+1 yılCtrl-C Ctrl-V kusura bakma kopyala yapıştır yaptım :D bende bu aşağıdaki yazılanların yalancısıyım :D
dunyanin en gereksiz varligi olan sivrisinegin sagladigi yararlar zinciri. hangi zincirden bahsediyoruz orasi da muamma.
birgun sivrisinegin nesli tukenirse dunyaya acacagi olumcul sonuclar bu baslik altinda irdelenecektir.
sivrisinegin ekosisteme yaptigi katkilar, george bush'un dunya barisina yaptigi katkilar kadardir. o derece buyuk.
bir yilani ele alalim. yilan hic sevilmeyen bir canli turudur ancak fare veya sican turlerinin asiri cogalmasini onleyici etkisi bulunur.
bir nevi dogada denge unsurunu saglama amacina hizmet eder. bir sahin ya da bir kartal da gelir yilani yer, o sekilde denge
saglanir gider ama bu sivrisinek cezasi hangi amaca hizmet eder. bir de utanmadan mikroplarini birakir.
ha nedir birtek bat
sizi o cağnım sesiyle uyandıracağı için bir daha uyuyamayıp, ders falan çalışırsanız ne bileyim yürüyüşe falan çıkarsanız
ya da temizlik falan... sivirsinek bu durumda faydalı olabilir.
sivrisineğin doğal serum olması
sabah 3'te insana spor yaptirarak inanilmaz fayda saglar. cigerlerin acilmasini saglar, ter kosusu yapmis olur insan.
saat pek uygun degildir ama olsun.
kapi ve pencere teli sektorune yagli kar getirir. o olmasa telciler ac gezer.
Sivrisineğin ekosisteme yaptığı katkının da yer aldığı faydalardır. Ekosistemde her türün besin zincirinde bir yeri vardır
bu hayati bir önem taşır. kurbağalar, balıklar, kertenkeleler, bukalemunlar, kuşlar, yarasalar ve böcek larvaları
sivrisinek ve larvalarıyla beslenirler.
reflekslerimizi geliştirir.
Hislerimizi ve hislere verilen tepkimizi keşfederiz.
Küfür dağarcığıma yeni kelimeler ekler.
c vitamini.
sindiği kuytularda sivriyi ararken kaybolan eşyaları bulmak.
kurbağa kertenkele aç kalmazmış bu imiş faydası.
nemrudun beynine girerek ona kul lduğun hatırlamaktaydı.
sivrisineğin mucizesini anlatan çok kitap vardır. o kadar çok faydaları vardır ki şaşar kalırsınız.
eko sisteme olan katkılarının yanı sıra radyo dalgaları da sivrisinek ve benzeri kanatlı böcekler sayesinde oluyormuş.
telsizle konuşabilmemiz, radyo dinleyebilmemiz,
cep telefonu ile konuşabilmemiz hep bu kanatlı böcekler özellikle de sivri sinekler sayesindedir.
sessiz uyumanın ve sonbaharın kıymetinin anlaşılmasını sağlar.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
İbrahim As.,Nemrut’u tam 40 gün
boyunca imana davet etti.Fakat
Nemrut küfründe inat etti,Hakkı
kabul etmedi.
O zaman Cebrail A.s gelerek:’’Ya
İbrahim!’’dedi.’’Hak Teala sana
selam etti.Var Nemrut’a haber
ver.Ne kadar askeri varsa bir
sahrada toplasın.Ona ordu
göndereceğim.’’buyurdu.
İbrahim A.s Nemrut’a gelip:’’Ya
Nemrut!Yüce Allah sana azap
edecek,askerini topla,bir sahraya
çık.’’
‘’Ne askeri gönderecek?’’diye sordu
Nemrut.
‘’Dünyadaki yarattığı mahlukatın
en küçük,en zayıfı olan sivrisineği
sana musallat edecek.’’
‘’Ya İbrahim!Senin Rabbi’nin
askeri bir sivrisinek mi?’’diye
sordu küçümseyerek.
‘’Evet’’dedi İbrahim A.s.’’Yarattığı
bütün canlılar Rabbimizin
askeridir.’’
'’Öyle ise’’dedi Nemrut’’Askerime
emir vereyim,hepsini
öldürsünler.’’
Sonra askerlerini bir araya
toplayarak,silahlandırdı.Tepeden
tırnağa zırh giydirdi.(Sivri
sineklerle savaşacaklar ya)
Başlarına miğfer geçirtti.Kendisi
de oldukça kalabalık olan bu
ordunun en arkasında durdu.
Yüca Allah sivri sinek ordusunun
baş kumandanına Nemrut’un yok
edilmesi emrini verince
Nemrut’un ordusuna
saldırıp,askerlerin komple bütün
vücutlarını ısırarak orduyu
bozguna uğrattılar.
Nemrut da korktu,kaçıp sarayına
saklandı.Camla kaplı bir oda
yaptırmıştı kendine.Oraya girip
bütün açık yerleri kapattı.
Yüce Allah tarafından Nemrut’u
helak etmek üzere bir kanadı olan
topal bir sivrisinek musallat
edildi.(görevlendirildi)Sinek
anahtar deliğinden girip
yüzünü,dudağını soktu. Günlerce
Nemrut’u uğraştırdı.En sonunda
da burnundan içeri ve oradan da
beynine kadar girdi.Sinek
beyninde hareket edince Nemrut
baş ağrısına tutulup büyük bir
ızdırap içinde hademeleri çağırtıp
ovdurur,ağrısı biraz geçerdi.Ovma
işi bırakılınca tekrar şiddetini
gösteriyordu.
Düşünün ilahlık iddiasında
bulunan bir adam
küçücük,topal,tek kanatlı bir
sivrisineğe yenik düşmüştü.İşte
çok ileri gidenin hali böyle olur.
Ve ağrısı her geçen gün o kadar
şiddetlenmişti ki artık başına
tokmakla vurduruyordu.Ve bu
şekilde kendine vurdura vurdura
helak olup gitti.20 Yorumla
Bana göre reflekslerimizi geliştirmemiz, küfür lugatımızı geliştirip o küfürleri sallasak mazallah bize daha beter kan akıttıracaklar yerine var olduklarını falan düşünüyorum ama,gerçek sebebleri bu tabi ki;
kurbağalar, balıklar, kertenkeleler, kuşlar, yarasalar ve benzeri v.s ler , böcek larvaları, sivrisinek ve larvalarıyla beslenirler.
Yani ekozincirin bir halkası onlarda.
Sadece dişileri bizi ısırır. zira yavru üretebilmek için bizim kanımızda var olan o gerekli proteini almak zorundadırlar
Yani arkadaşım, bir dişinin (her ne kadar bu sinekte olsa:) varlığını devam ettirmek için üretme gailesiyle aldığı milimetrik kana ve acısı kaşınmaya bu kadar kızma ya..
Bu mübarek amaçta şu ramazan günü azıcık katkın olmuş işte:))
(Vaktiyle sinek , böcek ne halta vardırlar diye topunu araştırmıştım da ordan aklımdaydı bunlar)02 Yorumla- +1 yıl
Bu arada yaratılan her varlığın sebebi olduğuna daha da bir inanmak istiyorsan, aydınlanmak istiyorsan, link veremiyorum ama yazayım, orayı oku vaktin varsa güzel bilgiler var gerçekten.
İmanhakikatleri.com - kuranda iman hakikatleri - sivrisinek kısmına tıklayarak ulaşabilirsin. - +1 yıl
bu yorumdan sora özellikle sineklerin yanına gidip günlük düzenli olarak ısırtacam kendimi sevaba gireyim
+1 yılBelki de başka bir önemli canlının yaşaması için varlardır, birtek sivri sinek ile beslenen canlılar vardır belki de... Her zaman birincil dereceden işe yaramak zorunda değiller. Ama net bir örnek veremem tabi yalnızca hiçbir canlının boş yere yaratılmadığını biliyorum.
Bu arada beni de maffettiler keratalar... :D03 Yorumla- +1 yıl
Yaz google a sana ayrıntısı ile versin :)
- +1 yıl
Ooolummm bu sivrisinek mevzusunu ne diye pişirip pişirip önümüze koyuyon :D Güncelleme yapma artık :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
yadırganamayacak oranda büyük bir ekolojik katkıdır.
-bol sayıda larva üreterek sucul omurgasızları, balıkları ve planktonik bir hücrelileri beslerler,
-kısa ömürlüdürler ve öldüklerinde vücutları; bitkiler için gübre, böcek ve küçük omurgalı hayvanlar için besin haline gelir.
-yaşamları boyunca pek çok insektivor hayvanın avıdırlar ve ekosistemde bu bağlamda yerleri vardır.
-hayvanlar ve insanlar arasında hastalık taşıyarak dirençli genetik özelliklere sahip bireylerin populasyonda baskın hale geçmesini sağlarlar. örneğin; bugün kuzey afrika insanları sıtmaya karşı doğal olarak dirençlidir ve bunu sivirisineklere borçludurlar.10 Yorumla1 ettiğin küfürle ağız ve çene kasların gelişiyor.
2 dolayısıyla daha rahat yemek yiyorsun
3 yemek bulmak için para kazanıyorsun işverenin de bir nevi kazanmıs oluyor
4 kazandıgın para ile gıda maddeleri alıp ekonomiyede iktisadi bir katkın oluyor
5 yiyip hazmedip vitaminini aldıgın besin maddesini haliyle geri cıkartıyorsun.bir nevi gübre oluyor
6 o gübreden ot daha verimli yetişiyor
7 o otu inek yiyor
8 inek dağa kaciyor. yok yok kacmıyor sana süt veriyor
9 sütten peynir oluyor yogurt oluyor.
10 4. maddeye dönüyorsun
tam dönüyorsun bu sefer sinek ısırıyor.
1 . maddeye gene dönüyorsun :D
ne sinekmiş lan ! :D11 Yorumla
+1 yılSakın öyle deme şöyle bir hikaye var özet yazayım..
vaktinde bir adam b*k böceğine bre mahlukat sen ne işe yararsın sabah akşam pislik yuvarlarsın diye olay etmiş yaratıkla..
tabi bu Allah-u Teala'nın gücüne gitmiş.. Adama şiddetli bir hastalık vermiş.. Bir çok hekime başvurmuşlar. Deva olmamış.. En sonunda yolda geçen bir dervişe danışmışlar ..Derviş sonunda çareyi bulmuş yerden bişey alıp adama göstermiş ve eklemiş bunu hergün dibekte ezip lapa gibi yiyeceksin diye tamam demiş adam açmış elini bir de baknış ki o böcek istemeye istemeye yapmış dervişin dediklerini .. Sonunda işe yaramış ilaç.. Ve adam ayağa kalkmış.. Yolda yürürken yine o tanıdık konuşmayı duymuş bre hayvan sen ne işe yararsın diye adam hemen yetişmiş yapma kardeş Allah'ın işine akıl sır ermez..
Tam böyle değil de artık anladın sen onu..15 Yorumla- +1 yıl
=)
kim bilir ama çok can sıkıntısı verdikleri kesin.. - +1 yıl
evet öyledir..
Ben de merak ettim ve söyle bir baktim. :) Okudugum yazi biraz uzundu ama ben size söyle özetliyeyim efendim;
Sivrisinekler iki evre boyunca suda yasiyorlar ve bu süre boyunca sucul canlilarin ya da böceklerin besini oluyorlar.Bu tür bir canli türünün yok olmasi,ekosistemde onun yerini doldurabilecek bir baska canli bulunmuyorsa eger kesinlikle dogal dengenin aksamasina neden olur.34 Yorumlageçen bitanesyle otrduk dertleştik. küçük yaşta sokağa düşüyorlarmış sonrada da kanla tanışıp kullanıyorlarmış falan. genelde gececiyiz dedi. belediyelerden yardım bekliyorlar sığınme evi falan gibi... o.O
71 Yorumla- +1 yıl
:)))
+1
sivri sineklerin en onemli 2 ozelligi vardir.
bir leslerde curumuyi hizlandirir. diskilarin cabk ortadan kalkmasini saglar.
2..si insanlari isirarak. insan vucuduna bagisiklik kazandirirn ..
ornek .. yilan zehri..
bde fare testi. mikropsiz ortamdan arindirilan 100 farenin hepsi. organ hastasi olnustur.00 Yorumla- Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılsineler için bende aynı şeyi düşünüyodum allah niye yaratırkı böyle bişeyi diye çok kafa patlattım sonra bir öğrendimki o yaratıklar olmazsa dünyada her yıl 14 metre kalınlığında pislik tabakası oluşurdu yazıyodu şaşırdım bidaha allhın yarattıklarını sorgulamadım :)
01 Yorumla
+1 yılçoktur yararları hahah :D
reflekslerimizi geliştirir.
hislerimizi ve hislere verilen tepkimizi keşfederiz.
küfür dağarcığıma yeni kelimeler ekler
c vitamini.
sindiği kuytularda sivriyi ararken kaybolan eşyaları bulmak.11 YorumlaDiğer konusunda 2,6b cevap paylaştı. Ergin dişi ve erkeklerin besini bitki ve meyve sularından aldıkları şeker ve proteinden oluşur. Dişiler, yumurta yapabilmek için kan emmek zorundadır. Laboratuvar ortamında bitkisel besinlerle uzun süre yaşatılabilirler fakat yumurta elde edilemez. Familya türlerinin hepsi kan emmez; tamamen bitkisel beslenenler de vardır. Kaynak: Wikipedia :)))
00 YorumlaEfenim ekosistemde ona buna yem olmaktan ve bizim dötümüzü ısırmaktan başka faydaları yoktur =) Çöplerdeki parazitleri bir güzel alır "hımmm" diye ayaklarına siler, sonra gelip bize o mikropları taşırlar. Sivrisinek değil mi, alayı şerefsiz O_o
00 Yorumla
+1 yılkandaki pisliği emiyor sanırım .. sivrisinek konarmı bilmiyorum ama sinekler boka konuyor ve sanırım faydalı şeyler yapıyorlar yoksa boklar nasıl temizlenecek değilmi
00 Yorumla
+1 yılzaten pislik bir insanım kan vermiyorum. emsin minicik hayvan kanımı. sorun yok.
11 Yorumla
+1 yılHer canlının besin zincirinde ve doğal yaşam döngüsünde belirli bir yeri vardır. O türü yok ettiğinizde kelebek etkisine benzer bir etki meydana gelir ve ekosistem bozulur. Sivrisineklerin zararlarını telafi edebilirsiniz ama bozulan ekosistemi asla.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılerkek memeside işe yaramıyor ama bedeninde mevcut...
42 Yorumla- +1 yıl
vuuuuuuuuuuuuuuuuuu :D
Diğer konusunda 721 cevap paylaştı. Yaşamak ve yumurtalarını geliştirebilmek için dişi sivrisineklerin, kandaki proteine ihtiyaçları var :)
Bence o kirli kan-temiz kan ayırt etmeden emiyor :D00 Yorumla
+1 yılHastalık tasıyolar kardesım. Onun dogadakı görevi bu senin pis kanını emmek ve sana hastalık bulaştırmak. Herşey ıyı rollü degıl dogada dimi
00 Yorumla
+1 yılyatıyom ama acaba sivrisinek var mıdır lan diyerek duyargalarımızın çoğalması ve daha kuşkucu bir şekilde hayata bakmamızı sağlarlar.Eksik olmasınlar
00 Yorumla
+1 yılEkosistemde önemli bir yere sahipler,her canlının olduğu gibi
00 Yorumla
+1 yılGünahlarımızın sevaplarımızdan daha fazla olmasına neden oluyorlar..
00 Yorumla
+1 yılbu vesileyle kan bağışı yaptığım için huzurluyum..
kızılay yan sanayi
kolum yara içinde00 Yorumla
+1 yılBazı insanlar için de neden varlar acaba diyoruz. Sanırım hepsi dünyadaki maddesel döngüye katılım amaçlı varlar.
13 Yorumla- +1 yıl
Allah'n var ettiği kulu sen nasıl yargılayabiliyorsunki ? sanamı kaldı sen ne işe yarıyon acaba merak ediyorum. ramazan ramazan günaha sokmayın adamı
- +1 yıl
Kendi günahını bile benim üstüme atıyorsun Ahaha
vücudumuzda ki kirli kanı temizliyorlar :) en azından ben öyle biliyorum
02 Yorumla
+1 yılgece yatarken kulağının yanına gelipte vızzz diye dolaşmasııı.işte o durum sabır taşı diye bişey var mıyokmu onu öğretebilmek için olabilir diye düşünüyorum.ekosistem filan mana deneniyoruz ;)
00 YorumlaOnlar kan emici küçük vampirler insan kanıyka beslenirler
10 Yorumla
+1 yılKısaca 3 başlıkda toplarsak ;
1) reflekslerimizi geliştirir
2) küfür dağarcığıma yeni kelimeler ekler
3) sessiz uyumanın ve sonbaharın kıymetinin anlaşılmasını sağlar.00 YorumlaHer canlının besin zincirinde ve doğal yaşam döngüsünde belirli bir yeri vardır.
10 Yorumlaİnan bana doğada ki görevlerini bilsen Sivrisineklere tapardın.
01 Yorumlasivrisinekler sivribiberdeki lokalaptuslara konup ordaki meksikano acısoso dokularını uyararaj sivri biberin acılaşmasını sağlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKirli kanı alıyor diyorlar da bırak yaa biz zaten atıyoruz kirli kanımızı.
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu gece 2.kez öldürdüm ne işe yaradıklarını bende merak ediyorum
00 Yorumla
+1 yılsivrisinekler pis kanı emerler iyiymiş sağlık açısından
10 Yorumla
+1 yılKanını emip bir güzel doyuruyorlar karnını. Bu kadar basit.
00 YorumlaBize hayatta sabırlı olmayı bazı şeyleri umursamamayı ögreten küçük bir canlı sadece :D
11 YorumlaŞeytanın Yeryüzündeki en çalışkan elemanıdır Milyonlarca küfür ettirebilir
00 Yorumla
+1 yıldüsünemeyenler icin düsünme fırsatı veriyordur belkide ...
00 Yorumla
+1 yılhacamatcı görevini ifa ediyorlar fazla kanı alıyorlar.
00 YorumlaDiğer konusunda 670 cevap paylaştı. Allahın Yarattığı Bi Varlıktır Harici Soyluyeceğim Bir Şey Yok ..
00 Yorumlakardeş bu çöpleri atıolar leş gibi çöplerde ürüyorlar .dd sonra sivrisen vs sen kapışıonuz .d
00 YorumlaYalnızlığıni alir insanin ortak olur kederine yoldas olur menfaatcidirler ama kanina kadar emerler.
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılbazılarının intikamını alıyorlardır belki:)
04 Yorumla- +1 yıl
birinin kanını emdiysen o kişinin intikamı:)
- +1 yıl
ahahah
+1 yılSabrımızı denemek içiin :D
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılonu bilmem de en çok A Rh + kkan grubuna sahip olanlara geliyormuş :D ne kaa bahtsızım
03 Yorumla- +1 yıl
Hadi yaa.. Veletlere bak sen! Kan ayırımı yapıyorlar birde.
Ben de diyordum; "Her gece de odamın icinde sivrisinek mi olur arkadasım?"
Meger bundanmıs..
Gercekten garip. Kan kandır arkadasım. :) Gelsin DNA analızı de yapsın o zaman velet! - +1 yıl
Kahkaha attm bu sinekler tadina bakmadan nasil anliyor derinin içindeki kanin ne olduğunumu anliyorlar
- +1 yıl
Uzaktan gördügü gibi direk gelmiyor herhalde. Önce sokuyordur, alıyordur kanı, daha sonra DNA analızı yapıyordur kendince, :D Baktı ki A Rh+ bir daha ayrılmıyordur ondan..
Yani demek istedigi eger anlarsa kanının ne oldugunu, bir daha kolay kolay uzaklasmaz senden.
Onu demek istiyor sanırım.
Yoksa kim anlar ki insanın dısardan kanının grubunu? Kokmuyor bisey olmuyor yani..
ya bırak bir halta yaramıyorlar.
00 Yorumla
+1 yılHer şeyin yaradılış amacı vardır sayın soran..
01 Yorumlavardır bir yaradılış hikmeti :)
11 Yorumlaaklinin unuttugu uc noktalarini sana hatirlatmaya
00 Yorumla
+1 yılBize azda olsa spor yaptırıyorlar. Fenamı
10 Yorumla
+1 yılKüçük kan makineleri. -,-
00 Yorumla
+1 yılinsanları rahatsız etmek görevleri
00 YorumlaPat sesi çıkarmaya müzik kulağımız gelişiyor
05 Yorumla
+1 yılBizim kanımızı taşıyor onlar can can :D
00 YorumlaOna kalırsa martılarda bir işe yaramıyor..
00 Yorumla
+1 yılGece kalkıp o "vızzzzzzz" sesini aramama yararlar
00 Yorumlakaç gündür kanser ettiler beni
00 Yorumlaırzıma geçiyolar şuan imdatttttttttttt
00 YorumlaGen transferi.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılonlarda kızılay görevi görüyor işte :D
00 Yorumla
+1 yılÖldür gitsin.
01 YorumlaEkosistem icin.
10 Yorumla
+1 yılseni yesinler diye