Yaşım büyük değil kapanmak istiyorum ama dayanamıyorum ben dar pantolon sıfır kollu üst bandana falan alıştım ama kapanmak istiyorum Allah için bir şeyler yapmak istiyorum belki yarın öleceğim bilmiyorum ama yazın tatili falan var kendime de yakıştıramıyorum kapanık hal bide ne bileyim yaz gelecek sıcaktan pişeceğim nasıl dayanacağım? ne yapmalıyım fikir verin :( kışın kapanıp yazın açılsam günah hemde çok günah..
Cevabın nedir?
- Diğer konusunda 691 cevap paylaştı.
+1 yılkardeşim yapamayacağım edemeyeceğim bunlar hiç yakışıyor mu? Allah sana bunu neden emretti biliyor musun? Allah kuluna yapamayacağı birşeyi emretmez, lütfen vesveselere kanma , cesur ol , madem bir fanisin o halde kendinden değil çevrenden değil , yazdan kıştan mevsimlerden değil yalnız ve yalnız Allah'tan kork tam kork hakkıyla kork ki seni o zaman hiç birşey hiçbir güç durduramaz buna emin ol kardeşim müsterih ol !
46 Yorumla
Soran+1 yılÖzür dilerim yapabilirim ya ben inanıyorum inşallah pes etmeyeceğim
- +1 yıl
kardeşim sen pes etmemeye niyet edersen emin ol Allah da seni pes ettirmemek için sana her türlü yardımcı olur , şeksiz şüphesiz hem de :)
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim :)
- +1 yıl
kardeşim bana değil asıl sana bu sözlerimi yazdıran Allah'a teşekkür etmelisin zira sana şimdiden moral veriyor destek veriyor bunun içinde beni sebep kılıyor ve ben gibileri :) ben de önce Allah'a sonra sana teşk ederim ki bana verdiği akıl nimeti ile doğru düşünüp sana doğru telkinde bulunabilmeme ve karşılığında sevap alabileceğim bir fırsata sorunu derdini paylaşarak buna vesile olduğun için :)
Soran+1 yılKapanmayı saçma bulan arkadaşla tartışmamanızı rica ediyorum :( Yaşım küçük olabilir ama aklım var cahil değilim onun gibi.. O yüzden tartışmayınız
- +1 yıl
tartışmak iyi birşeydir endişe edecek birşey yok , hem insanlar tartışacak ki eğri doğru ortaya çıksın çıkacağı varsa tabi :) tartışmaktan korkma !
En İyi Cevaplar
+1 yılallah yardım eder emin ol cehennem daha sıcak insanların sana görüşümü önemli allahın görüşümü günümüze bakarsan herkes açık bir yanlışı 10 kişiden 9u yaparsa yanlış doğru olmaz gene yanlışstır bir özenme var avrupaya neymiş efendim modernlikmiş fondoteni vurunca herkes güzel seninde dediğin gibi bu gün değilse yarın elbet bir gün öleceğiz hesap günü gelecek ama sen vicdanını köreltme kimseyede özenme
313 Yorumla
Soran+1 yılPeki kapanacağım ama tatile gidersem nasıl yapacağım? herkese kapanacağım dedim beceremedim şimdi tekrar nasıl derim iki yüzlüsün demezler mi?
- +1 yıl
onların dediği önemli değil onlar mı hesap verrecek senin yerine kimseyi sallama herkes birbirinin iyi vea kötü şahidi olacaktır istesin vea istemesin sen kimsenin dedikodusunu yapma hadis diyorki birisini överseniz ona en büyük zararı s, z verirsiniz birisi hakkında iyi vea kötü doğru yalan konuşmak dedikodu gıybettir sen bu günahlara girme tövbe et zaten hiçbişeyden korkmıcaksın çekinmiceksen namazlarınıda kıl tabi günahlardan uzaklaştırır
hem parası olan pazardan imanı olan mezardan korkmaz şüphesiz
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim diğer yorumlara bakıyorum da en iyisi sizin yorumunuz herkes aşağıladı resmen.
