Doktor olsaydiniz hangi dalda uzmanlasmak isterdiniz?neden o dali secerdiniz?
Daha cok insana ulasmak mi?
Prestij mi?
Daha cok insana ulasmak mi?
Prestij mi?
doktorluk çok kazanma ve rahat yaşam sürme umuduyla seçilirse avucu yalatacak bir meslek durumuna geldi bence. o nedenle biraz işin manevi doygunluk tarafını da görmek gerekiyor. bu uzmanlık dalı seçerken de öyle.
ben tamamen asistanlık eğitiminin zorluğuna ve yoruculuğuna rağmen çok eğlenceli ve özgün olduğu için cerrahi dallara yönelirdim, buna amelelik olarak görünen genel cerrahi de dahil. ki öyle de yapacağım zaten.
cerrahiyi bir kenara bırakırsak, yeni gelişmeler ve invaziv girişim imkanlarının artması nedeniyle (anjiyoplasti işleminin bile kardiyologlardan alınıp radyologlara verileceği söyleniyor) radyoloji tercih edilebilir.
dahili dallar içerisinde kardiyoloji dışında teferruatı ve ameleliği çekilecek bir dal yok bence.
yarı cerrahi-yarı dahili olarak da kbb düşünülebilir.
amelelik olarak genel cerrahiyi kastettim sadece, cerrahi dalları değil yahu. bu da benim düşüncem değil zaten, genelde asistanları ya da 6 yıllık tıp hayatı süresince öyle bakılır genel cerrahiye:)
göğüs cerrahisi çok karizmatik bir dal, haklısın. ama ben oldum olası akciğeri sevemedim. göğüs hastalıklarına da uyuz olurdum yani.
tabii plastik cerrahi, cerrahinin parlayan yıldızı:)
Emir mode on ;
Aile hekimliğinde & gözde iyi para var . Ama doktorsun her zaman para bulunur..
Benim için hepsini solda sıfır bırakan kalp cerrahisi, seviyorum ..
göz doktoru olurdum herhalde :D çünkü diğerleri çok iğrenç geliyo bana ıyy vıcık vıcık milletin organlarını elliyosun:S kan görsem bayılırım zaten :D
:( valla ben bir tek onu kaldırabilirim sanırm :( ya da psikiyatri de olabilir :) ama millet anlatırkene uyur muyum acaba :D
daha çok insana ulaşmak ve para gibi amacın varsa dahiliye ve cerrahi güzel. ama ben çocuk ve ergen psikiyatrisi derdim :)
Cevap
8Cevap
aile hekimliğinde mesleki tatmin yok, bu birazda sistemden kaynaklanıyor tabii.cerrahi yorucu. ben kendi bünyemi bildiğimden bunu pek kaldıramam.göz, derma, psikiyatri iyidir.
Mesleki tatminle kastina bagli aslinda...
Nice aile hekimleri var,tamam hallerinden memnun degiller belki ama gercekten kutsal bir is yapiyolar.
Artik bir de koylerde falan bizzat hastalari arayip soruyorsun.cocugun nasil oldu diyorsun.belki o bikac koyun tek umudu sen oluyorsun.
Bununla da yetinebilir insan bence.
yani aile hekimliğinin bu yönünde haklısın ama şehirdeki aile hekimlerinin birçoğu için durum böyle değil ne yazık ki. aile hekimliği ve temel bilimlerden kimle konuşsam aynı şekilde mesleki tatminsizlik yönünde cevaplar alıyorum.
evet mesela biyokimya özellikle baya tercih edilir oldu. konuştuğum asistanlar işlerinin rahat olduğunu söylüyorlar fakat bir süre sonra hastayla birebir ilgilenemeyince mesleki tatminsizlik başlıyor diyerek yakınıyorlardı. tabi tüm bunlar kişiye göre değişir ama genel itibariyle bu tarz düşünen insanlara çok rastladım.
Estetik güzellik dagıtıyorsun bebelerle oynuyorsun falan ehe.. :D
Ben psikiyatri alanını isterdim.
cerrah
diz ameliyatları özellikle
diz diyince eski günlerim aklıma geldi
Göğüs cerrahı. Oyyhss :)
eleştirmek için mi soru soruyorsun? asalak mısın nesin anlamadım ki
Ben ortapedıyı secerdım...
BEYİN CERRAHİ OLMAK İSTERDİM BEN
Psikiyatr olurdum
Cerrah
Cerrah tabi