Herkesin sizin dininize tabi olmasını isteyecek kadar BENCİLSİNİZ
Sizce dinler kardeş midir?
Herkesin sizin dininize tabi olmasını isteyecek kadar BENCİLSİNİZ

Şimdi sana bir şey derdimde neyse çok meraklı değilim senin ile muhatap olmaya belki ama o kalın kafana bir şey girer diye düşünüyorum ama boşuna uğraşıyorum biliyorum.
Cevap veremiyorsuki sen üç kuruşluk IQ, ün ile verdiğini zannediyorsun sende zeka olsa aşağıda artı verdiğin bir kaç görüşün benim görüşüm ile aynı olduğunu anlardın.
Benim görüşüm ile paralel: aynen oyledir en buyuk bizim dinimiz islamdir abisidir digerlerinin en büyük ve abisidir beş yaşındaki bebe bile anlar ne demek istediğini
Benim görüşüm ile paralel: ılk hallerı Islam her semavi dının. bozulmus hallerı cok ayrı onlar kardes olamaz. İlk halleri islam demek ile onun tahrif edildiğini söylemek istiyor, o dini terk edip islama yönelmesi gerektiğini söylüyor, artı vermeden önce at gözlüğünü çıkarıp okusaydın iki görüşünde benim görüşüm ile paralel olduğunu anlardın ve bu iki görüşe artı vermek yerine görüş sahibi ile benimle yaptığın tartışmanın içinde bulurdun kendini arada beyin kıvrımlarını çalıştırmayı dene onu sana kullan diye verdi boşa yatıyor içeride Kuranı İncili okudum diyorsun ya boş gözler ile okumamış olsaydın bunuda anlardın "isa allahın oğludur ama değil" bütün yetimlerin babası Allah, tır, Cebrail aleyhisselâm Hz. Meryem, in ağzına üflemiş ve İsa dünyaya gelmiştir.
Bu üç kutsal kitap, tada geçer
Kuranı ve İncili adam gibi okusaydın anlardın ama anlamayassın çünkü sende dolaylı yönden söylenen cümleleri anlayacak ne meleke ne tahlil yeteneği ne de idrak var at gözlüğü ile düz mantık ile baktığın için okudugun her şeyi düz mantık ile okuduğun için okuduğundan da bir halt anlamıyorsun!
Sual ettiklerinde bunu öbür tarafta sorgu meleklerine de söylersin!😄
👉"Herkesin sizin dininize tabi olmasını isteyecek kadar BENCİLSİNİZ"
Aslında ben seni çözdüm ve deist olan birine boşuna burda çene patlatıyorum bunun farkındayım!
Üzgünüm seni sadece allaha inanman kurtarmayacak!
Öldükten sonra Rabbin kim diye sorduklarında Allah demen seni kurtarmayacak!
Çünkü kitabın ne hangi dine tabisin ümmetin kim son peygamberin dinine iman ediyor musun diye soracaklar cevap verebilirsen ki şu anki tabloya bakınca pek mümkün değil gibi görünüyor.
Verebilirsen diğer suallere geçilecek vermezsen geçmiş olsun senin sorgun bitti!
Birde utanmadan viski seni kutsasın diye dalga geçiyorsun!
Yazık cidden çok yazık!
Korkunç bir azap seni bekliyor..
Benim gibi tipleri engelleyip kurtulabilirsin görmek istemeyebilirsin!
Bu senin en doğal hakkın bu hak sana burda verilmiş aynı hak banada verilmiş ama ben öyle bir cümle kullanmıyorum kullanmamda
benim amacım benimle aynı fikirde olmayana kin ve nefret beslemek değil onu kazanmak hakikati anlatmak onu kazanmak saplandığı bataktan kurtarmak inandığım dinin kitabı bana böyle emrediyor.!
Kuranı dört başı mamur bir şekilde okumuş olsaydın anlardın ne demek istediğimi
Ama görüyorum ki bu saatten sonra bunun bir önemi yok çünkü kâfire ne söylersen söyle kar etmez!
Onlar çıkarına uygun hareket eder kafir ile tartışmayın münakaşa etmeyin bir sonuç elde edemezsiniz edemediğiniz gibi imanınızı zedeler.
Onlar için azap yakındır!
Bir gün anlayacaksın ama o gün senin için çok geç olacak...
Burda görmek istemediğini engelleyebilirsin, ama öbür tarafta böyle bir hak sana verilmeyecek günahlarından ve sevaplarından kaçamayacaksın!
Yüzleşeceksin!
Aklın bu dünya ile sınırlı kalmış orayıda böyle sanıyorsan yanılıyorsun!
Bu hak sana sadece bu dünya için verilmiş onu iyi kullan çünkü fani ömrün nihayete erince bu hak elinden alınacak onun için sana verilmiş bu şansı kıyam-et, e kadar iyi kullan kimi engelleyip kimi engellememen gerektiğini iyi belirle kimin yolundan gidiyorsan onunla hasrolacaksın!
O nereye gidiyorsa sende oraya gideceksin!
Tamam kardeş en güzel senin dinin😂😂
din kavramlarının hepsini saçma buluyorum
Bende
merhaba deist kardeşim içerdesin 😊 hoşgeldin
Hoşbulduk mübarek😂
elimde viski var mübarek oldu mu 😂😂
Viski seni kutsasın
amen 😊
Evet dinlerin hepsi aynı mesajı verir aslında
Zamanında her dinde bu aynı olan mesajları saptırıp kendi çıkarları ve düşüncelerine göre düzenelyen bir kesim olduğu için günümüzde de ayrıdır imajı olan kesin çoğunlukta
Hayır birbirinin "kopyala-yapıştırı"dır.
Rica ederim ❤️
Cevap
34Cevap
Her din kardeş midir bilemem fakat bildiğim bir şey varsa hepsinin birbirine benzeyen yapıda olduklarıdır. Sadece insanlar zaman ile değişime sürüklemişlerdir. Sonuçta bir ilah var ve insanlar buna inanıyor. Tanrının elçileri vasıtasıyla gönderdiği kitaplar da insanların doğruyu ve yanlışı ayırt etmelerini sağlayacaktı. Bu tartışmaya açık ama birkaç kişi tekeline alarak insanları yönetmeye çalıştı. Burada asıl önemli olan daha önceki dinler iyi değil miydi?
ya da direkt olarak Tanrının kendisi insanları bir elçi olmaksızın muhatap alması mı gerekiyordu. Her ne olursa olsun amaçlar aynı da olmuş olsa amacından saptırılmıştır.
Bilmiyorum ama hz. Ali bir savaşta yahudilerle konuşurken dinde kardeş sayılırız demiştir. Bildiģim ise müminler kardeştir. Yalan söyleyen mümin olamayacağın göre varın hesabını siz yapın..
Bu arada yorumda okudum deist misin? Daha doğrusu senin inandıģın Tanrı herşeyi yaratıp insanı da başı boş mu bıraktı?
Bu seni ilgilendirmez
Merak ettiğim için sordum ama haklısın
kardeştir hepsinin amacı insanları belli bir düzende tutmak ve korkuyla beslenmeleridir kapitalizm kokusu var. sen niye hacca gitmek için bilmem kac bin lira verip arap ülkesini zengin ediyorsun bedavaya dinini niye yasayamıyorsun. neyse biraz uzun hikaye sonucta kardestir
İnstagramdaki paylaşımı alıp buraya kopyalamak da güzelmiş 😏
9gag. turkey sayfasından aldım evet
Biliyorum
Tebrikler ütü kazandın
Yahudilik ile İslam birbirine benziyor ikisi de domuz eti yemiyor haram sayıyor ve Yahudiler de inanç sistemi Tanrı sadece Yahudileri seviyor İslamda ise de aynı sadece hristiyanlık biraz farklı Tanrının kulu olan Hz İsa'ya Tanrı gözüyle bakıyorlar
Genetik benzerlikler vardır.
Kadına dini yetki vermeme
Erkeğin çükünü kesme
Zorba
Dikta
Şiddet
Gibi gibi...
Evet
evet kesinlikle. sonuçta tüm dinleri gönderen Allah aynı Allah. Hepimiz onun kullarıyız. Farklı yollardan ona ibadet ediyoruz. İbadet yollarımızın farklı olması nedeniyle neden düşmanlık besliyoruz ki birbirimize. Dinler bu kadar amacından sapıp başka bir dini öcü gibi görmeye başladıysa bu insanların ve dini kullananların suçu. er dinin özünde insanı sevmek ve saygı duymak yatar neticede.
Hepsi de bozuk arap milletine gönderilmiştir. Araplar adam olsaydı din diye bir şey olmayacaktı.
hristiyanlik cok farkli bir din.
islam ve yahudilik birbirine cok benzer.
Evet, kardeş gibi sürekli birbirlerini yerler ama non-teist biri karşısında bir olurlar hemen...
aynen oyledir en buyuk bizim dinimiz islamdir abisidir digerlerinin
ılk hallerı Islam her semavi dının. bozulmus hallerı cok ayrı onlar kardes olamaz.
Hayır öyle olsa birbirini yemezlerdi aslında bütün semavi dinlerin tamamı islama tabi olması lazım ama kabullenmiyorlar
Neden tabi olması lazım?
Evangelion, da yani hristiyan inancında dört adet İncil matta, markos, luka ve yuhanna olmak üzere dört adet yazılı İncil vardır.
Bu dört incilde tahrife uğramıştır.
Dördüde birbirini desteklemez ve tutarsızdır.
Baba, oğul, kutsal ruh kavramları ile yaratıcıyı üç kategoride tasniflemiştir oysaki yaratıcı tektir.
Hz. İsa hristiyan alemini islama çağırmıştır.
Musevi inancında, da ibadet şekli islama yakındır Hz Musa, da islama çağırmıştır ama tam manasıyla islama yönelmemişlerdir.
Bu sebepten
Sen kendi inancına göre böyle konuşuyosun
Onlara göre de senin dinin yalan mesela.
Her inanç kendinden olmayanı reddeder. Yalan ya da değiştirilmiş der.
Herkes olaya kendi inancından bakıyor olaya. Sen Kurana göre konuşuyosun onlar kendi kutsal kitaplarında yazana göre. Sen değiştirildiğine inanıyosun onların dininin onlar ise kendi dinlerini hak din sanıyor. Sana göre de senin dinin hak din.
Kimsenin kimsenin dinine tabi olması gerekmiyor. Bir insan hangi dine yakın hissediyorsa ona inanmalı.
"Onlara göre benim dinim yalan mesela" onların benim dinimin yalan olduğuna inandığım dinin kitabının değiştirlmiş olduğunu düşünmelerinin bir ehemmiyeti yok!
Ben kendi inancıma göre değil sadece kurana göre değil indirilmiş üç kutsal kitaba ve son kutsal kitaba göre konuşuyorum Tevrat HzMusa, Zebur Hz. Davut, İncil Hz. İsa ve Kuran Hz. Muhammed, e göre konuşuyorum.
Dört kutsal kitapta yazana göre konuşuyorum.
Olaya kendi inancından bakan hristiyan ve musevi inancına mensup olanlar,
Ben İbrahim, den başlayıp yusuf ile devam eden muhammed ile son bulan bütün süreci baz alıyorum.!
İbrahim, İshak, yakup, yusuf, musa, isa hepsine Cebrail aleyhisselâm aracılığı ile son peygamber Ahmed, e selamlarını ilettiler ve ilk kutsal kitaptan itibaren bütün insanları muhammed, in dinine davet ettiler bu kuran yeryüzüne inmeden önce üç peygambere musa davut ve isaya tebliğ edildi ve insanları yeryüzüne inecek olan son kitaba iman etmeye inanmaya davet ettiler ama inanmadılar ve isa, yı çarmıha gerdiler.
Daha doğrusu öyle sanıyorlar.
Muhabbetin dinine tabi olmamak için Tevrat ve İncili tahrip ettiler.
Bu yorumu sen kendi hevandan yapıyorsun bana göre benim dinim hak din değil dört kutsal kitaba göre hak din bütün semavi dinlerin peygamberlerine hak dinin islam dini olduğu tebliğ edildi.
"Kimsenin kimsenin dinine tabi olması gerekmiyor. Bir insan hangi dine yakın hissediyorsa ona inanmalı."
Öyle bir şey yok üç semavi inanca son kitaba inanmaları buyuruldu.
Sağdan soldan yarım yamalak öğrendiklerin ile burda yorum yapma derinlemesine araştır oku öğren ondan sonra gel burda yorum yap
Son sözüm budur!
Üç kitabı oku karşılaştır ondan sonra karşıma gel bunları söyle kulaktan dolma bilgilerle konuşma ezberden konuşma
Okumadığımı nerden biliyosun?
Sen Kurana göre konuşuyorsun diyorsunki diğer dinler değiştirilmiş İslam hak din
Aynı şekilde Hıristiyan biri de kendi dininin hak din olduğunu düşünüyor
Herkes kendi inancına göre konuşuyor. Senin için dogru olan onun için yanlış, senin için yanlış olanda onun için doğru
Sen İncilin değiştirildiğini Kuranda yazdıgı için söylüyosun öyle inanıyosun. O da kendi kitabına göre konuşuyor.
Biri sana nasıl Hıristiyanlığa tabi ol diyemezse sen de baskasına İslama tabi ol diyemezsin.
Gerçi sabaha kadar anlatsam da anlamıycaksın. Kime ne anlatıyorumki? Ha bu arada Kuranı defalarca okudum.
Okumuşsundur mutlaka ama önemli olan okumak değil anlamak okumuşsun ama boş gözlerle benim söylemem gereken sözü sen söylüyorsun sabaha kadar anlatsam anlamayacak olan biri var ise oda sensin karşındakine sabaha kadar anlatsam anlamayacaksın diyebilmek için bir şey anlatman gerekir sen bir şey anlatamıyorsun cahil aklın ile mesnetsiz düşüncelerin ile karşıt tez üretip kendi fikrini bana dayatmaya çalışıyorsun soru sordun bende görüşümü söyledim.!
Farklı düşünüyorsan oraya eksi butonu yapmışlar daha fazla polemiğe girmeye gerek yok mesnetsiz fikirlerini bana dayatmaya kalkma sen daha çocuksun bunları git akranlarına anlat😉
Engel atarak bunuda ispatlamış oldun!
Ne kadar bilgisiz olduğunu ve ergen olduğunu
Bir şey bildiğin yok sadece kimlik çatışması yaşayan kendini ispat çabasında olan bir ergensin engel atıyorum ama kaçtığım için değil cevabını veremeyeceğim soru yok uzamasın diye engel atıyorum çocuk😊
Yukarda açıklamasını yaptığım halde hala bunu diyorsan
"Sen Kurana göre konuşuyorsun diyorsunki diğer dinler değiştirilmiş İslam hak din
Aynı şekilde Hıristiyan biri de kendi dininin hak din olduğunu düşünüyor
Herkes kendi inancına göre konuşuyor. Senin için dogru olan onun için yanlış, senin için yanlış olanda onun için doğru
Sen İncilin değiştirildiğini Kuranda yazdıgı için söylüyosun öyle inanıyosun. O da kendi kitabına göre konuşuyor.
Biri sana nasıl Hıristiyanlığa tabi ol diyemezse sen de baskasına İslama tabi ol diyemezsin."
Ya okuduğunu anlayamayacak kadar asılsızsın ya da okumadın bu ikisinden biri
Hangisini hazmedebiliyorsan onu seçersin✋
Kuran müminler kardeştir diyor kuranı baz alırsak dinler kardeş filan değildir hatta islama davet ettiğin kişi kabul etmemekte diretirse öldürülmesi gerektiği yazıyor tevbe suresinde
Evet bana göre öyle neden diye soracaksan; dünyaya gelen ve sonuncu kutsal kitap dahil olan 4 kitap sırasıyla diğer gelecek olan kutsal kitaptan haberdardı
islam ile Hristiyan lık hemen hemen aynıdır farkları isa allahın oğludur ama değil
hayır..
hepsi saman altından birbirlerini kötülüyor..
bizim dinimizde her dine saygı var fakat inancımız müslümanlik
Değildir. Müslümanlar kardeştir.
Her din olmasa da benzer özellikler mevcut.
Dinler kardeş değildir. Hoşgörü olmak zorundadır.
Kardeş kardeşi öldürmez.
Dolayısı ile hayır
Kuzen olabilir mi?
Olabilir
Dinler kardeş değildir.
Kafa kesme peşindeler...
kardes kards oturmuslar
Hepsi birbirinden beter. Al birini vur ötekine
şu anda öyle bişey yok
Dinler dindir
Değildir
Elbette :)