- +1 yıl
ben acıyorum sadece onlara bir baksana şeytanın esiri olmuşlar kukla resmen kemalistlermi dersin ateistlermi dersin günümüz gençliği çok yazık üniversteye geçen ateist oluyor anlamadımki hangi akla mantığa sığdırıyorlar sorsan biz cesaretliyiz şöyleyiz böyleyiz boş iş tabi şeytan boş dururmu yok gericiymişte yobazmışta ulan müslüman olmak dininin gereklerini yapmak gericilikmi oluyor gerçi daha ilk okulda bunları kafalaımıza kazıyan sosyal hocaları değilmi bu vatan için şehid olan ları hain diye bize anlatan o hocalar değilmi işte böyle böyle oluyor bunlar akıllı olanlar anlıtor tabiki allahı var olduğunu bilmek için bir ispat gerekmiyorki senin içindeki vicdan bile yeter ama adam ne demiş bir ıspatla 40 bilgeyi yendim 40 ıspatla bir cahili yenemedim neyse sen kmseyi takma boş insanlardan bahsediyorum onlara sadece acı onlar konuşur kukla onlar rabbim herkesin ne olduğunu biliyor ve herkez nasibini iyi kötü alacak inşallah yinede allah herkesi içinde onlarıda islah etsin
Soran+1 yılÇok haklısınız :)
- +1 yıl
bide şunu unutma herkesin kendiyle uğraşan vesvese veren şeytanı vardır insanın imanı ne kadar kuvvetli olursa şeytan onunla uğraşır öbür zayıflar zaten esiri demesine gerek kalmadan zaten günaha giriyorlar sen sen ol şeytana yenik düşme
- +1 yıl
mesele zeki olmak değil herkes zeki mesele onu doğru yönde yontmak
Soran+1 yılGüçlü olacağıma söz veriyorum, kapanacağım.:)
- +1 yıl
umarımki bu erkekler için kapanan süslümanlardan olmazsın ben ve benim gibi düşünen erkekler asla açık vea altı açık kızla evlenmezler allah sanada hayırlısını nasip etsin
Soran+1 yılSüslüman 😂 ben sırf hava atmak için ya da para için bedenimi satmam. şort giyiyor olabilirim ama üstüne mutlaka uzun hırka giyer önümü kapatırım.. başarırım umarım.
- +1 yıl
altı açık derken türbanlı ama her haltı yiyor demek istemiştim
Soran+1 yılHa anladım yok ben öyle değilim :) Öyle olanlara Allah yardım etsin
- +1 yıl
amin herkese
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvrim teorisini araştır, sorgula, bir süre sonra zaten bunlara inanmayacaksın. Gerçekten ne kadar iyi biri olursan ol sırf ona tapmıyosun diye ebediyen seni cehenneme yollayan bir tanrı... Gerçekten çok merhametliymiş Allah (!) İnanmamız için daha somut bir kanıt bile yokken dinlerin kesin bir ispatı yokken sırf ona inanmıyorum diye ebediyen cehennemde mi yanacam yani? İstediğin gibi tartışabiliriz sıkıntı yok
00 Yorumla
+1 yılAnnenden babandan veyahut kapalı bir bayandan destek al 5 vakit namaz kılan birisinden
25 Yorumla
Soran+1 yılannem açık babam namaz kılıyor o da çok sevinecek de dayanamam diye ümidini kesti.
- +1 yıl
Ne yalan söyleyim sen gercekten kapanmayı istemiyorsun siz baskasına kapanıcam vs dediğiniz için şimdi siz bunu mecbur hissediyorsunuz
Yaparsan günahların gider yapmazsan günahların artar
Unutma Allahın namaza ihtiyacı yok senin ihtiyacın var
Soran+1 yılİstiyorum ama dayanmakta zorluk çektiğim için cesaret edip kapanamıyorum açılıyorum sonra günaha giriyorum.
- +1 yıl
https://youtu.be/_Yr2X7fBuk4
Bunu izle sana yeter
Soran+1 yılTeşekkürler
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
20Cevap
cehennem daha sicak. ALLAH (C. C.) a yoneldikten sonra o her turlu serinlik verir sana merak etme.
ha kapandiktan sonra egerki dar giyinmeye devam ediceksen hic kapanma,
yanlis anlamada bari basortusunu lekeleyenlerden olma.213 Yorumla
Soran+1 yılHayırr asla kapansam etek giyineceğim bol etek üstüne uygun bir şey ve şal bu kadar kapanmayı biliyorum sadece nasıl dayanırım bilmiyorum dışarı çıkarken tüm gözler üstümde olacak
Soran+1 yılEvet makyaj yapıyorum da çok değil yüzüme uygun değil sadece dudak çatlakları için nemlendirci ve rimel ama rimel çok değil nemlendirici sadece :)
Soran+1 yılEvet arkadaşım da kapalı onların arkadaşlarıyla tanıştım kıpkırmızı ruj fondoten allık rımel ıyy iticilerdi bir de..
Soran+1 yılEvet bir de kapalılar ben şaşırdım :(
Soran+1 yılÇok teşekkür ediyorum siz de öylesiniz :) İnşAllah daha da iyi olurum kapanırım Kuran kursuna giderim herkese nasip olur :)
Soran+1 yılYardımınız için teşekkürler Allah razı olsun :)
Soran+1 yılHayırlı günler
+1 yılBiraz bekle o zaman kafanda olgunlassin bir anda yapipta sonra pisman olma yani insan pisman olmaz Allah icin yapinca ama acaba erkenmiydi diyipte sonra gorgusuz kapalilardan olma
13 Yorumla
Soran+1 yıl15 yaş altıyım bilemiyorum
- +1 yıl
Abicim 15 yas altiysan biraz daha olgunlastir kafandakini ailede durum be
- +1 yıl
Ne?
+1 yılKapalıdır yorgan giymiyor canım bizim içinde rahat kıyafetler var sen yeter ki iste olur bir şekilde
11 Yorumla
Soran+1 yılTEŞEKKÜRLER 😻
- Diğer konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılbu sorunun ilk versiyonunu kaldıran o insanlıktan nasibini almamış kendine mod denen saçmalık abidesi dip boyası kim acaba.
01 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadım?
+1 yılNasıl yakistiramion bir kıza tesettür çok yakışır benim için 30 40 sıfır öndedir
03 Yorumla
Soran+1 yılYa takmasını beceremediğimden de olabilir sanırım
- +1 yıl
Yakışır yakışır her şekli yakışır yeterkki hakkını ver
Soran+1 yılTeşekkürler 👋
+1 yılkapandıktan sonra makyaj falanda yapmayacaksın. kapanıp biton boya sureceksen hiç girme o işe dalga geçerler
10 Yorumla
+1 yılallah için yapıyosun bide dayanabilir miyim diyosun? bence bunda bir işlem hatası var :)
02 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir :/
- +1 yıl
bence zamana bırak sen yinede namaz kıl oruç tut ama hazır olunca kapan
Mevsimlik oteller gibi. Yazın açıl kışın kapan. Elbette günah olur.
11 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂 Haklısınız özür diliyorum
Kapanmak saçma değil mi kimse senin saçınla ilgilenmez
013 Yorumla
Soran+1 yılNeden saçma olduğunu düşünüyorsunuz? Ateist falan değilsinizdir umarım. Allah için bir şeyler yapmak ne kadar huzur verici bir şey değil mi?
- +1 yıl
o zaman saçı olmayan bir kızı beğenebilirsin demektir bu yani madem saçıyla ilgilenmez bir erkek , o halde sen kel bir kızla evlen de bizi inandır bu konuda ne kadar samimi olduğuna? Ne dersin?
- +1 yıl
asıl senin cevabın ne alaka , e yorumundaki düşünceni ispat etki senin doğru bir fikir olduğuna inanabilmemiz için haklı geçerli bir nedenimiz olsun aksi takdirde boş bir fikirden ibaret kalır
Soran+1 yılHuzur verici yanı çok var. kendimce konuşuyorum kapandığım da mutlu oluyorum af edersiniz kapalı değilim ama siz erkeklerin sevdiği kızlar gibi de öyle göbeği açık üst kıçı gözüken bir şort giyinmiyorum dövme falan da işim yok. sırf cool olmak için bunları yapmıyorum pantolon üst hırka o kadar. Kapanmak dünyadaki güzel şeylerden birisi. Namaz kılmak Kuran okumak kursuna gitmek Allah için hayırlı bir şeyler yapmak. Kapanmak nedir? edepli saygılı şekilde giyinmektir. Allah için bir şeyler yapmaktır. BENCE ÖYLE sizi bilmiyorum yanılmıyorsam ateist birisiniz.
- +1 yıl
Kadınlar neden kapanır erkek nefsi için erkek nefsini yaratan kim aynı değil mi kendi yarattığın kulu durduramayıp kadına kapan demek saçma geliyo bana ayrıca kapanmanın bilimsel olarak zararları var D vitamini alamama orta yaşlarda kemik erime gibi. @deliyürekliadam
Soran+1 yılSanmıyorum gerçekten mutlu oluyorum huzur buluyorum dünyalar benim oluyor. Tabii siz ne anlarsınız ben de kiminle konuşuyorsam.. Allaha havale ediyorum iyi günler. :)
- +1 yıl
kadınlar erkek nefsi için yaratılmamıştır kadın da erkek de imtihan edilmek maksadıyla yaratılmıştır , önce burayı bir doğru anla , imtihanın malzemeleri konuları çeşitleri yolları vs.. Allahın emir ve yasaklarına karşı gelmemektir, Allah yarattığı kadın ve erkeğe belli yasaklar getirmiştir , bunlardan erkekler için olanı ayrı kadınlar için olanı ayrıdır. bununla birlikte ortak olarak uyulması gereken kurallarda vardır, Allah her iki cinsi de imtihan gereği nefs ile yaratmıştır, ve nefs denilen şey kendisine uyulduğu takdirde Allahın emir ve yasaklarına karşı gelmeye neden olur , ancak Allah bu nefs denilen şeyi de hem zararı hem faydası ile zıttı ile yarattığından faydasını da zararını da kişinin iradesine bırakmıştır , Allahın emir ve yasakları gereği kişi faydasına geleni istiyorsa nefsine helal dairede uymalı haram olana uymamalıdır , yaratan yaradılmışı ve nefslerimizi iyi bildiğinden ki yaratacının bunu en iyi bilen olmasından daha doğal birşey yoktur ,
- +1 yıl
bu arada Allahın bütün emir ve yasakları yine bizim için irademizin tehlikeye düşmemesi için nefse şeytana uymamamız için imtihanımızı kazanmamıza yardımcı olmak içindir ki Allah kullarına çok merhamet edendir ! sonsuz merhamet sahibi olan Allah bizim kötülüğümüzü değil iyiliğimizi istemektedir zira O istemese hiçbirşey olmazdı
- +1 yıl
yine yanıldın be kardeşim :) elma adem havva şeytan vs.. değil mesele , bunların hepsi bir sebep sonuç ise imtihanda olmamız !
Nefs ini yenebiliyosan basarirsn canım hayirli olsun
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
Cehennem ateşine dayanmak daha zor bence gerçi sanki biz cennete kombine aldık 😂😂
06 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂 İnşallah başara bilirim.. Tatilde ne olacak peki?
- +1 yıl
Tatilde kapalilara göre kıyafet var denize o kıyafetle giriyorlar araştır onu
Soran+1 yıl:( 😂
Soran+1 yılTabii
- Diğer konusunda 15,2b cevap paylaştı.
+1 yılAllah türban takana alttan görünmek klima cini takıyor. Ayrıca ölünce 4 erkek veriliyor istediğin gibi Eğlen
01 Yorumla
Soran+1 yılKomik miydi :/
dayanamayacak ne var ki, Allah sabrını verir, mükafatı da büyük olur...
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılCehennemde yanmayı dünyada yanmayla bir tutma onca kapalı insan var hangisi bu zamana kadar yanmış içinde iman varken kıymetini bil bence sonra çok geç olabilir
10 Yorumlagunah. tabikide. bence sen. acik. kal. dar. pantolon. falan seksisindir
00 Yorumla
+1 yılAllah kolaylığını veriyor bunlar sadece vesvese
27 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah başara bilirim.. Takmayı beceremediğimden kendime yakıştıramıyorum ve uygun kıyafetim de yok alışverişe çıkmam gerekiyor :(
- +1 yıl
Tesettür zaten yakışması için değil. Hiç unutmam kapanmama vesile olan videoda tebliğ yapan adam şu sözleri söylüyordu "dışarıdaki insanların hakkınızda ne düşündüğünü önemsediğiniz kadar, Allah'ın hakkınızda ne düşündüğüne değer vermiyor musunuz?" "Bir erkeğin sizi beğenmesi kadar değeri yok mu Allah'ın beğenisinin" Bu söz yatıp ağlanacak bir söz. Hüngür hüngür ağlanacak bir söz. Seni bacakların, memen için beğenecek, sevecek olan sevmesin zaten. Tesettür kadını hür yapar, onun aklıyla yargılanmasını sağlar vücuduyla değil. Tesettür, kalbini, aklını sevmediğin kadının vücuduna da dokunamayacağını gösterir erkeğe. Tesettür üzerindeyken seni ancak sen olduğun için sevebilir herkes. Allah kadına hem fazlaca güzellik vermiş, hem de onu fazlaca korumuştur..
- +1 yıl
Kıyafeti dert ediyorsun.. sen Rabb'ine güven. O kendine gelen, O'nu dost bileni yarı yolda bırakır mı?
Soran+1 yılBu gördüklerim iyi geldi buradan şunu anladım ki başkasının ne düşündüğü önemli değil önemli olan Allah C. C beğenmesidir. Doğru mu,
- +1 yıl
Öyle
Soran+1 yılTeşekkür ederim :)
- +1 yıl
Ben de
İçinden gelmiyorsa zorlama
10 Yorumla
+1 yılzamanla alılırsın c m
11 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah..
+1 yıltam anlamıyla düşün ne düşüneceksen
12 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadım ama :)
- +1 yıl
kapanacaksan tam kapan kapanmayacak tam kapanma :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılsenin gibiler hep akp eseri canım ya.
03 Yorumla
Soran+1 yılİnsanları tanımadan yargılayan ön yargılı olan akp eseri diye aşağılayan dalga geçen size ne demeli acaba? :) akpli olduğumu nereden çıkarttınız anlayamadım doğrusu..
Cevap sahibi+1 yılakp li demedim zaten akp eseri dedim. cahil olduğunu anlamak için tanımak gerekmez. iki lakırdısı ele verir insanı
Soran+1 yılCahil olabilirim siz de çok akıllı değilsiniz ego tavan maşallah..
o zaman kapanma
12 Yorumla
Soran+1 yılGünaha mı gireyim kaç gün yaşayacağız bilmiyorum hepimiz için hayırlısı olsun
Kapanma ajsj
011 Yorumla
Soran+1 yılÇok akıllısınız
Soran+1 yılNe gibi dcmçxmşs
Soran+1 yılRandom dxmdsşs
Soran+1 yılHayırrr benim ki daha güzeell rmşemşemdşdmdçxmeşnreşjeşandşdmdçenfwqösçwmqçfmeşemdş
- +1 yıl
aehaehahtsljhdcowncksnlcnjkndcknownjcuwencjhdcnlmsbncöscjhfhowhefhoahobvhbömxbcvaıpfıggshgjaksghgssfogeyrgfhdbnbvnabvvhgq9ergfaksdhbcnbskbchjadfvusgyfuvffpvgefvhjadlfkvnfkfbıpaeehuıerpğgquğgfvjbqwjeqweqweasdasdasdasx<x<zx<zxcbbcbcvbcvbdfgdfgeterteyuıyuıyuıghjghjghbnmçklkiopşjeıvkerhfuefwopurowıefjsdvbcxnsndjsfjehguhgvsklzdjfvnvbsvoıehfpamcğpae0rıutv8ytaşnecjmaksdpkmcükpaweofkmwoıejgnaş. lkdnvşuajegurşwrıqguaergğpaeıogpaüf, vmzödfnvdfjkhoghajkhafkadfjşhşadfgjhwufhudhfFHUEIFhruqwjifoidhnvjn<çnbvncxvbhuvyrşıuhfşqadasdqwdqweweqasdasdsczxcxjhjhsjshjhsjhsjhspowjwefjeojjpoğooğpoğpofıeuryetuııutywejnvdvcxnnvnmasdaspodpasodşlkasdasikdialskdliaskğqwıeqwğoeıqwğeowmözx wehfghsdgfhsgdhgsdcschshcqweqrqueuasdasdasdadadjjndvjnvjqweqwweqwjdhv hjknvdfjv ehveojvoknvmcxnlkvhshkasnchfjkhdjfshdfhksdjhfdsjkhfjdskfhsdjfhuıfhweuıbhızkjxdoaıuhfalksjbcvaıullbsdhjcndsjcnasdbvıausahıjsdhhjgsjdgfdsgmsdbhyugfsbdhcbsbczbxmcbmxbsjfgakjdhfıuwefugaıoefbsovuefhalıefdjbvpauwgrypavrtseyğgaüefckwlahwuıefygvzjkvhnj
Soran+1 yılYa oha 😂 üşendim kusuruma bakmayın :)
Soran+1 yıl:( Hilecisiniz.. :(
- Diğer konusunda 969 cevap paylaştı.
+1 yılİnsallah basarirsin
33 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun inşallah :)
- +1 yıl
Basarirsin sabirli ol yeterli nefsini eline al sen yonet o diil
Soran+1 yılTeşekkür ederim :)
+1 yılKanpansana
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİçinden gelcek
10 Yorumla