Temel problemde zaten bu değil mi.
YGS de ki şu soru sonrası konsantre olamadım. Felsefe seven birisinin karşısına şu soru çıkınca uzun süre düşünmeden edemiyor?
Temel problemde zaten bu değil mi.

Bu soru zaten sorulup duruyor genelde.
Metro gibi herkesin acelesinin olduğu bir yerde insanların işi gücü bırakıp keman dinlemesinin beklenemeyeceği aşikar.
İnsanın acelesi varsa, Emma Glover'ı bile farketmeyebilir.
s3.amazonaws.com/.../Emma-Glover-Net-Worth.jpg
Yanılıyorsun, c. nsellik ile sanat farklı şeyler. c. nsellik bir sanat olsa da, sanat c. nsellik olamayacak kadar daha estetiktir, emin ol bu kadın fark edilirdi
Felsefenin bir özelliği, yanlış kişiler tarafından yapılmaya çalışıldığında çok sığ argümanlar üretmesi.
Felsefe yapmak için belirli kriterlere sahip olmak önemli değil ki, düşünecek kadar beynin varsa bunu yapabilirsin
Düşünmek, bir kriterdir. Öyle her insan yapamaz.
hayır herkes düşünebilir, çünkü her insan seçim yapar, her seçim de bir düşünceyle ortaya çıkmaz mı?
Hayır. Düşünmekten kastın ne? Kollektif biçimde muhakeme yapmak öyle herkesin yapabildiği birşey değil.
Öyle karar vermeyi düşünmeye indirgersen, o kadar düşünme kabiliyeti ortalama bir köpekte de var. Ne yapıp ne yapmaması gerektiğine her hayvan belli bir seviyede karar verebiliyor.
Felsefe bilinçli düşünme işidir. Sokma akıl sekiz adım gider anca, kafasının basmadığı konuda düşünen adam anca boş yere kendini yorar.
kollektif biçim kimin umrunda ki? herkes senin kadar iyi konuşamayabilir herkes böyle olmak zorunda değildir, öyle olmak zorunda mıdır?
benim bahsettiğim şu, her insan bir karar verir, çünkü yaşamak için bir adım atmak zorundadır, ve o karar, bir düşüncenin eseridir, dolayısı ile herkes düşünüyor, nitelikli düşünmek ise çok ayrı o herkes sahip olamayabilir.
Şu Sokrates'e ahan da bu gıcık 'herkesin fikri önemlidir yeaa' kafası yüzünden gıcığımdır.
niye?
Çünkü bir ekol olarak yunan felsefesine zarar verdi, fazlaca soyut, ölçülebilirliği ve herhangi bir sabiti olmayan bir düşünce şeklini kağıt üstünde iyi duruyor diye savundu, insanlara prensip öğretmeye çalışmak yerine prensipleri kendilerinin bulmasını sağlama anlayışı iyi bir eğitim metodu olsa da, herkesin her konuda herkes kadar yetkin olduğu fikri aşırı saçma idi..
Ölümsüz ruh vesaire fikirleri ile bilim odaklı felsefeye de uzaktı falan.
Tales ve Aleksimandros gibi isimler varken bence kendisi çok abartılmış bir filozof. Aristotales bile çok daha büyük adam benim gözümde.
Sokratesi sokrates yapan zaten doğurtucu metodu, sokratese birisi diyor ki, sen bir çok insandan daha bilgesin, tek tek ilerliyor şehirleri tek tek geziyor, soruyor ve en sonunda onların bilge olamayacağına dolayısı ile kendisinin bilge olduğunu düşünüyor. gençlere eğitim veriyor, buradan +1 alıyor zaten, üstelik bir de doğurtucu yöntemi ile herkesi saf dışı bırakan bir konuşması var, +1, üstelik ölümü bir skandal olduğu için, böyle bir değer görür. Mesela öğrencisi platon, sokratesden daha fazla şey yapmıştır, varlık kavramında, idealar hakkında ama sokrates kadar çok konuşulmaz belki arap ülkelerinin tabiri ile eflatun olarak benzer bir felsefi anlam olsa da sokrates daha ünlü görülür. mesela benim sevdiğim bir filozof yok, ama örnek alınabilecek bir metot doğurtucu yöntemi, anaksagorasın bazı tezleride güzeldir
Doğa felsefesinden uzak işlerle uğraştılar, doğayı anlamak yerine insanla fazlaca ilglendiler, hiç sevmem.
doğa insana bir yarar sağlamaz, güneş evren yok olana kadar asılı kalacak orada
ama hiçbir insan, evren yok olana kadar aynı karakteri ile yaşam vermiyor, değişkendir, değişken olan bir şeyin ise, incelenmesi lazım
Doğa insana yarar sağlamıyormuş, bunu diyen adam felsefe yapmaya çalışıyor işte. Neyse boşver.
sen sorkates döneminde olsaydın asılacaktın :) ama ben yinede seninle konuşma cahilliğini sergiliyorum
Sokrates döneminde asılan Sokrates'di. Her ne kadar zehirlenerek ölmüş olsa da, asıldı yani sonuçta.
Sokrates neden ölmüştü hadi hatırlat bana :)
Sofistler ile giriştiği inatlaşma ve Atina'nın seçkin sınıfını trollemeyi adet edinmesi ve dini konudaki fikirleri yüzünden.
Aklınca imtihan ediyor bir de.
bahsettiklerin özel sebepler, daha bunları ayırt edemiyorsun. Asıl sebep Tanrının varlığını inkar etmesinden dolayı, bunu sebep göstererek, gençleri kandırdığını iddia edip, onlarada bunu empoze etmesinden dolayı, bu asıl sebeptir, bahsettiğin özel sebepler
He mk he. Neyse ki Emma'nın fotoğrafını gördüğümde sinirim yatışıyor biraz.
Güzeldi cvbı neymiş bunun
Güncellemede ki belirttiğim cevap
İlk başta bende öyleydi sorunun büyüsüne kapıldım ancak bu cevap çok mantıklıydı bir şey değişmiyor berbat bir sınavdı sadece denemek için girdim kendimi
Hayal kırıklığına uğradım. Umutlarımı söküp aldı, fakat beni asıl ümitsizliğe iten başka şeylerdi. Sınav sonrası kimse fark etmedi, herkeste bir telaş, sokaklarda bir yığın araba, ama kimsenin umrunda olmadığı kaldırım altında arkasında bir çocuk, kadın. iki tablo, ve dünyayı durdurmak istedim
kadın gördüm normal bir kadın herkesin görebileceği yakınlıkta, sırtında bir çocuk para belki başka durum beni kaosa sürükledi
felsefe sorusunda ki amaç şu, rihanna eğer bir köylü kadını gibi sokakta dilenci kılığına girip, müzik söylese kimse farkına varmaz çünkü insanlar zihinlerde kalan kişiye özel alışkanlıkları, o kişiye beslediği ilgi ve alakayı arttırıyor
Cevap
0Cevap
Felsefe çok seviyorum bende çok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar