+1 yılVerirsek de kaybetmeyiz kazanırız yani... Parayı alan kişinin paraya ihtiyacının olup olmamasının ya da bizi kullanıp kullanmıyor olmamasının bir önemi yok sen onu madur birisi olarak düşünüp para veriyorsun ve sadakanı vermiş oluyorsun. Ve onun sevabını alıyorsun. O ise aldığı parayı haketmiyorsa günahı da onun boynuna artık. Allah kimin yalancı kimin düzenbaz kimin dürüst olup olmayacağını elbette ki bilir...
Bunun dışında sokaktaki çocuklar bir tanesine 1 tl versen tüm arkadaşları başına üşüşüyor ve deli ediyor, verdiğine rıza göstermiyorlar hep gözleri cüzdanında oluyor... Bir kez istersin veririz alırsın sağol dersin gidersin vermiyorsak da canın sağolsun dersin biter gider... Ama yokk... Kalıcı çözümler olmadıkça bu tür şeyler can sıkıcı, ama senden çıkıyorsa bu zaten sadakadır ve o sadaka beladan korur insanı, böyle düşünmek lazım...14 Yorumla- +1 yıl
Gerçekler bunlar ;)
En İyi Cevaplar
sırf dilenmek için kendini sakatlayan bir dünya insan var. bizim bir başkanımız, sakın dilenciye para vermeyin, yıllardır bu işin istatiğini tutuyoruz arkadaşlar, insanlar ihtiyacı oldukları için değil bunun kolaylığına kaçtığı için dileniyor demişti. ve gerçekten ihtiyacı olan insan, gururundan bunu dile getiremezmiş bile. en yakınından istermiş ihtiyacı olan miktarı. ben hiçbir dilenciye para vermiyorum artık. ve bunları söyleyen kişi zabıta başkanı. yıllardır bu işin içinde. diyor ki; insanlar günahlarından sıyrılmak, vicdanlarını rahatlatmak için yardım ettiklerini sanarlar dilenciye para vererek. ama bu gerizekalılıktan başka bir şey değildir demişti. ben katılıyorum. paranızı çöpe atmayın. gerçekten ihtiyacı olan insan tespit edin(ki gururundan zordur onları bulabilmek) yardımınızı onlara yapın.
01 Yorumla
dilenene para vermem,cocuga verenler cocugun yarın 12 saat 16 saat beklemesını saglayanlar guya ıyılık edıyorlar..,annem gorunce kalk gıt calış utanmıyormusun dıye bı ton fırca atar:)
bende mendıl kalem jılet falan satanlara ıhtıyacım olmasa bıle alarak yardım etmek ısterım,onlara ıncıtmeden bır seyler verebılmek muhım olan, oburu almış yuzsuzlugu elıne,helekı su yolda ızbandut gıbı adamların urfadan geldım abı ekmek parası yokmu demesıne ıllet oluyorum gıt ınsaatda amelelık yap deyyus,benmı cagırdım senı urfadan..00 Yorumla
vallaha gerçek ihtiyaç sahibi olduğunu anlamak zor.
İzmirde yaşıyorum kadife kale olsun tepecik olsun bu semtte yaşayanların çoğu iş olarak yapıyor.
Bir dilenci yanıma geldimi bir ekmek parası karnım aç dediğinde gel yemek söylüyeyim diyorum.
Gerçekten ihtiyacı olan kabul ediyor.Ama ihtiyacı olmayan para itemeye devam ediyor.
ben artık böyle yapıyorum00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
O gördüğün engelli olanların bir çoğu dilenci çeteleri tarafından o hale getirilmiş ya da kaçırılmış.İyi para var bu işte.Mercedese binen dilenci gördüm.Vermiyorum bir sadaka verilecekse gerçek ihtiyaç sahiplerini araştırıp buluyorum.Ama verenlere de kızmam onlar kendilerince iyilik etmeye çalışıyorlar.Günahı onları kandıranların boynuna.
01 YorumlaÇocuklara, yaşlılara, engellilere her zaman veririm. Hatta sattıkları mendilleri de bilerek almam, başkasına satsınlar . Ama son günlerde zorla mendili de verdiklerini gözlemledim. Mutlu oluyorum yardım yapınca fakat gelip de eli ayağı tutan 30-40 yaşında adam dilenirse asla para vermem. Gitsin çalışsın, kazansın.
027 Yorumla- +1 yıl
hala yalan söylüyorsun hala. o sana asla böyle birşey anlatmaz. çünkü böyle birşey olmadı. ve o bir yalancı değil senin gibi. hala utanmadan iftira atıyorsun bana. ben doğduğum günden beri kimseye bir yanlış yapmadım. sen bilsen ne olur bilmesen ne olur. allah biliyor bana yeter.
Diğer konusunda 391 cevap paylaştı. Ben para verme taraftarı değilim çünkü dediğin gibi o paraları onları dilendiren kişilere götürüyorlar.Para vermek yerine çocuklara yiyecek birşeyler alırım.
11 Yorumlaben pazarlamada çalışıyordum bir markete mal verirken market müdürü dilenciyi ittirdi dilenci ve üzerini çarşafla örttüğü çantası yere düştü ve çantada gelen sese bakılırsa 100 liradan fazla vardı :D Benim aylık kazancım 450 tl idi :D . Ben bu yüzden vermek istemiyorum ama bildiğim kadarıyla dini açıdan onu düşünmeden verebilirmişiz.
00 YorumlaDiğer konusunda 650 cevap paylaştı. Sana katılıyorum. Ona vereceğin parayı, sokak çalgıcısı falan versen, hiç yoktan adam üretiyor, boş boş dilenmiyor. Ayrıca bazı noktalarda körler müzik yapıyo, gidip onlara ver daha iyi.
07 YorumlaHic birine vermiyorum para cocuklar anne babalarinin zoruyla dilendiriliyor belki ama eli ayagi saglam insanlarin dilenmesi sacma calismak yerine kolayi seciyorlar.ayrica engellilere devlet maas veriyor hatta ona bakan bakiciyada maasini veriyor
06 YorumlaDiğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Mendil, kalem satan dilencilere para veriyorum, ama elinde sattığı şeyi de alıyorum.
Flüt çalan çocuklara da para atıyorum. En azından bir iş yapıyor, kulağımızın pasını gideriyor.00 Yorumla
+1 yılBirine balık vermekten çok balık tutmayı öğretmek gerekir ki bunu yapması gerekenler maalesef o bilinçte olmadıklarından dolayı şu an binlerce küçük çocuk yaşıtları gibi eğlenmek yerine bütün gün dışarda dilenmek zorundalar..Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık durumu var biraz...
00 YorumlaBen hic kimseye para vermem.
Onun yerine simit,ekmek ya da kek falan veriyorum.
Cogu dilenci de sinir oluyor ama bana en mantikli gelen yol bu.01 YorumlaDiğer konusunda 413 cevap paylaştı. ben de artık vermiyorum. bir de yeni taktik çıkmış oğlum askerde onun yanına geldim dönüş param kalmadı diye gitti 20 liram :/ daha para vermem töbe
01 Yorumla
+1 yılBende vermiyorum. Sakat diyorum bir bakıyorum dümen çeviriyor. Yaşlı diyorum, zor durumdadır diyorum ama bakıyorum benden zengin. Vermiyorum artık.
01 Yorumla
+1 yılküçük çocuklara para veridkçe onlar sokakta dilenmeye dahada alışıyo
22 YorumlaDilencilere para vermem ama selpak ya da su satan çocuklardan mutlaka alırım.
01 Yorumla
+1 yılAynen arkadasım senle aynı fikirdeyim verilmemeli gitsin mendil vs satsın ona bir sözüm yok ama dilenenleri anlamıyorum
01 YorumlaO para bizden çıkıyo ama kimin eline geçtiği nasıl kullanıldığı belli değil. O yüzden hayırrr
01 YorumlaDiğer konusunda 803 cevap paylaştı. Haklısın ama vermeyince kendimi kötü hissediyorum.Benden çıksında gerisi onlara kalmış artık.
03 YorumlaDiğer konusunda 4,4b cevap paylaştı. bir kere verdim çok pişman oldum allah bir daha yanıltmasın ne diyeyim...onların kıyıda servetleri var haberlerde görüyoruz...
13 Yorumla
+1 yılo kadar yalancı dilenciler var ki hatta bir dilencinin milyoner olduğu ortaya çıkmıştı.ben nefret ediyorum dilencilerden hiç değilse yol süpür dilenme.ama Allah rızası için veriyorum para
03 Yorumla- +1 yıl
ya doğru diyorsun valla
+1 yılvermemek lazım dediğin gibi ama bazen dayanamıyorum veriyorum. :/
05 Yorumla- +1 yıl
işte hiç olmazsa o an cesaret eder de bir iki lokma bişey yer düşüncesiyle veriyorum:( ne devlet sahip çıkıyor, ne öz ailesi insan ister istemez dayanamıyor. bu duygusallıktan ziyade vicdan :(
- +1 yıl
keşke el ele verip yapabileceğimiz bir şeyler olsa... aslında araştırmak gerek belki vardır. iyi oldu bu konuyu açman :)
bende vermiyorum mınıcık çocuklara önluk giydirip okul parası dıye dolandırıyorlar ortalarda çocukları
00 YorumlaDiğer konusunda 635 cevap paylaştı. Dinlemez dilenciye yardim edilir. Ben kolay kolay isteyen birine para vermiyorum...
05 YorumlaDiğer konusunda 864 cevap paylaştı. ben çocuklara değilde yaşlı nineler çıkıyor mendil satıyorlar sırf dilenci gibi gözükmeyeyim diye her zaman alıyorum düşünüyorum zengin olsa 70 yaşındaki kadının karda kışta dışarda işi ne 1 liradan ölmem diye alıyorum
00 YorumlaDiğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Kardeş hiç bir zaman vermeyin anca ihtiyaç sahibi olana verin 4-5 katlı evleri var adamların kendi gözümle gördüm :D
00 Yorumla1-2 liranın önemi yok veren için ama bence gerçek anlamda ihtiyacı olanı bulup ona vermek lazım. ihtiyacı olan onurludur istemez zaten sen zorla verirsin.
00 YorumlaDiğer konusunda 343 cevap paylaştı. Bazıları gerçekten fakir. yardıma muhtaç olanları var.Geçende haberlerde gördüm.adamın biri dilenciyi soymuş 475 lira çıkmış.bazıları meslek haline getirmiş .
00 YorumlaHala utanabilen biriyse yardım ederim yoksa 8-5 mesai yapan abilerle işim olmaz
00 YorumlaHayır arkadaşlar sakın vermeyin sizin zafınızdan yararlanıp allah bilir o paraya ne yapıyorlar
01 Yorumla
+1 yılBen genelde veririm oldukça..Ama güncellemene katıldım..
01 Yorumla- Diğer konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılben hic bir sekilde para vermiyorum dilencilere. yardim etmek bu sekilde olmamali.
00 Yorumla para degilde ekmek veya su veriyorum. gecen dilenci ama benden hamburger istedi ama :(
01 Yorumlaya yerine göre bence aslında biz sadece vermekle yükümlüyüz gerisi onların günahı
01 Yorumla
+1 yılbence verilmemeli illede birine yardım etmek istiyorsa insan çevresinde bu insanları tespit edip gizlice yardım edebilir.
01 Yorumla
+1 yılDeğişiyor o ama veriyorum genelde vijdanım el vermiyo
00 Yorumla- Diğer konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılben görünce dayanamıyorum veriyorum para maalesef.
01 Yorumla Diğer konusunda 579 cevap paylaştı. Vermiyorum ama inan çok çok üzülüyorum
015 YorumlaDiğer konusunda 919 cevap paylaştı. gençlere vermem
yaşlılara kıyamıyorum11 Yorumla
+1 yılben cocuklara dayanamiyorum ve veriyorum
01 Yorumlaben dilencilere para vermem
00 Yorumlaİhtiyacı olana vermek lazım.
012 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılVermiyorum para felan.
01 Yorumla
+1 yılBazen görünce veriyorum vicdanım el vermiyor.
00 Yorumla
+1 yılvermemmm!
11 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler