Tarihe varlığını yazdırmış her Türk devletinde kadınlarımızın ve kızlarımızın kıvrak zeka ve kabiliyetleriyle devlet yönetmede ve ayakta tutmada önemli katkıları olmuştur. Bunun yanı sıra güzellikleriyle ve asaletleriyle kahraman erlerin gönlünü çalmışlardır.
Sizce Türklüğe yakışan asaletiyle tavrıyla güzelliğiyle ve her türlü diğer özelliğiyle değerlerini temsil eden bir Türk kızı nasıl olmalı?
NOT: Amacım ırkçılık ve ayrımcılık değildir, olası yanlış anlaşılmaları engellemek için belirtmek istedim. Vatan toprağına sahip çıkan her er gönüllü bizdendir, kardeşimiz, kandaşımızdır.
Gerçek türk kızlarının en büyük özelliği namustur, ikinci özellliği çevik ve güçlü oluşları , üçüncü özelliği ise marur ve gururlu oluşlarıdır, dördüncü en büyük özelliği ise kocasına ve çocuklarına ve ailesine cefakar, vefakar
Avrupalı tarihçi bazı kitaplarında Türkler Anadoluya iik geldiklerinde at arabası kullanan türk kızlarını görünce çok şaşrımışlar oldukları belirtmedikler yerli halklar ile arapların buda tarihten bir dipnot olsun
Pınar başına geldi Bir elinde güğümü; Çattı yay kaşlarını Görünce güldüğümü, Bağlamıştı gönlümü Saçlarının düğümü. Bilmiyordum bu örgü Acaba bir büyü mü?
Sordum: Nerdedir yerin? Nedir senin değerin? Yedi kral vurulmuş, Ne bu ceylan gözlerin? Hangisine varırsın Bu yedi ünlü erin? Şöyle dedi bakarak Göklere derin derin:
Kralların taçları Beni bağlar büyü mü? Orduları açamaz Gönlümdeki düğümü. Saraylarda süremem Dağlarda sürdüğümü. Bin cihana değişmem Şu öksüz Türk'lüğümü...
Çok güzel tarif etmişsiniz gururla okudum gerçekten tam Türklüğe yakışacak şekilde ☺☺ Ayrıca yazdığınız şiiri de çok severim hatta Mustafa Yıldızdoğandan bestelenmiş halini dinlerim ☺
Bende teşekkür ederim, Ayrıca türk milletini bukadar güçlü yapan hep gerçek türk kızları olmuştur (eski türklerde kocalarıyla birlikte yanyana savaşa giden türk kadınları vardır buda bize ordu millet denmesini sağlamıştır,. Gerçek türk kızlarına nekadar övgüde bulunsak azdır;
Rica ederim, çok doğru bir noktaya parmak bastınız yine, Türk kadınlarının devleti ayakta tutup güçlenme konusunda yadsınamaz emeği vardır, yaşadığımız dönemde ne yazık ki kahraman kadınlar azalmış vaziyyette gibi hissediyorum, ama yine böyle kahraman yürekli özünü kaybetmemiş kızlarımız var, şehit kadın PÖH ler var, nice vatan sevdalısı kızlar var, aslında bu bizim unutulmuş değerlerimiz diye düşünüyorum, hala içimizde olan birşey, yalnız bu değerlerin uyandırılması canlandırılması gerekli
Haklısınız , Gerçek türk kızları kıyamate kadar var olacaktır; günümüzde Avrupa özentisi, arap özentisi (sadece arap kültürünü kastetiyorum) , zenginlik özentisi, zevki sefa özentisi kızlarmızın sayısının çok olması onların yok olacağını göstermez, Oğuz kağan atamızın duasında gibi "kızlarınız olsun devletler kurup yönetsin, oğullarınız olsun ordular kurup yönetsin" olacaktır ,
Geçen yıl Kurmancan Datka isimde bir kırgız kadının hikayesini anlatan bir film izledim, inanırmısınız Şu an dünayda kırgız diye bir millet varsa bunu Kurmancan Datkaya borçlu , Rusların acımasız topuna tüfeğine karşın halkını kahramanca korumuş bir türk kadını , dünyada başka milletlerde böyle kadınları göremiyorum
Cesaretsiz Türk olur mu ki ☺☺ Peki bu hanımdan kastınız hanımefendilik okuyor sanırım, peki hatundan tam olarak kastınızın ne olduğunu açıklar mısınız? ☺
Evinin gizli reisi, eşinin ve yuvasının mutluluğunu ön planda tutan, herşeyin dengesini kuran ama belli etmeyen, eşine sevgiyle yaklaşan, hergün kapıyı bir tebessüm ile açıp eşinin yorgunluğunu alan, eşiyle sohbeti hoş olan, yeri geldiğinde maddi manevi eşinin en büyük destekçisi olabilen.
Türk kızı dediğin önce kadın olmasını öğrenmeli, nerde ne konuşacağını bilmeli, yemek yapmasını bilmeli, ibadetine bağlı olmalı, saygılı, ahlaklı, olmalı, asi dediğin türk kızı böyle olmalı bence...
