Evet söylenen o ki Adile Naşit gömüldüğünde onu toprak kabul etmemiş. Sizce bu ne kadar doğru? Yahutta söylentileri biliyor musunuz? Adile Naşit'i toprak kabul etmedi doğru mu?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Evet söylenen o ki Adile Naşit gömüldüğünde onu toprak kabul etmemiş. Sizce bu ne kadar doğru? Yahutta söylentileri biliyor musunuz? Adile Naşit'i toprak kabul etmedi doğru mu?

Ya çocukken korkutmak için milletin anlattığı hurafeydi bu. Hurafe de şu şekilde. Hurafeye göre toprak kabul etmemiş sonrasında abisi mezarına toprak atarken bir şeyini düşürmüş. Bir hafta sonra abisi mezarı açıp almak istemiş. O sırada da Adile Naşit'in topuzunu ağzına girmiş şekilde görmüş. Neymiş efendim hep topuz yaptığı için ensesi açıkmış da ondan toprak kabul etmemiş. Bunlara inanan var mı ya? Çok belli değil mi uydurma olduğu? Adile Naşit toprak kabul etmedi inanışı tamamen hurafedir.
ya dogrusun elbette ama bk bunlar cok buyuk ithamlar yani kmse bunu durduk yere uydurmaz yani ben ornegin allahtan korkar iftira atmak istemem ve alsada boyle birsey uydurmam baskalari neden uydursun? bu arada topucu agzina mi girmis? ensesi nasil acik oluyor?
ya bak hala soruyorsun nasıl olmuş diye. yok öyle bir şey. hikaye hurafe bunlar. Allahtan korkan biri böyle bir şey görse yaymaz zaten. hani demişler ya kusurları örtmede gece gibi ol diye. Allahtan korkan biri ketum olur bu konularda. birileri saçla başla korkutmak için kendince uydurmuştur bunu.
bunlari bilemeyiz
ben sadece sizinde fikrinizi almak icin sordum yoksa inandigimdan degil
Hee o yüzden beton mezar yaptılar dimi 😂😂 araştır araştır
Yaradanın zilzal suresinde toprağa kıyamete kadar sus emri var o yüzden böyle bişey hurafeden başka birşey değil yani toprak içine gömülen bir insanı disari atamaz çünkü onu yaradana karşı gelemez e tabi zilzal'ın ne olduğunu bilmeyenler böyle zırvalara inanırlar ve uydururlar hâlbuki dedikodu ağır suç fakat kendi dinini öğrenmek bedava ama onu akıl edecek beyin lazım oda maalesef yok...
Yaradan toprağa sus emre vermış olabılır de toprak dile gelmedi TRT görevlisi devlet memurları adıle nasitin mezarı acıldıgında basının apışarasında oldugunu görünce mezarı hemen kapattırmışlar. heerkrs manzara karsısında korkmuş.. Bu resmı kayıtlarda var.. ama naaşına hurmetsızlık olmasın aılesı üzülmesin dıye devletten kımse bilerek yorum yapmadı.. hatta görüntülerde trt arsıvlerınde. Sontqları yayınlayabilir bılımsel bır açıklama getırıılebılır... O zaman sahıt olanlar aılelerone yakınlarına bu durumu anlattılar.. halk arasında yayıldı toprak kabul edıp etmedıgıñi bılmıyoruz ama ermeni oldugumu Türk halkına söylemeyın müslüman mezarlığına gömün benı dedıgı arkadaslar aılesı tarafından basına duyıruldu
Babaannemin komşusuymus Adile Naşit. Anlatırdı hep bize cok iyi bir kadınmıs. Bunlar hurafe sacmalık. Bence Ermeni kökenli oldugu icin ırkcı islamcı fasistler uyduruyor. Böyle birseyin olması mantık dısı zaten.
