Güncelleme için özür dilerim
Ud mu yan flüt mü ?
Güncelleme için özür dilerim
yan flüt..madem klarnet alt yapın da var çok sıkıntı çekmezsin diye düşünüyorum..
klarnetten ud a sıfır bilgiyle geçmektense nefes tecrübeni değerlendirmek daha akıllıca gibi duruyor.
üstelik yan flütün esrarengiz bir sesi ve çalana kattığı bir karizmatik hava var ki kimsenin itiraz edeceğini sanmam:)
yan flüt tabiki.
Bende keman çalıyorum 12 yaşında başladım küçüklükten geliyo bize roman olduğumuz için yan flüt bilmem ama ud olabilir ud perdesiz enstrüman olduğu için biraz zor olabilir tercih yap flüt bilmem de ud olabilir bak
Zaten üflemeli çalgıya alışkın olduğun için yan flüttü tercih etmen daha mantıklı. Ama bence klarnet çalışıyorsan nefesin kuvvetli olduğundan ney ' e yönelmeni tavsiye ederim. Ney seni heryönden olgunlaştırır.
Cevap
21Cevap
Bana göre yine üflemeli tercih etmelisin.
Klarnet çaldığına göre ud alakasız göründü.
Bir konserde görmüştüm. Adam bir şarkıda saksafon diğerinde yan flüt çalıyordu.
O sese o gün hayran oldum işte. Ahengine kapıldım yan flüdün.
Üzerinden bir ay geçmiş ama tercihini umarım üflemeliden yana kullanmışsındır.
yan flüt denemelsin. ayrıca ud biraz zor değil acayip zor sende belirtmişsin perdesiz oldğnu aynen öyle :D ayrıca yan flütün sesi çok gzl, seni mutlu eder
bana sorarsan ud hep büyüleyici gelmiştir bana. Yan flütse çok estetik.. Ama zaten klarnet çalıyomuşsun, flütte hiç zorlanmazsın. Değişiklik olsun dersen ud seç.
Telli çalgı istiyorsan gel sende bizim cemiyet TÜRK HALK MÜZİĞİNE bir bağlamacı daha yetiştirelim :)
yan flüt daha mı hoş ne :) ama ben bağımsız düşünerek derim. klarnetle beraber bilemedim.
klarnetin yanına bence ud diyorum. nedenini bilmiyorum:)
Öyle iki enstrüman alternatifi vermişsin ki.. ikisi de çok farklı beceri gerektiren çalgılar..
Oryantalist ezgilere açıksan, seviyorsan elbette ud derim.
Yan flütün sesi çok güzel ya bence ona doğru yönel ;)
kesinlikle ud derim
https://www.youtube.com/watch?v=l3Yz_T2K-bcFavorim Yan flütten yana Axies..
Yani onu çalmakta çok zor,ama klarnet zaten üflemeli yanına bir de telli ekleyeyim dersen Ud olsun..
2 üfrelemli yardır kardeşim ben de yan flüt çalışıyorum =)
Ud çalabilirsen daha iyi olur. İlerde aile veya dost ortamlarında güzel fasıllar yapabilirsin böylelikle..
ud neymıs hamamdakı kadınlar gibi bayana yakısmaz keman çal
Pan flüt kadar hoş bir şey yok.
yan flüt diyorum ben de bayılıyorum :)
yan fülüt dinlemeyi severim
klarnete org süper olur gibime geldi
yan flütttttt diyorum kesinlikleee !
ud sesi daha çok hoşuma gidiyor
tek delikli kaval... yazan: " şahin k."
Kardeşim ney çalmayı düşündün mü hiç ?
Ney üflemeyi denemelisin.
ud sanki daha bir etkilyici geliyor bana :)
ciğer sağlamsa ney çal bence
yan fülüt
hep elitler çalıyor çevre yaparsınız
Yan flut tercih ederdm
Tabii ki yan ud.
yan flüt
Kesinlikle ud ..
+1
Tabikide yan flüt
yan flüt diyorum
ud çünkü ud
Yan flüt bence