Leopar ve jaguarların vahşi kediler (aslan-kaplan-çita-vaşak-puma vs.) arasında en zeki olduğunu biliyormuydunuz?

leopar ve jaguarların diğer kedilerden en önemli farkı (görünüşleri dışında) çiftleşme zamanları dışında tamamen yalnız yaşamaları ömürleri boyunca yalnız...

kafa büyüklüğünün beyin büyüklüğüne oranı o canlının diğer canlılara kıyasla zekasını verir

ör:filin kafası insanın kafasından büyüktür ama beyni insan beyninden küçüktür buda insanı filden zeki yapar

kaplanın kafası leoparın kafasından büyüktür ama beyin kafa oranlamasında leoparın beyni kaplanın beyninden büyüktür

karganın kafası kartalın kafasından küçüktür ama karganın beyni kafasına oranla kartaldan büyüktür buda kargayı kartala kıyasla daha zeki yapar

dünyadaki en büyük beyin erkek insandadır ama bu erkek insanı dişi insana kıyasla daha zeki yapmaz çünkü dişi insanların kafası da erkek insanlara göre daha küçüktür yani oranladığınızda eşittir hemen hemen

benim leoparlara karşı sempatim var bunu paylaşmak istedim sadece

Leopar ve jaguarların vahşi kediler (aslan-kaplan-çita-vaşak-puma vs.) arasında en zeki olduğunu biliyormuydunuz?