“Kişinin korktuğu şey başına gelir” ifadesi , halk arasında sıkça kullanılan ve artık atasözü haline gelmiş bir ifadedir. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
inanırsak olur düşüncesinin olumsuz versiyonu. şimdi biz ileriye dönük hedeflerimiz için 'gerçekleşeceğine inanmalıyız', 'inanırsak her şeyi yapabiliriz' türünden motivasyon sözleri söyleriz. aslında etkilidir de. ama aynı şey olumsuz veya korkulan durumlar için de geçerlidir. bilinçaltımız korktuğumuz için uzun süredir kendisini meşgul eden şeyi uygun şartları bulduğunda davranışlara döküp gerçekleştirir
"Bir şeyin ters gitme olasılığı varsa, ters gidecektir." "Bir şeyin birkaç şekilde ters gitme olasılığı varsa, hep en kötü sonuç doğuracak şekilde ters gidecektir." "Bir şeyin ters gidebileceği olasılıkları engelleseniz bile, anında yeni bir olasılık ortaya çıkacaktır." Murphy kanunlarına katılıyorum.
zaman zaman aslında insan herseyden korkar... cesur ol hayatı yasa
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Sakindigin göze çöp batar şeklindedir o atasözü :)
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu bir atasözüdür demedim atasözü haline geldi resmen yani çok kullanılıyor vs anlamında dedim bir kişi de sorularımda hata aramaya çalışıp düzeltmese çok şasırırım zaten.
Hata aramadık hanımefendi, yani gerçeklik payının olduğunu betimledik, var olan bir atasözü asırların deneyimi ile ortaya çıkan bir durum tespitidir. Sözü söyleyen atalar boşuna söylememişlerdir mutlaka gerçeklik payı vardır demeye çalışıldı
En İyi Cevaplar