Ha onu gectim okadar katil, tecavüzcü, hırsız varken onların ölüsüne bir b.k olmuyorken Adile Naşit gibi degerli bir sanatcının ölüsüne böyle seyler olsun.
haklisin :) boyle seyleri allah bilir biz bilemeyiz
Bu tip söylemler insanları ayrıştırmak ve yaftalamaktan başka hiçbir işe yaramaz. Adile NAŞİT' i tanımadığımız için hakkında iyi ya da kötü diye yorum yapamayız fakat dünyada Adile NAŞİT' ten daha kötü biri yokmu ki toprak sadece Adile NAŞİT' i dışlıyor. Bu tarz söylemler asla dillendirilmemeli. Bu gibi ırkçı, şoven söylemler bazıları için eğlence bazılarının da ekmeğine yağ sürmekten başka birşey değil.
o toprak kimleri kabul etmedi ki adile naşiti kabul etmesin toprak iyi kötü ayrımı yapsaydı şimdi dünyanın yarısı toprak dışında olurdu
adile naşit gibi bir meleği birdaha bulursanız öpün de başınıza koyun böyle boşbeleş safsatalara inanmayın
şu eksi puanı veren vatandaş kim merak ettim doğrusu ne amaçla eksi verdiğini de
onlara hayat sillesini koymuş, sevgi nedir tatmamışlar, adile naşitle, susam sokağıyla, barış mançoyla büyüyen nesil değil onlar , alkolik baba ve oynak anneyle sorunlu bir aile yapsından gelen tohumlar onlar ;)
Büyüksün baba :)
Cevap
87Cevap
Ya niye olur olmaz şeyler yazıyorsunuz, niye eher veya hayır yazıyorsunuz.. hic düsünmeden huraffe veya baska sey yazıyorsunuz ben inanki sizi anlamıyorrum, hiç bak in bilip bilmeden konuşmayin bir iyilik yapar ömrü boyunca günah işlemiştir cenetlik tir iyilik yaptigindan hep iyilik yapar bir kötülük yapar cehenemliktir,,, ALLAH bilir bin bilmeyiz, ALLAH her şeyin doğrusunu en iyisini bilir, hemen olur olmaz şeyler yazmayın hic doğru deli bu sözler... ÜNLÜ SAIT NURSIDE SÖYLEMIS ADILE NASIT hakinda dogrusunu gene ALLAH BILIR bak you tubeye sait kürsi adile nasit ve bir türkü ünlü var Kabul azabi hak. Cennet cehennem hak. Allah hak. Mezarda ölü kabul etmeyenleri var, yilan geliyor , mezarda çikanlar var hiç bozulmamıs hic ama hic bozulmamıs yüzlerce sene var ufo var öbür galakside Internet bunlarla dolu her sein cavabi Internet ve youtubede bunun benzerleri görürsün okursun izlersin,,,, mezarda gelen korkunç seyler var daha bunun gib her seni olur olmaz yorma bei dogrudur ya da degil ALLAH BILIR BIZ BILMEYIZ,,,, bunun gibi daha neler var neler ALLAH BILIR ALLAH BILIR ALLAH BILIR... AKLINA GELEN SORU OLURSA INTERNETTE ÖNCE SONRA YOU TUBEYE KURANDAN GECIR , HADISE YORUMLA , ILIM FIKIHLA TEVEKÜR ET, ALIMLERIN SÖZLERIYLE YOR, SONRA KARAR VER HIC BIR SEY GÖRÜNDÜGÜ GIBI DEGIL, HIC BIR SEY OLDUGU GIBI DEGIL GÖRDÜKLERIN YARISINA INAN , DUYDUKLARINA INANMA, KURAN NE DIYOR, HADISDE NELER ANLATILIYOR. FIKIH ICMA VE ALIMLER NE DEMIS ONRA DÜSÜN YAZ AMA BU KESIN BU BÖYLEDIR DEME ALLAH ALLAH ALLAH BILIR BIZ BILMEYIZ EGER BIR KONUDA EMIN OLMASAN... ÖNCE, ÖNCE, ÖNCE,,,,
Tam anlamadım ama sanırım kötü bir şey demeye çakışıyorlar yorumlardan gördüğüm kadarıyla. Ama kimse şunu unutmasın hangi din, dil, ırk... olursa olsun insan insandır ve saygıyı hak eder. Dinen de ölünün arkasından konuşmak hoş karşılanmaz. Bence insanlar kendine bakmalı biraz. Başkaları hakkında ileri geri konuşacağımıza kendi akıbetimiz için endişelenmeliyiz.
Bu ülkede üçkağıtçılar din sömürücüleri prim yaptığından ülkesini sevse bile ermeni olmuş yahudi olmuş diye halk arasında böyle söylemler olur yafta yer adile naşit olsun mustafa kemal olsun ama halkın şakşakladığı bazı sahışlarda hem din sömürüsü hem halkın rızkını çalar ve bazı yaratıklarada sayın der onlar sayın olur! Bilmem anladın mı?
Evet Adile Naşitin hayatında çok bariz bir İslam düşmanlığı yok bildiğimiz kadarıyla. Olsaydı bu internete yansırdı muhakkak. Allah ın neye çok kızacağı neyin de çok hoşuna gideceği gizlidir der büyükler. Hababam sınıfı filminde Adlie Naşitin oynadığı karakater Hafıza Ana. Hafıza ne demek Kuran ı ezberleyen Kadın anlamına geliyor. Ve Başörtüsü hep başında. Peki oynadığı karakter iyi mi? Erkekler içinde kahkaha atan, öğrencilerin mezuniyet töreninde şarkı söyleyen dans eden hafif meşrep bir kadın. Ayrıca öğrencerin bütün düzenbazlıklarına alet olan bir hizmetli. Yani burada dolaylı olarak Muhafazakar dindar kesimin kadınları kötülenmiş. Üstelik Hafıza ismi Dini anlamda çok özel ve önemli bir isim. Bu yüzden Mezarında olanların doğru olduğu kanaatindeyim.
Tabi toprak kabul etmemiş iddiası yanlıştır. Şu an naaşı mezardadır. Toprak ancak Allah emriyle kabul etmeyebilir. Benim kanaatim mezarında olan pananormal olayları gerçek olduğudur.
Bu kelimenin aynisini mustafa kemal ataturk icinde dediler toprak kabul etmemis Ankara'ya goturduler felan dediler ama alakasi yok bu tur olaylaea inanmayin toprak kabul etmemesi gibi birsey olmaz, Herkes gomuluyor tahta tabuk vs toprak atiliyor sacmalayin lütfen Allah zaten gunahlarin sevaplarin karsiligini kabirde ve kiyamet koptugunda verecek belli olacak bu tur setlere itibar etmeyin inanmayin lütfen
hatırlıyorum çıkmıstı oyle bır rıvayet.. cahıller aptallar ınanmıstı!.. oysa bu kadın sadece ekran basına cıvıledıgı cocukların yuzunu guldurdugunden bıle cennete kısa yoldan varmıs olabılır.. bızım ınsanımız hep bır baskasının dınını ımanını sorup olcme ıstegınden sıkıntıda.. bılse herkes kendınden sorumlu o zaman zaten takvaya ulasacak.. bu kelımeler bır bılse aslında basına bela olacak.. kımın nereye gıdecegıne sadece allah karar verecek..
Bu tür sorulara artık cidden sadece bu oluyor. Abi beyninizin içinde ne var sizin ya? Pişmaniye telleri falan mı var?
Bir dünya dinsiz soysuz
At hırsızı namussuz
Katil
Î o yaprak alıyor da
Dünya tatlısı kimseye zararı dokunmamis
Masum bir yaşlı kadıncağızi
Sırf Ermeni ya da Rum asıllı diye mi
Kabul etmeyecek.
..
Ölen ölmüş herkes kendi
Akıbetine aglasin
Yav siz ne kadar beyinsiz insanlarsınız. Yok toprak kabul etmemiş yok o yok şu yok bu.. Bu a*k insanlar tarafından uydurulmuş din hikayeleri olmasaydı neleri bahane edip dedikodusunu yapacaktınız çok merak ediyorum. Yok öyle bir dünya, öldü ve atmosfere karıştı. Bitti.
toprağın kabul etmediği demek ha ahahaha aziz nesin parsel parsel :D mal olmaya yeminlimisiniz mngdmn örümcek beyinli zombileri saakalını sarığını sqtmin örümcek beyinli virüslü zihniyeti sizi. mng kuracaksın istiklal mahkemelerini başlıyacaksın mutlu sonlu partilere
Bugün Atatürk için de gerizekalinin biri aynini dedi. Fiziken ve aklen düşünün. Topragi kadın, ama gömecekken birden toprak kendi kendine kapaniyormuymuş, yoksa gömdükten sonra pırt diye dışarı mi pirtlatiyormuş bedeni. Ebucehili, ebulehebi, yezidi toprağa gömmüşler kabul etmişte Atatürk'ü adile naşitii mi kabul etmemiş. İslami böyle saçma Hurafelerle, bağnaz dini gibi göstermeyin de, o kuş kafaliya
evet toprak kabul etmemiş havaya göndermiş hava suya göndermiş o gün bu gündür 3 element kavga halinde zaten.
yalan allah butun yerlerın gokletın tek hakımıdır toprak bıle allaha asla karsı gelemez hıc bır canlı hatta o yuzden bu toprak kımlerı kabul etmedıkı ancak kıyamet gunu suraaa ufuruldugunde o korkunc ugultul ses duyuldugıun da ınsanlar korkup allaha yalvaracak toprak altındakılerde kabırlerınden dırılıp allaha koşacaklar
Hurafe şeylerdir, toprak kimi kabul etmemiş ki adile Naşit etmeyecek. Onca kötü insan bile giriyor. Bunun iftirasini atanı acaba toprak nasıl kabul edecek
Atatürk için de aynısını söylediler. Söylediler işte sadece! İnsanlar ikiye ayrılır, bir gördüklerine inananlar bir de söylenenlere inananlar diye.. Aptal ve bilinçli halk olmak üzere ayırabiliriz.
Peygamberimiz zamanında bir kafirin öyle olduğunu duydum da Adile Naşit'i duymamıştım.
akibeti ne olmuş
evet onuda duymustum sonra tekrar gommusler bu sefer hadise cikmamis benim bildigim :)
Söylentileri bilmiyorum doğru olduğunuda düşünmüyorum. Toprak birini kabul etmeyecekse ona gelene kadar binlerce cani ırz düşmanı savaş suçlusu inancsız Allaha küfreden şerefsiz var
Hatırladıgım kadarıyla söylentı dahı olss duydugum mezarında yılanlar sarmıs dıye bır laf vardı ama ddıyet derecesını bılmıyorum. Bu ardaa yasım 37
evet ilk başta kabul etmemiş ama sonrasında dönemin başbakanı ve bazı önemli kişiler araya girince buzlar erimiş kendisini kabul etmiş. oluyor arada sırada.
Ne çirkin bir laf bu. Bu kadının sevmenin dışında, ölünün arkasından konuşulmaz kimse söylemedimi size...
Bende duymuştum, birkaç kişi hakkında daha söyleniyor ama doğruluğunu bilmiyorum.
mesla kim hakkinda?
Boşver
Soylesene yavvvv :D
yok :)
allah cezani vermesin :D
Eksileyenleri burdan selamlıyorum ve şu soruyu soruyorum ' Dışarıda özgür düşünce için eylem yaparlar istediğimiz düşünceyide söyleyince eksilerler. Zihniyete bak.'
Münir Özkul'u da etmezse toprakta kesin bir Muhip Arcıman büyüsü vardır
:)
Hain fabrikatör.
:)
Şehir efsanesi... yok yahudiymiş, yok toprak kabul etmemiş.
bırakın bunları...
Ne saçma şeyler nereden duydun bunu kaynak versene ?
bu insanlar arasinda cok konusulmus bir sey hatta kendi oz abisi cenazede cuzdanini mezara dusurdugu icin (defn ederken) mezar acilmak zorunda kalmis ve adile hanimi tuaf bir sekilde mezarda bulmuslar
kismen ermeni asilli oldugu icin yobazlarin camur atmasidir.
Orasını Allah bilir kimseyi yargılamak kimseye düşmez
Fetöcü zırvası bu yahu 🤣🤣🤣 bana fetöcü biri anlatmıştı.
Ne demıs toprak katıyyen almam yok kabul etmıyorum felan mı demiş
Ne kadar saçma bir cümle toprak neden kabul etmesin
Toprak dile gelmiş gömmeyin mi demiş?
Lan oturduğunuz bok yolunuzdan element uydurmayın
evet doğru kendisi bir melekti direk göğe yükseldi...
Toprağa böyle anlamlar yüklemek saçma. Gömüyorsun ve gayet kalıyor toprak altında.
