Bilmeden yorum yazmayın!
Kullanılabilir Bakiye Ne Demek? Bilen Var mı?
Bilmeden yorum yazmayın!
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Eğerki KMH hesabı açtırdıysan; senin paranın üzerine o miktarı da ekleyerek bunu sana yazıyor. Senin 1000 tl para var 1000 tl de KMH varsa kullanabilinir hesap 2000 tl olur ama 1000 tl si ana parandır.
Senin sorunu net bir şekilde cevaplamak için “Kullanabilir bakiye ne demek?” bu soruyu cevaplamamız lazım. Kullanılabilir bakiye vadesiz hesabında bulunan ve kullanmanda herhangi bir sakınca olmayan para miktarıdır. Bu parayı ister ATM’den çekebilir, istersen bir mağazada harcayabilirsin.

Hesap bakiyesi ise senin hesabında bulunan paranın tamamıdır. Yani içinde vadeli hesaptaki para da olabilir veya ödemediğin borcun için olan para da olabilir. Kullanılabilir bakiye ile hesap bakiyesi farkı tam olarak burada ortaya çıkıyor. Hesabına yatırılan para vadeli hesabına veya borcuna ayrıldıysa bu hesap bakiyesinde gözükür fakat kullanılabilir bakiyede görünmez. Hesap bakiyen kullanılabilir bakiyenden fazlaysa paran ya vadeli hesaba geçmiştir ya da borcun için ayrılmıştır.
Vadeli hesabım veya borcum yok diyorsan kesinlikle bankan ile iletişime geçmeni tavsiye ederim, aradaki fark için net bir açıklama yapacaklardır.
Hesap bakiyesi senin gerçek paran kullanilabilir bakiye bankanin sana sunduğu borç akabinde faiziyle alıyor.
hesap senin hesabinda olan para kendi paran yani diğeri kredi gibi dusun hesabinda para olduğunda ordan cekicek parayi
Cevap
3Cevap
Kullanılabilir bakiye hesaptaki para ve ana para var iki tanedir ana hesap parasi bankaya aittir kullanilabilir hesabimdaki paradir , dikkat et ana parayi kullanma , kredi gibidir kullandikca kullanirsin
Kredi burslar bu ay son sınıflara harçlık avans gorunmemesi normal
son sınıf değilim ki 3. sınıfa geçtim
hesap bakiyesine bak 600 ise 600 dür diger meblag kmh kullandıgın taktirde borç yansıtılır
çekilebilir tutar ve harcanabilir tutar farklıdır...1000 lira lımıt varsa 750 cekılebılır
Ben bu kadar mı cekebiliyprum yani toplam
daha oncede cekmıssın demek kı o kadar kalmıs.. ıcınde kalanla alısverıs yapabılırsın
Sormak istediğim şey para gözüküyor ama sadece 120 çekebildim , o gözüken parayi çekmeden de olsa kullanabilirim ama demi sende bunu kast ediyorsun
evet alışverıste kullanabılırsın
Kullanılabilir bakiye bankanın sana ekstra verdiği para, faiziyle alıyorlar geriye
Varken çek bence gider mider bişey olur haha 😂
Çekebilsem çekicem de...
son sınıf mısın , yani bitirdin mi okulu
hayır 3e geçtim
Olsunn sağol yinr de 😊
Kredi kartından harcaman çok mu
banka kartını kullanıyorum kredi kartı bölümünün askerisini geçiktirmiyorum hiç
Yatan para önce avans için çekilir kalan miktar kredi borcu varsa oraya geçirilir ve geçen miktar eğer kredi borcunu kapatmıyosa kapanması için gereken tutar da eksi olarak gösterilir. Eğer borcum yok diyosan yarın şubeni bir ara
en iyisi bir gidiyim sinir ediyolar insanı
Benim bakiyem 318 tl gözüküyor şu an. Ama kullanılabilir -185 tl. Harçlık avans bakiyem de 375 gözüküyor kullanılan -185 yine ve kalan 189 kusur.
kredi kartı borcun varsa avansını geçici bloke etmiş olabilirler o yüzden o şekilde gözükebilir arkadaşımın bloke ettiler benim arayınca açtılar hemen yarın konuş şu an bişey yapamazsın
Kredi 4borcum var evet ama askeriyi odeyince düzelmiyor mu? Yani bankara kartını etkiliyormuymuş o borç bilmiyordum.
kaç aydır tutuyosun ama sürekli asgari ödeme sıkıntı olur
Geçen ayda böyle oldu bu tarz bir sorun ziraat sms atmıştı 255 tl ödemeniz gerekir vs falan diye yaptırmıştım banka kartim sonra harçlık avans bakiyem açılmıştı. Ama nakit para cekememistim o sırada kredi kartı bölümünün askeri tutarını odemistim de. Bu sefer ödemedim daha yani şu an.
Kullanılabilir hesap ek hesap var içinde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?