Ve sonra acımasız ipsiz sapsız tek işi hayvan katletmek olan katil avcı evinde yavrularının süt beklediği emektar cefakar zavallı anne kurdu öldürüp içini parçalayarak annesinin sozunu hiç dinlemeyen kırmızı başlıklı kaltağı cikartti..

Masalın bilinen en eski kaydı Liége’li Egbert’in 1022 tarihli Fecunda ratis isimli şiir kitabında yer almaktadır.
Bu hikâye aslen anonim bir hikâye olmakla birlikte, bizdeki Leyla ile Mecnun gibi, hikâyenin bir çok yazarı vardır. orta çağda bu hikâye ormanda avcının tecavüzüne uğramış kırmızı çamaşırlı mağdur bir kızın hikâyesi olduğu zamanlar, bu hikaye bir masal değildi. Zavallı kız bundan yüzler hatta binlerle sayılı yıl önce, bir sapık tarafından tecavüze uğrayıp, sonrasında herodotlar tarafından yüzlerce yıl, insanımsı sapkınların tahrik olması için kulaklarına meze olan bu zavallı kız çocuğu, hala hakaretlere uğruyor yazık.
Burada hakaret yokkardesim, burada farkındalık yaratma fikri var sadece.. Herşey belki size anlatıldığı gibi değildir.. Belki karşı tarafıda dinlemek gerekir!
Anlatıldı bile..
Maksadı üzüm yemek olanlar onu gormedi..
Temelle dursun ava çıkmış. Temel ne görse ateş ediyor önüne gelen canlıyı öldürüyormuş. Dursun temele demişki; temel Sen avcılık yapma doğanın dengesini bozuyorsun. Temel üzülerek eve gelmiş, Fadime demiş, Gel gidelim buralardan dursun bana kızdı. Fadime; Ne oldi temel hayırdır demiş. Temel de; Ben doğanın yengesini bozuyormuşum. Halbuki ne doğanı tanırım ne yengesini 😕
Tövbe bende tanımam:)
avcılara o kadar methiye duzduk farkındasın değilmi😇
Biraz da karşındaki insanın penceresinden bak konulu karikatür. Gerçek hayata da dökülmeli
Kesinlikle
rıca ederım:)
Bakış açısı :)
Kesinlikle.. Baktığımız gibi!
Tesekkur ederim
Rica ederim
Cevap
2Cevap
Yaa... 🙄🤔
Abi biz şimdiye kadar hep kandırılmışız ya 😞😢
Kesinlikle:)
Ben bunu çocuklara nasıl anlatırım şimdi? =//
Kırmızı başlıklı deli kız olmazmi;)
Sınıfta bu tür kelimeleri kullanmayı yasakladım =//
delıdemı olmuyor, cılgın kız dıyelım ;)
Kırmızı başlıklı kızdan daha yararlı hikayeler anlatalım bence çocuklara :))
Hayvanları sevmeyen insanda merhamet olmaz
Kim haklı?
Hiç bu yönden bakmamıştım...
Zavallı kurt:(
Zalımsınn avcı 😐
Alçak ve gaddar😂
Yaa kirmizi başlıklı kiza ne demeli 😒
Kaltak😂😂
Afshdhdk :))
:)))
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?