Ermenileri sevmeyen faşist p. çler yüzünden bu tarz gerçek dışı şeyler söyleniyor , inanmayın. Büyük bir oyuncuydu kendisi... Allah rahmet eylesin
Nice zalimler var mesela en başı Ebu Cehil. Adile Naşit o kadar kötülük mü yapmış kş kabul etmemiş?
Böyle bir sacmalik olurmu ya. Lafa bak. Toprak kabul etmedi. Napti peki disari mi firlatti
evet
bunu diyenler atatürk içinde aynısını demişlerdi ama asılısz olduğu ortaya çıktı
Asılsız da neden hala adamın cesedi betonun içinde saklanıyor da toprağa gömülmüyor____
betonun içinde değilki atatürkün naaşı o beton kütlenin alt bölümünde toprağın içinde
https://www.tsk.tr/12_anitkabir/p24.html
o çevreler mermer altı toprak bakabilrsin buradan
@Dididemet Toprak fırlatması :D
Toprak kabul etmez diye bir şey yok. Toprak herkesi kabul eder. Adile Naşit gibi bu ülkeye sanatıyla emek vermiş birine yapılan büyük terbiyesizliktir. Allah rahmet eylesin.
bunu söyleyen onu toprağa gömen birisimiymiş gözleriyle görmüşmü bırakın bu yalanları
Dogrudur bu kadar kardeşim adi varken böyle bir kadını Toprak nasıl kabul etsin
Ilk defa duyuyorum. Vardir bir bilimsel aciklanmasi
yakılıp külleri denize dökülse ne olacaktı onu cok merak ettim.
sizi görünce insanlığımdan utanıyorum sene 2013 ne tür şeylerin sohbetindesiniz
Niye etmesin o kadar münafık kafir vardı Ebu cehili bile etmiş de adile naşiti mi etmemiş külliyen yalan iftira bence
Küçüklüğümden beri söylerlerdi ama doğru mu yalan mı bilmem.
sana ne soylerlerdi?
Bu kadını toprak kabul , etmiyorsa..
Siz kendinizi hiç düşünmeyin bile. : D
Adile Naşit ilk kaş alan o olmuş kaş almak
günah hemde ip gibi , sonra pis filmler çekmiş sonra Türkiye de ilk mini etek giyen o okulda erkeklerle dans ediyormuş bunu Said Nursi kitabında okudum tavsiye ederim
Ne kadar sacma ya o kadar musluman olmayan var pkk lisi var hristiyani var adile nasit ne alaka ya
senin insanlığını skyım.
ne deyipte kabul etmemis toprak cok merak etttim.
ne eksiliyonuz amk ben mi kabul etmedim.
Neden etmemiş kim soylüyor bunları.. abi insanlar ne kadar kotu niyetli yaa
Ben ordaki toprağım evet. xSana ölüm yakışmaz" dedim kabul etmedim.
yahu alakası yok bence hurafeden baska bişey değildir
Toprak kimleri kabul etmedi ki... Her yalana inanmayın.
ne alaka , toprak kimleri almadıkı Adile Naşiti almasın
Adile Naşit iyi olabilir ama nasıl bil kul Allah bilir herseyi toprak kabul etmiyor mecazi söylemler
Ölünün arkasından konuşulmaz dı, nasıl müslümansınız?
Toprak insanı hangi şartlarda kabul eder ya da etmez onu araştırmak lazım
adıle nasit gibi birisini bir dinya tatlsısnı etmedıyse ozman o toprak bizlere ve sözü söyleyenlere neler yapar onu allah bılır
sanki duymuş gibiyim ama nerden baktın söyleyebilir misin?
bu bana annem tarafindan anlatildi :) ve yengelerim anne annem falanda soylerdi
benim onun hakkında bildiğim tek şey melek gibi birisi olması dışında kendisini pek beğenmezmiş çirkin old. düşünürmüş sanırım takıntılıymış yani belki ahmet haşim gibi biraz.
Ebu cehili kabul etmiş toprak adile naşiti niye kabul etmesin
Napms kabul etmeyip nerden duyyosnz boyle sacma sapan seyleri
Zavallı ne yapmış da kabul etmemis asıl tayyibi kabul etmemeli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?