Zekileri görelim... Sizce Katil kim---- 🔎?

bir gün büyük bir köskte cinayet olur. Köşkün sahibi Murat bey bıçaklanarak öldürülmüştür. O gece köskte bulunan herkes şüpheli konumundadır.

Dedektif oğuz, hepsini sorgular.
— cinayet işlendiği saatte ne yapıyordunuz?

Cevaplar:Evin hizmetçisi:
- Rutin işleri bitirip odama çekilmiştim. Zira o saatte bizim ortalarda dolaşmamiz yasaktır. Ancak murat bey beni, yanlizca evdeki bazı yerlerde bulunan düğmelere basarak çağırırdı ve sadece o zaman yanina giderdim. O gece de düğmeye bastı ve yanına gittiğimde yerde yatıyordu.
Evin Hanımı jülide:
- Oturma odasında çocuklarla birlikteydim. Zaten eşim çalışma odasında öldürüldü. Çocuklara sorabilirsiniz. Biz seslere koştuk. Gittiğimizde çoktan ölmüştü.

Murat bey in abisi Halil bey;
- Cinayet işlendiği sırada kütüphanedeydim. Kardeşime ait arapça kitap koleksiyonundan bir kitabı yeni okumaya başlamıştım. 5 dakika oldu ya da olmadı ki sesleri duyunca çalışma odasına koştum ama murat ölmüştü. Hatta okumaya başladığım kitabın arasına ayraç dahi koydum. Buyurun kitap da burada.

Gerçekten de kitabın ilk sayfalarının arasında ayraç vardır.

Dedektif oğuz delilleri ve olay yerini tekrar inceler ve katili yakalar. Sizce katil kim? Neden?
Güncellemeler
+1 yıl
Cevap verildi arkadaşlar...
Katil abi halildir. Kitabi yeni okumaya basladigi ve kitabın ilk sayfalarina ayrac konuldugu söyleniyor.. Arapça da kitap tersten okunur ve ayracin kitabin basinda degil sonunda olmasi gerekir..