#sabırsızaşık

Haklısın hemde çok. genelde biz inşaa ediyoruz ve olması gereken de o. ama bazen sana biçilmiş hayatı yaşamak, senin için yapılmış tercihleri kullanmak zorunda kalıyor insan. belki de en büyük keşke bu."Dün dünde kaldı cancağızım, bügün yeni şeyler söylemek lazım"... Mevlana :-) ne güzel demiş, keşkem yok artık, bundan sonra inşallah iyikiler biriktirmek nasip edecek Allah, biliyorum, inanıyorum :-)
Çok doğru insan bazen başkalarının keşkesini saklıyor yüreğinde başkası yüzünden keşkeler biriktiriyor bedeninde bundan sonra hep iyikilerimiz olur umarım hayatımızda keşkelere yol verelim :)
Bence de yol vermek en doğrusu ve aminnn inşallah öyle olacak :-)
İnşallah :)
Deniyoruz içimizde kalmasın diye keşke demeyelim diye sonra bunu denediğimiz için keşke denemeseydik diyoruz. Hayırlı mı değil mi bilemiyoruz. O an gönlümüze hoş geleni yapıyoruz. Belkide nefsimizin istediğini..
Keşkesiz, hayırlı kapılarımız olsun inşallah 😊
Evet bazen nefsimiz ağır basıyor bazende arzularımız isteklerimiz... o anki hislerimizle doğru kararlar veremiyoruz çoğu zaman... insanız sonuçta hepimiz biriktiriyoruz bu keşkelerden içimizde ama bundan sonra hep iyikiler biriktirelim içimizde :)
İnşallah :)
Körü körüne keşkelerle cümlelerini yahut hayatının satır aralarını dolduran insanları sevmem ben; zira ona bahşedilenlerin hakkını veremiyordur kesinlikle.
Alınması gereken dersi alıp da bir daha tekrarını yaşamamak üzere geçmişe bakıp ufak hayıflanmaların yaşanmasını ise, anlayabilirim.
Üzülüyorum bazı şeylere ama sonra fatkediyorum da iyiki böyle olmuş.. keşkelerimiz bazen iyikilere dönüşüyor bu anlamda.
Hep iyikilere dönüşmesi duası ile...
Cevap
1Cevap
Keskelerle yasamak zordur..
Ama iste insanoglu..
Bazen yaptigi icin keske der..
Bazen de yapamadigi icin keske der..
Çok haklısın yaptıklarımız ve yapamadıklarımız...
Keşkelerim sadece tanıdığıma pişman olduğum insanlar. Diğerleri tecrübe benim için 😇
Bundan sonra iyikiler olur hep hayatında inşallah :)
Oyy inşaallah hepimizin 😊
:) :)
İmtihan dünyası neticede.
Hem keşkeler olmasaydı iyikilerin kıymetini bilmezdik ")
Çok haklısın keşkelerden ders çıkarıp iyikilere dönüştürerek hayatımızı daha anlamlı hale getiriyoruz bazen :)
Derler ya bir musibet bin nasihatten evladır. Gerçekten de öyle 😊
Tecrube etmeden anlayamıyor insan
Bazen insanlar hayatı tecrübe ettikçe inanmayı, güvenmeyi, sevmemeyi ve kronik şüpheci olmayı öğreniyor.. lakin İyi kararlar tecrübe sayesindedir, tecrübe ise kötü kararlar sayesinde... :)
Güzel soyledin 😊
Teşekkürler :)
Rica ederim ")
Rabbim güzel günler göstersin 😊
Amiin cümlemizi inşallah :)
Aminn 😊
Sanırım soruyu anlamadım tam olarak anlayamadım 😊
Anlatayım ;
Eskiden yaptığımız yanlışları tekrar neden yaparız yaptıklarımızdan hiçmi ders almıyoruz :)
Bazen yanlış olduğunu bile bile yaparız o hataları. Ve yanlış olduğunu bile bile yaptığımız o hataların tekrarına yenik düşeceğimizi de bildiğimiz için o hatalardan ders çıkarmanın mantıken bir pek bir anlamı kalmıyor 😊
Ders çıkarmadığımız için hataların devamı geliyor ders çıkarabilseydik belkide bu kadar hata ve keşkeler üst üstü yığılmayacaktı hayatımızda :)
Ders çıkarabilmek için o hatanın gözümüzde gerçekten bir hata olarak yer ediniyor olması gerekir. Ama edinmediğine göre o hatalar aslında bir hata değil 😊
Bazen tecrübe , bazen hata :)
Öyle...😊
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar