ama senden isticek.. Sen telefonla ara parola al.. Eger telefon tanimli degilseee. Gelmez sms.. Sen bankada makbuz imzaladinmi bu telefon a sms gelsin diyee
A belirlemisin. O parola harf ve numaradan ibaret. Ama parolayi unutmuusun:):):) telefonla ara cozulur buyuk ihtimalpe. Eger cozulmezse subeden numara tanimlamasi yapmalisin. Parolami bilmiyorum de. Onlar yeniden sifre islemlerine basliyolar. Bu kez belirlicen parolayi unutma ama. Yada iptal et parolayi. Ilk sigre islemlerinde ama
işte senın dedıgın gıbı bısey olmadı harf ve numaradan ıbaret tek parola verıldı bana o da atm gırısı ıcın olan 4 hanelı parola :))) yanı ben basvurcam ınt. subesı ıcın. onun ıcınde gıtmem gerekır deglmı