Allah'a inanmayan birini nasıl ikna edebilirsiniz?
Hiç düşündünüz mü ?
Hiç düşündünüz mü ?
meşhur bir hikaye vardır bir gün bir adam ateist biri Evliyanın yanına gelip ben Allah'a inanmıyorum çünkü görmediğim bir şeye inanmam beni nasıl inandırıcaksın demiş evliya hiç istifini bozmadan yerden bir taş almış ve ateistin kafasına vurmuş ateistte ne yapıyorsun başım ağrıdı demiş ben bişey yapmadım demiş evliya ateistte demişki ama kafam ağrıyor hissediyorum Evliyada hani sen görmediğin şeye inanmazdın demiş nasıl inanıyorsun başının ağrıdığına ateist hak vermiş evliyaya ve evliya devam etmiş bak bu yeri bu göğü yaratan Allah'tır. Ve bu yere göğe sığmaz ama senin kalbine bile sığar sen Allah'a itaat et Allah muhakkakki seni bağışlanan kullarının arasına koyar.
yanlışım varsa Yüce yaratan affetsin.
Vay güzeldi =)
sevdigim cocuk vardi onunla cikmam icin onu ilk once inandirmam lazimdi namazinda niyazinda bir kizim ve gunah yani daha gunah cok dil doktum anlattim bak boyle boyle diye yok nafile sonra mecbur kestim iliskiyi
doğmadan önce ölü (cansız) iken nasıl ruh verildiği ve canlandığı,
öldükten sonra dirileceğimizin en büyük kanıtıdır.
ayrıca o ruh kendi kendine oluşamaz.
o canı veren, o bedeni ve ruhu yaratan bir yaratıcı şüphesiz ki var mutlaka.
bu onun varlığını gösteren en büyük örnektir.
''Allah'ı nasıl inkâr edebilirsiniz ki? Sizler ölü (yok) halde idiniz diriltti
(yoktan var-etti) sizi. Sonra öldürecek, yine diriltecek (sizi),
sonra da O'nun huzuruna götürüleceksiniz.''
( Bakara Suresi 28. Ayet)
Knki ateistim Müsluman bir arkadasim vardi dedim bu cocuk cok ozgur biraz kisitlayim (sevgili yapiyor ayriliyor ask acisi cekiyor) Dedimki onemli olan ilahhi asktir seninkide askmiymis sana ilahi askin %1ini veriyorlar hemen buyusune kapiliyorsun dedim. Sana yemin ederim ertesi gun camiye gitti hocadan tovbe istedi gunde 5 posta atardi atmadi sigara birakti 5 vakit namaz kilmaya basladi dedim ne kadar mubareğim. xD
Cevap
12Cevap
Tebliğ ederek. İslamı anlatarak ikna etmek mümkün. Müslümanlığı anlatırsan ikna olmaz çünkü günümüzde, batının oynadığı oyunlar sebebiyle müslümanları katil bir millet olarak tanıyor dünya maalesef... Müslümanlarında çoğu yaşayış tarzları vesilesi ile insanı soğutuyorlar dinden. Bu yüzden islamı anlatmak, Rasülûllah'ı anlatarak ikna edebilirsin. Fakat ilk başta lazım olan şey Allah'ın rahmetidir. Eğer Allah o kimseye rahmet etmezse istediğinide yapsan yola getiremezsin kardeşim...
Aşk sevgi mutluluk diyorsun ama bana bunları göstermiyorsun mutluyum diyorsun hadi avucuma mutluluk koysana.. İşte mevla da öyle var hisset ama gözle görülmez elle tutulmaz çünkü o her yerde en içimiz de.
İlk olarak felsefe ve bilimde kullanılan argümanlardan yola çıkarım. Allah'a inanan filozof ve bilim insanlarının kullandıkları delilleri açıklarım. Tabi İslam filozofları ve Müslüman bilim insanlarını da unutmamak lazım.
Hiç kanıt yok diyenden şüphe ederim:
https://i.hizliresim.com/R12p9G.jpg
Bir bilgisayar işlemcisini tasaryan insan o karmaşık düzeni biraraya getirirken nasıl tesadüfe olanak birakmiyorsa o tasarlanan islemcinin arkasindaki beyin nasıl bir tesadüf eseri olabilir
korktuğumuz zaman dua okuruz geçer ona insan olmayan varlıklardan bahsederim internette vidousunu açarım ve dua okuyunca nasıl geçiyor derim çok korkarım ben gerçi açmama da belki
İkna etme yetenegim olsaydi herkes Allaha inanirdi , hidayet gucum yok , hidayet gucum olsaydi Allahin anlami olmazdi , Allah bilimsel olarak kanitlanicak bisey olsaydi imtihan olmazdi , boyle konustugum icin gunaha girdiysem Allahim beni affet
inanmazlar ne sen vazgecersin ne o babamdan biliyorum 😒
sen nasıl inançlı biri oldunki baban inançsızsa
ateistin kızı olabilirim ama düşünceler ayni olmuyor babam dışında herkes inançlı ailede beş parmağın beşi bir değil işte
çarmığa gerip okunmuş suyla yıkayıp başında 1 hafta geceli gündüzlü kuran okuyarak
İroni =)
Kendisi Allahı hatırlamak istemedikçe mümkün değil.
Allah yoksa benim belamı kim veriyor derim ya da Allah yoksa siz neyi inkar ediyosunuz sşcşlvslls
Hahahah efsaneee =)
edemezsin. seni kırmamak için ikna olmuş gibi görünür
Himm
Inanmak istemeyen bilmek isteyen birini bu konuda ikna edemezsin
düşündüm kavga ettik muştayla dövdüler falan dedi küfür ettiği için Allah'a sonra saygı duymalısınız dedi bende aman bb dedim
Uğraşmam. Onlar zaten çok zeki olduklarını düşünürler genelde. İstediği şeye inansın.
+sen kulağının arkasını görüyo musun?
-hayır
+o zaman allaha inanıcan
😂😂
Dikkat et de o seni ikna etmesin 😄😄
Kızım sen bu güzellikle ateist misin yoksa (
Deist.
Yanlışsın =( Allah var olduğunu kabul edersek bu Allah insanlarla hiç mi iletişim kurmamıştır.
Hayır, düşünmedim.
beni alakadar etmez açıkçası kimseyi değiştiremem
İkna etmem. O onun bileceği bir şey.
Aynaya bakip ikna olmuyorsa yapacak birsey yok
Birini ettim erinmezsem yine ederim
Ne didin
Allah'a inanmayan kisiden sana hayır gelmeeeezzz
Allaha inanmayan kafirdir şeytan kuludur
Bırakalımda yansınmı (
niye ikna etmeye uğraşım ki
Niye ugraşmayalım ki
Öyle bir şey için uğraşmam