En samimi olduğum arkadaşım iftara davet etti, yarın gideceğim ama eli boş gidilmez. İftara giderken ne götürmem uygun olur? Ben hurma ve tatlı arasında kaldım...
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Yeme & İçme konusunda 534 cevap paylaştı.
+1 yılMerhabalar ^^
Ayların sultanı Ramazan gelirken elbette akıllara ilk olarak misafirlik, yemek davetleri ve sıcacık pide kokularıyla insanların ezan sesine kulak kesilmesi gelir. Elhamdülillah bu sene de Ramazan’a çok az kaldı. Tam da bu zamanda sorunuz çok güzel olmuş, tebrik ederim. Zira Ramazan birliktelik demektir, Ramazan birbirini düşünmek, birbirine daha çok yardım etmek ve halini hatırını daha çok sormak demektir. Misafirliğe giderken de iyi niyetimizi ve Ramazan’ın ruhunu daha iyi yansıtabiliriz hem güler yüzümüzle hem de elimiz boş gitmeyerek ev sahibini düşünmemizle. Bu aşamada birçok seçenek var aslında önümüzde, hele ki insanlar aç olunca gerçekten ne alacağına, ne yemek istediğine de karar veremeyebiliyor. Elbette Ramazan ile özdeşleşmiş, ismi söylenince; akla gelince direkt Ramazan’ı hatırladığımız yiyecekler olduğu gibi, misafirliğe de çok yakışacak yiyeceklerimiz vardır. Ben de yanımızda giderken neler götürebileceğimize dair bir yiyecek hediye listesi hazırlıyorum sizler için.
İftar davetine, misafirliğe giderken ne alınır?
1-Pide : Pidenin Ramazan’daki yeri bambaşkadır. Sokaklarda, bilhassa fırınların yakınlarında o pide kokusu mükemmeldir. Elbette ilk akla pide gelir. Hem aile ekmek almamış ise yahut eksikse bu konuda düşünceli bir yardımımız olur, hem ekmek almış olsalar bile sahura kalkacakları için ekmek fazladan olmaz, ev sahibi sahurda tüketebilir ve sofraya bir çeşit katarız. Seçim konusunda da sadece Ramazan’da çıkan pidelerden yumurtalı pideyi tercih edebiliriz.
2-Hurma : Hurma denilince akla direkt Ramazan geliyor, çünkü hurma ile orucu açmak bizlerde birer sünnettir ki adet haline gelmiştir. Tıpkı tuz gibi. Böylesine besleyici ve bedene faydalı bir meyveyle misafirliğe gitmemiz de çok şık olacaktır. Tercihen ise ‘’ Mebrun ‘’ hurmasını seçebiliriz, bozulmadan bekleyişi ve tat olarak ortalama değerleriyle en çok satılan türdür Mebrun.

3-Sucuk içi : Büyük restorantlarda ara sıcak olarak daima karşımıza çıkan, tabağa ‘’ serpme ‘’ olarak yayılan ve mükemmel bir geçiş yiyeceği sucuk içi götürebilir. Kasap sucuktan evde de yapabilir, güvendiğimiz restorantlardan ara sıcak olarak taze taze alıp da götürebiliriz. Böylelikle hem ev sahibi çorbadan sonra ana yemekleri servis ederken kimse boş beklemez, hem de telaşa mahal vermeden ara sıcakla sofraya mükemmel bir renk katarız.

4-Ev yemeğimiz : Neden misafirliğe gittiğimiz yere bir çeşit ev yemeği ile katkıda bulunmuyoruz softasına? Bu çok şık bir davranış olacaktır. Bilhassa her sofrada olmayan ama mükemmel yardımcı addedilebilir börek yahut dolma/sorma gibi seçenekler gittiğimiz evin sofrasına da çeşit ve renk katacak, ev sahibini de sevindirecektir.

İçecek olarak ne götürebiliriz?
5-Şerbet : Bilhassa Osmanlı mutfağından bizlere miras kalan, Ramazan’da da sağlık uzmanlarının bilhassa önerilerde bulunduğu milli bir içeceğimiz vardır : Şerbet. Dilerseniz evde kolayca gül yahut reyhan şerbeti hazırlayalım; ki bence’lerimden birinde reyhan şerbeti tarifi de vardır; dilerseniz güvendiğimiz bir yerden şerbet alıp götürebiliriz. Çok da hafif olacağı için kalabalık Ramazan sofralarında şişkinlik yapmayacaktır. Sıcak Günlerin En İhtişamlı Şerbeti: Reyhan şerbeti
6-Meyve suyu ve soda : Ramazanda içecekler sofra kalabalıklığı yüzünden kesinlikle önem arz ediyor. Bu aşamada şişkinlik yapmayacak ve lezzetten de ödün vermeyen içecek alternatifi olarak en sağlıklı seçeneklerden biri de %100 meyve suları ve sodadır. İkisinin karışımı da hem damağa hem de mide sağlığına hitap edecektir.
7-Şalgam : Bilhassa et bulunan ağır sofraların vazgeçilmezidir şalgam. Çünkü hazmı kolaylaştırdığı gibi, lezzet olarak da et yemeklerine çok yakışmaktadır. Gittiğimiz yerde reflüsü yahut gastridi olan olabilir, bu yüzden hem acılı hem de acısız seçenekleri alıp gitmemizde fayda vardır, bilginiz olsun.

8- Kola : Koladan uzak duralım. Kola, hele ki böylesine Ramazan sofralarında midede şişkinlik ve ciddi sorunlara yol açabilir. Hele ki ailelerde reflüsü, gastridi ve mide sorunları olan varsa, Ramazan’ın neşesine kapılıp kolayı tüketirlerse, büyük sorunlar ortaya çıkabilir. Kimse acilde geçirmek istemez değil mi yemek sonrasını? J
Tatlı olarak ne götürebiliriz?
9-Güllaç : Güllaç tatlısı, tarihi 1489’a dayanan, ilk defa Saray’da elde kalan yufkaların süt ve şekerle birleşmesiyle ortaya çıkmış, bu güne değin gelmiş ve Ramazan ile de özdeşleşmiş bir tatlıdır. Kaliteli bir güllaç yaprağı kullanarak; önerim Saffet Abdullah firmasıdır; evde de ortalama bir şekerle yapabilir, ya da güvendiğimiz bir pastaneden güllaçları alıp misafirliğe götürebilir. Hafif olması sebebiyle de ev hsahiplerinin hoşuna gidecektir
10-Kaymaklı Ekmek Kadayıfı : Milletçe kadayıfı severiz ki, zaten bize özgüdür. Ama kadayıf çeşitlerinden tepsi ve ekmek kadayıfı kesinlikle Ramazan’a en uygun olanlarıdır. Nedendir bilemiyorum ama Kaymaklı Ekmek Kadayıfı’nı sırf Ramazan’da üretip satan yerler bile görüyorum yıllardır, bu lezzet Ramazan’la bütünleşmiştir. Biz de evde yapabilir ya da bir pastaneden taze kaymağı ile alıp yemek sonrasına lezzet katacak bu tatlımızla gidebiliriz.

11-Baklava ve dondurma ikilisi : Baklavanın yakışmayacağı sofra mı var? Baklava hakikaten iyi yapılırsa her sofraya yakışacak bir lezzettir, o lezzeti de tepeye çıkarak bir eşlikçisi vardır ki, o da dondurmadır. Alabileceğimiz kaliteli sade bir dondurma ve baklava ile kaliteli bir tatlı alternatifi ile gidebiliriz misafirliğe.

Bonus : Minik bir Türk kahvesi paketi ve hurma dolgulu çikolata alırsak, yemekten sonra yahut meyveden sonra olabilecek bir servise yardımcı oluruz. İki ürün de birbirine yakışan, Ramazan ayına da çok uyumlu lezzetlerdir.

Çok keyifle iştirak ettiğim bir soru oldu, bilhassa gidilen Ramazan davetinde ev sahibine ‘’ ben sizi düşünerek minik bir hediyemle geldim ‘’ imajı bırakmak, daha girer girmez güler yüzlere sebebiyet verebilir. Böylesine güzel bir amaç için de elimden geldiğince Ramazan’a özgü ve sağlıklı seçeneklerden listemi oluşturdum, Rabbim oruçlarımızı kabul etsin şimdiden ve Pandemi sonrası inşaAllah yine misafirlik adetlerimiz devam etsin. Hayırlı Ramazanlar ^^
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Yeme & İçme konusunda 587 cevap paylaştı.
+1 yılRamazanda iftara misafirliğe giderken ne alınır?
Ramazan yaklaşırken insanların aklındaki en büyük soru işaretlerinden biri Ramazan'da iftara giderken ne götürülmelidir oluyor. Ben de bugün bu yazımda sizlerin kafasındaki soru işaretlerini bir nebze olsun cevap bulmaya çalışacağım. Haydi şimdi beraber önerilerime bakalım.
1- Bir Klasik Olan Tatlı

a- Baklava
Baklava her misafirlikte olduğu gibi Ramazan ayında iftarda da yiyilebilir. Hem tadı hem ağızda bıraktığı o güzel çıtırdı ile sevmeyeni çok azdır. Şerbetli tatlı severlerin ilk tercihidir ve kesinlikle risk bulundurmayan bir tatlıdır. Ev sahibi beğenecek mi beğenmeyecek mi gibi endişeniz olmaz. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Küçük bir tavsiye vereyim ben tereyağlı ve Antep fıstıklı olana bayılıyorum, her ne kadar şerbetli tatlı sevmesemde bu ikili gerçekten muhteşem oluyor.
b- Güllaç
İkinci sıramda bir Ramazan klasiği olan güllaç var. Dediğim gibi bir Ramazan klasiğidir ve bence sevmeyen insan yoktur bu tatlıyı. Baklava da olduğu gibi kesinlikle risk bulundurmaz. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.
c- Kazandibi
Hiç yemediğim ama çok merak ettiğim bir tatlı olan kazandibi ile devam ediyorum. Gerçekten övgüsünü çok duydum, seveni çok fazla ve ben de gerçekten çok merak ediyorum. Hiç yemediğim bir şeyi tavsiye etmek belki doğru değil ancak ben yine de kazandibini tavsiye ediyorum bu kadar övgü aldığına göre eminim ki çok lezzetlidir.
d- Tel kadayıf
Şerbetli tatlılardan olan tel kadayıf ile devam edeyim. Gerçekten o tel tel olan dokusu insanın ağzında çok tatlı bir his bırakıyor. Sevmeyeni de yine yok denecek kadar az. Şerbetli tatlılar denildiği zaman akla ilk gelenlerden bir tanesi. Özellikle dondurma ile servis edildiğinde gerçekten muhteşem bir lezzet ortaya çıkıyor. Bence en çıtırından en şerbetlisinden tel kadayıf alabilirsiniz yanında da tabii ki dondurma hiç fena olmaz.
e- Meyveli yaş pasta
Sadece yaş pasta demek istemedim kendi sevdiğim olan meyveli yaş pastayı koymak istedim. İftardan sonra bence ferah bir şeyler tüketilmeli ya da ben öyle yapmayı seviyorum en azından. Çikolatanın ağır olacağını düşündüğüm için meyveli yaş pasta önerisinde bulunmak istedim. Eğer sizde seviyorsanız ve misafirliğe gideceğiniz ev halkının da seveceğini düşünüyorsanız meyveli yaş pasta harika olacaktır eminim.
f- Tatlı tuzlu kurabiyeler
Renk renk çeşit çeşit kurabiyeler var ve misafirliğe giderken de alınması gayet makul diye düşünüyorum. Özellikle çayın yanında gayet hafif ve bir o kadar lezzetli oluyorlar. Siz de tatlı ve tuzlu karışık bir paket yaptırabilirsiniz. Hem sizin için de gayet ekonomik olacaktır.
2- İçecek

a- Kayısı suyu
Özellikle meyve suyu değil kayısı suyunu tercih ettim çünkü kayısı suyu sindirime yardımcı olur, bağırsakları rahatlatır. İftarda maalesef hızlıca ve biraz fazla yiyoruz kayısı suyu da işte tam burada devreye giriyor. İftar yaparken veya çaydan önce bir bardak kayısı suyu içmek oruç tutan kişilere iyi gelecektir diye düşünüyorum. Ayrıca bir yerde okumuştum uzmanlar'da iftarda bir bardak kayısı suyu içilmesini öneriyor.
b- Boza
Seveni kadar sevmeyeni de var bunu almak birazcık riskli olacaktır ama ben yine de tavsiye ediyorum. Benim bir kere deneme fırsatım oldu bu lezzeti ve gerçekten çok beğendim. Çok yumuşak bir tadı var, insana asla rahatsız etmiyor, içerken çok keyif veriyor. Sizde boza tercih edebilirsiniz hem eski günleri yad etmiş olursunuz çünkü bildiğim kadarıyla boza eskiden daha çok meşhurdu.
c- Soda
Belki iftara giderken götürmek için basit gibi görünse de bence iftardan sonra en çok ihtiyaç duyduğumuz şeylerden biri soda oluyor. Kayısı suyu kısmında yazdığım gibi iftarda yemeği biraz fazla kaçırıyoruz ve sonrasında sindirirken zorluk yaşıyoruz işte soda da yine kayısı suyu gibi burada devreye giriyor.
d- Ayran ve kola olmasın
Ayran insanın karnını çok çabuk şişiren bir içecek maalesef. Yemek esnasında ayran içersek karnımız bir anda şişer bir anda tokluk hissederiz ve aslında tam doyamadan sofradan kalkmış oluruz. Ayrıca ayranın uyku getirme özelliği de olduğu için iftardan sonra mayışık bir halde oluruz maalesef. Size de tavsiyem ayran götürmeyin. Kolada aynı şekilde insanı şişiriyor ve rahatsız ediyor. Özellikle misafirlikte kola içilmesini pek uygun bulmuyorum.
3- Ekmek ve Pide

Özellikle iftara birkaç dakika kala iyice kendimizi acıkmış hissediyoruz ve ne ekmeğin ne pidenin yeteceğini düşünüyoruz sanki gitmeyecekmiş gibi geliyor gözümüze. Siz de birkaç tane ekmek ve yanına güzel, nefis, sıcak bir Ramazan pidesi alabilirsiniz. Eminim ki çok makbule geçecektir ev sahibi içinde.
4- Ev Yemeği

Biz Türk halkı olarak çok misafirperveriz. Özellikle yemek konularında çok çok dikkatliyiz. Misafirimiz iyice doysun asla aç kalmasın isteriz. Bu yüzden eve misafir çağırdığımız zaman yemekleri fazlaca yaparız. Ancak her ailenin ekonomik durumu çok iyi olamıyor maalesef. Her ne kadar yeteri kadar yemek yapmış olsa da içi rahat edemiyor. Size de tavsiyem karşı tarafın kendini size karşı mahçup hissetmemesi adına bir iki tencere ev yemeği yapıp götürürseniz gerçekten çok güzel ve çok ince düşünceli bir hareket olacaktır.
5- Taze Meyve

İftar kadar iftarın sonrası da çok önemlidir ve yukarıda dediğim gibi biz Türk halkı olarak misafirlerimize çok önem veririz, onları çok iyi ağırlamak isteriz. Yemek, tatlı, çay, meyve bunlar bizim için çok önemlidir. Siz de iftardan sonra yemek için en tazesinden, en güzelinden karışık meyve alabilirsiniz. Ayrıca sadece iftardan sonra değil iftar yaparken de yenilebilir meyve.
6- Eğlenceli Bir Film

Son olarak yiyecek dışında bir öneride bulunmak istedim. Zaten hayatımız zorluklar ve stresle geçiyor en azından misafirliğe gittiğimiz zaman iftar sonrasında bol bol kahkaha atabileceğimiz, güle bileceğimiz anlar yaşamak bizim için çok iyi olacaktır. Sizde en komiğinden, en eğlencelisinden güzel bir film alabilirsiniz. İftardan sonra çay içerken bunu izleyerek keyifli dakikalar yaşayabilirsiniz. Yazım burada sona erdi umarım iftar davetine misafirliğe giderken ne alınır sorunuza cevap bulabilirsiniz. Şimdiden hayırlı Ramazanlar dilerim❤️.
70 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
105
Cevap
125Cevap
+1 yılMerhaba,
Ramazan'da ülkemizde insanların birbirine iftar için gitmesi hem toplum bağlarını güçlendirirken hem de keyifli anılar biriktirmemize sebep olur. Bu toplumda genel olarak gelenek halini almış Bu durumdur. Ramazan sofraları kalabalık olur, orucu açmak için su, zeytin ya da hurma gibi seçeneklerden birisi sofrada illa olur. Misafir sofrası için zeytin değil de daha sık durması sebebiyle hurma ya da su kullanılır. Elbette iftar için gidilen yere eli boş gidilmez, davetli herkesce bir şeyler götürülür. Bu yazımızda acaba misafirliğe giderken ne götürebilirim diyenler için güzel fikirler vereceğimize inanıyorum.İftar davetine, misafirliğe giderken ne alınır?
1-) Pide

Özellikle yumurtalı pidenin Ramazan ayında daha çok sevildiğini ve adeta Ramazan ayının bir sembolü olarak akıllarda yer ettiğini söyleyebiliriz. Bu yıl tanesi 9 liradan satılacağı duyurulan pide, bu güzel ayın en güzel getirilerinden.
2-) Güllaç

Yine Ramazan denilince akla gelen ilk tatlı olan güllaç, sütlü ve gül suyu içerikli yapısıyla uzun süre boş kalmış mideler için uygun bir tatlıdır. Hazır da alabilir kendiniz de yapıp hediye edebilirsiniz.
3-) Kalburabastı

Aslında bayram sofralarının en bilinen tatlılarından olan Kalburabastı, uygun fiyatı yavda evde yapılacaksa uygun maliyetiyle de hem lezzetli hem yöresel hediye olarak götürülecek tatlılardandır.
4-) Şekerpare

Şekerparenin iki çeşidi vardır, ya ortasına fındık konulur ya da yumurtayla desen verilir. Her ikisi de iyi bir seçenektir. İçerik olarak kalburabastıyla benzer içeriğe sahip olduğu için şekerpare sevenlere de hitap edebilir.
5-) Asitli içecek

Ramazan sofraları yediğimizi hazmetmeye yardımcı olması açısından en çok aranan şeylerin başında asitli içecekler gelir. Kola, sarı kola ya da gazoz gibi seçeneklerden biri seçilebilir.
6-) Şerbet

Reyhan şerbeti, Gül şerbeti gibi şerbetler başta olmak üzere kendi yaptığımız aroması güzel bir şerbeti hediye olarak götürebilirsiniz. Özellikle Reyhan bitkisi kaynatılarak yapılan Reyhan şerbeti susuzluğa birebir olduğu için tercih edilesi duruyor.
7-) Hurma

Hurma Ramazan ayında orucun açılması için önerilen yiyeceklerden biridir. Ve insan vücudu için inanılmaz büyük faydaları vardır. Şifalı bu gıdanın çikolata kaplı halleri de hediyelik olarak satılır.
8-) Kaymaklı ekmek kadayıfı

Sevmeyenini pek görmedim dediğim tatlılardan Kaymaklı ekmek kadayıfı, şık görüntüsüyle ve kaymağını verdiği eşsiz lezzetle bu sofralara çok güzel uyum sağlayacaktır.
9-) Kazandibi

Hafif içeriği ama lezzetli yapısıyla yine mideyi rahatsız etmeyecek, görüntüsü cezbedici olan sütlü tatlılardan biri olan kazandibi de hediye olarak götürülebilecek tatlılar arasındadır.
10-) Trileçe

Trakya bölgesinde yıllardır yapılan şu an tüm ülkecek tanınıp sevilen, orijinali üç çeşit sütle yapılan (manda, keçi, inek sütü) boş sütlü üzerinde zigzag desenlerinin olduğu bu tatlı da hafif yapısıyla en güzel hediye edilebilecek tatlılardan biridir.
Benim aklıma bu öneriler geldi, umarım senin için de faydalı olur. Pandemiden dolayı eski büyük, kalabalık sofralara biraz daha zamanımız var ancak yine de aile içi ve yakın iş arkadaşlarıyla bu tür etkinlikler düşünüyorsanız saydığım alternatiflerden faydalanabilirsiniz. 🌺00 Yorumlaİftar davetine giderken, davetli olduğunuz yere illaki bir şey götürme mecburiyetinde değilsiniz.
Lakin gönlünüzden bu şekilde geçiyorsa, imkanınız ölçüsünde bir şeyler almanız çok güzel ve hoş bir davranıştır.
Nitekim, Mevlana Hazretleri; "Dostların ziyaretine eli bol gelmek, değirmene buğdaysız gitmektir" der...İftar davetine giderken, ne alınabilir?
- Şerbetli tatlı (baklava, kadayıf, lokma vs.)
- Güllaç yapabilir veya alabilirsiniz.
- Şerbet yapabilir veya alabilirsiniz.
- Börek yapabilir veya alabilirsiniz.
- Dondurma alabilirsiniz (Özellikle sıcak mevsimlerde)
- Karpuz veya Kavun alabilirsiniz (Yaza denk gelen Ramazanlarda)
- Tahinli pide alabilirsiniz (Ramazan aylarında özellikle Tahinli pide meşhurdur)Doğrusu davetli olunan yere giderken, hurma götürüldüğünü hiç görmedim, Hurmayı, ekseriyetle ev sahibi alır ve hazırlar..
Hurma alınır mı?
33 YorumlaYeme & İçme konusunda 468 cevap paylaştı. Selam..
Ramazanda misafir çağırmak özellikle sevilen bir adettir.. Davet sahibi "Ne ikram etsek ne pişirsek"? Davetli ise "Giderken ne götürsek"? diye düşünür.
Eger imkanınız varsa iftara giderken tatlı götürmeyi tercih edebilirsiniz.. Çünkü oruç tutarken uzun süre yeme ve içmeden uzak durulduğu için insanın kan şekeri düşebiliyor.. bu sebebten ramazanda vücudun tatlı ihtiyacı normal güne göre daha fazla artıyor. Bu sebebten iftara giderken tatlı götürmek makbule geçer. Pastahaneden alınan hazır şerbetli tatlılar iftar sonrası yemek üzerine ağır kaçacağı için size tavsiyem bir borcama ev yapımı kendinizin yaptığı bir sütlü tatlı götürmeniz.. bu sayede iftar sonrası sizin yaptığınız tatlı ikram edilirken sizede eline sağlık çok güzel yapmışın diye teşekkür edilir.. hazır götürülen bir şeyin ev yapımı kadar kıymeti olmaz.. mesela marketten güllaç yufkası alıp bir tepsiye Ramazanın gülü güllaç yapıp götürebilirsiniz.. yapımı oldukça kolay pratik tarifi güllaç paketinin üzerinde bulabilirsiniz..

Bunun dışında yumurtalı pide yaptırıp götürebilirsiniz.

Bunun dışında bir tepsi börekte yapıp götürebilirsiniz.. İftar sofrasında çeşit artmış olur..
11 YorumlaDaha önce bulunmadığım bir iftar ortamı olacaksa hislerime güvenerek genelin sevebileceği bir şeyler almayı hedeflerim.
https://www.youtube.com/embed/YSqqv5wI1gA
Tabii her ihtimale karşı birden fazla yiyecek seçeneğini de yanımda bulundurarak zengin bir sofra deneyimi yaratmak için elimden geleni yaparım. Sonuçta her zaman davet edilmiyoruz ve senenin bir ayı içerisinde belki bir kaç gün. Tüm bunlarla birlikte eğer gideceğim iftar ortamında iftar sofrasının nasıl olacağı hakkında bilgi alabileceğim birileri varsa onu arar fikrini alırım.
Basit bir şekilde bana sen bir iftar sofrasından ne beklersin veya bir iftar sofrasına giderken elinde ne ile gidersin diye soracak olursanız.:
Yemeklerin zaten halihazırda ev sahibi tarafından hazırlanacağını düşünürsek yemeklerin yanında iyi gidebilecek yemek öncesi, yemek esnası veya yemek sonrası atıştırmalıklar düşünülebilir. Ayrıca bir kaç farklı içecek seçeneğini de yanımda götürmeyi unutmam.
Yemek sonrası keyfi için de bir şeyler almayı unutmamak lazım. Çerez, atıştırmalıklar, meyveler. Tabi bu saydıklarımın hepsini almak zorunda değiliz, birden fazla kişi gideceksek paylaşım yapılabilir ya da yalnızca hayati olanlar alınabilir.
Eğer baklava alacaksam aşağıdaki gibi bir baklava tabağının yalnızca bana zor yetebileceğini düşünürsek böyle karışık lezzetlerin olduğu bir kaç tabaklık baklava hazırlattırırdım.00 Yorumla
+1 yılMerhaba iftar bizim en yaygın geleneklerimizden bir tanesidir, hele ki yakınlarımızı komşularımızı iftara davet etmek onlarla dostane ilişkileri en sade hali ile sembolleştirir eskiden Sultanlar birbirleri ile sulh görüşmelerini bu şekilde tamamlarmış, arkadaşınıza yakınlığınıza göre değişen bir konu hurma her daim götürülebilecek bir hediye fakat güllaç ya da daha farklı sütlü tatlılar aradaki muhabbeti daha tatmin edici ve Ramazan'a daha özgür bir hediye imajı verir ben güllaçın en iyi tercih olacağına inanıyorum Hayırlı Ramazanlar dilerim.
10 YorumlaEn mantıklısı Yumurtalı Pidedir. İBB'de indirimli olacakmış. Ama bence fırından sıcak sıcak yumurtalı pide alman çok iyi olur.

Bunun dışında Hurma da bir seçenek. Benim tavsiyem Medine hurması diğerleirni pek beğenemiyorum. Ama hen tat hem kalori bakımından mükemmel...

Bir klasik olarak da Ramazan şerbeti elbette. Ramazan şerbeti denince ben sadece bimden alabilirim sanırım. Bana mükemmel geliyor.
00 Yorumla
+1 yılTatlı, pide ve meşrubatlar genelde götürülenler ve mantıklı olanlar.. Ama bazen değişik şeyler yapmak daha iyi olur hem sürpriz de olur.. Mesela; Zemzem suyu olabilir, çeşit çeşit dondurmalar olabilir, elma sirkesi olabilir, doğal limonata olabilir, türk kahvesi olabilir, kuru yufka ve kesme makarna paketleri, şerbet çeşitleri olabilir.. Aslında alışılagelen yiyecek, içecek götürmenin dışına da çıkılabilir.. Mesela; mevsimlik pardesü-ferace tarzı şeyler, güzel renkli pek desenli olmayan başörtüler, temizlik seti, bakım seti, güzel mutfak önlükleri, güzel çekyat koltuk yatak örtüleri-kılıfları, saat-takı gibi şeyler, dinen ve hayatsal yardımcı olacak eğlenceli kitaplar ve zevkine göre iyi hissedeceği her şey olabilir..
00 Yorumla
+1 yılBaklava kesinlikle alınmalı. Bunun dışında kola derdim ancak buzzz gibi kola mevsimi daha gelmedi. Ramazan ayı da pek sıcak geçeceğe benzemiyor.
Baklava + hurma her türlü idealdir.
Hafif bir şeyler istiyorsanız komposto + güllaç gibi tatlılar alabilirsiniz.00 YorumlaŞimdi ekonomi öyle bi hal aldı ki tatlıya yiyeceğe para vermeye elim gelmiyor benim 😂😂 Gittiğim yerlere nevresim takımı, yatak örtüsü, kahve fincanı takımı, havlu, dekoratif servis tabağı, meyve tabağı, pasta takımı, evini biliyorsam uygun aksesuar vs gibi evde kullanılabilecek ve kalıcı olacak hediyeler almak daha mantıklı geliyor bana. Ahhh keşke bana da böyle hediyeler getirseler 😂😂
20 Yorumla- https://www.youtube.com/embed/E-wf0Myfaxohttps://www.youtube.com/embed/wGAk1GrR7ak
Bunları yapıp götürürsen kendini çok özel hissedecektir.
00 Yorumla
+1 yılRamazanın başlamasına günler kala hazırlıklar başladı tabi. Bununla beraber misafiri ağırlamak ya da eli boş gitmemek çok önemli. Örneğin Güllaç tatlısı ve yanında hurma götürmek iyi bir fikir olabilir ve geleneksel olarak güzel bir seçim. #ElitSayfam
00 YorumlaBen evde cheesecake yapıp götürmüştüm 😊 elime bulaşığını poşete koyup vermişlerdi 😅😂
Asla unutamadığım bir anımdır00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYani sadece hurma alıp götürmen basit kalır. Tatlı alabilirsin, onun yanına ekstra içecek ve pide. Ben birine iftar davetine gitseydim böyle yapardım. Sadece hurma vs çok basit kalır, hem ayrıca ramazan ayında herkesin evinde olan bir şey hurma. Bu yüzden bence dediklerimi alabilirsin.
O değilde benim jeton yeni düştü yarın ramazan mı? Aboo ne çabuk01 Yorumla- +1 yıl
Günaydın hurmacı😅😅😅
+1 yılYemek sonrası çayın yanında yemek amaçlı tatli götürmek uygun olur. Genelde misafir tatli getirir çünkü. Tatlıyı zaten getirirler diye tatli yapmayan ev çoktur. Tatli yaptın mı diye sorabilir ona göre hurma goturebilirsin samimiysen
00 Yorumla
+1 yılŞerbetli tatlı alınır; hatta bu bir gelenektir. Ekonomik olarak zorlamayacaksa fıstıklı baklava makbül olandır. Ekonomik olarak zorlanacaksanız tulumba tatlısı ya da güllaç alınabilir. Pasta falan alayım deme, olmaz.
10 Yorumla
+1 yılGenelde tatlı götürülür. Baklava tabi ki vazgeçilmez misafirliğe götürme tatlısıdır.
00 Yorumla
+1 yılTatlı tabiki ( soğuk baklava olabilir.)
Katmer olablir.
Dondurma olabilir.
Güllaç olabilir.
Troliçe olabilir.
Yaş pastası olabilir.
Ekler olabilir.
Pide olabilir yanınada haşhaşlı ekmek.
Lahmacun olabilir.
Çiğ köfte olabilir.
Ramazan şerbeti olabilir.
Portakallı revani olabilir.
Karışık pide
Kıymalı börek, patatesli börek, peynirli börek.01 Yorumla- +1 yıl
Kurabiye, hurma ve meyvede olur.
- Yeme & İçme konusunda 984 cevap paylaştı.
+1 yılYemek yapan kişiye kolaylık olsun diye tatlı bence çok isabetli olur. Hurmadan ziyade işte baklava veya okadar ağır şerbetli istemiyorlarsa sütlü tatlılardan götürebilirsin bence.
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 534 cevap paylaştı. Hafif bir tatlı.
Yakınlığınıza göre sizde yapabilirsiniz, dışardan da alabilirsiniz.
Ben şahsen emek verilip hazırlanarak getirilen tatlıyı tercih ederim.10 Yorumla
+1 yılPide al, malum baştakiler tavsiye etmese somun ekmek yeyin deyip akılları sıra tavsiye veriyor olsalar da hem pahalı ve değeri yüksek hem de çok lezzetli.
00 Yorumla
+1 yılEvde kendin vişneli ekmek kadayıfı ya da ayva tatlısı hazırla yine vişne suyu ve reçeli ile. Sonra bir kutu Maraş dondurması veya kaymak al yanına. Farklı ve hoş seçim olur.
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 770 cevap paylaştı. tabii ki BİM ya da migros gibi marketlerden hediye çeki, veya yemek sonrası içmek üzere kahve :). Dilerseniz kekte yaparım :).
10 Yorumla
+1 yılGüllaç ve limonata kesinlikle. Eğer alınmasını istemiyorsa biri, muhakkak şekerpare ya da baklava yapılıp götürülür.
00 YorumlaBiz hurma aliriz cunki hurma anlamli yani muhamed peyqamer hurmayla oruc tutub hurmayla iftar acarmis
00 Yorumla
+1 yılHurma Helvası ve veya Hurma pekmezi iyi olur ayrıca boğazı yakmayan kaliteli bir ramazan şerbetide iyi olur.
00 YorumlaDışı çikolata kaplı pişmaniye acayip lezzetli kesinlikle tavsiye ederim, ben olsaydım dört beş kutu alıp giderdim❤️❤️❤️❤️❤️ :)
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 766 cevap paylaştı.
+1 yılTatlı veya kendi yaptığın bir yemek, insan içinden ne geliyorsa onu götürebilir diye düşünüyorum
00 Yorumla Tatlı şart, ama hazır alınmaktansa evde keldin yapmak Ramazan ayının samimiyetini daha iyi ifade eder bence. Birde kola olmazsa olmazı tabiki. 😊
00 Yorumla
+1 yılİftara misafir ağırlamak ya da misafir olmak eskidenmiş bacım. Öldü artık o gelenek. Her sene biraz daha kopuyoruz örf adetlerimizden 🥲
00 YorumlaKendi Yemeginizi Yapıp sizde Gidin Onlara Beraber Allah ne verdiyse Afiyetle Yiyin duanızı edin rabbim Şimdiden Kabul etsin Inşallah
00 YorumlaŞöyle güzel tereyağlı bir baklava alıp gidebilirsin yemekten sonra hem ağzınız tatlanir hem de muhabbet, Allah kabul etsin.
00 YorumlaTatlı veya ramazan ikramlıkları yapılıyor. Hediye paketi gibi. İçeriğinde hurma, gül şerbeti vb. bulunuyor. Onlardan alabilirsiniz.
00 YorumlaGazlı içecek karbonhidrat ve hazır paketlenmiş gıda dışında bişey götürün lütfen.
10 Yorumla
+1 yılRamazan daha baslamadi ki erzak kolisi al :)
00 Yorumla
+1 yılDüşünüp Hediye götürmek bile yeterlidir. Ancak en makbul göreni biz Türklerde tatlıdır.
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 655 cevap paylaştı. BİM'in ice tea'si Teatone alın :D :D buz gibi ne sarıyor
00 Yorumla
+1 yılGüllaç kesinlikle tam Ramazana uygun hafif ve mükemmell
03 Yorumla- +1 yıl
Eylül ayının ne özelliği var özel değilse söylesen?
- +1 yıl
En sevdiğim mevsimin başlangıcı
- +1 yıl
Peki
+1 yılSoruya bak fotoğrafa bak iftar sofrasında bardakları şerefemi kaldırıyorsunuz.
00 Yorumla
+1 yılHurma alabilirsin, sevdikleri bir tatlı türü varsa o olabilir. İçecek de olabilir.
00 Yorumla
+1 yılŞerbetli tatlı mideye ağır gelebilir fakat şöyle bol sütlü bir triliçe hiç fena olmaz 😋😋😋💜
00 Yorumla
+1 yılTatlı alınır yani kola vesaire ama bence kola yerine tatlı daha iyi
00 Yorumla
+1 yılAğzında ve yüreğinde dua ile git. Alladığın ikramlardan daha hayırlıdır.
00 Yorumla
+1 yılPide hafif tatlılar olabilir. Bu içimizdem gelen bir şey, yani ne olsa kabul edilir. 🤗
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHurma tabii ki. Bir de yapabilirseniz veya bulabilirseniz (bazı şehirlerde yöresel üründür çünkü) Tahinli pide tarzı bişey götürebilirsiniz. Tulumba tatlısı da olabilir
00 Yorumla
+1 yılPide, hurma, tatlı, kola, fanta, sprite fix menüdür
00 YorumlaBence en mantıklısı tatlıdır. Tatlı alırsan daha sağlıklı olacaktır.
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılTatlı gayet iyi olur ramazana uygun bişe olsun dersen güzel bir trileçe olabilir
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 584 cevap paylaştı. Güllaç fena olmaz aslında :)) Baklava gibi ağır tatlıları tercih etme , Hafif birşeyler al ;)
10 Yorumla
+1 yılGüllaç ne ya ıslak pecete gıbı :D baklava falan al.
00 YorumlaBen kesinlikle iftara gittiğim de güllaç baklava veya şeker pare alıp gidiyorum hem incelik hemde ağzımız tatlansin sohbet güzelleşsin 😉
20 YorumlaTatlı, kola gibi abur cubur şeyler almaktan ziyade 1 Lt.'lik ayçicek yağı alıp götürsen ondan daha iyi bence. Altın takmış kadar olursun😂
20 YorumlaEn güzeli bir kilo şerbetli tatlıdır. Bütün gün orucun etkisiyle iyice kabaran tatlı kriziyle başa çıkabilecek en iyi seçimdir. Tulumba veya baklava olabilir seçim size kalmış. Tatlı adamdır.
00 Yorumlatatli baklava gullac yaninada bir icecek
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 13b cevap paylaştı. Hurma falan alma. Ya tatlı al; ya da dondurma.
00 Yorumla
+1 yılTatlı alabilirsin ama bize gelirsen sakın güllaç alma
00 Yorumlatatlı al ya da pide felan al ya da dondurma kutu felan :D
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,2b cevap paylaştı. Güzel bir markanın osmanlı şerbetini al birde yumurtalı pide. Miss
00 Yorumla
+1 yılAbi al ordan 3 Pide bol susamli. Misafirlikte corbaya bana bana yeee nefes almadan :D
00 YorumlaGenellikle tatlı ve içeçek olarak kola götürülmesini öneririm. Sonuçta iftara gidiyorsun yiyip yiyip şişmek gerek. 😅
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen hep beraber șișelim
Orucu açmak için hurma olabilir.
Yemeğe eşlik etmek için pide olabilir.
Sonrası için tatlı ( baklava, dondurma vs.) olabilir.
💐💐💐00 Yorumla- Devamını Gör (170)
Devamını Gör(215)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem