Nazar 3 yıllık sürebilir mi?

(Din ile alakalı bir soru)
Yurt dışında yaşıyorum ve 19 yaşındayım Şimdi şöyle izah edeyim ; ben gercekten ibadetlerimi yapan biriydim, böyle sabah namazlarına bile hiç ama hiç üşenmezdim. heyecanla istekle kilardim namazlarımı. Mesela sürekli zikir çekerdim, yolda yürürken bile dua süreler okurdum.
Ama o sıralar tesettürlü biri değildim, böyle 9 ay boyunca ibadetlerimi hiç aksatmadan yapıyordum. Sonra bir gün kapanmak istedim ve kapandım, Allah'a şükürler olsun.
.

Ama işte kapandıktan hemen hemen 5 veya 6 sonra ibadetlerimi eksitmeye başladım.

Hatta öyle bir duruma geldim ki inancımı sorgular oldum. Evet mesela namaza yeniden başlıyorum ama o eski istek, heyecan yok, tekrar bırakıyorum aradan bir gün geçmeden, mesela bunu söylemekten çok utanıyorum ama bizim evde ezan okunur, bazen ona bile katlanamıyorum.
.
Aklıma kötü kötü düşünceler geldi hâlâ da geliyor. İntihar gibi, sürekli bir yorgunluk halsizlik, ümitsizlik, bir çaresizlik, kararsızlık. Oluştu. Ha bu arada hiçbir işim rast gitmiyor. Disariya çıkmak istemiyorum asosyal oldum resmen. Eskiden sınıfın birincisi ikincisiyken şimdi okula bile gitmek istemiyorum. şu an üniversiteye gidiyorum ama istemiyorum üstelik sevdiğim bir bölümü okuyorum. Ve ben 3 senedir böyleyim, kimi ergenlik diyor kimi depresyondasin diyor. Kimi cin musallat olmuş diyor, kimi nazar diyor, annem gel seni bir hocaya götürelim dedi ama istemedim daha kötü olabilir sonuçta.

Ama ben sadece eski ben'i özledim. Yeniden ibadetlerini yerine getiren biri olmak istiyorum ama yapamıyorum.

Arkadaşlar yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.
Bu arada Doktor da depresyon dedi ilaç yazdı hepsini kullandım ama geçmedi bir türlü bu içimdeki karanlık şey.
Sizce ne olabilir? Şimdiden çok teşekkür ederim 🙏
Nazar 3 yıllık sürebilir mi?