Ben çok dindar bir ailede yetiştim. Daha neyin ne olduğunu bilmeden 12 yaşımda ailemin etkisiyle kapandım. Daha sonra 18 19 yaşlarımda din konularını daha detaylı araştırdım ve sonra ateist oldum. Bunu aileme söylesem hoş karşılamazlar. Açılmak istesem çok kötü şeyler olur. Ne yapabilirim tavsiyelerinizi bekliyorum (Ateist olmam ile ilgili yorum yapmayın benim kararım sizi ilgilendirmez)
Cevabın nedir?
+1 yılÇok eski zamanlarda bir şehirde çok kötü bir adam vardı. Geçimsiz, huysuz ve kafirdi. ALLAH’a inanmazdı. Her gördüğü çocuğa ‘ALLAH yoktur olsa idi onu görmemiz gerekirdi’ derdi.
Çok akıllı olduğunu söylerdi.
- ‘Senin aklın varmı’ diyenlere,
- ‘Elbette var’ derdi.
- ‘Haydi aklını göster, deyincede gösteremezdi. Oysa göremediği için ALLAH’ı inkar ediyordu. Aklını ise göremediği halde inkar etmiyordu. Kafirdi. İnkarcı idi. Kendisini yaratan ALLAH’a inanmazdi işte...
Bu Kafir adamın birde komsusu vardı. Çok iyi bir ihtiyardı. ALLAH’a inanır, namazını kılar, küfretmez, kötü sözler hiç söylemezdi. Herkese karşı iyi davranırdı. Mahallenin çocuklarını başına toplar, onlara:
Seni kim yarattı? Diye sorardı. Eğer bilmiyorlarsa öğretirdi.
Seni ALLAH yarattı evladım, derdi.
Peygamberimizin ismi Hazreti Muhammed, dinimiz islam, kitabımız Kur’an, mezhebimiz Ehli-sünnet vel cemaat, diye çocuklara ezberletirdi. Ezberleyenlere şeker alıverir, para verirdi. Oyuncaklar alırdı.
Bir gün kafir komşusu bu iyi ihtiyarın yanına geldi. Beraberinde de kendisi gibi ALLAH’a inanmayan bir sürü adam vardı. O iyi ihtiyara:
Sana tam üç soru soracağız. Fakat cevapları çok zor. Bakalım cevap verebilecek misin? dedi.
Sorun bakalım dedi, o iyi ihtiyar, sorunda alın cevabınızı dedi. Kafir adam söze şöyle başladı:18 Yorumla- +1 yıl
Sana tam üç soru soracağız. Fakat cevapları çok zor. Bakalım cevap verebilecek misin? dedi.
Sorun bakalım dedi, o iyi ihtiyar, sorunda alın cevabınızı dedi. Kafir adam söze şöyle başladı:
Birinci sorum: ALLAH vardır diyorlar, fakat ne görüyor ne de gösteriyorlar. Onun için ben yoktur diyorum. Ne dersin?
İkinci sorum: Cehennemde şeytan da yanacaktır, diyorlar. Halbuki şeytan ateşten yaratılmış. Ateş ateşi nasıl yakar?
Üçüncü sorum: Madem ki kader vardır. Herkes yaptığından niçin sorguya çekilsin? dedi.
O iyi adam kafir adama:
- İşte üçüne birden cevabım, dedi. Yerden bir kuru toprak parçası alıp kafirin kafasına vurdu. Herkes şaşırdı kaldı.
- Bu nasıl cevap? dediler. Kafirin kafasından kanlar aktı. Doğru karakola gitti. O iyi ihtiyarı
şikayet etti. Mahkemeye çıktılar. Hakim iyi ihtiyara:
- +1 yıl
Sorun bakalım dedi, o iyi ihtiyar, sorunda alın cevabınızı dedi. Kafir adam söze şöyle başladı:
Birinci sorum: ALLAH vardır diyorlar, fakat ne görüyor ne de gösteriyorlar. Onun için ben yoktur diyorum. Ne dersin?
İkinci sorum: Cehennemde şeytan da yanacaktır, diyorlar. Halbuki şeytan ateşten yaratılmış. Ateş ateşi nasıl yakar?
- +1 yıl
Üçüncü sorum: Madem ki kader vardır. Herkes yaptığından niçin sorguya çekilsin? dedi.
O iyi adam kafir adama:
- İşte üçüne birden cevabım, dedi. Yerden bir kuru toprak parçası alıp kafirin kafasına vurdu. Herkes şaşırdı kaldı.
- Bu nasıl cevap? dediler. Kafirin kafasından kanlar aktı. Doğru karakola gitti. O iyi ihtiyarı
şikayet etti. Mahkemeye çıktılar. Hakim iyi ihtiyara:
Bu adamın başına toprak parçası ile vurmuşsun, eğer vurdu isen niçin vurdun, dedi. O iyi ihtiyar: Evet hakim bey onun kafasına tezekle vurdum. Yalnız benim bu hareketim onun bana sorduğu üç sorusuna cevabı idi.
Birinci sorusu şu idi: Madem ALLAH vardır, niçin göremiyoruz. Göremediğimize göre yoktur, buna ne dersin? dedi. Benim cevabım ise şu oldu: Kafasına tezekle vurdum. Şimdi başında acıma olduğunu söylüyor. Bana başındaki acıyı göstermedikçe başının acıdığına inanmam. Madem görmediği her şeyi inkar ediyor, ben de başının acıdığını kabul etmiyorum. - +1 yıl
İkinci cevabım da bunun içindedir. Demişti ki, şeytan ateşten yaratıldı. Cehennem de ateş olduğuna göre ateş ateşi nasıl yakar?
İnsanın da aslı topraktır. Ateş ateşi yakmayacağına göre attığım toprak parçası da aslı toprak olan insanı acıtmaması lazımdır.
Üçüncü sorusu da, Madem herkes kaderine göre hareket ediyor; hiç kimse yaptığı işten sorulmamalı demişti. Öyle ise onun kaderinde kafasına tezekle vurulmak varmış, niçin şikayetçi olup mahkemenizi meşgul ediyor, dedi. Hakim o kafir adama baktı:
Bu anlatılanlara ne dersin, dedi. Kafir şöyle söyledi:
Bu komşumun söylediklerinin hepsi doğru ve o haklı. Ondan şikayetçi değilim.
Şimdi ben de ALLAH’ın varlığına inanıyorum. Bazı şeyler bizim şu gözlerimizle görülmezler. Çünkü bizim gözlerimizin yapısı her şeyi görecek şekilde yapılmamıştır, öteki dedikleri de doğrudur.
- +1 yıl
Şimdi bana da mahallemizdeki çocuklara öğrettiği gibi Müslümanlığı öğretsin, dedi.
Hep beraber mahkemeden çıkıp evlerine gittiler. Çok iyi komşu oldular, Artık birbirlerine hep iyi davrandılar. - +1 yıl
O da onun kişiliğinin meselesi
- +1 yıl
tsk ederim um ma rim sana bişiler kazandira bilmişimdir 😄😄😄
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir insan islam diniyle tanışıp bunu araştırdığını söyleyip nasıl ateist olabiliyor nasıl bu kadar nasipsiz kör olabiliyor bunu anlamıyorum bu birincisi, ikinciside bu sorunun gerçekliğine zerre inanmıyorum trol kesin.
725 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSen onun avukatı mısın? İstediğim yorumu yapma özgürlüğüne sahibim. Sorduğu soru çok saçma.
Cevap sahibi+1 yılBak cehennem odunu aday kişisi muhattabım değilsin ama senin gibilerle dalga geçmek çok hoşuma gidiyor sen bir hiçsin koca bir hiç bunu o kafana sok. Allah var senin Yaratıcın sen aciz bir varlıksın küçücüksün. Kendini nimetten sayma.
Cevap sahibi+1 yıl@yumanji Beni tanıyor musun? Kuranı okumadığımı nerden biliyorsun? Araştırıp dediğime göre okumuş olmalıyım değil mi? Bak senin ve senin gibilerle tartışma içerisine gircek değilim. Siz ve sizin gibiler ateistliği savunurken propaganda yapmış olmuyor ama ben dinimi anlatırken mi propaganda yapmış oluyorum? Rica ederim o beyinlerinizi biraz açın zihin çalışması filan yapın.
Cevap sahibi+1 yılAbi sen dedin propaganda diye o kelimeyi ilk sen kullandın ne kafası sendeki 😂
Cevap sahibi+1 yılBari yazdığın şeyi okuyup at😂
- +1 yıl
Tatlım senin muhattabın olamıycak kadar iyi ve güçlü biriyim istediğin kadar oku kitap falan bizde araştırıyoruz senin kadar ne olursa olsun insanların görüşlerine saygılı olmazsan onlarda seninkine saygı göstermezler normalde insanlar benim ne kadar iyimser ve insancıl yorum yaptığımı bilirler ama senin gibileri affetmem ben olsam şansımı çok zorlamam
Cevap sahibi+1 yıl@pembesra saygı duymuyorum sizin gibi dinsizlere islam dışında her hangi bir dinin varlığına inananlarada saygı duymuyorum ve duymucam. Hak din İslamdır.
Cevap sahibi+1 yıl@yumanji Neden Kuranı okuyup hak din olan islamı seçen insanlara geri kafalı gözüyle bakıp aşşalıyorsunuz? Yani kendinizi ne sanıyorsunuz? İnsan olarak ne farkınız var? Nesiniz ne kadar ederiniz var? Bir kaza olsa ölseniz ölümü engelliyebilcek kudrete ve güce sahip misiniz? Nedir bu kafanızdaki sizin?
Cevap sahibi+1 yılBen zorlama var demedim ki zaten olcak olanı söyledim tövbe etmezseniz.. Doğru olan şeyleri dile getirdim..
Cevap sahibi+1 yılBen uyarımı yaparım kenarı çekilirim müslüman olarak uyarmak benim görevim.. Doğruyu görmek ya da görmemek o ya da bu size kalmış bişey.. Ben olcakları söyledim.. Tövbe etmezseniz sizi bekleyenleri ister inanın ister inanmayın gerçek olan budur.. Çok aciz çaresiz görüyorum sizi ve acıyorum inanın sizin için üzülüyorum..
- +1 yıl
Uyarının böyle olmadığını herkes bilir neyse ne senin gibi biriyle daha fazla uğraşamıycam ayrıca çok uzun yazdığın için bikaç kelimeni okuyup cevap veriyorum yani genel olarak ne dedin onu bile bilmiyorum tatlım senin gibiler benim gibilerin yanına dahi yaklaşamaz hem maddi hem manevi yani seni tanımlıycak olsam dolabımda bikere giyip kenara koyduğum kıyafetlerimden biri olurdun ki aslında hepsi öyle öpüyorum canım kendine iyi bak
Cevap sahibi+1 yılYa bir s*ktir git ezik aşalama çabası g*t kılı😂
Cevap sahibi+1 yılYanacaksın ateş seni çağırıyor😂
Cevap sahibi+1 yılZerre kadar umrumda değilsin tamam mı sana acıyorum sadece çok fazla acıyorum acizsin ölceksin ve sonsuza dek yancaksın. İyi geceler.
+1 yılİmam hatip ya da ilahiyat mezunu birçok ateist ile karşılaştım. Bu sebeple senin durumuna şaşırmadım. Kimse kimsenin inancını belirleyemez. Ailenle konuşmaktan başka bir çözüm yok gibi. Saygı duyarlar ya da duymazlar ama bu konunun muhatabı ailendir.
00 Yorumla
Diğer konusunda 792 cevap paylaştı. islam da zorlama yoktur neye istersen ona inan. islam sevgi ve barış dinidir. islam deniz gibidir. bence yeterince araştırma yapmamışsın ama bu senin kararın yine de. Çoğu profesör bile kuranı okuyup islamiyeti tanıyarak müslüman oldu. bu da ek bilgi :)
60 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
52Cevap
Yani ne desem bilemedim aile yapını düşünerek konuşabilmeyi çok isterdim ama kitlendim onlarla uygun bir dille konuşsan bu senin hayatın sana karışamazlar ateist olduğunu söylemek zorunda feğilsin ama en azından kapalı olmak istemediğini söyleyebilirsin unutma ki onlar için dinde zorlama yoktur kendini böyle savun keşke işine yarıycak şeyler söyleyebilsem
00 Yorumla- Diğer konusunda 15,2b cevap paylaştı.
+1 yılSana helal olsun o yobaz bağnaz geri kafalı 10 yaşında çocuğun başını kapayan cahiller gibi değilsin zaten okuyup araştıran insanlar dinsiz oluyor okumayan çomarlarda bildiğimiz gibi
50 Yorumla
+1 yılAilen dindarsa aciklaman zor olur yapcak bişey de yok aslında ama bir ayette şu sözle r vardır hatirlatirim (Gerçek şu ki, biz kalpleri olup, gerçeği kavrayamayan, gözleri olup da göremeyen, kulakları olup da işitemeyen cinlerden ve insanlardan pek çok canlıyı cehennem için ayırmışızdır. Hayvan sürüsü gibidir bunlar. Hayır hayır, doğru yolu kavramakta onlardan da aşağı, bunlar körü körüne dünyaya dalıp gitmiş kimselerdir.) Araf 179
00 YorumlaBence kararını gözden geçirmelisin.
michaelsikkofield.blogspot.com.tr/.../...uran.html01 Yorumla- +1 yıl
Sikko iyidir tebrikler doğru yol
Diğer konusunda 508 cevap paylaştı. Ateist olman ile ilgili bir şey diyemem bu kendi kararın bence ailelerin bu konuda baskı uygulaması da saçma bir durum. İnsan istediği dini seçmek için özgür olmalı bu ailene direk bir dille değil de hafif belli etsen çok kızarlar mı?
00 Yorumla
+1 yılDüşüncelerini imalı, alttan alttan söyliyerek yavaş yavaş alıştırmalısın sonra söylediğinde tepkileri azalır. Tabi senin ailen din konusunda nasıl bilmiyom. :Seni 12 yaşında kapattıklarına göre çok kızabilrlerde.
00 Yorumla
+1 yılZaten islam da zorlama yoktur. Karar senin. Bence direk ateist olarak girme konuya. Acilmak istediğinle basla anlat iste icimden gelmedikden sonra ne anlami var vs. sonra ıktan ıktan söylersin söyleyebilirsen 😀
00 Yorumla- Diğer konusunda 493 cevap paylaştı.
+1 yılilk defa gördüm kapalı ateist Allah yardımcın olsun dicemde inanmıyorsun
40 Yorumla Diğer konusunda 5,2b cevap paylaştı. ah bea kız oluncada böyle bir durum var işte bu mevzuda bile cinsiyet ayrımcıığı gözüküyor neyse ateist olduğunu kesinlikle tesettürlüyken söyleme başını açmak için nedenler üretebilirsin
00 Yorumla
+1 yılkötü bişey. ateist olmak tabiki kötü bişey bence ama bu senin kararın evet.. ve bu kararını yaşayamaman kötü.. sanırım ya ailenden vazgeciceksin ya da özgürlüğünden
00 Yorumla- 00 Yorumla
- Diğer konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yıl30 Yorumla - Diğer konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılTesettür giymende sıkıntı yok zira bu bir dini sembol değil zira dinle alakası yok. Neyse konu bu değil, ailenle konuş ve anlat onlara gerçeği. Yani rahatsız oluyorsundur muhtemelen.
00 Yorumla Umarım ALLAH sana dogru dogru yolu en kısa zamanda gösterir İnkarı bırak kabullen kabullenmekten başka çaren yok :/
10 YorumlaDiğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. Yani o şekilde kalacaksın bu günden sonra değişim zor ve çok laf olur aynı düzen devam inancın gereğini zaten yerine getirmessin sırf dışardakiler saçmalamasın diye devam et oyle takılmaya
00 Yorumla
+1 yılParantez içindekini dışarı çıkartıp ailene söylemen lazım.
45 Yorumla- +1 yıl
@Janess Oturunuz lütfen , estağfirullah. :))
- +1 yıl
@Janess Aynı fikirde olmamız güzel. Teşekkür ederim.
Ağzı olan laf söyler gücü olan yaptırmaya calısır insanlari bosver yasin 25-29 arasindaysa muhtemelen üni okumadin bir sekilde kendi ayaklarin üstü duracak bir is elde etmelisin ki özgürlügünü elde edebilesin. Kabul ederlerse uni oku.
00 Yorumla
+1 yılbak ailenden korkuyosun açılmak icin ama allahtan korkmuyosun ona şirk koştuğun icin tövbe etmelisin bence
40 Yorumla"Ya Allah" De ve açıl o kafandakini hak etmiyorsun.
10 Yorumlaİslam inancına göre şu an için Münafık konumundasın. Ateist olduğunu söyleyemiyorsan da tekrardan açılmayı başarmalısın.
00 Yorumla
+1 yılbabana sölücem seni hergün domuz yağlarına batırıp çıkarsın :D
01 Yorumla- +1 yıl
hak yolu bulldun mu la troll? :D
+1 yılTesettürü çıkar kirletme lütfen...
102 Yorumla- +1 yıl
Belkide asıl kirli olan tesettürdür
- +1 yıl
Abi açılıp saçılsak laf söylüyorsunuz kapansakta laf söylüyorsunuz biz ne yapalım?
Neyle ilgili yorum yapalım?
tesettirinle ilgili mi?
ailenle ilgili mi?
seninle ilgili mi? 😒00 YorumlaDiğer konusunda 6,3b cevap paylaştı. asfdfjdg tesettürlü travesti gördüm xhmstr da ama ateist yeni görüyorum
00 YorumlaHaydaaa bune perhiz bune lahana turşusu. Aç kızım kafanı.
00 Yorumla
+1 yılSenin gibi bir arkadasim var kapali ama agnostik. oda ailede ayni
00 Yorumla- Diğer konusunda 691 cevap paylaştı.
+1 yılparantez içindeki uyarını görünce yazdıklarımı silmek zorunda kaldım , özelden yazabilir miyim?
00 Yorumla - Diğer konusunda 500 cevap paylaştı.
+1 yılsenin kararın bizi ilgilendirmiyorsa, sorunda bizi ilgilendirmiyor tesettürlü ateyiz👌
00 Yorumla zaten kapali olmak ile dindar olmak nasil bir bagdir anlamiyorum ne basortusuymus yaa.. bence bak. keyfine
10 Yorumla3 günlük dünya için ailenle aranı bozmana gerek yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldüşüncelerine uymayan biseyi yapma ne tepki verirlerse versinler onlar mi girecek mezarına inanmiyosun zaten insanon ici önemli acilmak istiyosan acil
00 YorumlaKardesim beni ekler misin seninle özel olarak konusmak istiyorum.
00 Yorumla
+1 yılkapalı olan her kadın namuslu anlamınada gelmiyor dindar anlamınada gelmiyor
00 Yorumlaallahi bulup kaybetmek ne aci takil kafana gore allahtan korkmayan anneden babadan korksa neolur
00 YorumlaAslinda bakarsak herkes ozgurdur istegi. inanca inanabilir onemli olan insan olmktr kalp tasimak
Ama ailen acisindan bakarsk iyi krsilamazlar galiba00 Yorumla
+1 yılsen artik dinden cikmisin seni kimse kurtaramaz.. kabirde basina gelcek olanlari dusunemiyorum... yazikk.. yazikkk.. yazik...
02 Yorumla- +1 yıl
Ne bicim cevap
- +1 yıl
aklini topla
- Diğer konusunda 556 cevap paylaştı.
+1 yılSöyleme; Tanrı ile senin aranda ve bizim aramızda kalır :D
00 Yorumla Diğer konusunda 586 cevap paylaştı. facebook kullanıp Mark Zuckerberg i tanımamak gbi bişi bu :D
00 Yorumla
+1 yılSaçım dökülüyor hava alması lazım hastalık var falan filan
00 Yorumla
+1 yılnasıl bı yorum ıstyonkı sen kararını vermısısn yapcak bıse yok
00 YorumlaBeynini z1k3yim diyeceğim ama şöyle bir sorunumuz var bir beynin yok.
00 Yorumla
+1 yılSenin kararın ama de ki beni tersine ikna edebilecek var mi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİçinden geleni yap ama bazı şeylere hemen karar verme. İnternetten 3 günlük araştırmayla hakikate ulaşabileceğini sanmıyorum
00 YorumlaDiğer konusunda 369 cevap paylaştı. hiç bir şey yapamam deyip ne yapmalıyım demen akıllıca
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCehennem ateşinde yandığında böyle diyebilecekmisin acaba
11 Yorumla- +1 yıl
Anca boyle cevap verebilirsin
Bence gündem yapmaya çalışan bir zavallısın.
20 Yorumlasasirmiyoruz ki artik 😂
00 Yorumla
+1 yılKendine onlardan ayrı bir hayat kurmaya çalış
00 YorumlaBu neyin kafası :D
@ascialB0y01 Yorumla
+1 yılSen bir psikoloğa görün normal değilsin..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğru yolu bulmuşun ama yapıcak birşey yok
112 Yorumla- +1 yıl
Ne doğru yolu ya siz ne diyosunuz sizi yaratan allaha inanmiyorsunuz
Cevap sahibi+1 yılBen bilime inanırım
- +1 yıl
Ne bilimi seni bilimi doğurdu
Cevap sahibi+1 yılBilimle açıklayabilirim beni yumurta ve sperm sonucu rahim duvarına tutunmamla doğdum
- +1 yıl
Peki o spermi ve yumurtayı kim yarattı senin rahim duvarına tutunmaya yardimci oldu?
Cevap sahibi+1 yılSperm ve yumurta hücrelerin bölünmesi sonucu oluştu o nasıl oluştu diycen sudan su nasıl oluştu büyük patlamadan
- +1 yıl
Peki yeri göğü kim yarattı
- +1 yıl
Bunun cwp verebilirmisin
Cevap sahibi+1 yılBüyük patlama sonucu oluştu diyorum cernde devam ediyor halen çalışması bizim ülke üye değil her zamanlki gibi bilime uzak
- +1 yıl
Sen nekadar mal bir insansın ya
- +1 yıl
Peki kayaların üzerine yazılan kuran kerim ler
Cevap sahibi+1 yılNe kayasından bahsediyorsun petroglifler dışında birşey yok o da eski taş devrinden kalma dine ait birşey yok insanların uydurması birisini kontrol etmek istiyorsan en kolay onu korkutursun ve inandırırsın
- Diğer konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yılÇok ilginc ya yani yapabileceğin birşey yok gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHem ayranim dökülmesin, hem 😂😂
00 Yorumla:D benden bir tane daha ya seviyorum sizleri
00 Yorumla
+1 yılMüslümanlığa geri dön kardeş kafan güzel mi senin
21 Yorumla- +1 yıl
Sanane
bu ulkeye ateiste lazım kanks
00 YorumlaNe yapmayı düşünüyorsun?
00 Yorumlaaynı kaderi paylaşıyoruz bence kimseye söyleme