ya cnc operatörlüğü kursuna gideceğim, ya da tornacı çırağı olarak tornacılığı öğreneceğim. Hangisi daha iyidir?
21 yaşındayım
21 yaşındayım
tornacılık için yaşın geçmiş kardeşim cnc ye bak derim auto cad solidworks bu proğramlarıda öğren kral işin olur.
anladım bu dediklerin ayrı kurs mudur yoksa cnc torna nın içine giriyor mu?
ayrı kurs alman lazım ama hepsi aynı cnc makinaya iş vermek için o proğramları bilmen lazım onları bilmezsen sadece makina başında çalışırsın bilirsende hem blgisayar başında proğram yaparsın hemde makinada çalışırsın iş imkanı çok olur
anladım çok teşekkür ediyorum sağolasın sen neler yapıyorsun
Ben o saydıklarımın üçünüde yapıyorum çizim yapıyorum auta cad den solidworks lük fazla işimiz olmuyor cnc laser var onu da kullanıyordum önceden şimdi makinada çalışmıyorum bir tane eleman yetiştirdim makinaya o bakıyor ben sadece çizimle ilgileniyorum rahat işim
anladım, ilk hangisinden başlayayım bunlar sıralı şeyler midir yani cnc torna autocad vs herhangibirinden başlayayım mı?
Makinayı kullanmayı ögren önce diğerleri sonra zamanla olcak işler
kursta makinayı da öğretmiyorlar mı, diğerleri zmanla olacak dedin de ondan dedim
cnc ama tornayıda teoride bilmen gerek resim okuması normlar toleranslar malzeme bilgisi
cnc torna da tornayı teorik olarak gösterirler mi? Teoride bilmek için ne yapılmalı?
cnc de sana sadece program öğretirler gerisi sende hangi takımla neyi işleyeceksin hangi malzemeye ne kadar paso vereceksin ilerleme hızı ne olucak bunlar hep birikim gerektiren şeyler bir yer bulup çalışıcan boş zamanlarında öğrenicen detayları
tanıdık var tornacı bunları ona sorup yazılı olarak alsam bir faydası olur mu? veya gösterse direkt? çok uzun zamanda mı öğrenilecek şeylerdir?
olur ama kağıda değil aklına yazıcan aslında el becerisi desek daha doğru ama bilgide gerek biraz
anladım teşekkür ederim, autocad kursu da varmış önce hangisine gideyim diye düşünüyorum
rica ederim hepsi gerek sana bir yerden başlaman gerek biraz kendinden uykundan sosyal hayatından fedakarlık etmen gerek yoksa zor zor değilde yaş sürekli gidiyor o yüzden
aynen haklısın, bir an önce öğrenmeli bir şeyler
Tornacılık zor meslek babamdan biliyorum diğerini tercih et
anladım teşekkür ediyorum
rica ederimm
Cevap
2Cevap
Tornayı öğren tornayı bilen her turlu isin altindan kalkar sonrasinda cnc ogrenmek %10 luk kısım
Cnc operatörlüğü
niçin diye sorsam?
CNC operatörlerinin işi kolay ayrıca ek mesai yaptıklarında paranın gözüne vuruyorlar :D
anladım :) kursuna gideceğim ama işsiz kalırım diye de korkuyorum nasıl bir sektör tam bilmiyorum da çünkü
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar