tabiki sizin görüşünüzden etkilenmiyecek. sonuçta kendi kararı çarşaf giyecek. biz de memnunuz. sadece sizin düşünceleriniz nedir onu sormak istiyorum.
Cevabın nedir?
- Diğer konusunda 304 cevap paylaştı.
+1 yılBence doğru bişey öncelikle simdj yanlış diyen chp ateist zihniyeti genelde böyle yerlerde yani forumlarda çok takılıyor genellik yanlış diyecek. peki soruyorum sizin zihniyetiniz òzgùrlùk madem neden insanların özgür iradesine yanlış diyebiliyosunuz inancı gereği kapanicakmis onun inandığı din kapanmayi emrediyor ve o din için kapanmak güzel bişey. lütfen buradan ataist kendini bilmez insanlara sesleniyorum madem ırkçı değilsiniz bilmem ney degilsiniz zihniyetiniz özgürlük eşitlik o zaman kimseye karismayin.
21 Yorumla- +1 yıl
ağzına sağlık abi 😇
En İyi Cevaplar
+1 yıledep ilk önce akıl ve fikirle başlar,
sonra dış görünüşe yansır.
Kardeşinizi tebrik ederim. :D
Allahın emrine uymak istemiş,
Allah ve Resulu bu kızdan memnun , çok seviyorlar kardeşinizi.
Dünyada ve ahirette aziz olur inşaallah kardeşiniz.00 Yorumla
yerinde olmayı çok isterdim açıkçası. ben daha tesettüre bile giremiyorum. yaptığı şey gerçekten çok güzel. ben daha hatim indirememişken kardeşin 15 yaşında ve hafız olacak. kendisine tebriklerimi ilet. Hem bu dünyada hemde ahirette çok mutlu olacak eminim
00 Yorumla
Diğer konusunda 772 cevap paylaştı. ben o yastaki cocuklarin henuz kapanmasina karsiyim haşa tesetture asla karsi degilim ama biraz daha kendini taniyip olgunlasmasi ve dusuncelerinin oturmasi gerekir bence
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
18Cevap
Hafız olmasi güzel bir sey kapanmasıda güzel ama çarşaf bana cok tuhaf geliyor kendi bilir tabi bizim aile de boyle bir sey yok gormedim bu carsaf nerdrn geliyor anlamis degilim bir de yasi cok kucuk en azindan 19'u beklesin
05 Yorumla- +1 yıl
ama ne zman öleceğimizin garantisi yok. o sadece erkek kenelerden kendini sakındırmak için giyiyor.
- +1 yıl
ailen zamanla yozlastigi için gormemissin bacim cevabımi yanlış anlama
- +1 yıl
@PacoRabanne1 ben senin bacin olmuyorum abin oluyorum hem ne alakasi var ben sadece anlamiyorum o kadar eger bir cevabin varsa soyle
- +1 yıl
Tabiki de oyle ben kapanmasin demiyorum kapansin erkeklerdende uzak dursun ama erken yasta kapanmak iyi olmayabiliyor ilerde sıkılıp hemen açılabiliyorsun geri ha kararliysa ben ilerde acilmam boyle devam etsin diyecekse kapansin nasil isterse oyle yapsin ben anlamiyorum sadece ilginc geliyor benim ailemde kapali ama boyle degil o yuzden
- +1 yıl
pardon kusura bakmayın bayan diye davranmamin sebebi dalginligimdan oldu. ne ekersen onu bicersin demek geldi içimden
- Diğer konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılbir kıyafetten bahsediyoruz.
'ben mavi tshirt almak istiyorum, sizce doğru mu?' diye soruyor muyum?03 Yorumla- +1 yıl
yalnız o kıyafet değil. orda bir anlaşalım.😇 onun maneviyat değeri yüksek bir kere. senin mavi tshirtle karıştırma
- +1 yıl
sen dediğimi anladın. milletin karşı çıkması gereken bir mesele değil, karışması gereken bir mesele hiç değil..
maneviyat bireyseldir. yaratıcı ve kul arasında bir olaydır o kıyafeti özel kılan. 3. 4. şahıslara söz düşmez - +1 yıl
doğru söylüyosun. ama milletin durumunu öğreneyim dedim. zaten kardeşim istiyosa giyicek. burdakilerin zerre kadar yorumlarına bakarak karar vermiyorum.
Daha kendi kararlarını alacak olgunluğa erişmeden bu tip işlere sokmak yeterince korkunç zaten.
213 Yorumla- +1 yıl
neresi korkunç?
- +1 yıl
yıkanması derken? herkes ölcek. kardeşimde bende ahiretimizi düşünüyoruz. güzel ameller ve hayırlı işler için inşallah hoca olucaz.
- +1 yıl
görüşün YANLIŞ ama saol, 😇
- +1 yıl
sen bu dünyaya fazla bağlanmışsın. ama ben sadece gerçekleri söylüyorum. senin için anlamak ne kadar sor olsa bile 😀
- +1 yıl
ben üniversitede ilahiyat okuyorum bu neyin kafası?
- +1 yıl
cevap veririm. sen bana emir veremezsin
- +1 yıl
hem sen hayırdır kardeş. benim kardeşim yatılı kursa gidiyo ama şimdi sen ona ufkunu genişletemiyomu diyosun. o gayet çok bilgi biliyo bu sadece dinden ibaret değil. normal kitaplar veya kendini geliştiremezmi diosun?
- +1 yıl
banane mühendissen. sana yararı olcak banamı olcak.. ağzımı açtırma benim uzaaa
+1 yılBence biraz daha büyüsün. Olgunlaşsın. Evlendikten sonra çarşafa bürünsün.
06 Yorumla- +1 yıl
neden evlendikten sonra.
- +1 yıl
bir bildiğim var
- +1 yıl
bildiğini söyle o zaman. bende öğrenmiş olurum o bildiğini😇
- +1 yıl
Eşi ileride çirkinsin diye ya kıza hakaret ederse en azından yüzü gözüksün. Çok aşağılık insanlar var.
- +1 yıl
yaa bir kere eşi olacak adam yüzünü görür sonra evlenir. onda bir sakınca yok
- +1 yıl
İşte ondan dolayı kafam karıştı yoksa sorun yok
+1 yılAslında çarşaf giymek istemesi kardeşinin imanının güçlü olduğunu gösteriyor. Ne mutlu ona!!!
00 Yorumla
+1 yılGiysin. Sende destek ol. Bu devirde çarşaf mi giyilir diyenler taş devrini aratmiyo.
00 YorumlaBir şey düşünmeyiz elbette, eksiklik fazlalık söz konusu değil 😊
00 Yorumla
+1 yılbemce 15 yaş daha erken bide kardeşin şimdi açık mı kapalı mı
014 Yorumla- +1 yıl
kapalı derace giyiyo. okula gidiyodu geçen sene ama bıraktı. şimdi hafızlık yapıyor. ama çarşafta giymek istiyor.
- +1 yıl
15 yaş çarşaf için bence cok erken 3 5 sene böyle devam etsin sonra çarşafa geçer ileride kocası izin veriri mi vermez mi oda sıkıntı
- +1 yıl
kendisi gibi biriyle evlendikten sonra sıkıntı olduğunu sanmam. sonuçta Kurandada geçiyo" temiz kadınlar temiz erkeklere, temiz adamlar temiz erkeklere layıktır." hayırlısı olur inşallah 😇
- +1 yıl
pardon orda yanlışlık oldu
- +1 yıl
"temiz kadınlar temiz erkeklere, temiz erkekler temiz kadınlara layıktır" yani.. kusura bakmayın yanlış yazdım. 😇
- +1 yıl
Kuran ayetlerini yazarken biraz daha dikkat :d Peki bir cemaate falan bağlımı
- +1 yıl
kuran kursu için ewt
- +1 yıl
hangi cemaat?
- +1 yıl
nakşibendi
- +1 yıl
mahmud efendi cemaatine gitmiyoruz. biraz baskıcı davranıyolar 😀😇
- +1 yıl
ama seviyoruz o cemaati. youtubeden falan bakıyorum.
- +1 yıl
güzel gidin cemaatlere ama fazla baglanmamak lazım
- +1 yıl
yok cemaatlere fazla bağlanmıyoruz. sadece sohbetlere gidiyoruz o kadar. bilgiler öğrenmek için
- +1 yıl
iyi iyi cok guzel devam edin İNŞALLAH
Kesinlikle çarşaf giysin tabiki birde hafız olacakmış kardeşinle gururlan düşüncesi % 100 haklı destek ol kardeşine
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYobazlıklıktır çocuğun kafasını nasıl doldurdunuz kim bilir
06 Yorumla- +1 yıl
kendi tercihi diyoruz.
Cevap sahibi+1 yılBulunduğu ortamla alakalı
- +1 yıl
nasıl bir ortam.. Net ol
- +1 yıl
islamı bilip bilmeden yobazlık demeyin. siz kimsinizki.. sizin içinmi giycez. ya da sizi memnun etmek için çarşaf giymeyecekmiyiz. siz kimsiniz.. biz bunu Allahı memnun etmek için yapıyoruz bikerem.
Cevap sahibi+1 yılBöyle devam
- +1 yıl
neye devam. ne dion kardaşş cşxşçxxööxö
Paçavra giymek araplıktır.
28 Yorumla- +1 yıl
o zmn sen öyle diyosan bende BURDAN SESLENİYORUM KARDEŞ. KIÇINI AÇAN İNGİLİZDİR 😂😂😂 İŞTE GÖRÜŞÜNÜN SAÇMALIĞI APAÇIK ORTADA..
- +1 yıl
ya da kıçını açan gavurdur öylemi diyem ben şimdi
- +1 yıl
benim öyle demeye hakkım yokki
- +1 yıl
o yüzden seninde öyle demeye hakkın yok.😇
- +1 yıl
hayır. senin yanlış görüşünü düzellttim.
- +1 yıl
paçavra dediğin nedir açıklar mısın?
bence cok dogru bu yasta bunu dusunmesi hem erken filan da degil
00 Yorumla
+1 yılarap misiniz arkadaş ne carşafı
16 Yorumla- +1 yıl
batıcımısın arkadaş bu ne görüş?😀
- +1 yıl
Türk'üm, Türkçüyüm baticilikla alakasi yok
- +1 yıl
bende Türküm.
- +1 yıl
saçma arap adetlerini uygulamanin bir manasi yok diye dusunuyorum o vakit
- +1 yıl
ama ben arap adetlerini değil Ben Allah' ın emrini yerine getiriyorum. çarşaf farz değil. ama en mükemmeli çarşaf. yoksa benim arap adeti için yapmıyorum. Allah rızası için yapıyorum.
- +1 yıl
sonuçta herkes özgür.
Onun yaşamı onun seçimleri.
15 Yorumla- +1 yıl
bizde sizin gibi süşündük 😇
- +1 yıl
düşündük yanii😂😂
- +1 yıl
Bu arkadaşım in düşündüğü ve kabullendigi zihniyet her ne ise arkasında duruyor helal olsn
- +1 yıl
@PacoRabanne1 Draven bey hoş geldiniz :D
- +1 yıl
köpek güzelmiş bu arada :D
+1 yılBence çok saçma bir şey
01 Yorumla- +1 yıl
nasıl saçma kardeş? sizi memnun etmek için giymiyoz zaten onu. kafanızmı güzel zşzösmmsmzmzöz
Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. Evet kararı doğru Allah'ın yoluna başvuruyor
00 YorumlaKardesine daima destek ol cok guzel dusunmus
00 YorumlaAyıp bir suç işlemediği sürece sorun yoktur.
00 Yorumlaistiyorsa giysin, bize bir sey demek düsmez.
00 Yorumla
+1 yılMaşallah baya dini bir aile :)
00 YorumlaHiç cikartmiyacaksa ilerde giysin :)
00 Yorumla
+1 yılBizene
04 Yorumla- +1 yıl
sanane zaten, doğru söylüyosun 😇 ama sana özel soru sormadım.
- +1 yıl
Özgür ülke istediğini yapar insan
- +1 yıl
aynen doğru. ama bazıları sizin gibi düşünmüyo. bize gerici diyolarda 😂😂
- +1 yıl
Boşver sen bizene dediğime bakma tek hafız olmadım ama hafız arkadaşlarım oldu 😊
Gizli Üye(25-29)+1 yılHafiz ne demek?
13 Yorumla- +1 yıl
hafız: Kuran’ı tümüyle ezberlemiş olan ve ezberden okuyabilen insana denir.
Cevap sahibi+1 yılÇocuğun aklını dinle yıkamayın. Bilim öğretileceği yerde din öğrenilmesi isteniliyor. Üzüldüm onun adına :-\
- +1 yıl
canım bu dünya geçici. her canlı bir gün ölümü tadıcaktır. bu kadar bilime örnek veriyosan git o zmn bilim adamı ol filozof nabalım. her koyun kendi bacağından asılır. ayrıca görüşün için saol😇
Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. 15 yaş erken
03 Yorumla- +1 yıl
sizin düşünceniz saygı duyarım. 😇
- +1 yıl
anlamıyolar yaa. bir kadın kıçı açık gezse bişey demezler. çarşaf diyince gerici diolar.😑
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYanlis
033 Yorumla- +1 yıl
neden?
Cevap sahibi+1 yılKapanacaksa normal kapansin. Carsaf islam adeti degil arap adetidir ayrica carsaf benzeri giysi rahibelerde ve bazi yahudiler de giyuyor. Islamla carsafi bagdastirmayin. Kaldi ki Kuranda sacinizin bir teli bile gozukmeyecek seklinde bir ayet yok dikkatli okuduysan eger
- +1 yıl
yaaa bişey dicem. Allah bayanlara tesettürü emretmiş. benim bizim özgürlüğümüz Allah'ın yasak dediği yerde biter. sen Kuranı okudunmu ki? eğer öyle ayet yoksa bile Allah bize örtünmeyi emretti. o kadar kişi kafasına göremi kapanıyo çarşaf giyiyor. ayrıca bu Arap usulu değil. senin dediklerine göre "BATILIK (moderlik) ÖZENTİSİ VAR!" YAHUDİLERDE GİYEBİLİR. AMA ONLARIN FARKINDAYSAN DİNLERİ FARKLI. HER DİNE GÖREDE İNANÇ FARKLIII!!. Bİ KERE ÇARŞAF TESETTÜRÜN EN MÜKEMMEL HALİDİR. VÜCUDU EN GÜZEL ŞEYDİR ÇARŞAF-I ŞERİF.
- +1 yıl
yorumun ve tavsiyen için saol 😇
Cevap sahibi+1 yılYahu bez parcasini da carsafi serif yaptiniz ya.
Ben ne dedim kapaniyorsa normal kapansin dedim- +1 yıl
bişey diyicem sen ona bez parçası diyemezsin. sana soru sorucam. Türkiyede yaşıyosun dime. ben Türk bayrağına bir bez parçası desem senin zoruna gidermi? bana derse başka birisi "Türk bayrağı bir bez parçasıdır" diye benim zoruma gider ayrıca orda onu dövmekten beter ederdim.
- +1 yıl
ben mesela bayrağa bir bez parçasını bayrak yapmışlar diyemezsin.
Cevap sahibi+1 yılBayrakla ne alakasi var ki? Orada ay yildiz var ulkeyi temsil eden. Carsaf ise herhangi bir bezden veya desenden olabilir gomlegini kesip basortusu bile yapabilirsin.
Ayrica herkesin kendi gorusudur- +1 yıl
yok sen tersten anladın. ben demek istiyorum ki bir bayrağın maneviyatı ne kadar yüksekse çarşaftakide aynıdır. bir bez parçası diyemezsin demek istiyorum.
Cevap sahibi+1 yılDiyebilirim sonucta kumas. Uzerinde bir amblem yok maddi manevi anlamda. Su an uzerindeki gomlegi kesip kafana ortebilirsin. Uzerinde gomlekken gomlegi serif degil de kafana ortunce turbani serif veya carsafi serif mi oluyor.
Carsaf islamiyetten once de vardi ac arastir. Kutsal degildir. Nasil ki arapca kutsal degilse ayni sey yani.
Kuram kutsaldir arapca kutsal degildir.- +1 yıl
illa bir amblem veya sembol olması gerekmiyor
- +1 yıl
ama Peygamberimiz o dilden konuşuyordu. ve kuranda zaten o dilden. ve okudumuzu anlamak çok önemli dime.
Cevap sahibi+1 yılTamam iste bayragin farki var. Bezi kafana ortersen turban oluyor bogazina takarsan fular veya sal oluyor
Cevap sahibi+1 yılSen benim demek istediklerimi anlamamakta diretiyorsun. Arapca kutsal degil Kuran kutsal peygamberimiz israilde yasasaydi ibranice ingilterede yasasa ingilizce kutsal mi olacakti yani.
Peygamberimiz nefes aliyordu yatakta yatiyordu bunlar da mi kitsal yani- +1 yıl
yaa kuran o dilden diyom bizimde kuranı anlamamız gerekiyo. arapça kutsal değil. anlama zorunluluğu yok. ama Allah demişki okuyun demiş kitabımı. okumak içinde anlamak gerikiyo kardeş
- +1 yıl
Peygamber edfendimiz ama ingiliz değil. fazla zan iyi değil onu sölemm bir
- +1 yıl
terbiyemimi bozcaksın? afedersinde salakmısın?
- +1 yıl
sen istemiyosun diye benim kardeşim giymicekmi şimdi.. ayyy nolur izin ver kardeşim.. yaa sabır.
Cevap sahibi+1 yılNeden dinciler insan gibi tartisamiyor ve okudugunu anlamiyor. Ben Kuran okuma ya da Kuran kutsal degil mi dedim iyi oku yazdiklarimi.
Kuran kutsal arapca kutsal degil ama sen arapca ogrenme demiyorum ogrenebilirsin arapca Kuran okuyabilirsin- +1 yıl
ee tamam. arapça kutsal olmayabilir. ama okumak ve anlamak içide arapça gerekli diyorum bende sana
- +1 yıl
ben tartışmıyorum. ben gereksizlerle tartışmam bir kere. ben sadece doğruları söylüyorum.😇
- +1 yıl
ama anlamak istemiyosan o senin kararın. 😇
Cevap sahibi+1 yılYahu sana arapca ogrenme okuma konusma mi diyorum ben. arapca kutsal degil diyorum anlayabiliyor musun acaba
Cevap sahibi+1 yılArapca kutsal degil bez parcasi da kutsal degil simdi anlatabiliyor muyum acaba
- +1 yıl
asıl sen anlamıyon. arapça kutsal olmayabilir diyorum zaten ben. ama anlamak için o dili bilmek gerekir diyom ben. bir kitabı sen anlamadıktan sonra sana ne faydası olur kardeşim. bez parçası dediğin kutsaldır ama. tabii senin hibiler anlamaz
- +1 yıl
Allah bize tesettürü emretmiş anlatabiliyomuyum kardeşim.
- +1 yıl
ama tesettürün en mükemmel hali çarşaftır diyommmmm
- +1 yıl
anladınmı!
- +1 yıl
neyse artık dilimde tüy bitti. daha bir dahakine bir soru paylaştığımda gereksizler yorum atmasın dicem açıklama olarak walla
Cevap sahibi+1 yılCarsaf kutsal degildir once ogren. Bak hala gereksiz diyerek hakaret edip kul hakkina giriyorsun. Kapanmak kutsal olabilir ama carsaf veya turban veya palto kutsal degil bunu neden anlamiyorsun ki.
Ayrica anlaman icin son. kez yaziyorum sana arapca ogrenme okuma diyen mi var kardesim. arapca kutsal degil Kuran kutsal. Anlayabiliyor musun acaba- +1 yıl
tamam kardeşim haklısın. ben yanlış düşünüyorum. af diliyorum. hayatında başarılat. bir daha yorum atmaman dileğiyle Allah'a emanet ol.
Cevap sahibi+1 yılCumlemiz Allaha emanet oluruz insallah
- +1 yıl
amin.😇
aşırı
00 Yorumla
+1 yıldoğru
00 Yorumla
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi