yaşlı bayan terziye pantolonumun paçasını yaptırmaya gıttım. dukkanın kapısında pantolonu beklerken kadının kızı geldı , ortalama 21-22 yaşlarında. yatırılacak bir fatura ve marketten alınacak bir parça erzak olduğunu annesine belırtti. annesi , işi bırakıp çantasından para çıkarma koyuldu. yaklaşık 30-40 sanıye çantanın ıcınde bısıler arayan kadın gerçekten ne aradığını bulamamış gıbıydı. bır an aklıma acaba parası mı çıkışmıyor sorusu geldı. hemen sonrasında annesi kıza , önce faturayı yatırıp sonra merkete gıtmesını soyledı. kız ıse yukses sesle annesını azarladı. o sırada ben ödeyecek olduğum ucretı hemen çıkarıp verdım , kadın parayı aldı ve kızına uzattı. ben bişi demedim ki kızım sadece soyledım dedı. kadın işine devam ederken daha dıkkatli izledim onu. buruşmuş elleri , metal çerçeveli gözlüklerinin uzerınden bakması ve beş on lira için çektiği eziyetin karşılığında aldığı sadece bir kaç azar oldu. içime nasıl oturduğunu anlatamam , iki gün boyunca aklımdan hiç çıkmadı. maalesef kötü bir anı olarak hafızamda takıldı kaldı
Bir gün sonbahar gecesi, annemle mutfaktayız, eski resimleri çıkartmıştım masaya bakayım diye ne var ne yok, koltugun altını temızlemıstı. Bakındık öyle, sonra baktım duygulanmış ama bellıde etmıyo, bayagıda ruzgar vardı. Cama çıktık, tertemiz hava tabi, dedim derin derin nefes alalım ıstanbul un bu havası zor bulunur. Sonra derin derin, "zaman ne çabuk geçıyo... " diye ismimi söyledi. Sanki yaşımın 3 katı görmüş geçirmiş gibi hissettim, kederlendim. Herhalde anlamakla hissetmek farkı böyle oluyormuş. Bu anı da hiç unutmucam, sultanım o benim :))
Sen cips kola dedikodu peşindesin de ben sana daha duygusal bişey anlatıcam 😆 bir sonbahar akşamı babamla pasta yemek için bizim oranın en güzel pastanesine gittik. Bide bizim Bursa yoksul bir baba oğul var. Hep görürüm ellerinde bir pazar arabası bir şeyler toplayarak yaşamaya çalışıyorlar. Çocuk böyle ufak daha belki 7 belki 8 yaşında. Çocuğun babası da Işıl Işıl olan pastanenin içine bakıyor dışardan. O an içim nasıl acıdı anlatamam. Neyse, içeri girdik biz babamla oturduk bir yere. Bir gördüm ki pastanedeki bir müşteri amca o yoksul babanın oğlunu almış içeri. Beğendiği bir pastayı da seçtirip almış onlara. Çocuk nasıl mutlu oldu bir görseniz. Sonra o müşteri adam oğluna iyi olmakla ilgili bir öğüt verdi. İyi, paylaşımcı bir ebeveyn olup çocuğuna da bunu öğretmek ve başka bir çocuğu sevindirmek ne kadar önemli onu hissettim. Velhasıl, Allah hiç bir çocuğu zor şartlarda büyümek zorunda bırakmasın. Etrafta hep duyarlı insanlar olsun.
sigara ıkıp yanayım mı abi dedi ağlattın panpa dünya senin gibi iyi insanlar sayesinde dönüyor yeminle. ben gibiler yüzünden de kıyamet kopar kendimden utandım aammkk
Radyo programına katıldım.9 yaşındaydım hacı bide sen düşün rwtwt. adam kaç yaşındasın dedi 25 dedim sonra ordan gülme efekti verdi ipne* dalga geçti falan bende ağladım falan özür diledim canlı yayında yalan söylediğim için. kapadım. Bu da böyle bir anımdır panpa derinlere inmeyelim qrtwtw
Hay aq* tatwtwtwtwywyw güldüm rwtw O değilde ben küçükken okuma kitabımın üstüne kusmuştum. Yenisinide almadı güzel kardeşim hoca. kendi kendime söktüm amk* alfabesini
yapak valla ben başlıyom bugün yan komşuya misafirliğe bir kız geldi ama çok güzeldi sonra anneme ayşe teyzelere gidelim mi anne dedim tamam dedi sonra tam gidiyorduk babam aradı beni ben gidemedim anneme sordum neciymiş diye akşam nişanlısı varmış hiç sulanma dedi :D
Hahaha varya burda bir cocuk var adı emir cocuga bikersinde sana vercem dedşm cocuk bana seni seviyorum seni bırakmışım falan dddi cocuga dedim siktie fit ya djdjd
En İyi Cevaplar