"Bunu hak edecek ne yaptım ben?" dedi hıçkırarak...
'İnsan hep hak ettiğini mi yaşar yavrum?
Taif’te taşlanmak, Kabe’de üzerine deve leşi dökülmek nasıl bir hak edişti, söylesene?'
#okyanus

Kul herzaman hakettiğini yaşamaz, imtihan dünyası Rabbim sınar kulunu. bazende nefsinin ettiğini çeker, bazen de aldığı ahı çeker ve hatta bazen ana babasının aldığı ahı çeker. belli olmaz ama gelen her hayır Allah'tan her şerri de nefsimizden bilmekte yarar var kuzum. Allah hayırlı kader yazsın cümlemize inşallah...
Amin bitanem amin
Zanetmiyorum 🌺
Tamam bebisimsu <3 🌺
"İnsan için, yalnızca çalışmasının, gayretinin, hâlis niyetlerinin karşılığı vardır."(Necm/39)
İnsan hakettiğinin karşılığını alır hep..
Şekilleri, suretleri farklı olsa da imtihanın..
#Vesselam
Yasiyorsak hak etmisizdir bal.
Cevap
25Cevap
bunu yapanlar Allah'ından bulsun var ya insanları anlamak çok güç ne yani o çocuk senin yediğin lokmanımı ağzından çıkardı yoksa yattığın yerimi yaktı bu dünya hepimizin-HEPİMİZİ yaşamak için burdayız kimsenin kölesi veya da bir başka şeyi olmaya gelmedik.
''''''' Belki o çocuk hakkettiği bir şey yaşamadı AMA ona bu zulmü yapan da yaşayacaklarını çoktan HAKETMİŞTİR''''''''
Muhakkak ki vardır
Hayır insan hakettiğini Yaşamaz eğer bazı şeyler kaderimizde varsa yaşarız ama bu benim hak ettiğim anlamına gelmez.
Hayatımdaki olan olumsuz şeyleri hak etmedim , eğer adalet varsa bu dünyada görmüyorsam ahirette adaleti istiyorum..
Elbette hayır fakat bunun suçlusu hayat değil, bunun suçlusu insanlar
Ve bunun bedelini elbet bir gün ödeyecekler
Aslında kimse hakettiği gibi yaşamıyor, ama çoğu insan hakettiğini ya da yaşattığını yaşar bu hayatta...
Sınav Dünyasında yaşıyoruz sonuçta onlar haketmemiş olsada onlara bunu yaşatanlar hakedeceklerini bulacaklar onlarda çektiklerinin mükafatını görecekler...
Her zaman hak ettiğini yaşamazsın, kimi olaylar imtihandır.
Bazen çetin kışlar yaşar insanoğlu, gelecek olan cennet baharın güzelliğini daha iyi hissedebilmek için..
Imtihandayız. her şey insan için. hata da, bela da..
Iyi gibi görünenlere imrenmek yerine başımıza gelene sabretmek, daha kötüsüne bakıp şükretmek gerek.
Hayır. Ama insan yaşadıklarının karşında gösterdiği tavırla gerek sabır, gerek şükür, gerek hoşgörme en sonunda yani öldükten sonra, hassas terazide hakettiğini bulur.
İnsanlar düşündüklerini ve yaptıklarına bir ırdeleyerek baksınlar bakalım.. ne kadar bakabılıyorlar.. ağzından çıkanı kulağın duysun.. dusuncelerinden çıkanı da diğer varlıklar duyuyo zaten.. Ha bide babamız yaratan var..
kendi dinim var.. hass!
Ben çok kötü şeyler hakediyorum ama hiç de hakettiğimi yaşamıyorum mesela. Yani hayır herkes hakettiğini yaşamıyor
Kul Kaderini Yaşar Derler Bende Yaşadım Çok Haketmediğim Olayları Ama Yapacak Birşey Yok Başımıza Geleni Çekiyoruz
Hak ettiğini asla yaşamaz.
İnanmıyorum hak ettiğini yasayana.
Örnek tecavüze uğrayan kızlar vs hak etti de mi tecavüze uğradı.
Bana göre saçma.
Bu soruyu kendim için soruyorum demekki hak ettiğim bu kadarmış diyorum ama mesela peygamber efendimiz sav in yaşadığı hayatı düşünüyorum asla asla hak ettiği değildi
Keşke yaşasa. Ama nerde..
Bu dünyada şamar oğlanına çevirenlerle , az da olsa öbür dünyaya inanıyosa , hesaplaşacaz
kimsenin şüphesi olmasın...
Herkes hakettiģi karşılığı bulacak ama bu dünyada ama ahirette
her zaman hakettiğini yaşar hakedenin yaşaması dileği ile
Hickimse hakettigini yasamiyor, ama herkes farkli sinaniyor bu dünyada.
hayir canm imtihan dunyasi ya aslani cakala bogduran bir sistem var hayat adi napican
yaşadıklarımın hepsini hakettim..
hem iyi hem kötü anlamda..
bazen hak ettigini bazende hic hak etmedigini yasar ben suanda hak etmediklerimi hem yasiyorum.
Dünya imtihan yani zorluk dünyas. ı Biz insanı meşakkat içerisinde yarattık der Mevlamiz
Hakettiği yerlerde olmayan bir çok insan var. bu söz toplumlar için söylenmiş daha çok
Ben o şekilde uyumayı hak etmiyorum ama onu yaşıyorum
İnsan hep Hâk'kın ettiğini yaşar 👍
Bazen haketmediği yaşatılır.. Çok haksızlığa uğrar
Hakettiğini bulur desek daha doğru olur.
Kaderini yaşar insan..
Bazen haketmediginide yaşayabiliyor.
o nasil bir resimdir Allahim
duygusallastim :(
hakkında ne yazılmışsa onu yaşar
Alın yazısı neyse o kaçılmaz.
Kim ne yasarsa yasasin banane?
Her zaman değil
kaderindekini yaşar
Kader
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?