Yok gibi bir şey Erkeklerimiz desen erkek değil Erkek demeye şahit lazım Hepsi karı kılıklı Uzunsaç, dar pantalon, kısa paça, küpe Vs vs Allah akıl fikir versin
Hele sen bir tarif et de sonrasında karar verelim kalıp kalmadığını, eğer dünya üzerinde Türkler hala varlığını sürdürüyorsa bunlardan elbette hala vardır 👍
Tarifi mümkün olmayan fevkalade meziyetlere sahip olduğumuzu kabul ediyorsunuz demek ki 😄 Lakin Türklüğe yakışan bir kızı kendine hatun eylemek için evvela kendiniz Türklüğe yakışan bir er olmalısınız, böylece kendinize layık bir eş bulursunuz 👍👍
Tabi öyle sen neysen karşındaki de odur ama ben çok kalmadığını düşünüyorum eski Osmanlı kadınlarına hayranım şimdikiler güzel Türk bakımlı o kadar kadın diyemem çünkü kadın kelimesi Osmanlı da daha manidardı
Katılıyorum bende Osmanlı ve eski Türk beyliklerinde Kayı kadınlarına hayranım gerçekten herşeyin hakkını vererek yaşamışlar, ecdadımıza layık bir şekilde yaşamalıyız ama ne yazık ki milli değerlerimiz bazı kesimler tarafından değer görmüyor
Evet, Dirilişi izliyorum ☺ Atalarımızı geçmişimizi tarihimizi özümüzü bilmem gerektiğini düşünüyorum bir Türk genci olarak, sonuçta geçmişini bilmeyen yenilmeye mahkumdur ve geleceğini inşaa edemez💂
Dizide senaryo da var tabii ki olaylar biraz değişebiliyor, bende o yüzden tarih kaynaklarından gerçek tarihte nasıl vukuu bulduklarını araştırıyorum ☺
Aslında bende çok seviyorum dinlemeyi de bana olayları yaşıyormuş gibi anlatan birisi olacak açıyorum video yu ya yurdum belgeseli ya da 90 yaşında ki tarihçi "eee geçmişten günümüze gelen eeee" yavaş yavaş 😂
Elbette Türk kızının erine itimadı güveni olmazsa olmaz bir unsur 😄 ama bence şöyle bir şey de var, Türk kızı güneştir, eri aydır, ay kapkaranlık geceleri aydınlatır ama ışığını her daim güneşten alır, ve güneşsiz kalan bir ay işlevsizdir 🤗🤗
Tabii ki öyle, siz Rus tarihinde kaç tane yeni doğmuş bebeğini bırakıp cepheye giden, yavrum bensiz yaşar da Vatansız yaşayamaz diyen kahraman bir nine hatun gördünüz? Eğer ruslarda öyle birşey varsa getirin ona nine hatun diyelim 😋👊
o nine hatun degil nene hatun ayrıca ben erzurumluyum nene hatununda hayatınıda okudum biliyorum öyle söylenildigi gibi degil kadın bildigin kurnazlık yapmış 1 tane keseri alıpta koşmayla bişe olmuyor sadece ülke kavramı bizde yok sonuçta gerçi artık bizde de yok ülkenin çogu satılmış suriyeliler işgal etmiş hangi birinizin sesi çıkıyor devletin elinde bişe kalmamış hep yandaşlara satılmış peşgeş çekilmiş bütün aldın madenleri yabancı şirketlerin elinde çok vatan severse bu millet biraz gözlerini açsında savaşa sürüklendigimizi görsünler
Ülke kavramı sadece bizde yok evet, ama vatan kavramı tam anlamıyla neredeyse sadece bizde kaldı, vatan kelimesi türkçeye arapçadan geçmiş, ama bizim için bambaşka manevi bir anlam ifade ediyor. Nene hatun bir örnekti tarihte niceleri var erlerle birlikte savaşta saf tutan kadınlarımız olmuştur eski tarihlerde. Suriyeliler konusunda kısmen haklısınız erkekleri savaştan kaçıp üstelik türiyeye zarar veriyorlar türk gençleri öldürüyorlar, ama kadınları ve çocukları düşününce almasaydık bu insansızlık olurdu. Oğuz töresinde türke sığınan misafir edilir ve düşmana iade edilmezdi. Empati kurarak yaklaşmalıyız, ama eli silah tutacak olanların kaçmalarını tasvip etmiyorum. Vatanımızı savaşa sürklemek isteyenler dolu zaten düşman tükenir mi hiç konu türkler olunca...
peki o zaman şöyle diyeyim neden türkmenleri almıyor bu devlet? sen biliyormusun türkmenler sınırda aç bir şekide bekliyor sadece suriyeliler mi önemli savaştan kaçıp burada it gibi çocuk dogurmayı biliyorlar ama bana kimse suriyelileri savunmasın el bab denen yer mahalle gibi biyer biz gidip orada ne kadar ŞEHİT verdik haberiniz var mı? 3 sene öncesinde de devletin eliyle bizim askerimiz pyd lileri egitmişti ne çabuk unutuyorsunuz ya, devletin yaptıgı türkleri yok etme projesidir. bu devlet hiç bir türke sahip çıkmamıştır.
Orada daha saf olabilir bunun detaylarını bilmiyorum ama bence Türklük soydan gelme bir özellik olduğu kadar yürek işidir de aynı zamanda, bir davaya kendini adayabilmektir, nice Türküm diyenler var vatana ihanet eden, ve nice kürt kardeşlerimiz var vatan için gözünü kırpmadan kanını vatan toprağına akıtan. Bu vatana sahip çıkmaya talip her er gönüllü bizdendir 👍👍
En İyi Cevaplar