Yakalandin müslim kardeşim ve de bütün müslümanlar. Hani deri altına bırakılan boyalar haramdi. Ve derilerinin altına boya bırakanlar cenabet olsalar gusul abdesti alsalar bile cenabetligi geçmezdi. Şimdi sen cenabet olsan o kınalı ellerinden o boya çıkmazsa namaz kilamazsin. Şimdi belki diycen kına boya değil ama o da boyadir. Dünyadaki bütün kınalılar haramsiniz. Ve cehennemliksiniz
Ben ilahiyatciyim. bana mi ogretcen dini. Kına arap kültürüdür. Arapça henna dır. Inek bokunu benzeyen doğal bir boya dir. Islamiyetten önce azgın arapların kadınları panayirlarda oryantel dans ile kınalı kınalı raks eyliyorlardı. Heheyt git buyude gel.
Arkadaşım bizim denizimize kına cennet sıvasıdır diye bilinir ve kadınlarda ellerine sürünce erkeklerin görmemesi lazım bunun için eldiven tarzı birşey kullanman lazım ben saklayamıyorum ellerimi bu günah ama kına yakmak haram değildir yazık ki okuduğun ilahiyata dersler uyuklayarak geçmiş galiba kırmak istemiyorum ama bu kadar bilindik şeye bile bu kadar basit yorum yapıyorsan Allah doğru yolu cümlemize nasip etsin
(İhtiyarlığınızı kına ile giderin. Zira bu, yüzleriniz için güzellik, ağızlarınız için hoşluk, kadın için kuvvettir. Kına, Cennet ehlinin kokusunun seyyididir ve kına küfürle imanı ayırır.) [İ. Asakir]
Mantık gereği çok yanlışsın. Xmen deki mavi kizda helal o halde. Yahu ikiside boya. peygamberimiz Hz. muhammed (sav) dövmeye lanet ediyorsa. Bende kinaya lanet ediyorum.
Çok çelişkili konuşuyorsun kendi söylediğine kendin inanmıyorsun Bütün insanlar eşittir. Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Üstünlük takvadadir diyosun ve burada üstünlük olduğunu tekrarlıyorsun bir daha önce kendini inandır kardeşim iman kuvvet ister Rabbim cümlemize güçlü İmanlar nasip etsin hayırlı akşamlar mizahım sertse hakkını helal et ama yanlış düşünüyorsun
koylulukle alakası yok kınalı ölen cennetliktir derler bu bir. ikincisi ben kokusundan çok rahatsız olduğum için yapmıyorum ama elde desenlerle parmaklar da guzelse çok hoş duruyor
@Unknowvn arkadaş köylü kelimesini kullanınca farketmeden okuduğumu bu kelime yerine kullandım. köylüleri aşağılamak gibi bir olayım yok. benim annem de köylü ve bir süre köyde yaşadım. bazı davranışlar ve kıyafetler köylerde doğal dururken şehirde anormal ve demode duruyor bu da onlardan birisi demeye çalıştığım buydu
@Unknowvn moda demiyorum bazı kıyafetler ve davranışlar şehirde anormal duruyor diyorum. uzun süre hem şehirde hem de köyde yaşamış biri olarak diyorum.
En İyi Cevaplar