Sizce hangisinin hem olmasi, sektöre atılması; Hem de yaşantısı işsizlik vs. zor olur?
Yönetmenlik zordur
Oyunculuk zordur
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
O sektör hakkında bilgim var, birkaç yönetmenin konferansına katılmıştım. Sanırım bir filmi, reklamı, diziyi vs. bir tane baş yönetmen çektiğine göre çoğu zamanda 1' den fazla oyuncu olduğuna göre oyunculukta iş bulmak daha kolay. Yönetmenlik 4' üncü yönetmeliğe kadar var ama dizide figüranlarla birlikte istihdam 1000 tane oyuncuya çıkabiliyor. Bence Türkiye' de reklam alanında, film alanında, dizi alanında en baş yönetmenler 10' ar tane olsa en iyi 40 - 50 tane yönetmen var. Yönetmen yardımcılarını vs. sayarsak da 4 ile çarp 200 tane yönetmen ve yönetmen yardımcısı var. Oyuncu ise, tiyatro, film, reklam şu bu derken başı çeken en az 200 oyuncu varsa figüranları vs. de katarsan en az 3000 bin oyuncu var. Görüldüğü gibi oyunculuktan daha kolay iş bulunur. Ben kamera tutacağım ama iş yönetmenliktir, büyük bir yapımda, reklamda çalışmaktır önemli değil ben para kazanmak istiyorum dersen düğün çekimleri, küçük marka çekimleri, fotoğraf çekimleri vs. derken çok daha iyi para kazanabilirsin ve işsiz kalma ihtimalin oyunculuktan çok çok daha az olur. Çünkü oyuncunun bir iş yapabilmesi için onu ya tiyatroya alacaklar ya bir film seçmesine seçilmesi lazım ya reklam için yüzü uygun bulunup seçilecek. Ama ben yönetmenim diyen adam kamerayı iyi bildiği için kameramanlık da yapar ve başkasından iş beklemeden iş yaratır. Olaylar böyle, oyunculuğunda avantajları dezavantajları var, yönetmenliğinde.
Yönetmenlik
Cevap
0Cevap
Yönetmenlik
Oyuncu bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar