Selam :) Karşılama mesajı karşımıza yeni çıkan ve alışık olmadığımız terimlerden bir tanesi. Karşılama mesajıyla alakalı birçok soru görüyorum. Karşılama mesajı İş Bankası İnternet Bankacılığına giriş yaptığımızda karşımıza çıkan bir ekranda beliriyor. Bununla ilk defa karşılaşanlar ne yazmaları gerektiğini bilmiyorlar. Öncelikle karşılama mesajının en olduğunu açıklayayım.
Karşılama mesajı nedir?
İş Bankası Karşılama Mesajı
Karşılama mesajı müşterilerin güvenliği için oluşturulmuş bir uygulamadır. İş Bankası müşterisi olduğunuzda internet bankacılığı hizmetini güvenli bir şekilde kullanmanız için karşılama mesajından yararlanılır. İnternet bankacılığına ilk kez giriş yaptığınızda şifre oluşturduğunuz gibi bir de karşılama mesajı oluşturursunuz. Bu karşılama mesajı sisteme her girdiğinizde size sorulur. Oluşturduğunuz karşılama mesajını gizli tutmalısınız. Şifrenizi ve karşılama mesajınızı ele geçiren biri hesabınıza girip sizin adınıza işlem gerçekleştirebilir. Bu yüzden bu mesajı kimse ile paylaşmayın. Özetle karşılama mesajını bankanız değil siz oluşturursunuz. Ve online işlemlerde giriş yapmak için kullanırsınız.
İş Bankası karşılama mesajı ne işe yarar?
Yukarıda da dediğim gibi online girişlerde güvenliğinizi sağlamak için kullanılır. Sisteme giriş yapmak için şifre yetmez aynı zamanda karşılama mesajını da girmeniz gerekir. Bu da başka kişilerin sizin adınıza giriş yapmasını engeller. Eğer İş Bankası internet bankacılığına girdiğinizde karşılama mesajı sorulmadıysa bir sorun var demektir. Bu yüzden banka ile iletişime geçip durumu bildirin.
İş Bankası karşılama mesajı unuttum, bilmiyorum. Ne yapmalıyım?
İş Bankası karşılama mesajı bilmiyorum
İlk kez şifre oluşturup hesabınıza girdiğinizde karşılama mesajı oluşturmanız istenir. Çoğu kişi de İş Bankası karşılama mesajı bilmiyorum, ne yapmalıyım diye düşünür. Bu mesaj karşınıza ilk çıktığında mesajı zaten siz belirliyorsunuz bu yüzden istediğiniz herhangi bir şey yazabilirsiniz.
Kimi zaman oluşturulan karşılama mesajı müşteriler tarafından unutulabiliyor. Karşılama mesajınızı bilmediğinizde veya unuttuğunuzda da banka ile iletişime geçmelisiniz. Kimlik bilgileriniz doğrulandığı anda bankanız yeni bir karşılama mesajı oluşturmanızı sağlayacaktır.
İş Bankası karşılama mesajı belirleme nasıl yapılır?
Yukarıda da anlattığım gibi İş Bankası müşterisi olduktan sonra internet bankacılığına ilk kez giriş yaptığınızda karşılama mesajı belirleme sayfasına yönlendirilirsiniz. Burada karşılama mesajını belirleyin. Kimsenin aklına gelmeyecek, tahmin edilmeyecek bir mesaj belirleyin. Doğum tarihiniz veya memleketiniz gibi herkesin bileceği bilgileri kullanmayın. Ama sizin de unutmayacağınız bir mesaj olmalı. Eğer daha sonradan karşılama mesajınızı değiştirmek isterseniz internet bankacılığı ayarlar bölümünden değiştirebilirsiniz.
En İyi Cevaplar